Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Viața în Kabul după preluarea puterii de către talibani

Jurnalistul BBC Malik Mudassir a filmat astăzi prin Kabul. Mai jos veți regăsi o descriere a ceea ce a văzut, a atmosferei din oraș dar și de la aeroport (reportaj preluat de pe site-ul BBC):

Getty

Talibanii sunt peste tot, la punctele de control care erau cândva baricade oficiale ale poliției sau ale armatei. Nu există panică în oraș astăzi. Talibanii controlau traficul, verificau mașinile și, în mod special, pe cele care au aparținut poliției și armatei. Au preluat toate acele vehicule și le folosesc.

În centrul orașului, viața este normală. Traficul este mult mai redus. Majoritatea magazinelor sunt închise. Dar oamenii arată mult mai calmi decât ieri, când toată lumea era furioasă.
Am văzut câteva femei pe stradă. Purtau măști de protecție [Covid] și pe cap baticuri. Mergeau pe străzi, făceau ce voiau să facă, iar talibanii le lăsau în pace.
Nu se mai aude deloc muzică pe străzi. Sunt cazat într-un hotel unde obișnuiau să cânte muzică în fundal. Și pe aceasta au oprit-o. Oamenii sunt speriați. Dar viața în oraș continuă.

Însă… scena de la aeroport a fost catastrofală. Familii, copii, tineri, bătrâni, mergeau cu toții spre aeroport, luptându-se să fugă din această țară.
De îndată ce te apropiai de porțile principale de intrare ale aeroportului, acolo se aflau talibani înarmați cu muniție grea, încercând să disperseze oamenii trăgând în aer. Oamenii care voiau să intre în aeroport, se cățărau pe pereți, chiar și pe sârma ghimpată și pe porți. Fiecare persoană împingea ca să intre în aeroport.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *