Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

VIDEO | Doctorul Adrian Marinescu: „Trebuie să fim atenți, deoarece și gripa duce la complicații”

Adrian Marinescu, Directorul Medical al Institutului „Matei Balș” din București, a fost invitatul emisiunii Față în față cu Ion Cristoiu, realizată de publicistul și scriitorul Ion Cristoiu. Doctorul Marinescu spune că și gripa duce la complicații, nu doar COVID-19.

Ion Cristoiu: De exemplu, acum începi să tușești. Ce trebuie să faci după ce s-a terminat pandemia?

„Primul lucru pe care eu l-aș face, fără să mă oblige nimeni, este să mă izolez. Este posibil să am o gripă, o viroză, COVID și din această cauză ar fi bine să mă izolez. Testul ar trebui și el făcut. Testul poate fi luat de la farmacie și ,în curând, cred că urmează să ne testăm și de COVID și de gripă.

Va fi un sezon de gripă normal, în condițiile în care oamenii interacționează. Vreau să spun că vor fi cazuri de gripă, adică trebuie totuși să fim atenți. Știți că și de gripă se moare, chiar dacă se întâmplă mai rar, și acolo pot fi complicații.

Gripa nu este la fel de contagioasă, cel puțin, discutând de virusurile gripale în general. Un virus gripal dintr-un anumit sezon ar putea să sufere mutații și să fie la un moment dat diferit. În principiu, și gripă poate să ducă la complicații, să ai pneumonie, cum se întâmplă și la COVID, să apară și alte lucruri.

Vom avea probleme și cu gripa și atunci trebuie să fim pregătiți. Trebuie să ne gândim că vine un sezon de gripă care va fi lung, va ține, foarte probabil, până în aprilie la sfârșit. În momentul în care, de exemplu, ai o stare generală proastă, dintr-o dată ai dureri musculare și de oase, ca și cum ești bătut, te gândești mai degrabă la gripă.

În principiu nu este COVID, dar spun în principiu pentru că e foarte greu să-ți dai seama tot timpul dacă este COVID sau gripă. În acest moment, te duci la farmacie să iei două teste, îți iei un test de COVID și unul de gripă.

În momentul în care simptomele tale de COVID sunt pentru o perioadă lungă, atunci când ai avut niște complicații, să spunem, la plămâni și rămâi cu acele complicații care pot fi și cronice, acesta se numește Long COVID”, a spus doctorul Adrian Marinescu.

Emisiunea săptămânală este difuzată LIVE pe gandul.ro, pe pagina de Facebook și, de asemenea, pe canalul de YouTube al publicației, în fiecare marți, la ora 21.00. (Preluare gandul.ro)

VIDEO | Doctorul Adrian Marinescu: „Trebuie să fim atenți, deoarece și gripa duce la complicații”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *