România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Video. Gabriela Firea caută soluții pentru reducerea violenței domestice

„Am vizitat astăzi câteva dintre victimele violenței domestice din județul Ialomița. Am vorbit despre coșmarul prin care au trecut până să ceară ajutorul autorităților.
În România, violența în familie este un subiect extrem de important, care mă preocupă atât ca femeie, soție și mamă, cât și ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.
Pandemia începută în 2020 a făcut și ea ca numărul violențelor domestice să crească.
Ca urmare a campaniilor de informare, victimele care au sunat să ceară ajutor la serviciul Helpline 0800500333 au fost mai multe decât în anii trecuți.
În spatele statisticilor care apar pe hârtie în rapoartele oficiale sunt femei, fete și copii abuzați cărora le e frică și rușine să-și mărturisească dramele prin care trec. Sau care încă mai speră că, într-o zi, agresorii lor se vor schimba. Sau că autoritățile nu îi vor face scăpați pe cei care îi terorizează.
Alături de președintele CJ Ialomița, Marian Pavel, vă prezint propunerile pe care le am în calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse pentru îmbunătățirea măsurilor de prevenire și combatere a violenței domestice, la nivel local și național.” (Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *