Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Viitorul națiunii sună mai ofertant în pușcărie decât la școală

Lansez cel mai îndrăzneț și totodată uman proiect în viitorul Parlament pentru toți copiii acestei țări.
„Norma de hrană pentru elevi” este o idee născută dintr-o revoltă interioară, dintr-o constatare personală că abandonul școlar cu care ne confruntăm, ca națiune este intrinsec legat de cauze obiective, de lipsuri, de nevoi primare nesatisfăcute. Lipsesc multe, inclusiv banii de drum, de pachet, de rechizite, de încălțări pentru mulți dintre copiii României, mai ales din mediul rural.
Cu atât mai mare a fost revolta când am citit Ordinul 1.365/C din 01.04.2020 pentru aprobarea valorilor financiare actualizate ale normelor de hrană pentru persoanele private de libertate, semnat de ministrul Predoiu, prin care sunt enumerate nu mai puțin de 12 norme speciale pentru regimul penitenciar, cu valoare maximă de 7,67 lei, fără tva, pe zi. Plus drepturile de: asistență medicală gratuită, cablu tv gratuit, căldură gratuit, petiționare gratuită și remunerare pentru munca prestată.

Nu vreau să fiu absurdă sau cinică, dar parcă viitorul națiunii sună mai ofertant în pușcărie decât respectul cuvenit elevilor care vor să învețe, atât, în școli! Asta nu este dreptate, ci nepăsare pentru mânuțele unor copii de români chinuiți, ce vor să țină cu măiestrie un stilou. Nu de noi, ci de un sistem incapabil să ofere echitate socială, e drept!

Proiectul va da posibilitatea multor copii să meargă în continuare la școală, să aibă un viitor. Și cu siguranță, să nu mai adoarmă cu stomacul gol, la lumină lumânării, în secolul tehnologiei și al gadgeturilor futuriste.

(Eugenia Neațu-candidată AUR la Camera Deputaților)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Viitorul națiunii sună mai ofertant în pușcărie decât la școală”

  • Asta i adevarul crud,degeaba ne facem iluzii cu privire la viitor.

  • CE viitor sa mai aiba Romania? Romania nu mai are nici un viitor,in maxim 10-20 de ani piatra peste piatra nu va mai ramane in tara asta.Dar nu imi pare rau.Tara asta mi a furat 35 de ani de viata pe putin,nu mi i da nimeni inapoi.Sper doar sa fiu departe ,cat mai departe cand va crapa tara asta.Oricum noi romanii nu meritam sa avem o tara,ci o sa ne imprastiem in cele 4 vanturi prin toata lumea si o sa devenim parte din pamanturile sau natiunile pe unde o sa ne asezam,pe tot mapamondul,asta va fi soarta Romaniei.Si cel mai probabil teritoriul il vor imparti Ungurii cu Rusii(sau Nemtii cu Rusii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *