Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Viorel Domenico despre enigmele mai puțin cunoscute ale ultimelor zile ale lui Ceaușescu

Deși mi-a fost dată cu dedicație în ianuarie 2013, am citit abia acum cartea lui Viorel Domenico De cealaltă parte a baricadei. Demnitari comuniști în Revoluția din Decembrie 1989, apărută la Editura IRRD la finele lui 2012. Viorel Domenico a publicat în 1999, la editura Ion Cristoiu, evident condusă de mine, una dintre cele mai puternice cărți despre Evenimentele din decembrie 1989, Ceaușescu la Târgoviște. Bazată pe mărturiile în premieră ale lui Andrei Kemenici, comandantul UM în care a avut loc Procesul Ceaușescu, lucrarea m-a surprins plăcut prin obiectivitatea de istoric profesionist a autorului într-o vreme cînd se cultiva patima gazetărească în cercetarea Evenimentelor. Aceeași obiectivitate definește și De cealaltă parte a baricadei. Ca și mine, Viorel Domenico e convins că Momentul de excepție în Istoria României care a fost Căderea lui Ceaușescu nu poate fi înțeles fără a afla și punctul de vedere al celor care au fost pe baricadă cu Nicolae Ceaușescu.


Scrisă de un publicist înnăscut, cartea se citește cu pasiunea pe care o pui în lectura unui roman polițist. Asta deoarece Viorel Domenico abordează enigme mai puțin cunoscute ale ultimelor zile ale lui Ceaușescu în sediul CC. Știați de exemplu că în dimineața lui 22 decembrie 1989 secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu, Mihai Hîrjeu, a fugit pur și simplu de la birou acasă, unde a stat ascuns pînă după plecarea lui Nicolae Ceaușescu? Sau că Vasile Nicolcioiu, șeful Protocolului, cel care l-a însoțit pe Nicolae Ceaușescu în Iran, a trimis lui frate-său, în seara lui 21 decembrie 1989, valiza cu cifru pe care o purtase în Iran, valiza lui Ceaușescu, despre care se spunea că era plină de dolari? Sau că în seara lui 21 decembrie 1989 Nicolae Ceaușescu l-a chemat pe Ilie Verdeț ca să-l pună a doua zi premier în locul lui Constantin Dăscălescu?
Dacă nu știați, citiți cartea lui Viorel Domenico!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *