Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Viviana Nițu, medicul dedicat trup și suflet picturii

Sigur. Lumea sărbătorește Crăciunul. Pentru acest moment special, m-am gândit să vă prezint un pictor deosebit, care provine dintre oamenii cu cea mai nobilă misiune din lume: să facă bine semenilor. Să le aline suferințele. Este vorba de medici.

Voi aduce deci în centrul atenției un medic dedicat trup și suflet picturii. Este vorba despre doamna Viviana Nițu. Îi puteți vedea tablourile minunate și acum în centrul Bucureștiului, în expoziția deschisă la Hotel Athenee Palace Hilton. Ori, mai simplu pe pagina de Facebook Viviana Nitu.

-Vă rugăm să vă prezentați.
-Sunt Viviana Nițu și locuiesc în frumosul oraș Constanța. Profesez ca medic, având specialitatea de psihiatrie pediatrică. Sunt fascinată de psihicul uman și de pictură. Pictez din copilărie și am decis anul acesta să dau un contur concret pasiunii mele de a picta, începând să îmi expun lucrările. Simt că aceste doua domenii se îmbină foarte bine și au o strânsă legătura între ele. Încerc să transmit mai departe, prin picturile mele abstracte, experiența pe care am dobândit-o de-a lungul celor 15 ani de practică medicală. În aceste lucrări, ,,vorbesc” despre emoții profunde și despre esența unor fenomene complexe cu care ne confruntam în timpul întregii noastre existențe. Vreau să creez noi perspective picturale și știu că am găsit un limbaj pictural original. Am participat la următoarele expoziții: „Privind invizibilul” – Muzeul Național al Marinei Române Constanța, „Aquaticum”-Muzeul Național al Marinei Române Constanța

  • „Poveste de iarnă”- Paque Bistro București
  • „Loop:Inima&Pulse&Reload”-Universitatea de Arhitectură și Urbanism ” Ion Mincu” București
  • „Armonii Cromatice”-Hotel Athenee Palace Hilton București. Expoziția cu armonii cromatice este deschisă și acum.

Date de contact: e-mail : viviananitu@yahoo.com
site web: viviananitu-art.com – instagram: viviananituart – facebook: Viviana Nitu.

–Mulțumim frumos. Impresionant. Ce vă doriți pentru viitor?
– Pentru următorii ani, visez să creez cât mai mult, să evoluez, să descopăr lucruri noi. Și desigur să expun lucrările mele, pentru a realiza un dialog și o conexiune autentică cu alte persoane.

–Cum doriți să fie lumea artei în general?
-Mi-aș dori ca în lumea artei să existe o susținere mai bună între artiști și o deschidere cât mai largă către comunicare și împărtășirea experiențelor artistice personale. Arta are un rol extrem de important, vital aș putea spune, în evoluția noastră ca oameni. În primul rând crește nivelul de empatie, apoi dezvoltă sensibilitatea, imaginația, inteligența emoțională, care sunt atât de necesare pentru a face mai buna lumea aceasta, în care trăim. Totul depinde de noi, de acțiunile și de alegerile noastre.

– Mulțumesc. Să prezentăm acum opinia unui om de specialitate, criticul de artă Geta Deleanu: ,,Lucrările Vivianei Nițu au o acuratețe și o claritate bine definite, mărturie a unui suflet sincer și curat ce deschide privitorului lumea sa de vis și culoare. Aspirațiile unei purități divine pe care orice artist autentic al dori să o exprime. Lucrările captează privitorul și-l fac să vibreze la unison cu trăirile și sentimentele pline de viață și optimism ale artistei”.

Urmează să vedeți acum câteva tablouri semnate Viviana Nițu. Eu vă scriu la final Crăciunul cu bine și sănătate!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *