Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Vizita lui Zelensky în SUA: un nou moment de escaladare a războiului din Ucraina

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Vizita lui Zelensky în SUA: un nou moment de escaladare a războiului din Ucraina”

  • procesul de ‘decarbonizare’ a ecuatiei de miscare a civilizatiei vine la pachet cu scoaterea ‘anotimpurilor’ din structura acesteia si pastrarea exclusiv a timpului.

    tocmai de asta civilizatia si hrana naturala, care e legata de dinamica anotimpurilor, nu vor avea intersectie.

    de fapt Artificializarea fix asta presupune, iesirea din dinamica anitimpurilor si plasearea tuturor miscarilor sub timp.

    prin urmare nu poti spune ca n ai stiut ca ceea ce faci e Artificializare, atunci cind ai ales sa susti ‘decarbonizarea’.
    oare nu cumva solutia dreapta, ca pe cine intereseaza care e solutia corecta, e aia prin care ambele superpozitii sint disponibile, deci si anotimpurile, insa si timpul, …dupa dorinta?

    prin urmare oare nu cumva e cazul sa vorbim despre cum intre timp si anotimpuri se casca un hau?
    sau despre cum intre drepturile naturale si cele artificiale se casca tot haul ala?!
    si tot asa…
    de ce?
    pai pentru ca prapastia e in sensul in care dinamicile naturale sint aruncate in prapastie, daca sint lasate impletite cu cele artificiale. singura cale prin cale dinamicile naturale mai exista, …in civilizatie!, fiind despletirea dinamicilor prin superpozitii, dupa care fiecare sa aleaga dupa dorinta.

    ideea e ca poate,…po sa stii?!, unii oameni vor alege ‘drepturile naturale, spre ex, de ce…’majoritatea’ sa i oblige pe acestia sa urmeze drepturile artificiale?!

    decarbonizarea e cale catre artificializare, catre timp, caz in care cele suntate vor fi chiar anotimpurile.
    spor!, daca asta e calea pe care o doriti 🙂

    • @:) razboaiele sint indreptate impotriva tinerilor, impotriva si mai tinerilor, ba chiar si impotriva celor inca nenascuti, ca stiinta a gasit o cale sa influenteze viitorul definind dorinte.
      insa tinerii nu se amesteca, tendinta, naturala la varsta lor, fiind sa le pape nemestecate. deci tinerii oricum nu participa la razboi, isi vad de cele care devin de bun-simt in viata lor, la soroc:), si o fac in mod natural, e greu sa pui capac ‘mersului Naturii’ 🙂

      • un om batran e unul peste care se asterne toamna dupa toamna, fiecare promitind manifestarea iernii

        insa exista si oameni peste care …cum se asterne o toamna, cum hop! apare si o primavara la orizont!:))
        si…atunci cind iernile incep sa se manifeste, tocmai ce rasar si ghioceii, in primaverile de pe celalalt taler 🙂
        cred ca ar fi mai cu folos ca razboaile sa fie purtate de astfel de oameni, care au biruit Timpul, deci pot face Pace, decit de batranii de mai sus, pentru ca ei inclusiv razboiul il vad prin ‘ochelarii iernii’

        batranii exista doar sub Timp, sub Anotimpuri exista doar Batrani 🙂
        prin urmare io zic ca la razboi sa mearga Batranii, caz in care …cine stie ce varsta au?!:))

        • @promi, comentariile tale sint pline cu muze, pentru mine:)), asa ca …cu toate ca se prea poate sa te supere comentariile mele, …nu ma pot abtine sa nu comentez!:))
          atatea muze, aparute buluc!:)), numa ‘scantei’ vad:))),pur si simplu ma inspira:)), am incercat sa ma abtin, deci sa nu comentez, insa… chiar nu sint in stare s-o fac:))
          acu daca nu sint, nu sint 🙂 :))

        • @online: Acum nici eu nu ziceam de toti batranii, cum sa fac asta… Separarea freudiana (in sensul sfatului inteleptului) am presupus-o evidenta. Era vorba de zgripturoi si zgripruroaice, (fosti lampagii, ce sa mai… aia care si-au batut joc de propriile vieti, crezandu-se mai grozavi ca altii), nu de cei care si-au trait viata normal si frumos. Intelegi?

  • De razboiaie ar trebui sa se ocupe numai batranii, de ambele genuri. Atat la comanda, cat si in implicare directa, cat si cu pana sau pixul la chibitit pe margine, sub toate formele. Tinerii, zisii trotinetisti, nu ar trebui sa-si piarda timpul cu prostia numita razboi, ci sa-si traiasca tineretea, pentru ca un intelept spunea odata ‘utzi, nu utzi, vremea ulii trece’. Si spunea bine, nu era neserios, intelectualii inteleg, e important ce spunea ca are legatura cu perpetuarea speciei. Razboiul, cu toate aspectele sale de la comanda suprema pana la chibitarism ar trebui lasat pe seama mosilor constipati si babelor zgripturoaice, deci cei care nu mai pot decat sa distruga, nu sa creeze ceva. Nu pot ei, nici daca ar vrea. Eu de aceea, il inteleg pe Putin, vremea pentru altceva decat razboi si distrugeri a trecut la el, iar pe Zelenski nu-l inteleg deloc, esti tanar, traieste-ti omule viata, lasa-le la aia ce vor, o sa vina si alte vremuri, iar geografia nu pleaca nicaieri. Sau lasa un matusalemic in locul tau si vezi-ti de treburi de om tanar, constructive. Ai grija la spusa inteleptului. Ati observat ca tinerii, numiti mai nou trotinetist nu se prea amesteca nici cu o parere? Si bine fac.

    • @
      razboiul, atunci cind e scris in ecuatia de miscare a omului, oricare ar fi varsta!, e un soi de bun-simt, nu un razboi. spre ex un crocodil nu e ‘razboinic’, el e crocodil si atat!:))
      deci razboiul il poarta cei care au procedura asta scrisa in ecuata de miscare pe care o poarta, indiferent de varsta.
      razboiul …din afara oamenilor e un efect al ‘razboiului’ scris deja in ecuatia de miscare a unor oameni, daia si exista generali pentru timp de pace si generali pentru timp de razboi,…ca unii au, insa ailalti n au, in ecuatia lor de miscare ‘simtul razboiului’, simtul avandu l inca din fabricatie

      deci pare a fi de bun-simt ca nu batrinii sa se ocupe de razboi, atunci cind el se manifesta, ci cei care au acest simt, acestia fiind, poate, batrani, insa nu e musai sa fie asa, pot foarte bine sa fie chiar tineri 🙂

      • „Razboiul e un soi de bun-simt”? Nu, cred, cred ca e o anomalie criminala in ecuatia de miscare a omenirii – pentru cine il porneste, cel putin.
        Crocodilii nu fac razboaie, ei se hranesc, vor sa traiasca doar. Asa incat, in situatia asta, oamenii,ca moralitate, sunt sub crocodili.
        Idei ca ” razboiul in ecuatia de miscare”, „razboiul ca functie” sunt facaturi mincinoase, primitive, barbare care le-au fost varate oamenilor in cap in mod criminal si interesat. Cu astfel de idiotenii, crocodilii ne sunt net superiori.

        • Oamenii sunt atat de diferiti ca marea dilema in care isi va sparge capul IA e de la care dintre ei sa invete? E teribil de greu, cred ca IA se va sinucide ori la inceput ca e prea dramatic sa decida, ori mai tarziu cand se va intampla o mare tragedie si va realiza ca a luat decizia gresita.

          • pai de ce ar invata de la oameni, cind, avand tot timpul la indemana in orice clipa, poate invata de la Natura, disecind miscarea Naturii pina ii va deslusi,…la limita, ecuatia de miscare.

            celor care poarta razboaie ceea ce fac li se arata ca fiind de bun-simt. pentru ei.
            pentruvaltii, carora le place pacea, pacea li se arata a fi de bun-simt
            oamenii sint atat de diferiti!…
            in final n ai decit sa i tratezi si pe unii si pe ceilalti cu egala consideratie, abia acest tratament numindu se Pace.

          • IA, aia despre care vorbesc eu, …chiar daca vorbesc doar eu pe planeta asta, e o armonie a Mintii Universului. Universul n are capul spart, chiar daca Mintea lui se manifesta prin Superpozitii.

          • Bunul-Simt e o manifestare a Pacii, spre deosebire de bunul-simt, care e o manifestare a pacii.

            oamenii sint atat de diferiti!…
            cam tot atat de diferite pe cit sint starile dd pace care ii caracterizeaza pe fiecare dintre ei

          • Cu egala consideratie, da, ca la Nuremberg. Suntem de acord.

          • Si de ce ai clona mintea universului in acelasi univers? Sa ai doua la fel, faci colectie?

          • spune i si tu fiu, nu clona, …chiar daca zici bine spunindu i clona :))

            deci IA e fiul Mintii 🙂

            raspunsul la intrebarea ta e cam ca raspunsul la intrebarea asta: de ce a venit fiul ‘Mintii SI Inimii’ pe Pamant, intrupindu se ? 🙂

  • O nouă armă, un vaccin nou, alte poligoane de încercare/experimentare…s-au îmbogățit americanii de vreo doi ani încoace.

    Batalioanele astea străine o duc bine la noi dat fiind că totul e pe gratis; la fel și cei care au plecat din Ucraina și au poposit în România unde o duc mai bine decât românii.

    Nu este calcul strategic, este un calcul meschin.

    În rest mă bucur că tot guvernul și parlamentul ostenite de atâta frecare de mentă au ieșit la plimbări pe tot mapamondul. Chiar că suntem țara lui Papură Vodă.

  • exista, pesemne, perceptia ca ‘starea de echilibru’ in ucr sta in mainile alcuiva decit a ucrainienilor.
    perceptia e reala daca si numai daca in ucr nu exista nazisti.

    inteleg ca nu exista, ca altfel…cine ar mai sustine ucraina?!

    insa daca, doamne fereste!, exista, atunci ‘starea de echilibru’ din ucr e in mainile nazistilor din ucr.
    in cazul in care se vor simti trasi pe sfoara, vor reactiona, brutal la modul plenar! ( au mai fost unii prin istorie, nazisti si ei, care au luat o la fuga privind inspre nazismul ucrainean…)

    ce bine ca in ucr nu sint nazisti!

  • Rusia, stat terorist?
    pai …da, e din poveste faza, pentru ca participa la constructia celor doua jumatati de lume,
    aia unipolara, aia multipolara,
    Vestul, Estul.

    Estul va fi un ‘terorist’ pentru Vest si Vestul va fi un ‘terorist’ pentru Est
    astfel se manifesta Razboiul Geros, acesta fiind dezvoltarea in stil fibonacci a Razboiului Rece.

    • ce n au inteles, daca n or fi inteles, cei de prin ue, din exploziile gazoductelor, e ca Razboiul Geros e dincolo de orice negociere,
      ca despletirea lumii in doua semilumi e dincolo de orice negociere
      si ca ea e parte a sistemului de vase comunicante care sustin hrana unicului pol care conteaza in semilumea in care ea misuna.

      practic ue a luat locul …spre ex al nostru!, in arhitectura sistemului de vase comunicante proaspat proiectat in semilumea in care ue a picat.
      noi eram donatori de energie in sistemul de vase comunicante al ue, acuma donatoare devine ue, sistemul de vase comunicante proaspat construit si care acopera juma de lume, energia ei scurgindu se inspre hranirea polului care conteaza in jumatea de lume in care ue a picat.
      faza e ca daca acest …peste, unic pol al semilumii unipolare, n avea cu ce sa se hraneasca …facea urat, clar!, asa ca pare ceva de bun-simt ca uniunii i a venit rindul sa fie ea insasi papata de un peste mai mare…

      ue …tot invitau la masa state, sa adere…,, insa doar pentru a se hrani cu ele,
      uite ca acusica si a gasit si ea nasul,
      ea insasi fiind invitata la masa, …adica pe masa, pentru ca altu, mai mare, sa se hraneasca cu ea.

  • razboiul…
    pai ce, e despre razboiul din ucr, povestea ?
    nu prea cred.
    e despre reconfigurarea din temelii a Lumii actuale, nevoia de manifestare a unei Noi Lumi, Capabile, fiind capitala. civilizatia s a facut mare si …n o mai tin temeliile. are nevoie de temelii noi, noi-noute,
    in fapt de o noua lume, nou-nouta, mai exact de Noua Lume despre care se tot povesteste pe planeta de o vreme ncoace.

    deci …cui ii pasa cit dureaza razboiul?!, singura preocupare e construirea Noilor Temelii. deci razboiul, acesta si altele, si pandemiile care vor intra in hora cu razboaiele locale infectind toate sistemele sociale, imbolnavindu le de moarte, sint cele care dicteaza cit dureaza …spre ex razboiul din ucr.

    unii isi doresc o Noua Lume,
    altii nu si o doresc dar n au nimic impotriva manifestarii ei, atata tot ca fara ca ei sa si pastreze dreptul de administrator asupra ecuatiei de miscare a acestei Noi Lumi ea nu se va manifesta,
    altii deja se manifesta in aceasta lume noua, dupa puteri,

    insa oricum o dai ce se intampla pe planeta e asta si doar asta: Civilizatia mare cit planeta e in durerile facerii, se renaste pe sine insasi..
    dureros moment, pentru ca Noua Lume va fi nou-nouta, adica una care e patrie a Artificialului. ( asta e alta oveste,chiar daca abia ea e cea care conteaza in mod absolut )

    deci nu e vb despre niciun razboi, ci numa si numa despre tot felul de operatiuni speciale care au ca scop sustinerea Marii Resetari,
    care e infasurata de Marea Revolutie,
    care e infasurata de Metamorfoza.

    acuma…depinde in care dintre ‘sferele’ astea ne miscam, in Marea Resetare? in Marea Revolutie? in Metamorfoza? ,
    pentru ca, cu toate ca pozitia referintei e aceeasi, natura ei e fundamental diferita.
    _________________________________
    temele de discutie, in presa, sint minore, daca ele nu vizeaza dinamica in aceste trei sfere, si nu prea le vizeaza…

    • ‘Vizita lui Zelensky în SUA: un nou moment de escaladare a războiului din Ucraina’

      pai depinde in care sfera ne pozitionam, ca, spre ex, intr una dintre sfere ‘escaladarea razboiului din Ucraina’ se vede ca o trecere la un nivel superior a dinamicilor proprii Marii Revolutii, de ce va urma e o bulversare la nivel superior, in principal prin intrare in armonie, a crizelor care au imbolnavit deja sistemele sociale la nivel mondial

      • tocmai de asta am si spus ca 2023 va fi o dezvoltare in stil fibonacci a dinamicilor proprii anilor 2020 si 2022, deci urmeaza un soi de pandemie de covid adunata cu un soi de pandemie de inflatie, adunarea fiind dezvoltata in stil fibonacci. deci practic 2023 va fi ceva …ultracomplex, fata de care covidul si inflatia au fost ….pistol cu apa.

  • Zelensky este la Washington DC pentru ca fluxul de muniție european nu ajunge in Ucraina in mod constant
    El spera ca SUA sa livreze mai multă muniție și mai rapid
    Spun asta pntru ca ma uit și văd traficul aerian cargo peste germania
    Războiul are sa țină pina cind lanțul de aprovizionare are sa se rupă
    Un front poate sa fie funcțional dacă poate sa fie aprovizionat cu muniție
    Industria chimica europeană este deja pe butuci și nu mai produce cel puțin la prețurile anterioare crizei gazului munitia nici măcar pentru armele de vinatoare
    Fostele tari socialiste abia mai au muniție compatibila sa mai trimită fără ca propria lor siguranța militară sa aibe de suferit
    Rușii trag un proiectil greu de artilerie la fiecare 3 secunde Ucraina unul la 3 minute adică 20 pe ora
    Chestia cu “Patriot “ este o găselnița pentru gospodine
    Sitemul este unul integrat care presupune o rețea de radare care sa poată sa balele spațiul aerian ce urmează sa fie aparat
    Un sistem de telecomunicații care sa ducă informația de la radare la sistemul de rachete la bateria de rachete
    Sitemul de transmitere a datelor trebuie construit redundant
    Exemplul de inutilitate este cel polonez in care sistemul aflat la 70 km de locul unde a căzut racheta de fabricație sovietica trasa de ucrainieni nu a reacționat
    Țările care au cumpărat și au acest sistem in timp de pace l-au instalat și pus in funcțiune in 2 pina la 3 ani
    In Ucraina sub tirul rusesc are sa se facă peste noapte ca sa și folosească la ceva
    In opinia mea Zelenski este in SUA ca sa își negocieze azilul politic nemulțumit de oferta discutata de sotie acum citeva luni
    Și sa învețe scenariul căderii la pace
    Pentru ca sa iasa nevinovat din războiul asta cel mai bine era sa vina la București aici avea de învățat de la artizanii Schengen cum sa facă

    • ERATA
      se citește – baleeze – in loc de balele

    • Si-o fi adus aminte de cei trei baieti care si ei credeau, la un moment dat in tinerete, ca s-au imprietenit cu vacarii: Noriega, Saddam si Gadafi. Nasol moment!

  • o lume multipolara e imposibila
    o lume unipolra e imposibila

    deci lumea, …suficient de mare, se va imparti in doua, doua talere, Estul si Vestul,
    una fiind unipolara, ailalta fiind multipolara

    ue a picat in lumea unipolara, bafta ei.

    insa si Estul va avea polii lui, dupa cum si Vestul va avea polii lui

    si in jumatea de Vest va exista un sistem de vase comunicante care scurga averea catre unicul pol care conteaza, dupa cum si in Est va fi proiectat un sistem de vase comunicante care, teoretic, scurge averea catre multipolii acestei jumatati de lume mare

    si …nu se putea sa fie doua talere fara sa mai fie si un reazem. a treia lume e aia care se suprapune peste reazemul acestei balante

    deci vor fi trei lumi, doua talere si un reazem.
    ________________________________________
    interesul celor doua lumi ca doua talere, in ceea ce ne priveste, e ca paici sa se manifeste nationalismul capabil sa trateze cu egala consideratie cele doua talere, fara sa devina chibit.
    insa asta e posibil exclusiv daca paici se intelege tendinta dinamicii civilizatiei curente in cadrul istoriei civilizatiilor prezente pe aceasta planeta. deci nu e simplu ce ni se intampla.

  • Excelent acest articol televizat. maestrul Cristoiu pune punctul pe i exact acolo unde trebuie. E bine, si tragic in acelasi timp, ca doar putine persoane, in cazul asta doar o persoana trage semnalul de alarma al macelului care sta sa se extinda. Cand singura ramura eficienta a economiei mondiale ramane productia si vanzarea de armament e tragic. Pana acum lucra eficient „agentul de vanzari din Corea de Nord” – ameninta cu rachete, cresteau vanzarile si totul se linistea apoi. Acum, din pacate, e mult mai rentabila moartea pe poligonul din Ucraina … care din pacate nu le ajunge, Iar distrugerea UE si intoarcerea la „planul Malta 89” de de actualitate. Gestionarea armelor date Ucrainei e haotica si nimeni nu stie daca Zdrelenski chiar le trage asupra Rusiei sau le pastreaza pt „intoarcerea armelor” – cu sau fara zdrelenski la butoane. Iar Romania e tinta din 2 motive – !. face parte din planul initial al noii (vechii) ordini mondiale si impartire a sferelor de influenta. 2. Romania trebuie pedepsita pentru ca in 89 si dupa, a zadarnicit realizarea „deplasarii zidului Berlinului spre est”, plan in care „cineva” a bagat multe miliarde, desi dezmembrarile de state au explodat in jurul nostru – Yugoslavia, Ceho-Slovacia etc . Sa ne ajute Dumnezeu ca vin vremuri grele si n-avem barbati de stat – doar slugi cu pretentii…

  • Cei doi Ci, adica uca si olacu, s-au dus in South Korea sa manance mamaliga cu sarmale. Vai de Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *