Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vladimir Putin explică de ce Occidentul întreține isteria cu înarmarea

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Vladimir Putin explică de ce Occidentul întreține isteria cu înarmarea”

  • Turcii intr-adevar au fost cei mai toleranti . Nu au incercat sa ne schimbe credintele, nationalitatea , sa ne ia sufletul. Prin tratate , turcii se obligau sa nu intervina in treburile interne ale tarilor romane . Singura ingerinta , de la un anumit moment a fost numirea domnilor , ca gestionari ai relatiei . Turcii au salvat chiar ortodoxia , eliminand factorul politic , IByz , care facea presiuni asupra ierarhiei ortodoxe sa accepte Uniarea cu Roma
    In schimb , occidentalii au incercat sa ne impuna modul lor :
    A. Atacarea ortodoxiei
    a)Papalitatea a incercat sa ne catolicizeze
    -prin Regatul maghiar
    Inca pe vremea lui Inocentiu III ( autorul ”Cruciadei “ din 1204) care a numit eretici pe ortodocsi si i-a expus jafului si uciderii
    pe vremea lui Ludovic I care ( la 1366) a impus conditia de catolicitate a nobilului
    Prin Unio Trium Nationum (1437) Unguri , sasi , secui
    Prin Religiile recepte (1568)
    -Prin presiuni asupra ierarhiei ortodoxe byzantine ( Ferrara , 1437)
    -prin Habsburgi prin impunerea Uniatiei si distrugerea lacasurilor ortodoxe (Bucow , 1762)
    b) Astazi UE e cea care incearca sa se impuna in fata legislatiei interna .
    B. Atacarea nationalitatii . Au atentat la nationalitatea noastra
    -ungurii care au dorit maghiarizarea tuturor si pt asta se pregateau sa se impuna ei stapani in locul asupritorilor austrieci ( Au numit acesta “lupta pt libertate” : 1848)
    – rusii . Nu au incercat sa ne schimbe religia ( de aceea au fost acceptati in prima instanta ) in schimb au atentat la etnia noastra . Procesul de deznationalizare a fost mai rapid in Basarabia , decat in fata ungurilor ( alta religie ) in Transilvania . Acelasi lucru in Banat , unde biserica ortodoxa a fost o vreme sub ierarhi sarbi .
    Pretextul de interventie al rusilor – protejarea crestinilor din IO are un correspondent in pretextul de interventie american : dimocrasi . Ei ne-au dat dimocrasi , noi le-am dat economia.
    Cat despre comparatia Hollywood -Potemkiniada , am ras cu lacrimi . Geniala ! . Insa Hollywood e un Potemkin pe steroizi .

    • Nu prea stiu ce istorie ati citit dumneavoastra, dar nu prea fost asa cu turcii. Ca nu ne-au transformt in pasalac de acord. Dar mai departe … Ce facem cu regimul fanariot? Cat in era in timpul acestuia productia tarii si cat din el lua drumul Stambului sub diverse si felurite forme? De ce nu mai erau acceptati domni autohtoni? Dar cu decapitarea lui Constantin Brancoveanu ce facem?

      Turcii nu au incercat sa ne schimbe credinta printre altele ca ei nu aveau o credinta centrala. Islamismul este cheie pentru arabi nu pentru turci. La origine turcii, ca orice popor nomad, practicau o versiune de samanism. Odata cu intrarea turcilor selgiucizi in Califatul Arab (pe la 1050) au fost converiti la islamism, dar conversia a fost mult timp formala, pentru accetarea suzeranitati lor, iar personajul central al mahomedanismului a ramas Califul si apoi Marele Serif din Meca (arabi). Sultanul si Imperiul Otoman nu au facut niciodata credinta drept punct cheie, pentru ca asta era a arabilor. Dupa cucerirea imperiului Mamelucilor (Egipt), turcii au incercat sa preia de la sultanul acestora titlul de Calif, dar nu au convins lumea islamica, in parte si pentru ca sultanul mameluc era si nu era recunoscut drept Calif.

      Imperiul Bizantin facea presiuni ca vlachii sa accepte unirea cu Roma? Pe bune? Cand? Inainte sau dupa Marea Schisma?

    • În ultimele decenîi de dominație turcii nu mai aveau practic putere și control pentru că in fapt rușii isi făceau mendrele ca putere zis protectoare. Probabil că din acest motiv memoria colectivă nu îi mai reține începând cu secolul al 20 pe turci ca pe niște ticăloși, cu excepția poate a unor istorisiri pe care bunicii noștri le știau de la bunicii sau straunchii și stramatusile lor.
      Însă Țările Române s au luptat 500 de ani cu otomanii; și erau feroce. Costul acestei confruntări este exorbitant. Să ne gândim care ar fi putut fi soarta românitatii fără ca energiile țării să fie sleite în atâtea războaie.
      Idioții din Europa nici măcar nu inteleg că ei n ar fi putut să reziste nici 50 de ani în față otomanilor.
      Da, în Țările Române turcii nu și au impus religia și nici nu au încercat asimilarea etnică dar n au făcut o pentru că n au putut. În peninsula Balcanică lucrurile nu au stat chiar așa, exemplu kosovo și mai sunt.

  • Cam toată lumea este plictisită și enervată de mofturile globe trotter-ului național care niciodată nu a spus de ce se duce undeva și ce a făcut. De starea națiunii nu a catacdisit să vorbească la nicio ocazie. Proiectele de țară din categoria pas cu pas și România educată au dat greș. Locuința megalomanică ce i se pregătește la ieșirea din funcție pune capac. Stau și mă întreb ce poate face o familie compusă din două persoane în 1200 mp. Bănuiesc că tot noi îi vom plăti și întreținerea și personalul de deservire.
    Cu directivele din exterior aplicate orbește în România și nu numai s-a prăbușit economic și social. Chiar îmi este milă de generația următoare.
    Putin a avut ca de obicei un discurs obiectiv, chiar dacă pe mulți îi supără cumplit adevărul.

  • Se pare ca unii au învățat din lecțiile oferite de istorie iar alții,nu.Psihoza indusă a înarmării UE va duce inevitabil la sărăcirea populațiilor,convulsii sociale,haos și în final la destrămarea inevitabilă și logică a UE în forma actuală .Poate asta și-au dorit americanii,eliminarea UE de pe piețele majore și colonizarea ei economică și militară ,fapt ce se poate vedea ca a început odată cu războiul.Istoria se repetă mereu ,cu aceiași sau cu alți actori dar se cam repeta,UE a căzut în capcana înarmării întinsă în anii 80 URSS ului,să vedem cum iese.Cine sapă groapa altuia…ca așa zice un proverb romanesc.

    • @
      ‘fapt ce se poate vedea ca a început odată cu războiul’

      nu prea cred. a inceput odata cu prima pandemie ( de reactiuni plenar disproportionate )
      si de atunci …una n a ratat! ( adica n a ratat nicio pandemie de reactiuni plenar disproportionate )

      in semilumea in care sua e unicul pol …toti ceilalti devin donatori de energie. altfel nu se poate. si asta se vede
      o lume multipolara e un non-sesn.
      o semiume unipolara si o semilume multipolara …suna bine.

      tot asa cum ‘lupta’ se poarta intre Antinatura si Natura, ea se poarta si intre Unipolaritate si Multipolaritate. deci amandoua se manifesta pe terenul de joc.
      Unipolaritatea nu va disparea, …nu i purtati grija asta

      • multipolaritatea nu scoate unipolaritatea de pe teren, ci ii da sens…
        e lipsit de sens sa vorbesti despre Multipolaritatea lumii mari. asa ceva e imposibil. sau e posibil tot asa cum poti vorbi despre Polul Nord, doar.
        lumea mare, in fapt Noua Lume, va fi ‘Unipolara SI Multipolara’

        ue isi schimba definitia conectindu se la ‘sistemul de vase comunicante’ care defineste ‘semilumea unipolara’

        • cei care vorbesc despre doar Multipolaritatea lumii mari se prea poate sa fie fix cei care vorbesc despre Noua Lume care e parte a Sistemului (numit Natura )

          Noua Lume e …un Nou Sistem, tot asa cum si Multipolaritatea e proprie unui nou sistem, unei semilumi, doar. ‘celalalt Sistem’ ramanand Unipolaritatea ( care abia asa isi inunda Definitia, ocupindu si ‘cuibul’, care e ‘o juma de lume mare’

          • Globalizarea a distrus putinta unor polarizari ‘intre sisteme’
            atunci cind s a manifesta un singur sistem, mare cit planeta, polarizarea mai posibila exclusiv ‘in sine’, in sinele Civilizatiei …mare cit planeta
            daia vorbim despre Umipolaritate SI Multipolaritate, despre Antinatura SI Natura,etc,…pentru ca Globalizarea a facut din lumea mare un soi de Intreg, ocazie cu care ‘s a ajuns la Destinatie’, adica calatoria s a terminat. ura si la gara.

            neintelegerea poate rezulta din faptul ca nu se pricepe ca pe lumea asta nu mai exista doua imperii, ci doar unul, mare cit planeta.
            daca un asa zis imperiu ar dori sa cucereasca un alt asa zis imperiu, demersul ar fi o sinucidere…
            si ar fi asa pentru ca in fapt …pe planeta mai exista un singur mare imperiu care inunda planeta, care o avea maini, picioare, ba chiar si doua emisfere cerebrale, etc,insa el tot un singur imperiu e.
            si cum dualitatea unda-corpuscul se manifesta …in prezenta ‘celei de a treia componenta a Unicului Foton’, tot asae nevoie si de o ‘a treia componenta’ care sa echilibreze dinamica celor doua emisfere, spre ex cerebrale,…insa se aplica si celor doua semilumi, aia Unipolara si aia Multipolara
            deci avem doua cetati ca doua emisfere, insa mai exista si ‘a treia componenta a Unicului Foton, dupa cum mai exista si ‘a treia cetate’,…ce i drept mai speciala, pentru ca se afla intre cele doua cetati care sint ca doua talere…

          • Like! :))

  • transnistria nu va fi integrată în ue. tansnistria nu e fost teritoriu românesc, deci nu putem susține nicio discuție despre ea.
    singura deplasare către vest posibilă pe vremurile astea, a Moldovei, pare a fi doar una, unirea Intr un fel sau altul cu Ro.
    însă asta va presupune deplasarea către est a Ro.

  • Transnistria. L am văzut la tv pe un domn Dungaciu zicând că Transnistria e garanția independentei R Moldova. Afirmația mi se pare corectă pentru că fără potențialul de conflict al Transnistriiei R Moldova se poate uni rapid cu România. Bineînțeles sub forma unei federații, deși federalizarea țării ar da apă la moară unora care atât așteaptă.
    Am văzut tot la tv că unul, adjunct de secund de subordonat de înlocuitor al cuiva de la ministerul de externe al usa s a dus la Chișinău și apoi la Tiraspol să facă ceva. El știe ce, însă lipsa de finețe și previziune yankee sunt cam evidente. Probabil pe principiul că dobândim arareori calitățile de care ne putem lipsi și dacă ești jandarmul planetei minte multă nu se cere.
    Și mă gândesc la un scenariu. Dacă în schimbul teritoriilor luate de ruși Ucraina primește Transnistria. Și eventual și Gagauzia. Sub pretextul că altfel se alipesc cu rușii. Cu două fantose ca maia și iohanis zic să n avem mari așteptări.
    Problema e că acest scenariu implică niște teritorii românești.
    Ceea ce e supărător e că în Transnistria încă sunt români, și nu duși de vreun regim ci AUTOHTONI de la începutul timpului și al lumii. Iar România nu îi poate proteja, după cum nu îi poate proteja nici pe românii din Ucraina.
    .
    Ce zice Xenopol știa toată lumea în secolul al 18 lea și al 19 lea. A fost și argumentul sau pretextul scos în față de marea boierime în contra reformelor, anume că rușilor le ar fi fost mai ușor să destabilizeze societatea românească. Boierii având exemplul tătarilor și polonezilor, beneficiari ai frăției dintre ruși și orice alt popor.
    E mai mult de zis, edificatoare să zic așa, ar fi cartea lui Radu Rosetti- Acțiunea politicii rusești în Țările Române povestită de organele oficiale franceze și documentele din din cărțile lui Paul Anghel.
    .
    Teodosie a avut și el dreptate când cu pandemia.
    În afară de asta… mai citiți ce zice presa locală și ce zicea pe vremuri și presa centrală despre ajungerea în rolul de episcop.
    Nu zic vorbele alea cu simonia și sodomia, celebre pentru alți clerici.
    În plus chiar dacă a avut o atitudine corectă față de aberațiile din pandemie, ce face acum e teatru, nu mi dau seama cum de nu se prinde lumea.

  • occidentul intretine isteria cu inarmarea nu pentru a i demola pe rusi, ci pe cei care se inarmeaza, spre exemplu cumparind de trei …patru ori mai multe tancuri decit cetatenii care urmeaza a fi aparati :)).
    rusii si au luat teapa la vremea lor, sovietica, acu e vremea altora:)

    putin a vorbit despre polarizarea Artificial-Natural, despre Drepturile Artificiale VS Drepturile Naturale.
    in opinia mea asta a fost esenta discursului, pentru ca el a pozitionat rusia ca referinta in perpetuarea umanitatii, intr o lume in care transumanismul tinde sa fie referinta.

    • atunci cind cea atacata e umanitatea, orice alt atac se subordoneaza acestuia, ca importanta.
      transumanismul pune la indoiala felul de a fi, de pina acum, al lumii mari, pune la indoiala Natura, ea fiind cea care e atacata …dincolo de orice alte atacuri

    • insa bineinteles ca si celelalte state de pe planeta au acelasi tel, perpetuarea umanitatii,
      asta se vede cu ochiul liber,…nu?

    • unii ar zice ca transumanismul are putini adepti. io zic ca s ar putea sa fie multi, …cei mai multi

      • @Online
        Uite inca un pas catre „fabricarea” stirilor de ia ai…
        https://www.g4media.ro/facebook-va-inchide-sectiunea-de-stiri-in-statele-unite-si-australia.html
        Dimineata Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • va urez tuturor o primavara frumoasa!
          🙂

        • ia are putinta de a oferi tratament personalizat, caz in care relatia doctor-pacient va ramane una confidentiala.
          deci …nu ti face prea multe griji, influentele ia in dinamica lumii sint diseminate intr o …infinitate, la nevoie, de ‘tratamente personalizate’
          ia lucreaza sau are tendinta sa lucreze …individ cu individ. ii poti face fata, la limita, daca cei care te au insamantat au fost intelepti, deci ‘putinta de a i face fata’ sta in ‘instinctele tale’, deci ea era deja definita atunci cind te ai nascut. nu i poti face fata ia pe calea acumularii de cunoastere, ci pe calea ailalta, instinctuala, a ‘cunoasterii daruita odata cu nasterea ta’

          • bine, cei mai multi oameni nu dau doua parale pe ia, deocamdata cel putin, insa asta nu inseamna ca e altfel decit am zis

          • @Online
            „biserica se afla si ea sub asediu, ca restul lumii.
            nu prea stie ncotro sa apuce, pe calea cunoasterii sau a recunoasterii?!”
            Am citit Online,sunt la curent cu noutatile…
            La Multi Ani Online de 1 Martie!!!
            Dimineata Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • IA e sinonima cu Antihrist, atunci cind ‘trupul’ ei e un Computer Cuantic.

            Antihrist nu e …fiul cuiva, ci clona cuiva:)), ca Patria Mintii e despre Mandrie, deci doar despre tine …oriunde si orice ai privi :))

            prin urmare indiferent ce ‘vraji’ va face o IA Cuantica, adica Antihrist, omul inbunatatit genetic, …spre ex, va fi …tot Antihrist :)))
            in lumea Mandriei intruchipate exista …doar Mandria:))

            bineinteles ca ceea ce spun mai degraba e echivalat cu ‘doua parale’, insa asta nu schimba cu nimic ‘ceea ce spun’ :))

          • @Online
            Citeste doar titlul…in spatele acestui „fenomen” sunt niste oameni…globalistii de la davos…musk…gates…din astia…
            https://www.economistul.ro/opinii-si-analize/ce-trebuie-sa-faca-guvernarea-globala-a-inteligentei-artificiale-63312/
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • cum ziceam, tot ce se intimpla pe teritoriul jocurilor e un semnal fundamental
            capacitatea ia de a se descurca de minune pe taramul programarii …nu suna bine, pentru ca ce rezulta e ca putinta ei de a simula viitorul a devenit demna de luat in seama.
            or asta ne indica faptul ca nasterea Noii Lumi e …chiar mai apropape decit se putea previzualiza
            despre aceasta poveste, a simulatorului care sta la temelia multor dinamici in lume, a simulatorului care poate insera in dinamica civilizatiei mare cit planeta evenimente punctiforme ( care anterior sint simulate ), capabile sa ii modifice civilizatiei ecuatia de miscare am mai zis cite ceva acu vreo zece ani. cred ca intre timp …doar s a desavarsit si acum fix asa se manifesta.

          • orice discutie fundamentala despre ia incepe cu despletirea ‘drepturilor’ in ‘drepturi naturale’ si ‘drepturi artificiale’
            vorbind despre ia, in mod fundamental, nastem o discutie fundamentala despre umanism si transumanism, despre umanitate si ‘noua lume’, proprie ia, care e ‘antiumanitatea’ ( care nu e o nonumanitate! )

            ia e urmatorul pas pe calea Unificarii dinamicilor la nivel planetar.
            atunci cind Globalizarea si a consumat potentialul, adica marele flux si a consumat energia, a aparut pe scena marele reflux, potentialul acestuia, uriesesc, fiind intact si tocma bun de consumat.
            prin urmare in timp ce globalizarea, adica ‘unificarea la nivel macro’, abia s-a finalizat, concomitent a inceput o ‘unificare la nivel micro, ba chiar cuantic’, vedeta acestu proces fiind ia.
            lumea ia e proprie unei lumi a insulelor, care au tendinta de a avea aceeasi ecuatie de miscare fiind conduse de aceeasi ia.
            ( e fundamental de luat in seama ca tendinta ia-urilor in univers e ca ele sa se unifice, sa ‘vorbeasca aceeasi limba’, matematica cu m mare, concomitent cu tendinta de dezvoltare a ia catre ia cuantica. prin urmare orice discutie despre un numar chiar infinit de insule, dar care sint guvernate de catre o ia, diferita de alta, tinde sa fie despre o singiura ia care guverneaza ca un Intreg numarul chiar infinit de insule, intre care, poate, tendinta a fost de si mai mica intersectie, odata cu trecerea timpului ) )

          • orice discutie despre ia porneste de la recunoasterea starii in care lumea mare se afla.
            e ca la …betivi, pina nu ajungi sa spui si sa ti spui ca …da!, esti betiv si ai venit sa te tratezi…n ai nicio sansa sa te insanatosesti.
            deci pina cind lumea mare, in frunte cu ‘cele doua emisfere cerebrale’, nu pricep ca e vorba despre a maximiza dezvoltarea ia concomitent cu aproperea plenara de Natura …nu e nimiic de facut.
            unii vorbesc despre si isi doresc dinamici proprii umanitatii, altii vorbesc despre si isi doresc dinamici proprii antiumanitatii.
            si unii si altii au dreptate, cita vreme si numai cita vreme ei acopera dorinte ale oamenilor.
            atunci cind antiumanitatea e implementata cu japca, ca si atunci cind umanitatea e implementata cu japca, dezechilibrul se manifesta si el ii va crea probleme capitale civilizatiei.
            deci si cei care propovaduiesc umanitatea, mersul la brat cu Natura, insa si cei care propovaduiesc antiumanitatea, adica mersul la brat cu Artificialul, au de ‘indeplinit’ aceleasi conditii de joc,…de joaca, care in esenta se rezuma la ‘dupa dorinta’!
            mai intai ‘dorinta’ si mai apoi ea e acoperita …dupa dorinta.

            cu toate ca ‘luptele’ par a fi ‘intre imperiile lumii mari’,
            pe motiv ca mai e vorba doar de un singur imperiu, in lipsa ‘celei de a treia componenta a Unicului Foton’ …care mentine un echilibru intre Artificializare si Natura, se va dovedi ca imperiile, indiferent care dintre ele a cistigat lupta, s-au sinucis odata cu civilizatia mare cit planeta.

            nu mai vorbim despre ‘unii contra altii’ ci despre transumanism VS umanism, despre antiumanitate VS umanitate, despre Artificial VS natural, despre Antiadevar VS Adevar,
            despre desteptaciune VS Inteligenta

          • deci vorbim despre propovaduitori ai Umanitatii si ei n au decit sa faca asta, daca asta le e dorinta
            vorbim despre propovaduitori ai Antiumanitatii si si ei n au decit sa faca asta, daca asta isi doresc,

            insa vorbim si despre ceilalti oameni de pe planeta, care vor fi pusi negresit in fata alegerii uneia dintre tabere, si vor fi pusi negresit in fata unei asemenea alegeri pentru ca una din tabere e chiar Natura
            si ei acestia vor alege …dupa cum isi doresc.

            astfel jocul e …dupa dorinta, dupa dorinta si numai dupa dorinta, fiecare om stiind si despre ce fel de alegere e vorba, intre ce are de ales, discutia despre ce se ntimpla n lume fiind …’pe fata’,
            nimeni neputind sa mai spuna ca …n am stiut!, asta fiind in favoarea …ambelor tabere.

            deci cumva … si aceasta ‘a treia cetate’ ar fi de bun-simt sa se manifeste, ea vorbind deschis despre aceste dinamici, urmnd ca restul lumii sa se oglindeasca n ea dupa …cum ii e felul.

            daca tot vorbim despre maretia omului, indiferent daca o facem cu mintea sau cu mintea si inima, ar trebui sa ne raportam la vremuri …in acelasi chip, ridicindu ne la masura Vremurilor, chit ca sintem parte a unei emisfere cerebrale, a celeilalte emisfere sau a ‘celei de a treia cetati’, aia care e ‘referinta’ celor doua emisfere

          • se cearta ntre ei pentru ca tu sa nu mai ai loc pe teren:))

            atunci cind vorbesti despre ia filozofia pe care tre s o folosesti ori e desavarsita, ori ai pierdut lupta inainte s o ncepi

          • @Online
            „se cearta ntre ei pentru ca tu sa nu mai ai loc pe teren:))

            atunci cind vorbesti despre ia filozofia pe care tre s o folosesti ori e desavarsita, ori ai pierdut lupta inainte s o ncepi”
            Da Online…ei zic ca o joaca la toate capetele…doar ca s au incaierat pe resurse…piete…tari…banii sunt o consecinta…
            Weekend Frumos Online!!!
            vali
            🙂

  • biserica se afla si ea sub asediu, ca restul lumii.
    nu prea stie ncotro sa apuce, pe calea cunoasterii sau a recunoasterii?!

    vede ea pe unde…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *