Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vocea de pe Facebook. Aceste măsuri de izolare la grămadă sunt luate pentru că Iohannis și Orban refuză varianta normală: testarea masivă și constantă

Guvernul Orban și trompetele lui răspândesc ideea că toți cei care contestăm măsurile pe care le-au luat suntem niște negaționiști ai existenței COVID-19! Greșit! Și noi, cei care punem sub semnul întrebării felul în care ei luptă cu COVID-19, știm că virusul există și că trebuie să ne protejăm. Cu ce nu suntem noi de acord este insistența guvernului PNL de a lua aceleași măsuri care de 7 luni nu dau rezultate. Am respectat tot ce ne-au spus: am stat 2 luni închiși în casă ieșind câte 2 ore dimineața și 2 seara. Am sacrificat educația copiilor. Lucrăm de acasă! Nu mai mergem la cafenea! Și cu ce rezultate?

Văd că acum au început din nou cu închideri și izolări în masă. În primul rând, cred că au închis HORECA doar dintr-o ambiție a guvernanților pentru că nu s-a stabilit nicăieri că acolo au fost focare de infecție. Și chiar dacă ar fi fost un loc sau două, nu închizi 20.000 de mici restaurante și cafenele și lași pe drumuri sute de mii de oameni, ci iei măsuri acolo unde s-a întâmplat!
În al doilea rând, izolarea nu trebuie făcută pentru oameni sănătoși, ci pentru cei pozitivi. Carantinarea sau izolarea la grămadă nu este doar o încălcare a drepturilor noastre, dar este și o crimă împotriva economiei și vieții sociale.

Aceste măsuri de izolare la grămadă sunt luate pentru că Iohannis și Orban refuză varianta normală: testarea masivă și constantă. Testând continuu poți să identifici persoanele pozitive. Poți să le izolezi pe ele și contacții lor, nu toată comunitatea. Gândiți-vă că trăiți într-o localitate de 1.000 de locuitori și într-una dintre locuințele din această comunitate se descoperă 3-4 pozitivi. Adică o familie. Conform regulamentelor impuse de guvernanți se izolează tot satul! Nu pot fi carantinați doar ei și cei care au fost contacte să fie testați?

Eu cred că izolarea și carantinare masivă are urmări în societate mult mai dramatice decât eventuala infectare a câtorva dintre noi. În primul rând, distruge relațiile umane care și așa se stabilesc atât de greu. În al doilea rând, distruge economia prin introducerea panicii și scăderea consumului. Nu în ultimul rând, izolarea în case combinată cu un nivel ridicat al stresului va produce scăderi dramatice de imunitate ceea ce, în momentul în care vom ieși din case, ne va face vulnerabili la orice virus sau microb. Și așa deschidem un cerc vicios care nu se mai închide niciodată!

(Sursa: Pagina Călin Popescu Tăriceanu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Vocea de pe Facebook. Aceste măsuri de izolare la grămadă sunt luate pentru că Iohannis și Orban refuză varianta normală: testarea masivă și constantă”

  • Niste cetateni, alesi ai cetatenilor din Romania, au facut candva o lege. S-au certat cateva zile, au stabilit ca asimptomaticii trebuie sa stea in spital 2 zile, sa ocupe locurile celor bolnavi, sa manance din banii statului. Nelu tataru se trateaza doar cu paracetamol.. Prin lege a-ti permis dezinformarea, de ex. cati asimptomatici sunt din cei depistati zilnic, din morti, data confirmarii covid, la ATI – cate paturi sunt ocupate din spitalele non- covid. Raportarile zilnice de cazuri, morti, ATI sunt la fel ca spectacolul DNA la tv. Se arata puterea si se induce frica. Ce se poate intampla daca nu se mai testeaza, si se trateaza doar ca pe vremuri cum a fost gripa. Ce se poate intampla daca nu ar mai muri de covid, ci de cauza reala, probabil in prima faza nu s-ar mai imbogati unii. Ar disparea si dominatia statului asupra cetateanului, lipsirea de drepturi, ordinea mondiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *