Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Vocea de pe Facebook. Amintiţi-vă de această lipsă de strategie când vor exploda cazurile de covid cu pixul lui Arafat cu tot

Încep anul şcolar cu o mare dezamăgire: n-am fost ales profesorul responsabil cu lupta împotriva covidului. Această mare cinste mi-a fost suflată de o colegă de specialitate. Se pare că franceza intră pentru a doua oară în istorie într-un con de umbră. Am luat legătura cu ceilalţi colegi de franceză din România pe care-i cunosc şi mi-au zis că peste tot s-a făcut aceeaşi nedreptate. Oare cât vom mai suporta, oare cât?

Este foarte adevărat că nu ne pricepem la mitocondrii, că din toată bătălia de la Azincourt noi ştim doar să pronunţăm (impecabil) numele localităţii, că ne scapă natura ecuaţiilor diferenţiale cu derivate parţiale. Dar nimeni, şi nu mi-e teamă ca greşesc, n-ar putea plictisi covidul ca o profesoară de franceză cu buze subţiri, părul cărunt prins în coc şi ochelari coborâţi strategic pe vârful măştii. Acordul participiului trecut, subjonctivul mai mult ca perfect, concordanţa timpurilor la indicativ şi regulile dizertaţiei franceze ar fi putut duce, inevitabil, dacă nu la dispariţia pandemiei, cel puţin la dezorientarea ei. Cu noi, virusul ar fi înţeles în sfârşit că nu putem fi înfrânţi, că suntem odioşi.

Nu vă văd prea bine. Amintiţi-vă de această lipsă de strategie când vor exploda cazurile de covid cu pixul lui Arafat cu tot.

(Sursa: Pagina Radu Iliescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii