Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vocea de pe Facebook. Faptul că de pe fluxul de media par să fi dispărut orice referiri la date, analize, cifre, studii și argumente mi se pare un fenomen în mod cert ingrijorător

NU cred ca este in regula faptul ca fluxurile romanesti par impermeabile la valul de date, studii, materiale, rapoarte, luari de pozitie care aduc in atentia publica, de cateva saptamani acum, din ce in ce mai multe elemente noi, cantitative, evaluative si analitice cu privire la natura, eficacitatea si externalitatile generate de masurile luate in reactie la epidemia de COVID. Faptul ca multe sunt uneori generate sau girate de autoritati publice ale unor state occidentale sau de autoritati profesionale, ar trebui totusi sa dea de gandit.

Joaca de-a “conspirationismul” si demascarea acestuia nu mai poate continua indefinit, prin derobarea de la reponsabilitati epistemice elementare din partea celor care ar trebui sa stie mai bine. Nu putem sa continuam asa.

Inteleg foarte bine ca suntem prinsi in menghina creata, pe de o parte, de 40 milioane de euro si pe de alta, de abjectul episod legat de linsajul mediatic demonstrativ-executat asupra lui Cristi
Puiu, cand am vazut cu oroare indivizi altfel normali si decenti, transformati intr-o masa iesita din minti si canalizata isteric in executarea unei indelungi aberante infierari publice.

Totusi: Faptul ca pur si simplu de pe fluxul de media (la cel care am acces eu, poate ma insel) par sa fi disparut orice referiri la date, analize, cifre, studii si argumente, mi se pare un fenomen cel putin interesant si in mod cert ingrijorator. A fost un process in trei timpi:

Atacul la credibilitatea oricaror analize sau date care contraveneau unei anumite interpretari si linii, sa o numim “oficiala”. Inlocuirea apoi treptata a acestora cu un discurs “anti-conspirationist” si deturnarea intregii discutii de la date si analize si evaluari catre o discutie despre teorii ale conspiratiei si demascarea lor. Si acum: tacere. Liniste.
Si totusi. Peste tot in lume apar din ce in ce mai multe elemente noi, cantitative, evaluative si analitice cu privire la natura, eficacitatea si externalitatile generate de masurile luate in reactie la epidemia de COVID. NU putem continua asa.

Problema NU este de a lua o pozitie pro sau contra a ceva.
Problema este ca s-a reusit blocarea oricaror canale pentru informare si discutie publica deschisa privind o chestiune de importanta vitala nu doar pentru o situatie prezenta dar pentru viitorul politicilor publice si legitimitatii, eficacitatii si credibilitatii autoritatilor statale romane…

(Sursa: Pagina Paul Dragos Aligica)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii