Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Vocea de pe Facebook. Îmi vine să sfărâm ceața asta așezată pe ochii oamenilor care nu mai simt durerea și nu mai înțeleg rostul lumii

Am fost în oraș cu niște probleme. A trebuit să ocolesc prin Mamaia, că Ovidiu e carantinat. Nu puteau să pună 10 polițai la intrările pe străzile adiacente și să lase șoseaua pe care vin zeci de mii de oameni liberă. Prima dovadă de tâmpenie absolută și gratuită.

În oraș, piețele erau închise. Înafara lor se înghesuie tremurând de frig zeci de comercianți. Îngrămădeala e de 10 ori mai mare decât dacă i-ar fi lăsat înăuntru în spatele tarabelor. A doua mostră de imbecilitate absolută.

Lângă o pizzerie închisă, stă o băbuță foarte slabă, cu o sacoșă de pătrunjel. N-a fost încă amendată de creaturile care bântuie pe acolo. Tremură de frig, are două broboade pe cap, un cojoc vechi. Se mișcă de colo colo.
Nu vrea nimeni pătrunjel. Oamenii trec grăbiți pe lângă ea.

Bătrâna icnește de durere. Se apleacă un pic și aranjează firele de pătrunjel de pe betonul bordurii. Are o lacrimă imensă suspendată între pleoapă și abis.
Cât îi pătrunjelul, mamaie? Întreb aspru.
Mamă, un leu legătura, zice bătrânica.
Are vreo 5 legături. Si încă vreo cinci în sacoșă.
Scot 20 de lei: dă-mi-l pe tot și mergi acasă, la căldură.
Femeia mă privește fix, cu ochii larg deschiși. Deși nu-i închide, lacrimile i se rostogolesc pe obrazul frământat. Îmi ia mâinile și mi le sărută. Știam eu că mata ești omul lu Dumnezeu.

O îmbrățișez pe bătrânică. Apăi, mă duc la maxi taxi. Mai am vreo două ceasuri până la căldurică.
Îmi vine să urlu, să sparg betonul, să sfărâm ceața asta satanică așezată pe ochii oamenilor care nu mai simt durerea și nu mai înțeleg rostul lumii.

P.S. Am pătrunjel pentru iarnă. Cine vrea, să spună, că-i dau.

(Sursa: Pagina Ioan Istrati)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *