Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Vocea de pe Facebook: Lungul drum către Grecia. Despre teste, vamă, brambureală și ospitalitate

O întreaga aventura cu vacanța în Grecia. ??❤️
După ce am analizat timp de o lună unde să mergem în Grecia, am ales.
Când am ales, au intervenit schimbările. S-au blocat (pentru turiști) punctele terestre de intrare în Grecia, cu excepția unuia. A rămas Promachonas, ceea ce însemna ca trebuie să mergem 250 de kilometri în plus, ca sa ajungem în Thassos de exemplu. Astfel, am ales Hanioti/Halkidiki.

Altă schimbare de la greci a fost cea în care cereau completarea de coduri QR, on-line. Am zis că le completam cu 48 de ore înainte sau cu 24 de ore înainte de intrarea în Grecia. Când sa le completăm, s-a luat decizia de a se sista pentru câteva zile opțiunea de intrare terestră și au plusat cu cerința de a prezenta teste Covid RT-PCR, negative. Bun! Am mutat rezervarea de trei ori, pe 13 iulie am făcut testele, pe 14 iulie le-am ridicat și le-am dus la un birou de traduceri autorizate.

Deși guvernul Greciei a anunțat că dă drumul la opțiunea terestră pe 14.07,ora 00:01, nu a fost așa. Am stat cu ochii cât cepele până la 02:00, crezând ca este vreo eroare de sistem. Voiam să ne încadrăm cu cerința de a avea completate testele QR cu minim 24 de ore înainte de intrarea in Grecia. Până la urmă au dat drumul opțiunii terestre pe data de 14, dar după ora 10:00. Am insistat cu răbdarea, căci voiam să fim în Grecia pe 15 iulie, fiind ziua soțului. ???

Drumul a început la 04:30 ( București). Codurile QR au venit cu câteva ore înainte, pe mail, ora 00:04.
La 05:28 plăteam taxa de pod de la Giurgiu, eram două mașini în vamă. La 05:30 eram trecuți la vecinii bulgari. Am prezentat doar documentele de identificare și talonul mașinii. Nu au cerut declarația de intrare în Bulgaria, doar au întrebat dacă avem teste Covid făcute.

La 11:56 eram în vama Promachonas, cu trei opriri a minim 20 de minute. Erau echipe de televiziune din toate cele trei țări (România, Bulgaria, Grecia).
Ne-am așezat pe un rând care s-a blocat după ce au trecut trei mașini. Am așteptat aproximativ 30 de minute și o mașină de Bulgaria ne-a lăsat în față, pe alt rând, unde se mergea foarte repede.
Actele au fost luate de vameșul bulgar și date mai departe celui grec: CI-uri, pașapoarte fete, talon mașina, teste Covid. Au venit la mașină doi greci (civili) și au spus că pe noi doi (adulții) ne vor retesta iar. ? Ieșind din mașină, sa merg la una dintre cele trei mese de testare, am auzit că primul rând era blocat pentru că: unele persoane refuzau sa fie retestate și de greci, alte persoane erau fără teste sau au prezentat teste de sânge, rapide, neacceptate de autoritățile grecești.

Am stat cinci minute lângă o masă de testare, unde nu m-a băgat nimeni în seama. Vameșul grec și cei de la masa de testare discutau tare, în contradictoriu. ? M-am mutat la rând la altă masă. Anastasia a început să plângă, speriata fiind că am coborât cu mască și că mă îndepărtez de mașină. Un domn (nu am înțeles dacă era grec sau român), vorbea ambele limbi, s-a dus la mașina soțului, s-a prezentat ca fiind consulul x de nu știu unde și a purtat o discuție în limba română cu soțul, care a precizat că nu avem nimic împotriva retestarii, dar că nu e normal să așteptăm atât, cu teste gata făcute, cu o masă de testare goală. Domnul X m-a chemat pentru testare la masa unde se discuta în contradictoriu. Când mai aveam un pas să ajung, m-a trimis la masa de testare de unde venisem. ???‍♀️
Mi-au cerut codurile de pe telefon, codurile QR. Au întrebat în engleză dacă ambele coduri încep cu 2. Când le-am arătat că da, au zis „Go!”. ?Am mai întrebat o dată, sa fiu sigura. Au confirmat că putem pleca fără să ne testeze și ei.

Nu înțeleg aceasta alegere, dar pe un grup destinat celor care merg în Grecia, Forum Thassos, am văzut multe alte persoane care au confirmat că având cod 2, nu au mai fost testati. Subliniez: codul 2 se testează, au confirmat mulți alții, doar că deseori, codul 2 nu este testat, chiar dacă vameșii trimit oamenii la mesele de testare. Undeva este o explicație, doar că nu am stat să o caut. ☺️
Toată faza asta cu granița Promachonas a durat 50 de minute.

Drumul spre Hianoti a fost foarte bun, am ajuns în camera de hotel la ora 15:00. Ce am văzut?! Dezinfectant la hotel (peste tot) kit de dezinfectare chei, paravane la recepție și la mâncare. Reguli scrise peste tot. Lumea foarte relaxata, atât personalul de la hotel cât și turiștii. Seara am ieșit la o taverna și am realizat ceva. În stațiune predomina turiștii bulgari, cei cu nivel financiar peste mediu, turiștii din Republica Moldova, grecii, nemții, elvețienii, italienii. Români, foarte putini.

La taverne nu exista mese distanțate, nici dezinfectat pe masă, nici măști sau viziere prea multe. Dacă exista, nu sunt purtate corect. Atmosfera este de vacanta peste tot, doar că nu sunt mulți turiști, așa cum probabil s-ar fi întâmplat în alt context. Nu este înghesuială, se găsesc șezlonguri chiar la mal, și la 10 dimineața.

Suntem cazați la Ostria Sea Side Hotel, dar voi reveni cu detalii exacte despre hotel, pe parcurs. Oricum, dacă aveți în vedere acest hotel, dați un mail sau un telefon și specificați că doriți să vorbiți cu Alexandros. Este primul punct pozitiv la acest hotel. Lucrează la recepție, raspunde la 1000 de întrebări, încearcă să rezolve orice problemă.

Ce nu vom mai încerca: terasa/taverna Colibri din Hianoti. Mâncarea este departe de tradiționalul grecesc, foarte uleioasa, scoici cu gust de ciorba românească, prețuri foarte mari raportat la calitate. Pe lângă asta, prioritate a avut o masa de „ștabi” bulgari, genul interlop. Adică, lor le-a fost adusă mâncarea cu mult înaintea noastră, deși noi comandasem înainte să se pună ei la masă. Când ești cu doi copii, te irită chestia asta. Mă rog, mă irita și dacă eram noi doi, dar acum am fost ceva de genul ???????????

Pe plaja avem celebrele gogoși și genți, celebrul porumb, toate purtate cu mândrie la 30 de grade, în mediu deloc igienic. De mâncare zic, gențile bănuiesc că nu pocnesc. ?
Ca o concluzie, eu salut deciziile grecilor, doar că sunt luate pe repede-nainte, schimbate de pe o zi pe alta, astfel reușind să creeze un mic haos. ?
Bine că am reușit să ajungem, bine că fetele au pușculiță și magnet la cadouri ??. ??

(Sursa: Pagina Isabela Pană)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *