Marcel Ciolacu: „E o speculă. Noi am făcut o mare tâmpenie. S-a vândut toată energia electrică pe anul acesta. Am vândut energia cu 200 -300 de lei, iar acum se vinde cu 4000 de lei”

Vocea de pe Facebook. S-a luat premiul Nobel pentru găuri negre

S-a luat premiul Nobel pentru găuri negre. Cea mai studiată este gaura neagră super-masivă din centrul Galaxiei Noastre, care se află la 26.000 de ani lumină în constelația Sagittarius.
În jurul ei se rotesc stele care au permis măsurarea masei și a altor proprietăți ale obiectului, însă observațiile au fost făcute cu un telescop enorm, într-o lumină greu de detectat de la nivelul mării.
În imagine, în centrul cercului, se află centrul Galaxiei, însă imaginea este făcută din București cu un telescop de doar 0,5 metri în diametru.
Vedeți bine! Nu se vede vede nimic acolo pentru că toatele stelele care se rotesc în jurul găurii negre sunt ascunse de nori opaci de praf și gaze.
Imagine luată în iulie 2016.
(Sursa: Pagina Adrian Șonka)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog