România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Vocea de pe Facebook. Donatori de plasmă trebuie să plătească

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru este constant dezinformat de oameni din minister, în ceea ce privește subiectul plasmei convalescente!

Deși domnul ministru afirmă că donatorii de plasmă nu trebuie să plătească din buzunar testarea, în realitate NU este așa! Există cazuri numeroase în care potențialii donatori TREBUIE să plătească din banii lor testarea.

Conform ordinului Ministrului Sănătății nr. 1421 din 10 august 2020 (noua metodologie privind donarea și utilizarea plasmei convalescente anti-SARS-CoV-2), la punctul 7, litera e, persoanele asimptomatice, neconfirmate printr-un test RT-PCR pozitiv, pot deveni donatori de plasmă convalescentă doar dacă își fac „voluntar” un test pentru a determina cantitatea de anticorpi neutralizanți anti SARS-COV-2 IgG.

Prin urmare, toți cei pentru care statul român nu a avut capacitatea să facă teste RT-PCR (deși au fost contacți direcți ai unor pacienți confirmați infectați și care au stat în izolare sau carantină!) pot dona plasmă convalescentă doar dacă vin cu un test de anticorpi efectuat „voluntar”, adică plătit din propriul buzunar.

Acești potențiali donatori reprezintă peste tot în lume de două-trei ori mai mult decât cei care au făcut teste RT-PCR, iar în Ghidul U.E. pentru donarea de plasmă convalescentă ei sunt considerați donatori eligibili și au parte de teste gratuite, efectuate în centrele de transfuzie! Vedeți mai jos extrasul din ordinul MS 1421 / 2020 și comparația cu prevederile din Ghidul UE.

Aceste erori – pe care le-am semnalat atât cu privire la noul ordin, cât și în legătură cu primul ordin, emis în luna aprilie – au fost posibile și pentru că nu s-a respectat obligația legală de transparență decizională, în sensul că aceste ordine nu au fost supuse dezbaterii publice, așa cum cere în mod expres legea din România

Ar fi deci foarte bine ca domnul ministru Tătaru să se consulte pe subiectul plasmei convalescente și cu specialiști din afara Ministerului Sănătății, fiindcă este evident reflexul sau chiar interesul birocrației de stat de a menține proceduri greoaie și de a descuraja în continuare colectarea de plasmă convalescentă.

(Sursa: Pagina Florin Hozoc)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *