Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Vom trăi după legea junglei, rezistă cine poate

Vă mai aduceți aminte când eram cu toții sănătoși mintal? Ce vremuri… Îmi vreau viața înapoi! Atât pot să mai cer.
Îmi doresc să mă duc cu drag la muncă, cu bucurie, să ies râzând pe stradă, să nu mai văd oameni triști și cuprinși de frică, să mă întâlnesc cu prietenii, să merg și la o nuntă, deși era ultimul lucru pe care mi-l doream înainte de pandemie, mi-e dor să mă prind și într-o horă, mi-e dor de normalitate.

Nu mai vreau să stau cu inima-n gât, că poate azi ne bagă în lockdown, dacă de azi pe mâine copiii se duc sau nu la școală, nu mai vreau să aud că azi deschidem mâine închidem.
Dacă tot ne-am distrus afacerile, ne-am redus strategiile și planurile de azi pe mâine, măcar să ne păstrăm sănătoși la cap.

Mă uit la știri, la emisiuni cu oameni politici, și îmi doresc să am ocazia să-i întreb când vor ieși din bula lor să poată privi realitatea. Pentru ei totul este bine, economia duduie, suntem fruntași la vaccinare, vin bani europeni. A, mai iau foc spitale, mai mor oameni, nu au banale saltele de salvare, mor oameni striviți de caldarâm sub privirile lor, unii se sinucid și nu-I salvează pentru că aceștia nu dau semne că ar vrea să fie salvați, dar totul e sub control. Parcă se năruie lumea și ei defilează cântând spunând că totul este bine. A, și mai fac ceva. Totul este bine, dar dacă nu stăm în case cu masca pe față, murim. Că-s pline spitalele.

Ni s-a introdus atât de multă spaimă, lumea e gri, pustie, se exagerează cu aceste măsuri restrictive, chiar duse la demență. Toate aceste lucruri au generat un dezastru economic, un dezastru uman, psihic, au generat disperare.

Probabil că vom aplica legea junglei- rezistă cine poate! Adică, în genere tot cei ce au fost mereu bine, pentru că oamenii fără pre multe posibilități nu își găsesc resurse să se mai agațe de viață. Frica asta, că ne îmbolnăvim, că ne pierdem familiile, serviciile, afacerile ne face mult mai vulnerabili din toate punctele de vedere. Imunitatea se auto distruge atunci când ești cuprins de frică mai tot timpul.

Pe zi ce trece parcă suntem niște roboți, care nu mai discutăm decât despre care vaccin e mai bun, care dintre noi îl face, care nu. Toți suntem genii în genetică și informații medicale, toți știm să dăm sfaturi.

Nu mai poți purta o discuție normal, pentru că după trei fraze vorbești despre vaccin și pandemie, despre cine a mai murit, despre popririle de la ANAF, deși tu nu ai avut încasări decât să te târăști de la o lună la alta, sau chiar nu ai avut, despre cât de scump e totul, despre chinul cu școala online.
Chiar mă rog să rămânem sănătoși la cap, pentru că abia asta o să fie cea mai gravă problemă.
Iar mai nou, dacă nu discutăm despre pandemie, încet, încet ne sunt strecurate știrile despre încălzirea globală, despre faptul că abia atunci vom fi decimați cu adevărat.

Facem eforturi disperate și ne agățăm de orice speranță, de viață, pentru că doar speranța și încrederea în Dumnezeu mai pot fi aliații noștri în această luptă surdă cu cine știe cine sau ce.
Ne trezim în fiecare zi și așteptăm să vedem o măsură, un sprijin real, o soluție, o strategie. Nu toți oamenii pot lucra de acasă din fața calculatorului. Sunt de acord cu tehnologizarea și digitalizarea, dar nu toate lucrurile pot fi făcute doar din fața unor ecrane. Iar jocul acesta cu închis-deschis ne distruge psihic.

Nu există nici o coerență reală în măsurile impuse, iar acest haos face ca lucrurile să scape de sub control și ne împinge în anxietate.
Și știți care e paradoxul? Doar sănătatea mintală robustă ne ajută să rezistăm și să supraviețuim crizei, așa că tot ce trebuie să facem e să ne rugăm să rămânem întregi la minte.

Cum să poți să te reinventezi când comitetul situațiilor de care doar ei știu schimbă informațiile la fiecare Breaking news, când nimeni nu ne transmite cu subiect și predicat ce va fi cu noi, când nici un ministru nu comunică nici cu proprii colegi, dar nici cu noi, că fiecare poveste pe care ne-o spun la televizor, constată apoi că nu poate fi implementată pentru că nu are norme de aplicare și tot așa.

Suntem pe valuri puternic mișcătoare, precum și ultimele cutremure produse zilnic în zona din care eu provin.
Adevărata luptă, acum, este aceea de a rămâne sănătoși la cap.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Vom trăi după legea junglei, rezistă cine poate”

  • Cand patronii si patronatele se imbogateau pe munca nenorocitilor de salariati era buna Legea Junglei AKA Dreapta Libelala ,acum ,cand si o iau firmele si patronatele in freza,UAU ce nasoala este Legea Junglei,ce naspa i viata,asta e Welcome in the Real Life.E, pentru noi asa a fost viata,de cand ne am nascut,suntem obisnuiti deja,raul de acum,pentru unii dintre noi e doar viata obisnuit.So I don’t f– care. 👿 👿 👿

  • @Nausica,

    Partea buna este ca mintea noastra este capabila de a rezista la presiunile psihologice la care ne supun Zeii. Iti amintesti de perioada cu nea’ Nicu? Eram prizonierii unui regim autoritar, insa i-am facut fata prin simtul umorului. Iar personajul cel mai haios era fix nea’ Nicu’. Dictatura techno-medicalo-militara la care suntem supusi acum nu va reusi sa ne distruga simtul umorului. Dimpotriva. Intr-un final, „caracatita” mafiota care a luat prizonera toata populatia planetei va fi invinsa. In opinia mea Mama Natura va interveni la momentul oportun. Vorba lu’ domnu’ Cristoiu, toti dictatorii au in final parte de „noaptea de la Waterloo”… 🙂

  • Daca nu credem totusi în perspectiva binelui, nu avem cum sa ramânem sanatosi la cap. Mare grija, instalarea depresiei poate fi evitata daca suntem din timp bine informati!

    • Las ca si pana acum am trait tot sub legea junglei(problema este ca de fapt criza Covid 19 a dat jos mastile ipocriziei,si ne arata societatea asa cum era si inainte,dar noi nu vedeam,la fel de cruda era societatea si inainte de Covid,dar atunci nu prea ne pasa.Pana a venit Covidul care ,de fapt,doar ne a pus oglinda in fata si ne arata in hidosenia noastra completa ca umanitate.Covid nu a schimbat nimic,ne a pus oglinda in fata ca sa ne putem sa ne privim in fata ,noi,pe noi,si sa ne admiram hidosenia in oglinda,atata tot),ca doar asta insemna Liberalismul de Dreapta,asta e Doctrina de Dreapta pe care noi Romanii ne o doream cu atata ardoare,Legea Jungle,adica cel mai tare supravietuieste cel slab moare,fiind nedem sa traiasca pe lumea asa.Asta inseamna Dreapta.Ce va mai plangeti ,avem Dreapta pe Paine,ca in sistemul American,traieste cel mai tare,cel mai slab crapa.Asta s a vrut,asta avem. Traiasca Doctrina Dreptei,si Da e Legea Junglei.Avem ce ne am dorit noi ca si societate.Enjoy the Jungle law (American Style). 😆 😆 😆 Bine a ti venit in Jungla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *