Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vot preferențial. Din lista de candidați a partidului pe care îl votează, alegătorul selectează candidatul preferat

Copreședintele AUR, George Simion, a vorbit, miercuri seara, la cristoiuTv, despre o măsură interesantă pe care partidul o propune, pe modelul practicat în Țările Baltice. Este vorba despre votul preferențial, care ar da posibilitatea alegătorului ca din întreaga listă să îl voteze pe candidatul pe care îl preferă, chiar dacă acesta este la coada listei.

Întregul set de măsuri din programul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pe care formațiunea îl va implementa din Parlament pentru restartarea profundă a sistemului politic:

  • renunțarea la finanțarea partidelor parlamentare de la bugetul de stat (100 de milioane de euro în fiecare an).
  • interzicerea traseismului politic și în rândul parlamentarilor, pe modelul aleșilor locali.
  • instituirea unui contract între alegători și aleși – Contract electoral garantat cu demisia în alb.
  • vot preferențial pe listă (pe modelul din Țările Baltice): din lista de candidați a partidului pe care îl votează, alegătorul selectează candidatul preferat.
  • reducerea la maximum 300 a numărului de parlamentari, conform referendumului din 2009.
  • obligativitatea transformării rezultatelor de la referendumuri în legi: dacă în 30 de zile de la data referendumului Parlamentul nu pune în aplicare votul poporului, Legislativul se dizolvă și se organizează alegeri.
  • refuzarea printr-o declarație notarială a oricărei pensii sau drept special aferent statutului de parlamentar până la reforma Constituțională.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Vot preferențial. Din lista de candidați a partidului pe care îl votează, alegătorul selectează candidatul preferat”

  • Foarte greu au reusit (AUR)sa ajunga in atentia publica. Ma consider o persoana informata si cu toate astea, ieri l am vazut, pt. prima data pe un lider – G Simion, prezentand aceasta noua grupare politica. Ii felicit !
    Voi vota cu ei!

  • Pacat ca exista PNL, PSD, USR. Astia vor face 80% din parlament. Nu vor vota niciodata impotriva traseismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *