Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Votul prin corespondență, un fiasco al autorităților. Aproape 18.000 de voturi, date „dispărute” și aproape 1000 de voturi anulate

(Text de George Simion)

17.915 voturi ale românilor de peste hotare au dispărut fără urmă și autoritățile dau vina pe serviciile poștale ale țărilor din care acestea au fost expediate. 39.244 de români din străinătate au trimis cereri pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare, iar până în această dimineață, numai 21.329 de voturi au ajuns în România și au fost declarate valide. Din cele declarate valide au fost anulate aproape 1000 de voturi, pe motiv că se aflau două sau mai multe buletine în același plic sau că lipsea sigiliul.

„Vorbim de serviciile poștale din alte țări. De această operațiune se ocupă Poșta Română, noi nu facem altceva decât să înregistrăm în sistemul informatic efectiv ce a ajuns la misiunile diplomatice ori la birourile pentru corespondență. Aici nu ține de organizare, ține de serviciile poștale în pandemie. Poșta Română știe, noi nu avem nicio atribuție pe această parte. Noi le pregătim, le dăm, ei le trimit, le primesc. Este posibil ca serviciul respectiv să nu fi fost recunoscut ca fiind gratuit, totul ține de contractul poștei, nu avem nicio legătură. Noi primim sesizări pe votstrăinătate.ro, am tot primit, totul este dus-întors în competența poștei. Sunt 21.329 și ceva venite din 39 de mii și ceva, restul de 18.000 nu sunt”, a explicat Constantin Mitulețu, președintele Autorității Electorale Permanente.

„Plicul NU a fost validat” este mesajul pe care mulți români din diaspora l-au primit de pe adresa site-ului unde s-au înregistrat să voteze prin corespondență, fără nicio altă explicație.

Românii din străinătate sunt așteptați sâmbătă și duminică să voteze fizic în cele 748 de secții deschise, în intervalul orar 7:00 – 21:00 (ora locală), cu posibilitatea prelungirii până la ora locală 23:59 dacă mai sunt alegători în secţie sau la rând în afara sediului secţiei de votare.
Orice încălcare sau abuz în procesul de votare pot fi semnalate pe site-ul www.nefura.ro.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *