Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vremea postacului galben

Salutare oameni buni (și răi)! A trecut ceva vreme de când nu am mai postat pe aici. Ce să faci, uneori n-ai încotro și oricât ai dori să stai departe de unele subiecte, nu poți. Fie că vorbim despre Covid, fie că vorbim de PNL, și dacă te retragi în grotă, undeva în munți, găsești pliante de campanie cu PNL și chipul angelic al lui Sică Mandolină.

Și eu, ca tot omul modern, am un Facebook. Mama lui de Facebook! Și, cum îl deschid, cum îmi apare fie fața lui Sică, fie a lui Plicușor, fie vreun alt înger coborât din ceruri pentru a salva acest popor. Mă refer la reclamele plătite care apar fără să fi dat like la acele pagini, pur și simplu sunt bombardat de reclame cu PNL sau USR.

Ei bine, ce să facă un om atât de tâmpit care parcă nu are altă treabă de făcut? Păi, mă uit după postaci. Știți, acei indivizi care proslăvesc Partidul la toate postările cu mesaje precum „Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți!” sau comentarii la o postare anti-PSD (pentru că tot ce-i rău vine de la PSD). Da, da, este o postare plătită pentru a ataca PSD-ul, cu mesajul „Blocați intrarea Caracatiței Firea – PSD în Parlament! România #fărăPSD”. Asta-mi place cel mai mult, pentru că printre brațele „caracatiței” PSD, pe care ei vor să o blocheze, se află și dr. Rafila și dr. Streinu-Cercel, practic experții oficiali în lupta cu pandemia Covid-19 (că doar n-o să accepte oameni precum Vasile Astărăstoae, Geza Molnar). Sau poate că PNL-ul are alți experți pe care-i țin ascunși pe undeva și nu vor să ne spună care sunt experții care le comunică informațiile medicale legate de pandemie. Cine știe, avem numai experți ascunși, cum era și Grupul de Comunicare Strategică. În fine!

Ei bine, acești postaci pot fi ușor descoperiți. Spre deosebire de vremea PSD, când postacii aveau conturi ascunse total, aceștia își pun poza la profil, își pun și câteva informații ca să nu pară cont fals dar uită de un aspect: Când intri pe profilul lor și te uiți la ce au dat like până acum, veți vedea că au dat like numai la paginile PNL. Un domn simpatic care se prezintă ca fiind din Iași și care proslavește Partidul la toate aceste postări, are la pagina Likes următoarele:

Bine, hai să nu fim nedrepți. Mai are pe lângă cele 24 de like-uri la PNL și câteva like-uri la artiști precum Andra, Liviu Varciu, Oana Zăvoranu, Bianca Drăgușanu, Adelina Pestritu sau Anda Adam, ca să vedem că este și om de cultură.

O fătucă, postac din Herăstrău, are săraca doar 10 like-uri în total, dintre care 9 sunt la PNL.

Vremea postacilor plătiți nu a apus, doar și-a schimbat culoarea și partidul. Ce mi se pare amuzant sunt replicile celorlalți la postarile de laudă ale acestora, replici pe care nu le-aș posta aici, dar merită citite pe Facebook. Imaginația și talentul românului, când vine vorba de înjurături, parcă uneori le depășește pe cele de poet (știti vorba aia, românul s-a născut poet? Un fel de Tatae de la B.U.G. Mafia).

P.S.: Mi se pare penibil ca PNL-ul, chiar și în campanie, să atace alt partid. În loc să arate ce a realizat în acest mandat preferă să demoleze ce au început alții înaintea lor. Mi-l aduc aminte pe domnul președinte Iohannis, care are o fixație cu PSD-ul care-mi aduce cumva aminte de Trump și China. La Trump, orice rău vine din China, la Iohannis, tot ce-i rău vine din PSD.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Vremea postacului galben”

  • Am afirmat întotdeauna că PSD, dacă și-ar rezerva denumirea la OSIM, ar face bani de campanie numai taxând PNL-ul sau președintele ori de câte ori aceștia îi folosesc numele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *