Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ziua de 15 iulie 2021 a fost tratată de Liviu Dragnea în chip profesionist. Rămâne de văzut dacă a fost o întîmplare sau concretizarea unui Plan bine pus la punct

Nu știu dacă pe perioada detenției Liviu Dragnea a avut vreun consilier.
Felul în care și-a gestionat imaginea la ieșirea din penitenciar mă face să cred că are cel puțin unul. Pentru că tot ce a zis și a făcut Liviu Dragnea pe 15 iulie 2021 pare mai degrabă rodul unui scenariu bine gîndit înainte de a ieși din penitenciar, decît rezultatul unei inspirații de moment.

Să ne aruncăm o privire mai întîi asupra declarațiilor făcute cu acest prilej de către Liviu Dragnea:

„După doi ani de chin și suferință, abuzuri și umilințe. Cea mai mare parte a populației a înțeles de ce a trebuit să ajung aici. Eu când am intrat aici România era o țară prosperă, care avea speranță. Din păcate acum e o dictatură feroce, e o țară în care libertatea de exprimare e în pericol. Viitorul României este amanetat.

Eu mă consider deţinut politic, pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut insistent în ultimele luni ca la instanţă când se va judeca liberarea să-mi recunosc vinovăţia ceea ce eu nu am acceptat pentru că se dorea să se valideze acest dosar politic.

Din păcate, nu există Opoziţie, PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi. Toţi sunt.
Judecătorii din Giurgiu au avut curaj și au rezistat la presiuni, pentru că la Tribunalul Bucureşti e destul de clar ce s-a întâmplat.

În primul rând vreau să mă caut de sănătate. Sănătatea mea a fost afectată în mod foarte serios aici.
Voi munci la firma fiului meu. Mi-au lipsit copii si Irina, lipsa libertății este cel mai greu. Au fost doi ani de chin abuzuri și umilință.

Vreau să le mulțumesc zecilor de români care mi-au trimis scrisori și care mi-au trimis mesaje pe Facebook. Toate scrisorile primite sunt scanate, le voi răspunde tuturor celor care mi-au trimis scrisori.

Acum România este sub dictatură. În politică voi intra dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și dacă mai am pentru cine.
Romania este îngenunchiată de dorința de dictatură feroce a lui Klaus Iohannis. Mă doare sufletul de țară, nu de PSD.

Numai Dumnezeu putea să mă ajute să ies întreg! M-au vândut! DNA-ul să îi ancheteze pe cei care jefuiesc țara, asta trebuie să facă DNA. Discutăm de un jaf generalizat.
Populația a trebuit să înțeleagă de ce am ajuns aici. PSD nu mai e partid. PSD nu e condus în acest moment, e în buzunarul SRI.”

La ieșirea din penitenciar, spre deosebire de mulți alți lideri politici închiși pentru mai mult sau mai puțin timp, Liviu Dragnea a avut un discurs de lider decis să revină în politică. Sau, ca să fim mai preciși, de om care, deși condamnat la închisoare, n-a renunțat o clipă la gîndul de a face politică după eliberare. În 27 mai 2019, cînd a fost arestat, Liviu Dragnea era președintele partidului de guvernămînt și președintele Camerei Deputaților. Întreaga sa figurație de joi, 15 iulie 2021, a sugerat că pentru el cei doi ani petrecuți în penitenciar n-au însemnat nimic prin raportare la ziua de acum doi ani, cînd a fost arestat. Acesta a fost primul lucru care a surprins la Liviu Dragnea eliberatul condiționat:

Puternica impresie că n-a fost înfrînt sufletește, c-a ieșit din închisoare mai dîrz decît a intrat.

Nu știu dacă imaginea asta a corespuns realității sale sufletești. Știu doar că asta e impresia în opinia publică (din opinia publică excluzînd pe cei care continuă să-l urască pe Liviu Dragnea identificîndu-l cu Ciuma Roșie).

Al doilea lucru care a surprins a fost calcularea atentă a ceea ce a trebuit să transmită celor care-l simpatizează, fie pentru că l-au simpatizat tot timpul, fie pentru că văd în el dușmanul conducerii de azi a PSD.

Mesajul a avut următoarele ținte:

  • 1) Să reafirme c-a fost condamnat politic.
  • 2) Să convingă că în penitenciar a pătimit și s-a întîmplat asta, pentru că e un dușman al regimului Iohannis. Principalul dușman chiar.
  • 3) Să denunțe ceea ce el consideră a fi dezastrul suferit de România după intrarea sa la închisoare.
  • 4) Să atace virulent PSD pentru evoluția (denunțată ca nefastă) după plecarea lui la închisoare.
  • 5) Să se prezinte ca un lider gata de a se așeza în fruntea luptei de eliberare națională și socială.
  • 6) Să semnaleze că se bucură de simpatia multor români.

În ansamblu figurația asumată de Liviu Dragnea a fost cea de cap de familie întors după o lungă călătorie pentru a constata că-n absența sa au avut loc o mie și una de dezastre. Un Tată însă care nu se așează pe o piatră pentru a boci mioritic, ci preia imediat conducerea treburilor.

Nu știu dacă această imagine e rodul instinctului de politician al lui Liviu Dragnea sau cel al sfaturilor date de consilieri. Sigur e că întreaga figurație la ieșirea din închisoare mărturisește o abordare cu talent de om politic:

  • 1) Liviu Dragnea a intuit că eliberarea sa va fi un eveniment mediatic colosal. Era de așteptat asta dacă ne gîndim la atotputernicul care a intrat în pușcărie și mai ales la atîțarea născută de avatarurile eliberării condiționate. Știind asta el a folosit atenția presei pentru a transmite un mesaj care în alte condiții ar fi trecut neobservat.
  • 2) Liviu Dragea a intuit că presa așteaptă eliberarea sa condiționată pentru a beneficia de un nou război civil, cel din PSD.
  • 3) Liviu Dragnea a intuit că românii se dau în vînt după Eroii neînfricați, după cei care nu se lasă doborîți. Și a ținut la această imagine.
  • 4) Liviu Dragnea a intuit că 15 iulie 2021 e net diferit de 27 mai 2019.

Între timp dușmanii săi au ajuns la putere. După doi ani de exercițiu al puterii, Klaus Iohannis și partidele de Dreapta au pierdut enorm în planul capitalului politic. Pe unii alegători i-a dezamăgit. Pe alții i-a scos din sărite. Trecuți mai toți în Opoziție, românii sînt în căutarea celor care să le exprime în plan politic și jurnalistic starea de spirit creată după doi ani de guvernare dezastruoasă. Actuala conducere a PSD nu răspunde acestei nevoi pur românești de a da cu parul. Calcule ținînd de nevoia de a face din PSD un partid frecventabil în anticamerele marilor puteri explică și justifică prea mare înțelepciune în condițiile în care regimul Iohannis scoate din sărite. Noile condiții au fost exploatate cu abilitate de Liviu Dragnea la ieșirea din pușcărie. Intuind că masele au nevoie de un Neînfricat, Liviu Dragnea s-a oferit să fie el Neînfricatul.

Dacă Liviu Dragnea are consultanți politici, aceștia vor fi fost mulțumiți de această primă zi a din ceea ce ar putea fi un șir de zile închinate unei Campanii pe care am putea-o numi Păzea, s-a întors Dragnea! Mult mai puternic decît era cînd a plecat!

Acești consultanți, dacă există, știu însă că ziua de 15 iulie nu se va mai repeta din punct de vedere mediatic. Dacă există un Plan (ceea ce eu nu știu), atunci greul de acum începe. Pentru că mai ales din punct de vedere mediatic aparițiile trebuie bine cîntărite. Acum toate televiziunile și toate site-urile își doresc interviuri cu Liviu Dragnea. La rîndu-i Liviu Dragnea e doritor de expunere mediatică. Expunerea poate deveni rapid supraexpunere. Iar supraexpunerea duce automat la suprasaturarea cu Liviu Dragnea și prin asta la plictisirea românilor, dacă nu chiar la enervarea lor. Ziua de 15 iulie 2021 a fost tratată în chip profesionist. Rămâne de văzut dacă a fost o întîmplare sau concretizarea unui Plan bine pus la punct.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Ziua de 15 iulie 2021 a fost tratată de Liviu Dragnea în chip profesionist. Rămâne de văzut dacă a fost o întîmplare sau concretizarea unui Plan bine pus la punct”

  • Ma umfla risul cind citesc de servicii, securitate, etc…nenorocitii astia care se cred ofiteri de securitate si care de fapt se ocupa cu filari, ascultari, microfoane si alte vome…vorba lu Dana Budeanu…soferi cu 4 clase de la SRI….sau vaca aia boccie de Kovesi…mare procuroare….ce se mai umfla in pene pe youtube bosorogu ala stalinist ramolit de Talpes…cum vorbea el cu diferiti pulifrici de la multinationale cind ducea inregistrarile la ascultarica…hahaha..

  • https://evz.ro/dragnea-poate-avea-probleme-la-o-zi-dupa-eliberare-ministrul-justitiei-e-pe-urmele-lui.html
    Asa se ingrijesc unii”de sanatate”.”Beutura si tutun”….face foarte bine la sanatate…scena politica a Romaniei e populata cu con artists si maimutzoi.De la ciolhanis si pina la ala care spala WC-urile la puliticieni,toti sint o apa si-un pamint.Mincinosi de ingheata apele, manipulatori,prefacuti, le place sa joace rolul victimelor,vaiii,ce-am facut eu pt tara si pt romani…toti se cred Tarzani, iar cind vezi ce-a facut fiecare pt tara,iti vine sa te ascunzi si sa urli ca de plins nu mai poate fi vorba,au secat lacrimile.Acum trebuie directionata atentia oamenilor spre alte prostii fara sens,nimicuri fara valoare.Se mai screm unii cu pandelia si vaccinurile, da’ trebuie sa se incgeie mascarada asta ca lumea,peste tot pe planeta asta,s-a saturat de gargari si fiecare isi vede de ale lui,incluziv vacante [e unde apuca.Deci pandelia trebuie scoasa cumva din atentia zilnica,o s-o lase mai rar…asta e ce se intimpla cam peste tot, in Romania se atrage acum atentia catre con artistu’ asta dragnea,spre nebuna de la sectorul 1,spre gunoaie si alte timpenii,prin Europa se vaita de inundatii,prin hamerica de cicloane si alti rahatei demni de birfa ca alta valoare nu-i in stirile lor,iar prin spate,cred ca mai marii si-au incheiat un pact sa mearga inainte cu experimentele astea sociale si nu numai…In orice caz,daca mai aveam vreun dubiu cu ce se intimpla, pozele publicate pe internet,vezi link-ul de mai sus,m-au lamurit ca-mi pierd vremea cu”stiri”de bilci…

  • Nu stiu citi oameni isi amintesc de domnia lu’ nea Basescu.Dragnea la vremea respectiva era un trepadus prin PSD, avea coate ascutite si se facea ca sta „la” umbra, dom’ Basescu la vremea aia,l-a laudat, ridicat in slavi,ca si cind „mosiu” Dragnea era cel mai cel dintre toti cei din PSD, desi PSD-ul era si atunci in lupte cu partidu’ piratului. Cum dom’ Basescu stie sa joace la cacialma si n-are nevoie sa-si puna ochelarii negrii cum fac jmecherii cind joaca poker, numai un naiv ar fi crezut ca dom’ basescu ar putea fi sincer, partidu’lu’ basescu ii pusese gind rau la PSD inca de atunci.Tin minte o filmare cu „mosiu” Dragnea,care pe vemea aia era familist convins si-o lauda pe Bombonica, isi crestea „copchiii”,n-avea ginduri de destrabalare,se tinea serios de „partid”, cind il vedeai cum sta in scaun ziceai ca-i lipit acolo cu gorila glue.Daca cineva se uita la filmarile de pe vremea aceea,o sa vada si-o sa inteleaga mai clar cit parshivism zace in individu’ asta. Uitati-va cu atentie la ochii lui.Nu am vazut filmare in care ochii acetsui individ sa nu alunece jmechereste. Caracterul oamenilor poate fi vazut in ochi,ochii sint singurul organ din corp pe care nu-l poti controla,te da de gol, chiar si basescu care-i maestru in inselaciuni prin vorbe,chiar si el e dat de gol de privirea pe care o are in anumite situatii,mosiu dragnea e doar „street smart”, atit, nu are clasa,nu are nimic de oferit nimanui si mai ales unei tari. Vorbele pe care le spun politicienii sint vorbe in vint,nici ei nu cred in ceea ce spun,oricit de convins ar spune-o. Discursul pe care dragnea l-a tinut in fata „puscheriei”,e teatru pt copii si se adreseaza copiilor, braveaza si se comporta precum capra careia ii cade coada de riie in jos,da’ ea tot in sus o tine. Cit de seriosi pot fi acei indivizi care fac pe politicienii si se incurca cu pipitze sau cu prostaloaice mai mici ca virsta decit proprii copii?Ce fel de comportament e asta?Sa nu-mi zica cineva ca-i dragoste mare,ca-l scuip in ochi…cind n-ai nici 30 de ani cum poti sa te indragostesti de unu’ care deabea isi tiriie bashinile, cind joaca tenis da sa cada-n nas, sau invers,ai nevasta si copii adulti si iti pica cu tronc una care nu-i nici intzarcata? Ce-s astia pedofili sau politicieni? Pe ea o inteleg, e naiva,interesata,nu straluceste de inteligenta,e usor de manipulat si impresionat, da’ el, marele EL politicianu’,individul care lupta pt tara,si dai,si lupta,si lupta,si dai,cind a avut timp sa-si faca praf familia si sa se incurce c-o tzinca? Daca asta era problema de matematica, as fi zis”de unde rezulta ca, politicianu’ , in general,se face ca munceste,da din gura cit poate si-si vede de mendrele personale, de pozitie doar profita ca de’, cu cit mai mare pozitia,cu atit mai mari sint privilegiile si ocaziile”…”mosiu” dragnea e un sharlatan innascut, nu a avut nici inainte putere, acum nici atit,daca avea putere sau „spatele”acoperit, nu ajungea la pirnaie.Uitati-va la basescu,multi din familia lui au avut probleme cu justitia si chiar au ajuns la pirnaie,inclusiv odrasla lui mai mare, da’ pe el nu l-a putut atinge nimeni desi motive ar fi fost duium si sigur si dovezi sau martori.Da’ pe pirat nu l-au atins nici cu o floare…era sa zic c-o pana de curca…Asa ca „mister”dragnea, care e o nulitate absoluta in lumea politicii, poate e gospodar si cu comportament de hirciog pt el personal, pt tzara nu face doi bani, nu e in stare, doar impleteste itze si isi da cu stingu’ in dreptu’, e bun la premeditat, e puchinos si razbunator,da’ asa cum am zis mai sus e precum capra cu coada plina de riie,ieri a bravat. Scena politica a tarii a devenit un fel de arena in care toti analfabetii, toti cioflingarii, toti ridicolii societatii romanesti spera sa si-o traga unu’ la altu’, fara sa-si dea seama ca-i vine si lui rindu’, cam toti se cred imuni.Stai sa vezi cu herr ciolhanis…ce-a facut asta timp de un mandat „jumate”?A fcaut un mare CANCI ALBINA, s-a plimbat si a baut shampanie pe la palate, insotit de Zina,Zinelor care, am auzit, ca ce-am vazut e altceva,am auzit ca are un gust impecabil cind vine vorba de tzoale si „ca ca ia, nu se mai imbraca nimenea”. De „coafiura” Zinei nu mai zic, tanti Lenutza de la parter, are parul mai frumos pieptanat cind spala la geamuri,decit „nevasta mea”cind ciocneste paharele pe la palate.Bai te doare capu’ pe miinile cui e tzara asta. Revenind la dom’ dragnea,curu’ lui e in prashtie acum,nu are pe nimeni de partea lui, mie mi-e clar ca e singur in politica, spectacolul de ieri, e doar spectacol, e ca Ula (Rob Schneider) in „50 first dates”,doar ca Ula era cu adevarat comic si baiat de treaba. Ar fi naiv sa crezi ca unu’ ca dragnea,odata intrat la zdup, are prieteni sau sustinatori adevarati,aia care-i par loiali, or le tzitziie fundu’ de frica sa nu-i dea asta-n git cu ce-i are la mina, or curiosi si care merg pe principiul ca e bine sa „tii relatiile” indiferent de situatie. In ziua de azi loialitatea e una singura:FIECARE PT EL. Toti care-au fost in politica ultimilor 31 de ani, odata scosi din peisaj, mai ales aia care au avut de-a face cu puscaria,acolo au ramas, nu i-a mai bagat nimeni in seama.Unii si-au vazut de treaba lor inainte, au facut ce stiu ei sa faca mai bine:BISHNITZA, sau au ajuns „ioroparlamentari” si-o sa stea acolo pina s-o rupe si taraboantza asta infecta numita „UiE).Apropos de „shparlamentarii din UE”- ce fac astia toata ziua?In afara de frecat menta, cind nu freaca menta, ce fac efectiv pt UE si fiecare pt tzara lui, ca nu prea se vede nimic coerent sau serios venind de la grupul asta de greieri umflati si privilegiati?Sa inteleg ca „mosiu” dragnea va fi in „shparlamentu” UE, cot in cot cu Norica, prostaloaica aia de Ramnona Strugariu care-l sustinea disperata pe ciolhanis , apoi pe ciolos,dom’ basescu (ca odrasla sa mai mica n-a mai reusit jongleria), aia cu macii si palariile prin avion – am uitat cum o cheama, asa de importanta e analfabeta, sau mai stii?Te pomenesti ca dragnea si herr ciolhanis o sa ajunga si ei”colegi” prin „ioropa”, pt binele tzarii bineinteles,pai cum altfel, sau o sa-si vada fiecare de afacerile lui: ciolhanis de case, inclusiv de una pe care inteleg c-o are prin hamerica, si dragnea de firma lu’ „copchilu” lui, mai ales ca”copchilu” nu da nici ala afara de deshteptaciune…Vai de muma noastra ce timpuri traim…Analizam de la stinga la dreapta, si invers,apoi de sus in jos si invers, pe cine?NISTE RATATI IMPUTITI, TUPEISTI, BISHNITZARI ORDINARI, FUSTANGII, IMPOTENTI MINTAL, pe scurt ne pierdem timpu’ si ne enervam cu o specie noua aparuta de 31 de ani incoace, si anume „politicianu’ scirbos si libidinos, balosii dupa voturi care sufera de amnezie imediat cum se termina alegerile”. Vai de tara asta frumoasa…

  • Tuturor celor care neaga faptul ca Dragnea a fost detinut politic, le cer sa explice cum s-a putut intampla ca un escroc imobiliar demonstrat ca atare in 2 procese, in care a pierdut definitiv 2 imobile in posesia caroara intrase prin frauda (fals in decalaratii, fals in inscrisuri publice, uz de fals, etc – toate fapte penale), recte un bugetar mafiot posesor a 6 case si 17 dosare penale pentru fapte grave de coruptie, sa ajunga presedintele unei idiocratii mitomano-cleptocrate in care judecatorii fac sluj in fata unor negulesti-zdreanță kovesisto-coldisti ce-si spun ”procurori DNA”..!

    • Iata lista dosarelor lui Klaus Iohannis de la PCA Alba Iulia:

      „1) Dosarul nr. 66/P/2001, la care s-a conexat dosarul nr. 58/P/2003 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, in care prin rechizitoriul din 15.12.2003 s-a dispus trimiterea in judecata a inc. ML – secretar al Primariei Comunei Porumbacu de Jos – pentru comiterea infractiunilor de fals intelectual si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Totodata, s-a dispus disjungerea cauzei in legatura cu numitul Iohannis Klaus Werner si trimiterea acesteia Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, in vederea efectuarii de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de instigare la fals, uz de fals si marturie mincinoasa. Din verificarile administrative, a rezultat ca Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a trimis dosarul la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, care la randul sau si-a declinat competenta de solutionare in favoarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Bucuresti.

      2) Dosarul nr. 86/P/2001, in care prin rezolutia din 16.11 2011 s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de primarul municipiului Sibiu, numitul Iohannis Klaus Werner pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, constand in aceea ca in calitate de primar ar fi dispus restituirea catre 4 cetateni straini a unui imobil cerut in baza Legii nr. 112/1995. Solutia nu a fost atacata cu plangere contra solutiei.

      3) Dosarul nr. 263/P/2005, in care s-a dispus prin ordonanta din 13.10.2005 declinarea cauzei in favoarea DNA – Serviciul Teritorial Alba. Cauza viza pretinsa savarsire de catre un judecator al Judecatoriei Sibiu si de catre numitul Iohannis Klaus Werner a infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si trafic de influenta vizand un schimb de terenuri.

      4) Dosarul nr. 42/P/2006, in care s-a adoptat la 26.07.2006 ordonanta de declinare a competentei de solutionare a cauzei vizand infractiuni de fals intelectual, complicitate la inselaciune, uz de fals, tainuire si abuz in serviciu contra intereselor publice pretins a fi comise, in grup organizat, de invinuitii BRG, Iohannis Klaus Werner s.a. in favoarea DIICOT – Structura Centrala; faptele ar fi constat in falsificarea mai multor certificate de mostenitor ce ar fi fost folosite ulterior pentru retrocedarea unor imobile catre persoane fizice prin dispozitia primarului Municipiului Sibiu. Va comunicam o copie de pe aceasta ordonanta.

      5) Dosarul nr. 126/P/2006, format in baza adresei DNA – Serviciul Anticoruptie Alba Iulia nr. 19/VIII/I/2006 din 10.04.2006. In acest dosar, s-a adoptat rezolutia din 30.06.2006, prin care s-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala fata de invinuita TMI pentru infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si declinarea cauzei in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapta care ar consta in aceea ca acesta (n.r. Iohannis), in calitate de primar, nu ar fi respectat prevederile legale cu privire la restituirea unui imobil din Sibiu apartinand unor persoane fizice. Nu s-a inceput urmarirea penala fata de Iohannis Klaus Werner. Nu s-a formulat plangere impotriva solutiei. Va comunicam in copie rezolutia nr. 126/P/2006.

      6) Dosarul nr. 392/P/2006, in care prin rezolutia din 22.01.2007, s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner sub aspectul comiterii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice. Cauza viza emiterea unei dispozitii de retrocedare a unui imobil situat in municipiul Sibiu. In adoptarea solutiei, s-a retinut ca emiterea dispozitiei de catre primar s-a realizat in baza unei hotarari a instantei civile. Nu s-a inceput urmarirea penala in cauza. Nu exista date ca s-a formulat plangere impotriva acestei solutii.

      7) Dosarul nr. 417/P/2006 – preluat de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu, unde a fost inregistrat sub nr. 1693/P/2006. Prin ordonanta din 15.12.2006, s-a dispus declinarea competentei de solutionare a cauzei privind pe Iohannis Klaus Werner s.a. in favoarea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

      8) Dosarul nr. 419/P/2006 – trimis spre preluare de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu sub nr. 2767/P/2006, unde a ajuns urmare a declinarii dispuse de DNA prin ordonanta nr. 154/P/2006 din 13.09.2006. Prin rezolutia din 21.12.2006 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus confimarea propunerii de neincepere a urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner sub aspectul comiterii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, fapta ce ar fi constat in aprobarea de catre Consiliul Local a unui referat intocmit de catre primarul Municipiului Sibiu pentru a se perfecta un schimb de terenuri. Nu s-a formulat plangere impotriva solutiei.

      9) Dosarul nr. 844/P/2009 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia – format ca urmare a declinarii competentei de catre DNA prin ordonanta nr. 270/P/2006 a acestei unitati. Prin rezolutia din 17.02.2010 a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, s-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala fata de invinuitii BRG s.a. si neinceperea urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner pentru savarsirea infractiunilor de neglijenta in serviciu. Impotriva acestei solutii nu s-a formulat plangere. Va comunicam o copie a acestei rezolutii.
      10) Dosarul nr. 520/P/2010, in care s-a dispus prin ordonanta din 25.10.2010 declinarea cauzei la DNA – Serviciul Anticoruptie Alba Iulia pentru efectuarea de cercetari penale fata de Iohannis Klaus Werner pentru infractiunea prev de art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (n.r. abuz in serviciu sau de uzurpare a functiei, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit) rap. la art. 13 lit. b) din OUG nr. 43/2002.

      11) Dosarul nr. 64/P/2011, in care prin ordonanta din 4.02.2011 a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner sub aspectul pretinsei savarsiri a infractiunilor de fals intelectual si neglijenta in serviciu si declinarea competentei catre Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu pentru efectuarea de cercetari fata de alte persoane.

      12) Dosarul nr. 89/P/2011, in care prin rezolutia din 16.02.2011 s-a dispus neinceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea de catre Iohannis Klaus Werner a infracitunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice si conflict de interese, fapte care ar fi constat in aceea ca in calitate de primar ar fi initiat declararea unui recurs civil in care ar fi avut interese personale. Solutia a fost comunicata petentului. Nu s-a formulat plangere impotriva solutiei.

      13) Dosarul nr. 702/P/2011, in care prin rezolutia din 25.01.2012 s-a dispus neinceperea urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner, primar al Municipiului Sibiu, sub aspectul pretinsei savarsiri a infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice, fapte care ar fi constat in aceea ca in baza unor certificate de urbanism false, primarul ar fi emis autorizatii de construire nelegale pentru imobile situate pe strada Teilor din Sibiu. Impotriva solutiei au formulat plangere petentii, care a fost respinsa prin rezolutia nr. 97/II/2/2011 a procurorului general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, solutie mentiunta prin sentinta penala nr. 76/5.06.2012 a Curtii de Apel Alba Iulia (dosar nr. 249/57/2012).

      14) Dosarul nr. 411/P/2013, la care a fost conexat si dosarul nr. 489/P/2016 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, in care prin referatul nr. 411/P/2013 din 1.10.2013 s-a propus preluarea cauzei de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. La 23.10.2013, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a comunicat ca dosarul a fost preluat de aceasta unitate.

      15) Dosarul nr. 595/P/2014, in care prin ordonanta din 20.11.2014 s-a dispus clasarea cauzei vizand plangerea penala formulata de petentul MMA sub aspectul savarsirii de catre Iohannis Klaus Werner si numitul KH a infractiunii prev. de art. 3 din OUG nr. 31/2002 (n.r. initierea sau constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist ori xenofob, aderarea sau sprijinirea, sub orice forma, a unui astfel de grup), fapta ce ar consta in aceea ca numitul Iohannis KW impreuna cu alte persoane de etnie germana ar fi membri ai unei organizatii cu caracter fascist, respectiv Forumul Democrat al Germanilor din Romania. Dosarul s-a format ca urmare a declinarii dispuse de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin ordonanta nr. 385/P/2014 din 16.10.2014. Solutia a fost comunicata petentului. Impotriva acestei solutii nu s-a formulat plangere.

      16) Dosarul nr. 625/P/2014, in care prin ordonanta din 5.12.2014 s-a dispus clasarea plangerii formulate de SE pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals in declaratii, abuz in serviciu. Totodata, s-a dispus declinarea in favoarea Parchetului depe langa Tribunalul Sibiu a plangerii penale formulate de petenta cu privire la acuzatii de retrocedari ilegale a unor imobile dispuse de numitul Iohannis Klaus Werner in calitate de primar. Precizam ca plangerea penala formulata de petenta il viza si pe Iohannis Klaus Werner si a fost depusa la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, DNA si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Solutia a fost comunicata petentei. Aceasta nu a formulat plangere impotriva ordonantei nr. 625/P/2014 a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

      17) Dosar penal nr. 715/P/2018, in care s-a dispus declinarea in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a competentei de solutionare a cauzei avand ca obiect infractiunile mentionate in denuntul formulat de SC Jurindex Media SRL.”

      Deci, celui mai penal (chiar in sensul dat de el cuvantului ”penal”) i-au fost clasate cel putin 17 dosare penale, dintre care doua exact in anul in care a candidat la presedintie, unul dintre cele doua dosare fiind clasat chiar cu o zi inainte de a-si depune candidatura..! In plus a pierdut defintiiv in instanta 2 case in posesia carora intrase prin frauda (fals in declaratii, fals in inscrisuri publice, uz de fals, toate fapte penale).
      Acestea fiind datele problemei se pun doua intrebari :
      a) chiar toti procurorii care au instrumentat dosarele lui Iohannis au fost..niste dobitoci, au muncit degeaba la ele si au luat salarii tot degeaba..?
      b) nu cumva cel mai penal poltician din Romania (inclusiv in sensul dat cuvantului ”penal” chiar de catre el, Klaus Iohannis) a fost protejat de mafia Binomului SRI+DNA..?
      Cine crede si sustine ca e doar o ”simpla coincidenta” faptul ca unuia si aceluiasi individ i-au fost clasate cel putin 17 dosare, nu-i decat un idiot sadea..!

      Oricum, Iohannis, chiar daca e o nulitate ca politician si caracter si are cei mai ofticosi si mai stupizi randasi digitali pe net, e si el tot un mafiot ca toti mafiotii politici care si-au facut averile din postura de bugetari.
      La fel ca majoritatea mafiotilor din politica romaneasca, si Iohannis a fost urmarit penal si a avut si are tot felul de compllicitati cu mafiotii din parchete si tribunale..!
      Aceste complicitati l-au scapat de puscarie. Pana acum.

      • Vanatorule, mare parte din ce ai scris era cunoscut si totusi nu s-a ales singur,romanii l-au ales desi se stie ca orice neamt considera natia noastra ,si nu numai,rasa inferioara. Uite-l cum priveste de sus cand se adreseaza romanilor si cum sta ca un pudel cand se duce pe la Bruxelles. Unii zic ca poate peste ani vom afla si numele lui de cod. Petrov e ocupat !

        • Nu romanii l-au ales.Circul facut cind a candidat pt primul mandat, a validat practic ideea ca „romanul l-a ales”.Tot atunci au fost injurati cei plecati din tara, motivul fiind ca ei sint cei care l-au ales. Ba s-au publicat si poze cu cozile facute la sectiile de vot.TOTUL O MINCIUNA CIT CASA POPORULUI.Unde locuiesc eu, nu s-au dus la vot nici 4 oameni din miile care locuiesc aici. Un lucru e adevarat insa: herr ciolhanis a fost ales din strainatate, DE CATRE STRAINII cu interese. Imi amintesc isterica de Ramona Strugariu, care atunci aparuse din senin ca fiind o romanca foarte ingrijorata de soarta tarii, a scris scrisori publice, s-a vaitat, s-a lamentat, s-a milogit”iesi mama la vot, stiu ca esti batrina si schioapa, da’ mergi la vot”…stii unde-i fripturista asta azi?E mare parlamentara in UE si posteaza numai cretinitatii pe retelele de socializare,adica isi face singura reclama.Am scris atunci la evz(inca puteai pune comentarii pe siteul ala), de unde a aparut patzachina asta si cu ce interese,de unde-l cunoaste ea pe ciolhanit si cum Doamne iarta-ma vede ea salvarea tarii pe miinile unui retard?N-a contat ce comentau romanii pe atunci, a contat ca ea scria de zor fel si fel,pina au fost facute alegerile si-a cistigat ciolhanis. In tara s-a votat atunci masiv cu PSD-ul, in strainatate n-au fost milioanele alea care erau anuntate cu tam-tam pe la tembelizor.Abea acum a inceput sa rasufle ca la primul mandat al ciolhanitului, in strainatate ar fi votat vreo 2-3 sute de mii, atit, nu milioane. Apoi in tara multi se intrebau cum de-a cistigat asta cind la sectiile de votare PSD-u’ iesea pe primul loc. Nu vom stii niciodata adevarul, cert e ca dupa ce a fost inscaunat ciolhanis, in primii 4 ani parea c-o tine dintr-o vacanta in alta, doar asta auzeai ca face, iar in tara se dfrisa la nebunie, camioane fara numar treceau granitele cu brazii Romaniei, apoi s-a aflat ca ciolhanis e bun „pretin” cu nea ambasadoru’ Austriei la noi…uauuuu, nu e coincidenta, e doar o intimplare,nu?Daca enumar aici tot ce n-a facut herr,ca n-a miscat un deget pt romani, a stat ca momiia cu rinjetul ala hidos pe fata aia incercata de prostie, in schimb prin spate ce i se cerea, el executa pt straini. Am citit acum vreo doua zile un articol unde jurnalistul spunea ca herr ciolhanis are cetatenie dubla, romano-germana.Te intrebi de cine-l fute pe asta grija in realitate?Toti politicienii ajung sus pt ei,se folosesc de orice jmecherii ca sa ajunga acolo, apoi fiecare isi satisface propriile idei,vise, pe banii platitorului de taxe. Totipoliticienii uita un element cheie: TOTI ALESII SINT SERVITORII POPORULUI, nu eu trebuie sa ma ploconesc in fata politicianului, ci invers: EL POLITICIANUL ESTE SLUGA MEA, EL A ALES SA-MI FIE SLUGA IN MOMENTUL IN CARE A VRUT VOTUL MEU, IAR EU PLATESC TAXE LA STAT CA SA-I FIE ACESTEI SLUGI,BINE.Toti uita cum se gudura cind vine campania, cum le curg balele ca sa fie ei aia stampilati pe buletinul de vot, apoi uita tot ce-au spus si au promis, zici ca-s amnezici sau mincinosi patologici, care din ele,doar ei pot sa raspunda.Ca sa inchei, nu doar nemtii se uita-n jos la noi, toti strainii fac asta. Uitati-va la descreierata aia de la sectorul 1 care se face ca-i primarita, DA’ EA N-ARE HABAR DE CAPU’ EI.dACA VA UITATI LA INTERVIURILE CU EA, ALEA IN CARE RASPUNDE LA INTREBARI GENERALE,DESPRE ROMANI SI rOMANIA, O SA VEDETI CIT DEZGUST ARE SI CUM NE VEDE O TZARANCOAIE VENITA DIN FRANTA.Uitati-va la Timisoara unde e ales un alt strain,care vezi Doamne, s-a indragostit de Romania si n-a mai plecat, vrea sa ne educe si sa ne faca bine. DE CE?Cine l-a rugat? De unde si pina unde vin fel si fel de jmecheri straini si ajung primari sau masa pe gheata stie ce altceva, iar la el acasa nu-l baga nimeni in seama? Tara e facuta praf, iar herr si restul de prostalaii din „aparatu’ da condus” se lupta in vorbe,pamintul e dat strainilor,fabrici nu mai avem, agricultura n-o sa mai facem in curind pt ca n-o sa mai avem pamintul pe care sa cultivam diverse, acum vin altii ca olandezii,chinezii,arabetzii,austriecii, pina si amerolacii, si ce culeg e al lor, fac ce vor cu „recolta”…Aia e Romania in 2021, cu ajutorul politicienilor timpi si straini, sintem practic sub ocupatie straina.N-am fost pashalic, colonie romana n-a tzinut, hunii au dat chix indiferent de fitzele si apucaturile lor isterice,da’ acum ne ingroapa sigur presedintele strain „ales”, fara sa ne mai ceara nimeni sa iesim cu furcile pe ulitza sau sa ne otravim singuri fintinile,s-a gasit o metoda mai simpla: UE si restul de organizatii cretine.

  • Lasind teoriile conspiratiei la o parte, ce spune Dragnea e cam adevarat…Ciolacu ala e idiot, PSD nu face azi nici o opozitie, tara e vinduta de Bovannis si gasca sa, tara e in deriva totala….dictatura totala plus frecangeala cu pandemia care a pus economia pe butuci, a isterizat poporul si a facut tara datoare vinduta…..omu spune adevarul…

    • Oricine e dispus sa termine cu regimu Bovannis si cu coalitia lui de 3 parale, cu javrele de la EU, cu rahatii de la PNL, cu puțoii neomarxisti de la USR si cu jigodiile din ministerele UDMR, o sa ia voturi multe la urmatoarele alegeri….Johannis asta a distrus tara, trebuie bagat la puscarie…ca si sceleratu de Cîțu sau dementul de Arafat….DNA ar trebui sa ancheteze jafu general…

      • Super…as adauga: UDMR = PARTID ILEGAL.PARTIDELE PE CRITERII ETNICE TREBUIE INTERZISE,IAR MARII „LIDARI”DIN UDMR EXPULZATI LA BUDA UNDE RAPORTEAZA LUNAR.Nu stiu citi romani au habar, dar mai marii din UDMR participa la sedintele de guvern din hunia lor, merg la Buda sa dea raportul, iar in Romania joaca rolul oropsitilor de soarta desi au cele mai numeroase privilegii si depturi,drepturi pe care cetateanul roman nu le are.Cu toate ca her Ciolhanis s-a scremut pe el”Jo Napot Kivanok PeeeSeeeDeee”, face pe mutu,tace milc si nu ia nici pic de atitudine referitor la cine face parte din Guvernul Romaniei, mai ales cind STIE UNDE RAPORTEAZA UDMR-istii.STIE NENOROCITU’,STIE.Deci tot teatrul asta grotesc facut, a fost facut din prostie sau la comanda cui? Ma uimeste lipsa de actiune a autoritatilor in ce-l priveste pe acest minoritar nenorocit.Imi amintesc clar situatia cu Roasia Montana, cind la Ministerul Culturii nu gaseau documente importante referitoare la aceasta zona.Kelemenica a recunoscut atunci,probabil fusese prins cu mitza-n sac si a vrut sa dreaga busuiocu;, a recunoscut ca are la el acasa acele acte.CE CAUTAU ACTE ALE MINISTERULUI LA EL ACASA, mai ales ca nu mai era angajatul Ministerului Culturii la momentul cind a spus public ca acele acte sint la el acasa.CE AU FACUT AUTORITATILE ROMANE IN ACEASTA SITUATIE? NIMIC.

  • Varianta N°1.
    Punct si de la capat. Va reîncepe circul! Poporul român adora circul, televiziunile adora poporul român care adora circul, iar clovnul va fi în extaz. Cât timp? Pâna la urmatoarea condamnare, a treia „condamnare politica” din viata lui de om cinstit si mare patriot. :mrgreen:
    .
    Varianta N°2.
    Traumele detentiei si dragostea pentru Irinuca îl vor îndeparta pe individ de politica, lasându-l pe Codrin Stefanescu fara subiect de lins. Cauza pentru care Codrin va intra în depresie si va regreta pâna la sfârsitul zilelor ca si-a ales un subiect nedemn de slugarnicia lui. :mrgreen:

    • P.S. Compunerea pe care Liviu Dragnea a recitat-o la liberare nu avea nevoie sa fie compusa de vreun consilier stralucit. Cunoscând personajul, era previzibil un asemenea discurs.

  • Dragnea, Iohannis, Citu, Orban, etc, chiar nu conteaza. Conteaza ce vor si hotaresc „stapanii inelelor”. In rest, spectacol cu marionete pentru gugu! De ce credeti ca vaccinarea nu e inca obligatorie in Mioritica? Pai nu vrea Merkel. Deocamdata. Da’ daca maine tushica se suceste, ne vor „impusca” astia din goana calului ca in filmele americane cu cow-boy care prind vitele cu lassoul sa le cipeze cu fierul inrosit. Verstanden?

  • Dragnea nu va fi nici un erou. Sub conducerea lui PSD-ul a luat-o mult la vale. A reusit sa puna ministrii cei mai incompetenti, sa enerveze societatea civila prin deciziile luate, si chiar sa-si de-a jos propriul guvern prin motiune de cenzura. Prin tot ce-a facut, Dragnea a facut din PSD un partid de evitat. Practic el a fost cel care a readus dreapta in sondaje (si apoi la putere), in cel mai categoric mod cu putinta.
    Posibil sa fie si el parte din sistem, ca prea a fost eficient in distrugerea stangii. Si parca mai are niste dosare in asteptare, deci o sa cante si el in cor cu ceilalti.

    • ln 2016 Dragnea a ridicat PSD la 46%.
      Nu Dragnea a facut PSD „partid de evitat” ci asediul intregii media.

      • Nu cred ca 2016 e meritul lui Dragnea, ci a guvernarii de dinainte. Adica Dacian Ciolos.
        De acord ca si asaltul media a facut PSD un partid non-grata. Dar le-a dat si Dragnea material destul. Gen celebra ordonanta 13.

  • Dragnea se joaca cu focul. Oricum el ca politician e terminat precum A.Nastase,M.Mitrea,etc., a avut grije cine trebuie sa-i rezolve,aveau potential, dar daca se apuca sa coaguleze vreo forta politica care poate deveni deranjanta sa nu se mire ca se va intoarce la puscarie. Vorba unui invitat (Mihaiu sau Ficeac ?) la emisiunea de ieri lui Cristache „in Romania oricine si oricand poate fii arestat”! Si dupa cate nefacute a facut si ma refer doar la numirile ca premieri a unor catastrofe gen Grindeanu, Tudose sau Dancila, „gluma” cu Shaidec ne se mai pune la socoteala, nu m-ar mira ca Livache sa revina la pastrare. Oricum, vazand vehementa vecina cu isteria cu care au atacat unii eliberarea lui Dragnea nu poti sa nu constati cata teama le inspira Dragnea chiar si asa cum pare el acum,terminat. Doar de Iliescu le-a fost mai frica !

  • Din pacate de imaginea de fraier nu va scapa. Daca ti-a tras-o pana si Veorica….Acum e tarziu sa faca pe eroul. A avut toata puterea ca sa faca nimic cu ea. Putea sa il suspende pe fritz, putea opri cumpararea de armament pana negocia ceva. El a preferat sa se vanda, si sa ne vanda si pe noi, cum a facut si Ponta.Mai bine sa isi vada de sanatate, de familie si de afaceri. Va ramane mereu cu muja lipita de mustata….

  • „un Plan bine pus la punct’, in cazul dat, or a fost conceput cel mai devreme pe 27 mai, or e impotent.

    Artificial VS Natural e singura ‘lupta’ care conteaza pe vremurile astea, prin urmare astea sint si pozitiile bune de ocupat in plan politic.

    aur din acest cos s a hranit, insa n a fost in stare sa se ridice la masura Naturalului, prin urmare pozitia e libera, pe piata politica, insa exprimarea potrivita tre sa tinda sa fie plenara, ca si Artificialul tinde spre o exprimare plenara.

    oricum o dai, oamenii isi vor exprima Natura, in cazul in care n are cine sa le o focuseze…ea se va exprima in stil brownian, prin urmare si sa nu vrei, tot tre sa focusezi miscarea reactiva si Naturala care apare la manifestarea Artificialului, pentru a pastra, spre ex tara, in echilubru.

    pe piata exista hrana politica Artificiala si, ca o reactiune, aia Naturala.( insa aceasta reactiune, daca e tratata cu intelepciune, se pastreaza un exprimarea unei nonactiuni si atat! )

    pentru definirea noilor doctrine partidele au nevoie de filozofi grandiosi in ograda, altfel exprimarea lor va ramane in granitele produselor expirate, lipsite de pitential.

  • Dragnea poate fi un Victor Orban al Romaniei!
    Boborul si-a dat seama ca astia sunt toti vanduti!
    Securitatea si toti drulaii nu au treaba cu tara!
    Luluta si ai ei nu au deranjat interesele stapanilor coloniei!

    Ne trebuie un Tudor Vladimirescu impotriva tagmei jefuitorilor si tradatorilor de neam si tara!

    LA LUPTA ROMANI!

    @ista-i o opinie

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Avand in vedere ce-a spus la iesirea din puscarie, Planul ar fi ca Dragnea sa candideze la presedintie ca independent. In PSD oricum nu-si mai are locul de-asta a spus ca partidul e in buzunarul SRI-ului, iar ca sa-si faca alt partid e non-sens din moment ce tocmai un partid l-a „vandut”. Dar ar avea „cu cine si pentru cine” din postura de presedinte independet, ceea ce, la drept vorbind, nu e o idee rea pe fondul apatiei si neincrederii generalizate in tot ce tine de politica si politicieni. Daca ideea va prinde sau nu la populatie, ramane de vazut.

    • Poate peste 9 ani pentru ca acum are interdictie pentru a candida.

      • @nic

        Nu stiu pe ce te bazezi cand vorbesti de 9 ani, din cate citesc interdictia e pana in 2024. Ideea mea este ca singura politica pe care ar putea s-o mai reprezinte Dragnea este aceea de Trump al romanilor. Ramane de vazut cum vor evolua lucrurile si mai ales surprizele pe care ni le vor servi „zeii” la momentul potrivit.

  • Asta mai are 2 dosare pe teava,iar in ce priveste discursul suveranist,urletele lui Dragnea nu le intrec pe ale Sosoacei.Macar Sosoaca s a batut cu astia pe timpul pandemiei,Dragnea l a vandut pe Ponta si PSD ul lui Iohannis,fiind apoi fraierit de Iohannis.A fost scos de Iohannis si Sistem,tocmai ca in 2024 sa torpileze PSD in favoarea Sistemului(Dragnea).Revolutionar,haida de,a facut din nou pact cu Sistemul,de aia l au scos,ca altfel in puscarie murea.L au scos ca sa distruga PSD din interior.Dragnea revolutionar,haida de,doar pentru idioti.A acceptat sa fie din nou sluga la Sistem si sa rupa halci din PSD ,sa divizeze PSD la alegerile din 2024(PSD venea pe cai mari in 2024),daca l torpileaza Dragnea nu mai e PSD asa mare si castiga tot liberalii cu Catu presedinte,Iohannis prim ministru si USR ul va fi cel ce va plati toate oalele sparte ale acestei guvernari(nu PNL ul partidul Nostru al Sistemului,de a pururi castigator).Gunoiul de Dragnea a fost scos cu scopul expres de a divide si slabi PSD la alegerile din 2024,asta e tot cu acest insalubru personaj folosit de Sistem.Prin Dragnea Sistemul vrea distrugerea PSD din interior,asa cum a facut o si dupa alegerile din 2016.

    • Macar Sosoaca cu gura ei mare are tupeu si se ia cu astia in gura pe bune,Dragnia e papusit de Sistem tinut in lesa cu celelalte dosare,asa ca va face…exact ce i se va cere…ca de nu ,se va intoarce de unde a plecat,si de data asta de tot.Cine dracu sa l creada pe asta cu discursul lui de la iesirea din parnaie,dar nu credeti ca vorbeste neintrebat,vorbeste pentru ca i se da voie,si spune exact …ce i se da voie.Eu mictionez pe tot ce spune Dragnia asta,pentru mine tot ce spune el este 0 barat,tot o cartita a Sistemului a ramas.

      • I au regizat o unii in chip profesionist…nu a regizat o el.Unii de la Casa de Regie a Sistemului.Nu regiza panarama aia nimic.

    • Iertati-ma dar se pare c-ati uitat „lupta” acerba dusa de dna Firea si cei din „conducerea” PSD de acum, de razmerita si „scrisoarea” lor, si toata „campania” de atunci, cu concursul dlui Ponta si dlui Tariceanu ? Dovada inlaturarile (sau izolarile) facute mai apoi din PSD… si cine, si ce, a mai ramas ??? S-au „reformat” toti, si PSD ca partid ?? Eh, lasa ca acum sunt foarte „buni”, nici nu se vad ” in opozitie”. Ce strategie pentru anul 2024 ? La atata „harnicie” vedea-ias pe cei…si cati …le mai da votul ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *