România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

„Ziua Internațională a stiloului” aniversată pentru prima dată în țara inventatorului său

Ziua Internațională a stiloului a fost celebrată, vineri, în premieră în patria inventatorului acestui instrument de scris, Petrache Poenaru, printr-un eveniment găzduit la Biblioteca Națională. Petre Crăciun, autorul volumului ”Istoria și catalogul stilourilor românești”, a invitat publlicul la o incursiune în istoria „condeiului portăreț”, cum îi zicea Poenaru, cu scopul declarat de a menține viu interesul pentru caligrafie, pentru scrisul de mână și acest instrument de scris. Stiloul este celebrat nivel internațional încă din anul 2012, în prima zi de vineri a lunii noiembrie. Fiul scriitorului Marin Preda, Alexandru, s-a alăturat inițiativei și a oferit publicului șansa de a vedea stiloul și manuscrise olografe care au aparținut tatălui său. Am mai fost expuse instrumente de scris folosite de scriitorii Ana Blandiana, Nicolae Manolescu, Ioan Aurel Pop, Alex. Ștefănescu, Varujan Vosganian, Ion Cristoiu, Ștefan Mitroi, Răzvan Voncu, Horia Gârbea, Spiridon Vangheli.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *