Gîndul de Breaking news

Prin DNA, Divizia sa Penală, SRI îi dă șah lui Traian Băsescu!

Alina Bica, șefa DIICOT, a fost luată cu mandat de arestare și dusă la DNA.
Alina Bica e omoloaga Laurei Codruța Kovesi.

Dintr-un interviu acordat azi unui ofițer acoperit am înțeles că cele două sunt rivale.
Aparent o răfuială între muieri; nu trăgîndu-se reciproc de păr, ci anchetîndu-se reciproc.
România zisă și democrată e scena unei întîmplări mai degrabă de Caraibe, decît de Europa Civilizată.

Ea, întîmplarea, nu poate fi înțeleasă cu adevărat dacă nu o raportăm la una dintre cele mai grave realități ale României anului 2014:
Serviciile secrete, scăpate de sub control democratic, au pus stăpînire pe țară!

Să recapitulăm.
30 octombrie 2014. Un site anonim, nerevendicat de nici un ziarist, de nici o grupare, fie ea și teroristă, de nici un cetățean, publică fotografii profesioniste surprinzînd-o pe șefa DIICOT, Alina Bica, împreună cu politiciana Elena Udrea la Paris, în februarie 2014. Pozele sunt însoțite de două facturi de cazare la hotelul Le Bristol, din Paris, una a Alinei Bica, alta, a Elenei Udrea. După cîteva ore, site- ul dispare în neant.

La vremea respectivă am scris că întîmplarea e de republică bananieră, și nu țară minim europeană. Și cînd spuneam asta mă refeream la caracterul enigmatic al publicării. Dacă site-ul ar fi fost revendicat de un jurnalist, de un cetățean, nu m-ar fi interesat cum de a reușit să pună mîna pe două documente pe care nici un hotel din lume nu le dă altcuiva decît celor care au dreptul la ele: clienți care au stat la hotel. Faptul că site-ul a dispărut în neant m- a făcut să presupun c-a fost vorba de o Operațiune a unui serviciu secret român:

Prin întreaga tărășenie, SIE a vrut să dea un avertisment tuturor celor care-l critică, politicieni, jurnaliști, membri ai societății civile:
Fiți atenți, așa cum am reușit să facem rost de la un hotel respectabil din centrul Parisului, de o factură emisă cu jumătate de an în urmă, vom face rost de orice document compromițător despre călătoriile voastre peste hotare. Ați văzut cum am documentat-o pe Elena Udrea? Pe voi vă putem documenta și-n fund dacă ne supărați!

Între timp m-am mai maturizat. Și mi-am dat seama că am greșit în trei locuri:

  1. Nu era SIE, ci SRI.
  2. Nu era Elena Udrea, ci Alina Bica.
  3. Nu era un avertisment dat nouă, oamenilor de rind, ci Alinei Bica.

De ce Alinei Bica?

Ne răspunde într-un fel Traian Băsescu în interviul acordat la Jocuri de putere de pe Realitatea tv pe 31 octombrie 2014:
Dar sunt oameni de afaceri care fac ilegalităţi, sunt oameni politici care fac ilegalităţi. Acele dosare se află şi la servicii înainte de a ajunge la parchete. Deci, tocmai importanţei pe care o au în viaţa socială, în securitatea naţională. Trebuie crescută puţin transparentizarea. Pentru că vă dau un exemplu. Dacă aţi observat la toate marile acţiuni ale DNA apare dedesubt: cu sprijinul SRI. Acest lucru a avut un impact uriaş asupra mediului de afaceri. Sunt convins că toţi se gândesc: stai frate, la SRI trebuie să fiu atent, nu, înainte de a fi atent la ce mi se întâmplă la Parchet.

Traian Băsescu e președintele României. El nu-și poate permite să spună de a dreptul ceea ce mulți dintre ziariști știu, dar n-au curaj s-o spună public, deoarece unii sunt ofițeri acoperiți, iar alții au patroni ofițeri acoperiți:
DNA e poreclită Divizia Penală a SRI.

Nu numai că aproape toate dosarele DNA se bazează exclusiv pe Operațiunile de spionaj ale SRI (interceptări, filaj, documentare în diferite instituții), dar, mai mult și mai grav, SRI comandă DNA pe cine să înhațe. Biata Laura Kovesi ia poziție de drepți cînd primește de la SRI un dosar marcat cu fundiță roșie, semnul priorității absolute. Așa s-a ajuns la situația, cumplită într-o democrație, a unei puteri de viață și de moarte a SRI asupra României. Securitatea era biet copil pe lîngă SRI. Securitatea se temea de Ceaușescu. SRI nu se teme de nimeni. Poate de americani, deși e greu de crezut că americanii știu ce face SRI-ul.

Pentru a deține puterea absolută, inclusiv cea de a face președinți, SRI avea nevoie de subordonarea Alinei Bica, șefa DIICOT. Cum Alina Bica nu lua în seamă dosarele cu fundiță roșie, i s-a dat un avertisment prin Operațiunea Paris.

Traian Băsescu s-a prins de Operațiune. Așa se explică spusele sale  tot din 31 octombrie 2014:
Traian Băsescu: Nu aş spune sfidare. Să ştiţi că eu ştiu atmosfera acum şi să nu credeţi că din declaraţia pe care am făcut-o ieri, voi discuta luni cu serviciile, asta înseamnă că nu am discutat ieri şi alaltăieri şi astăzi cu şefii celor două servicii.
Realizator: Aţi discutat?
Traian Băsescu: Da. Am discutat exact şi tema EADS, cu acel freelancer care a lansat-o prin Germania şi…
Realizator: Astăzi?
Traian Băsescu: Da. Şi tema urmăririi procurorului Bica şi a doamnei Elena Udrea şi a doamnei nu mai ştiu cum se numea.
Realizator: Topoliceanu.
Traian Băsescu: Topoliceanu. Sigur că da, pentru că cineva a făcut acest filaj. Suntem de acord amândoi că nu este vorba de paparazzi. Paparazzi ar fi exploatat pozele…
Realizator: Atunci.
Traian Băsescu: …peste noapte. Le dădeau la atac, la nu ştiu ce, se uitau, uite cum este îmbrăcată, Udrea este în trening, dar cu blană pe cap, doamna Bica este nu ştiu cum.
Realizator: Este prea mult negru. Erau comentariile de cancan.
Traian Băsescu: Deci, ar fi fost, dacă erau paparazzi. Clar n-au fost paparazzi. Greu de explicat de ce facturile doamnei Bica s-au luat în februarie, iar facturile de la hotel ale doamnei Udrea s-au luat în septembrie, pe 29 septembrie, la opt luni distanţă, şapte luni şi am întrebat, iar problema mea este bun, dacă nu este filaj românesc, dacă nu este filaj al statului, la puterea pe care o aveţi îmi spuneţi, în câteva zile, al cui este.
Realizator: Şi care a fost reacţia domnilor Predoiu şi domnilor Maior şi Coldea?
Traian Băsescu: Să caute.
Realizator: Dar de ce v-aţi îndreptat doar spre Serviciul de Informaţii Externe?
Traian Băsescu: Dar nu ştiu când m-aţi auzit pe mine vorbind doar despre SIE? Eu am vorbit de servicii secrete. Nu confundaţi dialogul meu sau afirmaţiile mele cu cele ale doamnei Udrea.

Așadar, Traian Băsescu s-a angajat în fața opiniei publice că va da dezlega misterul Operațiunii de la Paris. Din cele spuse de Traian Băsescu în 31 octombrie 2014, am înțeles că SRI s-a angajat să facă o anchetă pentru a descoperi măcar cine a lansat site-ul.

Au trecut de atunci două săptămîni.
Traian Băsescu n-a dat nici un semn.
Știind că nu-i dintre cei care ajung la trocuri cu serviciile, presupun că se pregătea să ne dezvăluie cum a făcut SRI Poliție Politică.

Prin DNA, Divizia sa Penală, SRI i-a luat-o  înainte.
A însfăcat-o pe Alina Bica.

Dacă Traian Băsescu iese și dă în gît Operațiunea de Poliție politică, se va crede c-a făcut-o pentru a o apăra pe Alina Bica.
Site-urile și televiziunile SRI, ofițerii acoperiți din presă, postacii (SRI controlează și manipulează Internetul, sub pretextul că apără Siguranța Națională)  vor primi ordin să atace.
Finalui comentariului meu despre Operațiunea Paris suna astfel:
De mai mult timp avertizez asupra erorii comise de Traian Băsescu de a-le fi dat nas celor din serviciile secrete ale României, uitînd că pînă și-n țările adevărat democratice – SUA, de exemplu – serviciile secrete pot comite grave abuzuri, chiar și crime, dacă sunt scăpate de sub controlul democratic. Cele două afaceri mizere din ultimul timp dovedesc că nu m-am înșelat.

Acum cînd avem știrea Operațiunii DNA împotriva Alinei Bica, acest final e și mai de actualitate.

Comentarii

Prin această SCRISOARE, îi cer demisia lui Ion Cristoiu din viața publică. http://turnul.blogspot.ro/2014/11/o-scrisoare-sincera-draga-ion-cristoiu.html

Daca va place pagina Mesaj pentru Romania intrati si dati un Like !
Sunt 3 voluntari care au muncit intens in ultimele 3 saptamani militand
pentru drepturile tuturor Romanilor si mai ales pentru Romanii aflati in afara
granitelor Romaniei.
Multumim Romania!
https://www.facebook.com/MesajpentruRomania

March March March March says:

Cristoiule praleo
Ce ai obosit deja ? De la potopul de postari din ultimile zile acum numai una in 24 h ?!?
Hmmmm… Cred ca trebuie sa adaug a 27 intrebare la celelalte ale matale : “Ce se intampla cu Cristoiu de a lasat-o mai moale ?!? “

Mira Potilp Mira Potilp says:

Bade Ioane m-aş gîndi să-ţi fac
Un cîntec nou de ţi-ar mai fi pe plac
Dă-ţi de la gură buciumul de-o parte
Că-ţi sună, prea departe

Mira Potilp Mira Potilp says:

iar te-ai sucit Ionele :)))

Maria Maria Maria Maria says:

Traim in Congo,se fura de la cel mai inalt nivel fatuca de era mare tare,nu,i ajungea salariul,rusine e putin spus….

Robi Rob Robi Rob says:

nenea jurnalistu ai ajuns la nivel de barfe ?

Robi Rob Robi Rob says:

sri e o mizerie…si nici toate barfele de pe planeta nu ar trebui sa o absolve de vina pe aia de la diicot.

Măi nene, dac-o ţinem tot aşa, pe firul ăsta, vom ajunge la concluzii anapoda. Anume că DNA şi DIICOT sunt două clanuri care poartă război pe teritoriu. Mai rămâne să tragă din maşini unii-n alţii

Serviciile secrete fac asta in toate tarile nu numai in Romania, nu inseamna ca SRI a scapat de sub control, mai documentati -va. Vi se pare normal ca acesti hoti mafioti sa fure zeci si sute de milioane de euro si SRI sa inchida ochii cind vad cum banii statului se transfera in conturi personale in strainatate?

Vlad Ionescu Vlad Ionescu says:

Foarte, foarte corect! Cu precizarea ca faptele sunt reale, nu facaturi fiindca nu au nevoie. Asta este cel mai strigator la cer fiindca stiu si dau drumul la dosare doar pentru jocuri de putere.

LuMi Massa LuMi Massa says:

Nu a dat niciun sah Presedintelui! Din contra …..

Speranta Pop Speranta Pop says:

De ce este arestata ?…..pentru ca isi face cumparaturile la Paris ?….Cand a fost numita in functie nu a fost verificata?…..

Opinia mea este ca ce a scris maestrul Ion Cristoiu, este mai mult decat o analiza a celor intamplate la Paris (Elena Udrea vs Alina Bica), ESTE DE FAPT UN STUDIU DE CAZ.
– Mai dureros este ca ” acesta este viitorul”, prieteni ne-mbatam cu apa rece, creduli, naivi, convinsi chiar, ca parerea noastra ( votul nostru – ca tot au fost alegeri) CONTEAZA!
.. Iluzie mentala –
– In zilele de azi, lumea in care traim, accelerarea si punerea in practica a conceptului globalizarii, interesele oculte, duc la infaptuirea si punerea in practica a unor scenarii de neimaginat !
– Ce putem face ?!
– Putem sa ne spunem opiniile, putem sa facem analize pertinente – ajutati de comentariile persoanelor mai instruite sau mai avizate vis a vis de ce se intampla pe mapamond – cel putin asa ca chestie, pentru satisfacerea ego-ului personal!
Hai ca nu vreau sa va plictisesc, o seara buna !

Matei Pirvu Matei Pirvu says:

Cum sa fie opera SRI obtinerea facturilor de la hotelul din Paris, cind prin lege SRI actioneaza doar pe teritoriul Romaniei??

Eu zic ca mai de demult stapanesc acum doar se rafuiesc

Marsilia, marele port de Provence – partea I

Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 13. Focurile au fost bine ţintite, făceau parte dintr-un scenariu
Un James Bond prea British
Sentinela despre Rebeliunea legionară
Cel care merge la Gara de Nord
Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro | 7. Fidel, un copil nelegitim, făcut de taică-său cu servitoarea