Gîndul de joi, 25 februarie 2016

Cea mai grea lovitură pentru Antene: Să nu fie evacuate!

Scandalul stîrnit de implicarea anticonstituțională a lui Klaus Iohannis în Conflictul ANAF versus Antene s-a stins în plan mediatic.
De precizat că conținutul acestui Scandal a fost dat de atacarea lui Klaus Iohannis de către presa care pretinde, mai mult sau mai puțin întemeiat că l-a făcut pe Klaus Iohannis președinte.
Eu cred însă că alte forțe l-au făcut pe Klaus Iohannis președinte, în nici un caz presa sau Facebook-ul.

Ce cred eu n-are importanță.
Important e că aproape toate scrierile critice despre Declarația lui Klaus Iohannia au avut un aer penibil de suspine ale unei ibovnice părăsite de bărbat pentru alta, mai cu nuri, suspine dublate deseori de datul cu poșeta în capul netrebnicului.

Atacurile îndreptate asupra lui Klaus Iohannis de către jurnaliştii şi instituţiile care se pretind a fi contribuit decisiv la victoria sa din 16 noiembrie 2014 au încetat sau măcar s-au mai îmblînzit ca număr şi virulenţă.
S-a curmat şi ceea ce ar putea fi considerată hemoragia de like-uri de pe Facebook.

A doua Declaraţie a lui Klaus Iohannis, cea prin care jură că nu iubeşte Antena 3, e cauza acestui fenomen.
Aceasta deoarece Klaus Iohannis a stîrnit Scandal într-o anumită parte a presei nu pentru c-a luat partea unei televiziuni în conflictul cu ANAF, ci pentru că televiziunea respectivă era Antena 3.

Din acest punct de vedere, jurămintele lui Klaus Iohannis că el tot Presa de Dreapta iubește au fost așteptate ca o izbăvire.
Nu numai pentru că dispărea astfel un fund de lins (e greu de presupus că acesta va fi al lui Traian Băsescu, cîtă vreme Fostul nu s-a delimitat de Elena Udrea), dar și pentru că de pe margini făceau semne mulți alții că sunt gata să le ia locul celor care ziceau că pleacă.

M-a amuzat teribil un anume Dorin Tudoran (zic anume, pentru că nici acum, după decenii de cînd a plecat din țară, nu știu cu ce se ocupă și prin urmare nu știu cum să-i spun) care s-a grăbit să-l tulnicărească pe Klaus Iohannis pentru a-l anunța că el e dispus să lingă cît toți cei de pînă acum. Evident, asta după ce i-a făcut albie de porci pe toți cei care au cutezat să-l mustre pe Domnul Președinte.
Dacă era Hotnews sau Ziare.com, fiţi siguri că declaraţia ar fi fost aplaudată ca o intervenţie în favoarea presei.

Se vor concubina din nou Presa de Dreapta şi Klaus Iohannis?
Da, se vor concubina.
Asta numai dacă Antenele vor fi evacuate.
Dacă nu vor fi evacuate, dacă Operaţiunea se va lungi, avînd în vedere că oamenii lui Dan Voiculescu sînt pe zi ce trece tot mai aroganţi şi mai puşi pe linşaj mediatic, între Klaus Iohannis şi o anumită parte a presei divorţul e inevitabil.

Eu însă n-am nici o trăire sentimentală în această afacere.
Nu m-am concubinat niciodată cu Klaus Iohannis.
Cît despre Antena 3, ca gazetar ştiu un lucru:
Singura nenorocire care i se poate întîmpla unui gazetar e să nu mai aibă cititori.

Dacă Antena 3 face audienţă mai departe, ba chiar şi-o măreşte prin ipostaza de victimizare, cea mai mare lovitură dată celor de la Antene ar fi să scape de evacuare.
Şi dacă mai şi continuă să-l lingă și ei pe Klaus Iohannis, s-au lins pe bot de audienţă.
Telespectatorii Antenei 3 îl urăsc pe Klaus Iohannis.
Şi, din proprie experienţă, ştiu că telespectatorii şi cititorii nu te urmează, oricît de simpatic ai fi, dacă le contrazici trăirile.

În conflictul meu cu Emil Constantinescu din ianuarie 1997, eu aveam dreptate.
Viaţa mi-a confirmat-o.
Cititorii Evenimentului zilei nu erau însă dispuşi să mă urmeze în despărţirea mea de Emil Constantinescu.
Dacă aş fi rămas la ziar, mai mult ca sigur Evz s-ar fi prăbuşit la tiraj.

Cei de la Antena 3 se pot muta fără probleme în alt sediu.
Realitatea Tv, plecată de la Casa Scînteii, a supraviețuit și mutării și noului sediu.
Dacă ar fi isteți, cei de la Antene s-ar muta.

Și odată dobîndită independența față de regimul Klaus Iohannis, ar trebui să treacă la atacarea acestuia mai rău decît au făcut-o cu regimul Băsescu în primii ani de mandat ai lui Traian Băsescu. Gloria Antenei 3 din anii 2005- 2009 și-a avut temeiul în faptul că era singura instituție de presă care-l critica pe Atotputernicul Traian Băsescu. Degeaba mă-njură acum Traian Băsescu pentru că-l criticam la vremea respectivă. Pentru un politician e sănătos să fie criticat cînd e puternic și apărat cînd nu mai e puternic și-l atacă toți din toate părțile.

Dacă nu se mută și mai ales dacă vor continua să-l lingă pe Klaus Iohannis, pot să-și ia adio de pe acum de la audiență.

Comentarii
Nelu Doca Nelu Doca says:

TOŢI HOŢI, CORUPŢI, CEI CARE FURĂ BANUL PUBLIC , CEI CARE PRIMESC SPAGĂ ,TRĂDĂTORII = SĂ FIE TRAŞI ÎN ŢEAPĂ CA PE VREMEA LUI VLAD ŢEPEŞ ŞI CONFISCAREA AVERILOR
ROMÂNI NE MERITĂM SOARTA,SUNTEM UN POPOR LAŞ
Nimeni nu este mai presus de lege, chiar daca unii se considera rasa superioara
STOP CORUPŢIEI
JUR =Nu mă opresc, nu renunţ! Lupt până îmi obţin ceea ce-mi doresc !
Şi dacă aş fi să mor pentru patrie şi popor.
VREI SCHIMBARE ??????? FII SCHIMBAREA !!!
Amin !
Esti de acord ?….Distribuie !!!!!!!!!!!!!!!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=956922224372879&set=gm.998810056827080&type=3

Preda Ion Preda Ion says:

Va rugam sa ne mai spuneti si noua ce mai scrie prin jurnalul ELENEI patroana dvs, al carei custode sinteti.

t b este imun lui ii place ca l3 il critica asa este prezent in inimile noastre

Nelu Ion Nelu Ion says:

Romanii nu ies singuri, de capul lor in strada, cineva trebuie sa declanseze un mecanism de aducere a lor in strada. Atfel si la alegerea lui Iohanis ca presedinte, cineva intaratat diaspora prin chemarea lor masiva la vot, de s-au facit cozile acelea imense, apoi i-a mobilizat pe cei din tara. Cine are puterea asta ?!!!

aveti like la text dar am un singur comentariu:Basescu va apreciaza si nu de putine ori am vazut ca era de acord cu gandirea dvs.si sunt convinsa ca la cat a fost el de masacrat mediatic dvs aveti un loc aparte si inca unul pozitiv.

Iosef Nevo Iosef Nevo says:

2 greseli majore . 1 facebok ul retelel de socializare sms si diaspora unita cu terlefoane la familie si prieteni din romania au adus la alegerea lui iohannis,plus acei alegatori care erau contra arogantului de ponta.2 daca trustul intact va ramane in cladiri prin manipulare vor transmite strazi ca au reusit sa suceasca mana anafului

Noi ii trimitem sa ne reprezinte interesele noastre generale. Ei se duc acolo sa reprezinte interesele unui mafiot condamnat. Iata ce face una dintre cele mai bogate femei din Romania , europarlamentar PSD :https://www.facebook.com/VioricaDancilaEU/photos/a.862902327082398.1073741828.743243019048330/1040393969333232/?type=3&theater

Si cum au procedat autoritatile, cu ce-au gresit ? Cu faptul ca le-au inmanat o notificare pentru evacuare voluntara ? ( adica daca vor). Ei nu spun concret cu ce s-a incalcat procedura ?

De ce PUTE românul?

De la Cartarescu la muncitorul român din strainatate toti spun acelasi lucru: sa fi acceptat in occident la un loc de munca trebuie sa fi de 2 ori mai bun decat occidentalul, sa fi acceptat ca scriitor in occident trebuie sa fi de 3 ori mai valoros decat scriitorii din occident…Dar nimeni nu explica de ce?
Deoarece tu ca român PUTI, deoarece cei care te-au condus de cand te-ai nascut, adica Sistemul comunisto-securist a Defecat pe tine.
Sistemul comunisto-securist este alcatuit din cei cu origini sanatoase care nu au folosit niciodata hartia igienica.
O englezoaica nu se marita cu un român deoarece românul oricat se spala tot PUTE!
Astazi sistemul care conduce România provenit din Sistemul comunisto-securist Defecheaza pe populatie prin institutii guvernamentale, televiziuni, scoala…
Prin urmare parintii cu posibilitati isi trimit din liceu copiii in occident sa studieze.
Bombardamentele din Siria au avut acelasi efecte asupra populatiei cum a avut Defecarea asupra populatiei a sistemului din România: 4 milioane de refugiati!
https://www.researchgate.net/publication/282733832_Evolution

Marsilia, marele port de Provence – partea I

Cel care merge la Gara de Nord
Un James Bond prea British
Sentinela despre Rebeliunea legionară
Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro | 7. Fidel, un copil nelegitim, făcut de taică-său cu servitoarea
Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 13. Focurile au fost bine ţintite, făceau parte dintr-un scenariu