Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Din ciclul Ce nu face omul cînd are un Dosar. Azi: Liviu Dragnea înalță ode SRI. Urmează DNA!

Motto:
În atenția domnului Liviu Dragnea, președinte al PSD, președinte al Camerei Deputaților

Iată cum „își riscă viața” o „foarte bună profesionistă”, cu o „experienţă foarte mare”: Generăleasa SRI, Elena Iftode, pe yahtul de lux de la Monte Carlo într-o vacanță de lux

Joi, 2 februarie 2016, după şedinţa CExN, care a votat susţinerea Ordonanţei 13 fără a şti că votul în unanimitate va fi călcat în picioare, ca o balegă pe care n-ai văzut-o, de Ordonanţa 14, Marele Bărbat de Stat, Liviu Dragnea, a ţinut o conferinţă de presă în care s-a referit, printre altele, şi la violenţele din Piaţa Victoriei din seara de miercuri 1 februarie 2017:

„Am văzut şi declaraţiile doamnei ministru de Interne, în legătură cu marele subiect legat de informaţiile primite la SRI, pe care preşedintele spunea că nu le-a folosit. Am văzut ce a spus: informaţii care deja la ora 8:00, cînd au venit, erau publice şi informaţii care nu ajutau cu absolut nimic în acţiunea structurilor Ministerului de Interne de aseară, trimise pe SMS, între poate un om de bună-credinţă de la SRI, care a simţit nevoia, poate, să trimită unui secretar de stat sau cuiva de la Ministerului de Interne. Nu directorul SRI, în mod instituţional şi operativ, către ministrul de interne. Eu nu sînt specialist în funcţionarea SRI-ului, dar am tot auzit că, totuşi, aveau şi au în continuare obligaţia, printr-o structură internă, ca în astfel de situaţii să informeze rapid şi instituţional primul ministru, ministrul de interne şi, pentru că era vorba de Bucureşti, şi primarul Capitalei. Nu s-a făcut asta. Eu, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, i-am solicitat domnului Adrian Ţuţuianu să analizeze dacă există atribuţii legale pentru Comisia SRI, ca să se verifice aceste lucruri, pentru că nu este admisibil ca şeful statului să certe nişte forţe de ordine, care aseară au prevenit nişte violenţe gîndite undeva şi cred că şi finanţate.”

Chiar şi unul abia trezit din somn observă că preşedintele PSD, Preşedintele Camerei Deputaţilor şi, în mod neoficial, şeful premierului Sorin Grindeanu, abordează pe un ton grav o chestiune ţinînd de Siguranţa naţională:
Felul aiuristic în care SRI l-a informat pe premier şi pe ministrul de Interne în legătură cu posibilitatea pătrunderii în Piaţă a unor grupuri diversioniste tulburente.

Poziţia lui Liviu Dragnea era perfect justificată.
În astfel de împrejurări, SRI, care deţine o Divizie de Protecţie a Constituţiei, are datoria Constituţională de a monitoriza orice mişcare de stradă pentru a vedea:

  1. Dacă nu riscă să degenereze în atacarea instituţiilor de stat.
  2. Dacă nu riscă să se transforme în mişcări cu exigenţe antidemocrate (rasiste, fasciste).

SRI era obligat să monitorizeze şi să informeze beneficiarii competenţi şi pentru că, prin Operaţiunea Binomului SRI-DNA, DIPI, serviciul secret al Ministerului de Interne, a fost făcut praf. Asta deoarece SRI, Poliţia Politică a Preşedintelui, a vrut să excludă DIPI, Poliţia Politică a Premierului.

Potrivit Declaraţiei, Liviu Dragnea a anunţat c-a cerut şefului Comisiei SRI să verifice felul în care Serviciul şi-a îndeplinit competenţele.
Duminică seara, la România Tv, Denisa Pascu, mai bună ca în cazul altor interviuri cu Liviu Dragnea, îl întreabă pe acesta despre acuzaţiile aduse cu cîteva zile mai înainte:

Realizator: Dle Dragnea, dar ce s-a întîmplat atunci, în seara protestelor, cînd doamna ministru de Interne a spus că a primit ceva informaţii generale, printr-un sms pe care, de fapt, l-a primit un secretar de stat de la un ofiţer mai mult într-o relaţie de prietenie sau cunoştinţe, nu în mod oficial. Informaţiile acestea au fost confirmate în scrisoarea care a plecat de la SRI spre comisia parlamentară. Ce s-a întîmplat, de ce nu a existat comunicare?”

Biata fată, se aştepta ca Liviu Dragnea să vină cu noi dezvăluiri despre implicarea SRI în evenimentele menite a răsturna Guvernul Grindeanu.
Se aștepta chiar la o ridicare de ton, avînd în vedere că se conturează de la o zi la alta Adevărul implicării masive a SRI, la ordinul lui Klaus Iohannis, în manifestațiile de protest pentru căderea Guvernului.
Spre uluirea moderatoarei și crucirea noastră, Liviu Dragnea răspunde pe un ton de fus scos de leliță de la brîu:

„Eu cred că directorul SRI şi ministrul de Interne s-au lămurit şi colaborarea sunt sigur că este foarte bună acum. De asta nu trebuie să ne băgăm noi aici. De asta nu am înţeles de ce… Eu nu aveam de gînd să mă refer la acest aspect. Am intervenit pentru că nu puteam să las acea afirmaţie a preşedintelui şi să planeze vreo vină asupra Ministerului de Interne, cînd nu era cazul. Nu era vina nici a SRI. Repet, SRI e o instituţie populată cu foarte buni profesionişti, cu experienţă foarte mare, care îşi riscă viaţa de multe ori, sunt mulţi eroi necunoscuţi acolo, condusă profesionist şi foarte bine şi trebuie să colaboreze bine cu Ministerul de Interne şi o fac. Deci, chiar colaborează.”

Că ditamai bărbatul a dat înapoi în chip jalnic de la ce spusese joi, 2 februarie 2016, mai e de înţeles.
I s-a dat un semnal dinspre SRI să se potolească.
Dar ca preşedintele PSD Liviu Dragnea să înalţe ode SRI cum nici Divizia Presă n-a făcut-o, asta chiar că le întrece pe toate.
Și nu oricînd, ci într-o perioadă cînd SRI e în centrul unui Scandal uriaș ivit din dezvăluirile privindu-i pe Florian Coldea și pe Elena Iftode.

Aşadar, după Liviu Dragnea cei de la SRI îşi riscă viaţa pentru a apăra patria.
Cum îşi riscă viaţa am văzut din pozele cu generăleasa SRI mîţîindu-se ca o starletă pe yahtul de lux de la Monte Carlo.

N.B. Dan Tapalagă a publicat lista celor care au contribuit la ceea ce el numește Revoluția Albă.
Pe 15 martie 2017, e Ziua SRI. Cu acest prilej au loc înălțări în grad.
Dan Tapalagă publică, așadar, o listă în atenția conducerii SRI.
Sunt sigur că e o vorba de o primă listă doar.
Vor urma și altele.
Cei interesați s-o citească și pe Ioana Ene Dogioiu.
Are și ea o listă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Din ciclul Ce nu face omul cînd are un Dosar. Azi: Liviu Dragnea înalță ode SRI. Urmează DNA!”

  • E clar ca Binomul ii va infunda, pana la urma, pe Dragnea & Tari, e doar o problema de timp.
    Urmeaza ziaristii care au avut pozitii dubioase fata de avansul infractorilor la putere.

  • Si sa inteleg ca daca Tapalaga, Rares Bogdan, Mircea Marian sunt acoperiti, nu vom afla niciodata nimic compromitator despre ei? Asta e imunitatea pe care le-o ofera SRI contra misiunilor indeplinite?

  • Saracu’ PSD ….mai ca mi se face mila ….ia uite unde erau aparatorii ?! Se vede bine ca romanul pe langa multe insusiri pe care le are, e si un fanatic descurcator de conspiratii…dupa cate se intampla si dupa cate am trait in ” democratia ” PSD-ului de vreo 30 de ani incoace , am obosit sa mai simt chiar si sila …e doar o indiferenta ca oricum vorbiti total aiurea…

  • Stand up comedy în Parlamentul României, susţinut de aplaudaci greţoşi.

  • Un inconştient! La aşa minte, aşa prestanţă, aşa ne trebuie!

  • După cum se gudură pe lângă preşedintele instigator, Predoiu se vede viitorul premier. O imagine comică, de trezit conştiinţele adormite din Parlament: USR-istul somnambul-Gotiu îl întâmpină pe Johannis, alături de Predoiu, mai vechiul vizitator al bârogurilor SRI- K1,K2…Kn. şirul acoperiţilor.

  • Pentru a intelege mai bine intamplarile din ultimele zile, ma refer la mitinguri, cauze, declansare, propagare si continuare, recomand citirea unei carti: MERITOCRATIA, de Primo Laurentiu. Cartea a aparut in 2009 in editura Antet, iar din 2010 a fost interzisa si retrasa din librarii.
    De asemenea, si „Confesiunile unui asasin economic” ar putea lamuri cum sunt pornite aceste actiuni si cine este de fapt in spatele lor

  • Da, se doreste anularea votului. Astia nu vor democratie, vor golanie.

  • Antipesedismul din societate a fost cultivat și întreținut cu mijloace ultrarafinate. Distrugerea imaginii electoratului de stânga are ca rezultat miile de protestatari voluntari din piețe. Ăștia vor să dispară „ciuma roșie „.Fizic.
    Societatea e ruptă de mult timp.Și așa va rămâne.
    Disprețul „superiorilor ” față de „inferiori” e marca tinerei aristocrații intelectuale.
    Dacă Psd nu înțelege la ce nivel absconso-abject se duce lupta ……….

    • Parca s-a mai intamplat asta in istorie…hmmm….prin Germania..

    • Poate mai mult decat atat. Globalismul, inainte de desfiintarea totala a statului national, presupune formarea si legitimarea unor noi autoritati care sa le inlocuiasca pe cele ale statului democratic si implicit instrumentele dem ale acestuia. precum votul. Prin promovarea acestei „meritocratii”, care este un plan mult mai vechi al celor de teapa lui Gorbaciov, Kissinger etc, se incearca crearea unei acceptari a rolului acestor forte antidemocratice. Acesta este in esenta un razboi proxy impotriva democratiei si statului national

  • Mestre, aici opiniile noastre se depart. Da, poate fi vazuta situatia asa cum o expui matale, dar poate fi vazuta si ca o retragere strategica din partea PSD in „campul tactic” al politicii! Incetul cu incetul incep sa iasa dovezile ca legea aia era cat se poate de constitutionala si doar pretext pentru rasturnarea guvernului care a rezistat cat de bine a putut in fara uriaselor presiuni externe si interne, hauituirea lor fiind fara precedent in ultimi 28 de ani. Din punctul meu de vedere, a fost doar o mutare de sah bine gandita de care cu siguranta se vor folosi cand tot mai multa lume se va prinde ca defapt au fost folositi si manipulati pentru o lovitura de stat, multi au inceput deja sa se prinda de asta odata ce „opozitia” ramane fara munitia ce tinea artificial lumea in strada. Herr president e in corzi in momentul asta cu cateva mii de oameni saturati de spectacolul ieftin la portile Cotroceniului si cred ca numarul lor va creste proportional cu scaderea celui din piata. Sunt curios azi … ce dracu are de balmajit ca e cam in curul gol. 😉
    Om vedea …

  • rat za suspendata. Ponta Premier

  • De acord cu DVS, Dle Cristoiu. PSD (Dragnea) a stat in defensiva, gresit.
    Ce cauta la proteste Presedintele Raiffesein Bank? nu e interesant?
    Tema proteste : Ordonanta -abuz serviciu, scapa coruptii etc…
    Un strain, presedinte de banca -da il apucase brusc sentimentul patriotic pentru lupta impotriva coruptiei. Hai nu suntem prosti toti?
    Am scris SRI sa fie chemat de Comisia de Control SRI sa dea un raport sa stim si noi la proteste cati straini, cu ce treaba, ce interese, precum si legatura clara protestari multi si multinationale.
    Va da un raport SRI? nu cred.
    Apoi PSD vede ca razboiul e cel de imagine, asa s-a dus mereu cu „STRADA”, STRADA cu o logistica f. buna de altfel, nu se stie de la cine, dar PSD nu raspunde la fel in tactica razboiului de imagine. Adica suporterii lor PSD&ALDE mobilizati langa cei deja existenti la Cotroceni. De ce nu au facut de ieri asta? in opinia mea o greseala.
    Imaginea este baza, iar Iohannis stia ce impact au -strada, atat de vizibila,(in spectacol de lumni si sunet) plus mesaje online, plus twitter. Pe twitter curgeau imagini cu P. Victoriei mai ceva ca festivalul de la RIO-asta s-a „jucat” , „arma” imagine, cu care darami un Guvern si schimbi in fav. ta configuratia puterii.
    Deci PSD & ALDE daca venea cu ffffff. multi manifestanti alaturi de cei care sunt deja la Cotroceni : punea punct avantului de a rasturna rezultatul alegerilor CUM DE FAPT SE DORESTE, cu Iohannis varf de lance.
    Mesaje tip : Guv. fara PSD&ALDE, In Parlament fara PSD&ALDE, alegeri anticipate, credeti ca veneau in valuri asa spontan si neorganizat? sa fim seriosi -un mecanism de propaganda f. bine pus la punct in mediul online TOCMAI pentru a pune PSD la colt, si al scoate chiar din scena politica. Asta se doreste de fapt. De aceea spun cand PSD&ALDE vedeau astea de zile si zile nu au considerat schimbarea strategiei? Adica tot pe IMAGINE dar ceva mult mai mare decat faceau ceilalti.
    Sa castige unii prin tactica razboiului de imagine, cand de fapt PSD&ALDE au castigat la VOT! asta e prostia lor sa lase lucrurile asa si e grav ca Romania sa mearga pe calea asta.
    Ex. Basescu pe facebook a raspuns unor intrebari, si a spus cum spusesem si eu inainte sa vad mesajul dansului, ca e ceva grav.
    Intrebat de cineva pe facebook de ce nu participa la proteste cu ei in P. Victoriei , Basescu a spus un adevar!
    Ca nu vrea sa se intoarca in anii ’50. Si a mai spus persoanei care il intreba ca o sa il asteapte peste cativa ani, atunci cand va realiza ca ea/el (persoana) a contribuit la constructia UNEI TARI IN CARE ALEGERILE NU MAI CONTEAZA!.
    Asta e realitatea si perspectiva unui viitor negru, pe care Basescu f. clar il explica, asa cum si eu am vazut acelasi lucru.
    Iar eu nu sunt de acord, fiindca consider ca ce s-a intamplat acum, este moartea democratiei in Romania.
    PSD&ALDE nu au voie sa permita ca alegerile din Romania sa nu mai conteze.
    De ce Dle Cristoiu, oamenii au ajuns sa fie nevoiti sa isi apere votul? Mai este asta democratie in strada?.
    Cand oamenii URLA in strada ca sa-si apere votul, instrumentul unic de control care i-a mai ramas cetateanului, inseamna ca ne indreptam spre DICTATURA! Foarte Grav!.
    Eu, asteptam ca ziaristii responsabili si inteligenti sa condamne actiunile clare care se vad acum pentru instaurarea dictaturii.
    Toti o dau cu razboi civil….. dar la cauza? ca oamenii se simt ca li se fura votul, de asta nu zice nimeni. A zis Basescu! desi nu am fost fan, are respectul meu acum. A spus un adevar si a tras semnal de alarma.
    Iar PSD&ALDE trebuia sa lase defensiva idioata!. Cand ai atatea voturi in spate nu lasi pericolul ca alegerile in Romania sa nu conteze sau sa nu mai conteze!.

    • Perfect adevarat ce spui. Indiferent de rezultat, acum deja s-a creat un precedent: o lovitura de stat a fost legitimata ca „vocea strazii, proteste democratice”.Poate alimentate si de cele din America, cu deosebirea ca acele proteste nu duc la intoarcerea alegerilor. Aici, acest precedent a anulat practic democratia si a dat verde ca orice revendicare a unei minoritati, cat de absurda sau nociva, sa fie ori satisfacuta, ori sa se recurga la forta. Cu toate consecintele posibile. Cum zicea Bogdan Chirieac, democratia a luat o pauza in Romania

  • Singura Solutie pe care tot scriu si o spun la toata lumea dar nimeni nu vrea sa o ia in seama, fiindca majoritatea celor cu bani angajati cu functii la stat i-au facut ilicit.

    http://www.zf.ro/opinii/450-000-in-strada-contra-celor-450-000-din-birourile-administratiei-publice-cum-poate-fi-oprit-abuzul-in-cheltuirea-a-55-mld-euro-pe-an-bugetul-romaniei-16151784

  • Atenţie la Cucuvluţa Moavă! Ştie că dosarul DNA călare pe OUG 13 e prea subţire şi fără temei legal prentru vreo acuzaţie serioasă. Cu toate ar fi în stare, pentru atingerea dezideratului de debarcare a premierului Grindeanu, să cheme la intimidare, să-l şantajeze cu reţinerea 24 ore şi arestarea, doar căt să-l sperie şi să-l determine să-şi prezinte demisia. Dacă e fraier, cedează şi deschide calea preşedintelui instigator să-şi impună „premierul meu”. Repet dintr-un mesaj anterior, suspendarea lui Grindeanu nu-i totuna cu demiterea Guvernului, ci îşi păstrează funcţia de premier, însă nu şi-o mai poate exercita 45 de zile; din acest motiv pentru această perioadă ar fi numit un premier interimar dintre membrii Guvernului. După cele 45 de zile, guvernul de consideră demis, iar PSD mai poate trage de timp în procedurile parlamentare de avizare, până la votul de investitură al următorului candidat/guvern.

  • Dragnea se străduieşte să pară atotputernic, sperând astfel într-un fel de inamovibilitate, însă comportamentul lui denotă de fapt dependenţă şi frică de SRI.
    Afirmaţia lui – „Johannis are infiltraţi în PSD” – are raţiune doar cu înţelesul „SRI are infiltraţi în PSD” şi nu îndrăzneşte să pună punctul pe i 🙄 Caută o punte de legătură şi pace cu forţele naturii 😆 Eu nu cred că moţiunea de cenzură are vreo şansă de trecere, dar este posibil ca Dragnea să aibă o îndoială: „Nici nu ştim câţi infiltraţi suntem în PSD”. Dacă se teme, are calea preventivă să le interzică parlamentarilor PSD să pună mâinile pe bile sau să-i oblige să voteze cu ele la vedere.

  • Dl Dragnea incearca sa calmeze situaría. Nu cred ca „da inapoi de frica”. Batalia trebuie dusa cu alte mijloace si cu alta viteza.
    Multor persoane din anturajul binomului, care in umbra acestuia isi fac in continuare afacerile, nu le convine nici o schimbare, deci fac tot posibilul pentru a impiedica guvernul sa schimbe ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *