Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

UM Doi ș-un sfert, prizonier de lux al lui Soros

O precizare din partea lui Ion Cristoiu:

Traian Horia, tînărul jurnalist al cărui talent justifică acordarea unui spațiu săptămînal pe cristoiublog.ro, presupunînd, evident, renunțarea de către mine la un text, îmi trimite un al doilea articol despre Influența lui Soros în România. Despre acest subiect n-am scris și nici nu cred să scriu dintr-un simplu motiv:
Cu excepția unor speculații din presa noastră, n-am la îndemînă informații în stare a fi folosite într-un articol care – nu-i așa? – trebuie să fie cît de cît convingător. Traian Horia, așa cum se vede și din articolul de mai jos, are informații despre Influența lui Soros în România postdecembristă. Chiar dacă e un blog și nu o gazetă, cristoiublog.ro se supune regulii de aur a oricărei instituții de presă din lumea:
Autorul articolului dă seamă de informațiile care apar sub semnătura sa.
Spun asta nu pentru a mă spăla de mîini în eventualitatea unui Scandal iscat de acest articol, ci pentru a semnala că informațiile sunt exclusivitatea lui Traian Horia, singurul care știe și sursele din care le-a scos.
Eu cel puțin nici măcar nu l-am întrebat de unde are aceste informații.
Ca de obicei, după ce-am primit articolul, l-am citit cu ochiul unui jurnalist mai bătrîn, pentru a vedea dacă n-are nevoie de un alt titlu, mai atrăgător, sau de intertitluri.


Introducere

Retragerea banilor Regatului Britanic din circuitul UE, dar și cheltuieli „neprevăzute” precum criza migranților economici din Mediterană vor goli previzibil pușculița comună de la Bruxelles, iar birocrații UE vor mânca cerealele cu furculița ca să economisească laptele. În acest context, fonduri structurale precum EEA Norway Funds, eliberate de state nealiniate precum Norvegia vor deveni prețioase pentru economia UE. Probabil, scăderea de la nivelul Europei Occidentale nu se va resimți dramatic la cel al României- o țară obișnuită cu puțin și unde regimul lui Klaus Iohannis este atât de sărac încât refolosește și azi farfuriile de carton moștenite de la regimul Băsescu.

Când un proiect este prea umflat…

… poate ai dori să-i vezi măcar picioarele. Un Fond guvernamental din Norvegia care „exportă” inclusiv finanțări de proiecte prin ONG-urile miliardarului George Soros a demarat la Dumbrăvița (jud. Brașov) crearea unui Centru de Excelență al Direcției de Informații și Protecție Internă (fostul UM 0215, alintat de presă „Doi și-un Sfert”, actual DGPI). Ca definiție oficială, Norway Grants este un program de granturi destinat noilor state care au aderat la UE și oferite prin tripleta Norvegia- Islanda- Lichtenstein, unde Norvegia este donator majoritar. În limbaj profesional pretențios, componentele proiectului (pe domeniul “Justiţie şi Afaceri Interne”) se refereau la „ciclul de informaţii” conținut de „lupta împotriva crimei organizate” şi a „migraţiei ilegale”, în vederea „creşterii securităţii europene”. Din 5,3 milioane euro fonduri pe programul-mamă RO21- derulat prin Ministerul Afacerilor Interne, Fondul norvegian Norway Grants a aprobat în iunie 2013, pentru pregătirea ofițerilor DIPI, cca 700000 euro. Un an mai târziu, proiectul a demarat, iar în 2016, un adaptat cu ideologiile și fondurile Soros din guvernul Cioloș, ex-ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a semnat cu oficiali norvegieni- eventual, cu cca o lună înainte de plecarea sa din funcție- un acord de continuare a proiectului pentru schema 2014- 2021. Proiectul DIPI a cumpărat ofițerilor din țară mașini specializate, computere, tehnică „specială” și a finanțat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea Centrului de Pregătire din Brașov. Ironic, Proiectul de „modernizare” DIPI de la Dumbrăvița a fost derulat într-o țară, România, unde despotul luminat și condamnatul penal PSD, Liviu Nicolae Dragnea este acuzat de presupuse fapte de corupție printr-un raport întocmit de DIPI și „scurs” în presa finanțată prin ONGurile lui Soros. Stânga nu știe de dreapta și fundațiile Soros-partener de proiecte al Norway Grants nu știu de fundațiile Soros- partener de proiecte al RISE, publicația care îl acuză de corupție pe Liviu Dragnea.

Partenerii lui Norway Grants

Partenerii lui Norway Grants sunt Transparency International (finanțat prin Soros-Open Society Institute), Open Society Foundations (Soros), Agenția Europeană pentru Drepturi Fundamentale (FRA), Comitetul Helsinky Norvegian. Agenția Europeană pentru Drepturi Fundamentale (FRA) descrie parcă o Uniune Europeană sublimă și leșinată: FRA lucrează prin Amnesty International (Soros), Human Rights Watch (Open Society Foundations- Soros), Open Society Policy (Soros) și o Troică HRDN (Human Rights and Democracy Nertwork) condusă prin Soros (Open Society Justice Initiative / Open Society European Policy Institute etc.).

UE care depășește URSS

Ironic, DIPI (actual DGPI) era antrenat să combată migrația ilegală, când mentorul George Soros și hălci întregi din „societatea civilă” pe care a creat-o (încolonată cuminte în urma Open Society Foundations) și având parteneriatul actualei conduceri a Uniunii Europene, sunt acuzați la toate nivelurile că sprijină accesul în Europa a sute de mii de migranți economici ilegali, aduși prin traficanți dinspre Africa. La fel de ironic, proiectul de la Dumbrăvița își propunea să pregătească cca 100 de ofițeri în combaterea „traficului de persoane” transfrontalier, în contextul în care valul de migranți ilegali sosiți din Africa- Asia este deja estimat că va fi- în lipsa unor măsuri de combatere a traficanților de carne vie- de ordinul milioanelor. În anii ’40-’50, sub conducerea dictatorului sovietic I.V. Stalin, dislocarea de populații în interiorul lagărului sovietic s-a cifrat la cca 6 milioane oameni. În anii 2000, migrația în interiorul lagărului Uniunii Europene ar putea ajunge (potrivit președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani) la cca 20 milioane- cu migranți economici sosiți dinspre Africa și Asia. Sovietele devin deja „copii de țâță” pe lângă liderii UE Juncker- Merkel- Verhofstadt- Tusk. Cu voia tuturor, ultimul pe listă, George Soros.

Când se revarsă subiectul Soros…

…se varsă pe ambele părți ale patului. În iulie 2017, revista electronică RISE Project publica un document atribuit Direcției de Protecție Internă, datat 2011, dar fotografiat în 2012, din care reieșea că Liviu Dragnea ar controla, prin intermediari, o societate numită Tel Drum, abonată masiv la contracte din bani publici. Documentul respectiv era „clasificat” și era intitulat „Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman”. Deloc bizar, RISE Project este un offshoot al unei organizații jurnalistice- OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) finanțată prin George Soros. Membrii din Balcani ai OCCRP sunt ONGuri „de veghe”, cu vădite preocupări critice împotriva unor adversari declarați ai lui George Soros – cu un exemplu, ATLATSZO, care are ca donator „charity”-ul Open Society Foundations și care apare ca o trompetă anti-Viktor Orbán, președintele Ungariei. În acest context, este de reamintit că în ianuarie 2017, Liviu Dragnea declara pentru presă că George Soros „a finanţat răul în România”. O căutare scurtă pe online va descrie că, ulterior declarațiilor lui Liviu Dragnea, pe web-site-ul RISE erau publicate doar în Martie 2017 trei articole „de procuratură” despre „penalul” Liviu Dragnea. Titluri care, având în vedere Donatorul de la OCCRP (Open Society Institute, George Soros), pot fi concentrate la o adică într-unul singur: „Soros nu doarme”.

„Îți oferă o bursă, dar îți ia libertatea”

Aparent, așa cum se prezintă cazul DIPI- Dragnea, emanarea pe filiera Rețeaua Soros a unui document „orfan” care îl acuză pe Dragnea apare ca făcând parte din luptele intestine în interiorul unui serviciu secret românesc. Ministerul Afacerilor Interne și DIPI au negat că documentul respectiv ar fi fost eliberat sau înregistrat la instituții. La rândul său, procuratura anti-corupție DNA a anunțat că „o parte” dintre aspectele conținute în investigația RISE face obiectul unui dosar penal: altfel spus, o parte din dezvăluiri nu au conținut elemente penale sau erau deja strânse de procurori, prin activitatea unui serviciu secret: de exemplu, din perioada când SRI a lucrat cu DNA, până în 2016, când Curtea Constituțională a anulat parteneriatul Binomului SRI-DNA. În Iulie 2017, un consilier al președintelui nord-american Donald Trump, Roger Stone, care a vizitat și România declara, preluat de presa română: „Ceea ce se întâmplă aici este că el (George Soros- n.n.) luptă pentru a submina aceste democraţii (din România și Ungaria-n.n.). El este cu siguranţă în cârdăşie cu serviciile de informaţii de aici (din România-n.n.). Serviciile de Informaţii din ambele guverne derulează operaţiuni ilegale…”. Stone adăuga aici: ” Poate că îți oferă o bursă, dar îți ia libertatea”. Nu se știe, de exemplu, dacă prin aceste declarații, Stone făcea referiri voalate la scandalul RISE- Direcția de Protecție Internă – Liviu Dragnea, respectiv la statutul de fost bursier Soros al actualului director SRI, Eduard Hellvig, cel care în perioada 1995 – 1996 a fost Coordonator programe Fundația Soros, filiala Cluj. Sau la statutul lui Hellvig de fost membru al grupului Alianța Democraților și Liberalilor pentru Europa din Parlamentul European (ALDE), condus cu Guy Maurice Marie Louise Verhofstadt- lider de profesie și unul din cei mai vocali susținători ai lui George Soros la UE.

Studiu de caz pe Norway Fund: Polonia

În alte țări din zonă, nu doar Tânăra Gardă a lui Soros se ocupă de negocierea Norway Funds. În Aprilie 2017, Polonia solicita imperios ca finanțarea Fondurilor Norvegiene (pentru mega- ONGul Batory- înființat de Soros) să se facă prin intermediul unei entități a Statului. Fundația Batory din Varșovia fusese delegată de Fondurile Norvegiene să distribuie cca 809.3 milioane euro în Polonia, bani pe care Statul îi dorea cheltuiți transparent, în timp ce Norvegia insista ca banii să fie gestionați printr-un „organism independent” ( a se citi „Soros”). De ce un particular care depinde de Soros ar fi mai independent decât o entitate de stat rămâne o dilemă pentru acest duel. Altfel spus, în concepția finanțatorului norvegian, statul polonez care a legitimat o fundație să desfășoare activități pe teritoriul său, nu prezintă garanții suficiente că poate să mențină contactul cu tipul cheltuielilor făcute pe parcursul unui proiect. De altfel, în Iunie 2017, George Soros- acest rege neîncoronat al „societății civile” de pe teritoriul Uniunii Europene, cerea public partenerilor din conducerea UE să preseze Ungaria și Polonia pentru menținerea „pe drumul legii”. Ca și cum Democrația și Legea promovate de Soros este versiunea oficială acceptată de elitele neo-liberale ale UE. Eventual, a invoca „independența” unui stat-membru al UE în vecinătatea „globalismului” promovat intens de activiștii lui Soros ar fi la fel de ciudat ca utilizarea unui baton de ciocolată pentru perierea dinților.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „UM Doi ș-un sfert, prizonier de lux al lui Soros”

  • E altfel cu femeia.
    Din plictisesală, se apucă de prostii financiare.
    Sfinţele feţe evazioniste sunt mai triste. 😆

    Stiri pe surse
    „Cutremur în Biserica Ortodoxă: Managerul Episcopiei Tomisului și o CĂLUGĂRIȚĂ au fost reţinuţi”

  • Cea mai credibilă explicaţie:
    teoria constipaţilor. 😀

  • Prea sfânta măicuţă a imparţialităţii DNA învaţă şi exersează dreptul de sluji cu aia dreaptă.

    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/ed/8e/9a/ed8e9a153c32549bc3bfe87dbfbccb68.jpg

  • Atenţie, opriţi organele!
    Ne vorbesc ca grătarele.

    La început a fost micul. Cuvântul s-a lăsat vorbit mai târziu. 😆
    Micul este primul organ de succes postecembrist garantat. Era garantat de un bun platnic – investitorul – nu de grătare. Totuşi se respectau reciproc: grătarul şi investitorul vorbeau pe rând. 😆

    • Au urmat micii furaţi, grătarele goale.
      Ce să frigă, ce să mai frigă organele primenite cu grătarele goale?
      Oameni.
      Oameni politici, oameni de afaceri, oameni interpuşi, oameni de trecut, oameni dispăruţi, oameni şi oameni.
      Totul pentru supremaia sportivă!
      La început a fost micul:
      – Ia-ţi un mic, dă-mi un vot voinic!
      Apoi, marea devalizare, aceiaşi securişti de la paza bancorex veghează pentru tine:
      – Ia-ţi un credit, ţara are debit!

      Ce faci, Strul, cu atâţia bani?
      – Cu un ban în buzunar, altfel culegi voturi.

      A urmat democraţia celui mai puternic finanţator.
      – Ptiu, drace! E acelaşi finanţator, dar cu faţă umană.

      Acum e faza pe supravieţuire.
      – Care pe care?
      – Da, care pe care, care pe blindate.

  • Mă simt captiv în tara care îşi cinsteşte eroii patricizi, îi laudă, îi cântă, se mândreşte cu ei.
    Într-adevăr, fără glume, aceşti eroi sunt de neînlocuit.
    Eu, unul, n-am nicio şansă să fiu în pielea lor.

  • N-aş avea nimic de comentat, dacă nu m-aş simţi insultat zilnic de metodele specifice ale aceloraşi organe vopsite, de a desconsidera omul, drepturile şi libertăţile lui.

  • CCR a reusit operatia deceniului, separaţia celor două organe ale simţului gustului: ochiul şi timpanul. 😆
    Atenţie, pericol de atracţie între ele, în poziţia iniţială!
    Simţul dreptăţii e ticsit de organe. Tot ale statutului, ale aceluiaşi stat în picioare numai după gust: „Noi suntem statul oenologilor!
    Degustăm de la „Opus One” în sus, c-aşa-i în lumea organelor. Ehe, s-o vezi pe zeiţa dreptăţii ce frumos face după!

    numai

  • Soroş oferă bursa „Priponul vesel”.
    Priponiţii ne dau lecţii de drepturi şi libertăţi.
    Din poziţia de oengist cu trecut modest, prima lecţie este averea lui de nejustificat. A avut libertatea de a se sustrage statutului de funcţionar/demnitar public suspus controlului.
    Lecţiile transparenţei democratice exclud finanţarea şi priponul vesel. 😆

  • Iaca informaţia direct de la sursă!

    Să fie pace în lume!
    Să fie anarhie în capul lui Hellvig!
    Să fie TeFeL-ismul o întâmplare !
    Să fie derutat şi inventatorul caracterului la termen „TeFeL-ist”! 😆

    • Eduard Hellwig, la sfârşitul lunii ianuarie, ameninţat de Mafie, la fel ca toate victimele bocitoare-neajutorate :

      -„Există interes în a destabiliza SRI”
      -„Un SRI timorat, destabilizat, ar însemna o Românie destabilizată. Asta nu folosește românilor”.
      -„Cei care ne atacă știu că nu vom intra în acest joc și de aceea continuă”.
      – „Noi suntem SRI!” 😎 😎 😎

      http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/eduard-hellvig-exista-interes-in-a-destabiliza-sri-656634

    • La sfârşitul lunii martie, acerlaşi bărbat mare de stat 😆 :

      „Legea trebuie să protejeze drepturile şi libertăşile cetăţenilor (…) fără abuzuri”.

      A rămas cu protocoalele SRI-PG transparent nedesecretizate, nerecunoscute, neasumate, necorectate, neinterzise în câmpul tactic pentru viitor, fără nicio formă concretă de angajament susţinut de proble transparenţei, ci doar cu gargarismele lui diareice specifice. Schimbare radicală de respectare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românului… pe bază de încredere. 😎 😆
      Din postura lui de susţinător declarat al protestelor din Piaţa Victoriei, ne crede tâmpiţi.

  • 1. Sursele de informaţii deschise din România au o calitate specială: sunt cât se poate de închise
    [cu cheia de biserică, cu divizia de presă, cu invocarea secretului informaţiei (cea de toate zilele), nu manipulatorul de specialitate oengistă şi de siguranţă naţională etc]

    2. Cea mai credibilă şi utilă sursă de informaţie internă este externă. 😆

    3. Când doreşti să înţelegi mai bine ce se întâmplă în tara ta, ridică-ţi privirea din pâmânt şi priveşte peste gard! Poate se vede mai clar exact ceea ce nu vezi pe pământul tău.

    4. Cu mulţi ani în urmă, am citit pe undeva despre capacitatea şi mobilitatea extraordinare ale Poliţiei Române. Ocupa un loc fruntaş într-un clasament european. Mi-a rămas în memorie performanţa românească – competitivă şi chiar fruntaşă pe ramură în Europa – la „viteza de reacţie” în diverse operaţiuni de căutare. (căutatul este găsit rapid şi-n gaură de şarpe, iar acul n-are nicio şansă să se ascundă în carul cu fân). Ceva similar s-a spus ulterior despre serviciile româneşti, mari şi tari, primenite şi nemaipomenite.
    De-atunci m-am tot întrebat unde-i explicaţia plenitudinii forţelor învăţate cu studiul acelor în carele cu fân: în trecut. Când lucrezi o viaţă folosind picătura chinezescă, nicio pipetă cu picături nu-ţi mai scapă, darămite paharele şi cupele urmăriţilor din toată ţara.

    Deunăzi am citit cum a prins Poliţia autohtonă un imigrant ascuns într-un sat. Rătăcitul nu ştia cu ce sistem de instrucţie are de-a face. Mecanismele de lucru specific s-au perpetuat în aceeaşi şcoală, indiferent de generaşie. Pentru orice şef de post la sat au fost conservaţi turnătorii trecutului, ca la oraş şi-n toată ţara… europeană. Mijloacele specifice n-au murit, se lasă scuzate de securitatea naâională şi se transformă doar pe ici-colo numai la suprafaţă.

    Mai vreţi şi informaţii multe, corecte şi de talie europeană. Cam mult pentru posibilităţile noastre limitate, performant de limitate. 😆

  • Intr-o tara de zevzeci si nea Ion Cristoiu isi doreste o „oaste de cretini”!

  • Nea Ioane, las-o moale ca ne cunoastem bine. Cand impotriva cuiva (fie Soros sau iricine altcineva) striga un bandit de talia lui Dragnea, Nastase, Voiculescu, ma trag speriat inapoi si vestesc lumii : „pazea, epidemie de ciuma”!
    Ce o mai fi in capul matale nea Ioane ?

  • Domnul Ion Cristoiu consumă şoroşi cu furculiţa, ca să economisească faptele. 😆

    „Despre acest subiect n-am scris și nici nu cred să scriu dintr-un simplu motiv: Cu excepția unor speculații din presa noastră, n-am la îndemînă informații în stare a fi folosite într-un articol care – nu-i așa? – trebuie să fie cît de cît convingător”.

    De-ar fi să gândim şi să ne exprimăm numai după informaţiile deţinute de fiecare dintre noi, n-ar mai comenta nimeni nimic pe blog şi acasă. Informaţii la „îndemână” putem avea şi după ce vedem, alfăm, admitem sau nu „informaţiile” furnizate de musafir, dl Traian Horia, mai ales fiind la a doua tentativă de a fi convingător pentru noi toţi – de ce nu? – şi pentru gazdă. 😆

    Dacă i-aş spune similar soţiei mele – „eu nu cred c-am să gătesc vreodată căcatul ăsta de mâncare servit de tine: cu excepţia câtorva buruieni de la speculanţii din piaţă, n-am la îndemână ingredientele din care să iasă un gust acceptabil”- îmi dă cu tigaia-n cap şi-mi zice că se mută la mama; să mă descurc singur de acum încolo.
    Se subînţelege că a folosit şi ea în bucătărie ingredientele necesare şi abia aştepta să apreciez aşa cum se cuvine gustul mâncării surpriză, din momnent ce are şi ea acces la varză de Bruxelles, ulei de măsline şi beţe chinezeşti. 😆

    Până să gătesc eu, deocamdată am de trecut examenul degustării felului preparat de nevastă-mea. Nu-şi are locul moftul meu anticipat de bucătar cu pretenţii, din moment ce orice formă de refuz sau critică- cu referire la ce mi-a servit pe masă – o discreditează pe gospodina mea şi se răsfrânge asupra capului meu cu tigaia.

    Pe scurt, nu era nicio urgenţă să mă pronunţ dacă în viitor voi găti sau nu acelaşi fel de mâncare; prioritatea era să trec testul prezentului. Poate experianţa de pe masă mă ajută să devin un bucătar mai bine informat. 😆

    • Altfel spus despre fraza cu pricina, domnul Cristoiu una a scris şi altceva gândeşte. Şi-a făcut rost de un fel semipreparat, în formă de temere, în scop de disculpare şi detaşare faţă de „subiectul Soros”. Abia aştept alternativa pregătită de desluşire informată a realităţii înconjurătoare, fără acest ingredient străin de România. 😆

      • Şi-apoi nu m-am prins dacă delicatesa denumită „convingător” este
        – felul întâi, o dată pe săptămână;
        – feul al doilea o zi da , o zi nu;
        sau
        -desert permanent? 😆

  • Maestre, stiu ca va intereseaza:
    Azi, vineri 22.07.2017 la TVR HD s-a transmis un interviu foarte interesant cu fiul lui Camil Petrescu, despre tatal lui.

  • 😐
    soros acest Vis European. altii ii zic cosmar :mrgreen:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *