Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de vineri, 19 august 2016

Jos pălăria pentru felul bărbătesc în care Gelu Diaconu, fostul șef al ANAF, înfruntă Ghilotina Compromiterii publice!

Marți, 16 august 2016, Gelu Diaconu, fostul șef al ANAF, a fost invitatul lui Silviu Mânăstire la o emisiune de pe B1Tv, la care am participat, ca de obicei, în ipostază de secund.

Pe Gelu Diaconu l-am văzut întîia oară în viață marți, 16 august 2016.
Gelu Diaconu e una dintre victimele răfuielilor politico- mafiote din România ultimilor ani vopsite paparudesc drept Luptă împotriva corupției.

Despre ce i s-a întîmplat lui Gelu Diaconu am scris, așa cum am scris despre toate victimele Binomului SRI- DNA.
Sincer să fiu am admirat felul bărbătesc în care Gelu Diaconu și-a apărat și își apără în continuarea imaginea de om cinstit.

Sistemul Polițienesc Românesc de azi a luat ostatic statul român, pentru că marea majoritatea a politicienilor sunt nu numai căcăcioși, dar și analfabeți în materie de Istorie.

Cînd sunt înhățați de rotițele dințate ale Marelui Mecanism SRI- DNA- Presa Acoperiților- ÎCCJ, cei mai mulți politicieni, în loc să se apere public, să protesteze, să-și înfrunte Călăii, se tîrăsc în fața acestora implorîndu-i să-și scoată laba piciorului din bocanc, pentru ca să i-o poată linge pe viu.
Nefericiții se iluzionează că astfel vor căpăta bunăvoința Călăilor și vor scăpa.
Dacă ar fi citit cît de cît Istorie, ar fi aflat că nimeni n-a scăpat din Marele Mecanism lingîndu-i rotițele.

Gelu Diaconu a făcut excepție.
De la început Operațiunii declanșate împotriva sa, el a reacționat ca un bărbat, înfruntînd Călăii, nu numai apărîndu-se, dar și dînd scatoalce Marelui Mecanism.

Pentru că a fost trimis în judecată, Gelu Diaconu a răspuns invitației lui Silviu Mănăstire de a veni în studio și a vorbi despre absurditățile din Dosar.

Ni se tot spune de către Presa acoperiților și de către Gașca de la CSM că nu ne putem permite noi, jurnaliștii, să ne pronunțăm asupra unui dosar întocmit de un procuror.

Mai întîi – ni se argumentează, pentru că procurorii DNA, conduși fiind de Codruța Kovesi, sunt mai ceva decît Apostolii conduși de Isus Cristos.
Orice faptă omenească de pe planeta asta poate fi supusă verificării critice care urmează îndoielii.
Dosarele întocmite de procurorii DNA nu pot fi supuse acestei verificări.
Ca și Tablele Legii, ele trebuie doar privite cu venerație și de jos în sus, dat fiind că procurorii DNA stau cu chirie într-un Olimp românesc.

Apoi – ni se aduce un alt argument, un Dosar întocmit de un procuror DNA e pentru noi, jurnaliștii, un Document mai complicat decît o carte de mecanică cuantică pentru un poet.
Nimic mai fals decît această aserțiune.
Un dosar întocmit de un procuror nu diferă prea mult de un articol publicat de un jurnalist în urma unei investigații.
Ca și articolul, Dosarul poate și trebuie verificat critic din punctul de vedere al probelor, al argumentelor logice, al demonstrației.

Dosarul prin care Gelui Diaconu a fost trimis în judecată ține de proza proastă, de tipul celei aruncate la coșul Poștei redacției, decît de un Dosar.

Despre aberațiile din Dosar a vorbit în emisiune și convingător Gelu Diaconu.
Eu însă aș vrea să mă opresc asupra unui amănunt dezvăluit de Gelu Diaconu și trecut cu vederea de presa noastră pe post de Proasta-n tîrg:
Diferența dintre infracțiunea sub care a in care a fost pus sub acuzare și cea sub care a fost trimis în judecată.

Infracțiunea inițială a fost complicitate la fraudarea de fonduri europene.
Infracțiunea sub care a fost trimis în judecată e abuz în serviciu.
Deosebirea e semnificativă pentru ceea ce eu numesc răfuieli politico-mafiote sub pretextul luptei împotriva corupției.

În cazul lui Gelu Diaconu Operațiunea a vizat compromiterea imaginii publice astfel încît șeful ANAF să fie constrîns să demisioneze din funcție.
De fapt, Poliția Politică Prezidențială a urmărit scoaterea din joc a lui Gelu Diaconu.
Acuzația inițială a fost dată de întreaga presă.
Pe baza ei, Divizia Presă i-a cerut lui Gelu Diaconu demisia.

Cînd a venit vorba de confruntarea cu un judecător, DNA a schimbat acuzația inițială, știind că era o născocire lesne de demontat în instanță.
Da, dar între timp imaginea lui Gelu Diaconu de complice la fraudarea de fonduri europene s-a încetățenit în opinia publică.

Cum de regulă după Scandalul punerii sub acuzare, nimeni din presă nu mai urmărește ce se întîmplă cu Dosarul, informația că Gelu Diaconu n-a fraudat fonduri europene, ci a comis un abuz în serviciu, n-a mai ajuns la opinia publică.

Recent, Alina Mungiu Pippidi a surprins exact scopul principal al Poliției Politice Prezidențiale:
Compromiterea adversarului politic astfel încît acesta să fie scos din joc.

Pe parcursul emisiunii, m-am întrebat cu voce tare cine și de ce a urmărit scoaterea din joc a lui Gelu Diaconu.
N-am găsit un răspuns în emisiune.

Ajuns acasă, potrivit fenomenului numit de psihologi mintea de pe scări – îți dai seama de ceva după ce-ai plecat de undeva, în timp ce cobori scările, că răspunsul se găsea într-un text publicat de mine pe cristoiublog.ro, sub titlul Cînd credeți că Binomul SRI-DNA îl va aresta pe Gelu Diaconu, șeful ANAF? joi, 7 mai 2015, cu mult înainte de înhățarea lui Gelu Diaconu.

Îl reproduc nu pentru a mă grozăvi ca profet, ci pentru a arăta că n-am fost un simpatizant al lui Gelu Diaconu cîtă vreme a fost șef.
După ce-a devenit victima răfuielilor politico- mafiote, i-am sărit în apărare.

„Sceneta din deschiderea ședinței de Guvern de miercuri, 6 mai 2015, i-a oferit lui Victor Ponta prilejul de a da un fundament teoretic ofensivei ANAF din ultima vreme:
«În primul rând, cred că este esenţial pentru România nu doar să combată corupţia, ci să combată evaziunea fiscală. Mie mi se pare că evaziunea fiscală e la fel de periculoasă ca şi corupţia. Nu ştiu de ce în anumite luărm de poziţii trebuie să combatem corupţia, dar trebuie să încurajăm evaziunea fiscală. Cred că e o greşeală. Amândouă sunt fenomene sociale adânc înrădăcinate şi trebuie să le combatem. Cred că ANAF poate să lucreze mai bine, cred că trebuie să urmărim să nu fie abuzuri, dar principiul e corect şi vreau să continuăm să combatem evaziunea fiscală şi să-i convingem pe oameni să se conformeze voluntar la ceea ce este o obligaţie constituţională.»

Raportarea Evaziunii fiscale la Corupție n-a fost întîmplătoare.
Prin asta premierul a replicat polemic jurnaliștilor și politicienilor care fac Apostolat pentru DNA, dar critică ANAF din răsputeri.

Jurnaliștii care scriu cu penița muiată în oțet despre acțiunile ANAF și cu limba muiată în miere despre acțiunile DNA sunt cei suspectați a fi salariați ai Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA.
Politicienii care critică ANAF și laudă DNA sunt de regulă liderii PNL, cu deosebire cei cărora Binomul SRI-DNA le asigură protecție pentru ca nici un denunț să nu-i atingă.

Principalul motiv pentru care Victor Ponta a raportat combaterea Evaziunii fiscale la Lupta împotriva Corupției e alta.
Lupta împotriva corupției a alimentat capitalul politic al lui Traian Băsescu.
Sub acest semn, DNA a trecut drept un instrument de forță al lui Traian Băsescu în lumea politică românească.
Învățînd de la Traian Băsescu, Victor Ponta și-a asumat și el o Luptă menită să-i asigure nu numai capital electoral, dar și imaginea de deținător al unei instituții de forță.
Lupta e împotriva evaziunii fiscale, iar instituția e ANAF.

Nu e prea greu de sesizat că ANAF imită DNA în materie de publicitate a propriilor acțiuni.
Ca și DNA, ANAF practică descinderea cu tunete și fulgere mediatice.
Ca și DNA, ANAF ține la imaginea de instituție necruțătoare.

E totuși o deosebire.
Spre deosebire de șefa DNA, Codruța Kovesi, care a transformat DNA într-o mașinărie care-i alimentează penibilul Cult al Personalității, șeful ANAF, Gelu Diaconu se păstrează în low profile.
Explicabil.
DNA lucrează pentru Codruța Kovesi.
ANAF lucrează pentru Victor Ponta.

Poate cea mai mare ciudățenie în cazul ANAF o reprezintă ostilitatea jurnaliștilor care se vor Apostoli ai Luptei împotriva corupției.
Pînă la urmă, evaziunea fiscală e și ea o un fel de corupție, cînd nu însoțește corupția propriu zisă.
Ar fi de așteptat ca Apostolii Luptei împotriva Corupției, care sunt și lingători de gaura cheii la ambasadele Puterilor tutelare – America și Mare Britanie- ( cum se dă un pîrț politic în România, cum sună lingătorii de gaura cheii la cele două Ambasade, pentru a întreba ce părere au- pute sau miroase?) să susțină Lupta împotriva evaziuni fiscale.

De ce n-o fac?
Păi, cum s-o susțină cînd ANAF concurează în planul imaginii publice DNA sau mai precis Binomul SRI- DNA?!
Campania declanșată prin ordin pe Unitate împotriva ANAF ne face să credem că nu va trece mult și DNA se va năpusti asupra ANAF sau mai precis asupra șefului ANAF, Gelu Diaconu, după modelul exersat în cazul DIICOT-ului condus de Alina Bica.
Dvs ce credeți, cînd se va întîmpla asta?”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 19 august 2016”

  • Curat analfabeți.Vin alegerile,si iar apar pe liste toți troglodiți.

  • Daca Diaconu era cinstit , nu se baga in Rahatul PSD-ist .

  • Buna, Cristoiule! Ai mai scris ceva? Am putin timp liber si as putea sa citesc vreo cateva paragrafe! Pisica ta ce mai face? E bine? Dar tu? Ps1.Sa.ti mai iei si o pauza scurta Ps2. Se face pranzul asa ca iti doresc sa ai pofta mare. Ciao!

  • au prins viata exponatele de la Antipa si s-au apucat direct de politica. Mari invatati!

  • Ca sa nu comentez aiurea, m-am informat acum putin pe internet despre circularele invocate si sunt de acord cu Diaconu ca nu trebuie platita contributia la sanatate la nivelul salariului minim, in conditiile in care unii au venituri lunare modeste,cu mult sub salariul minim! In plus, era vorba de contributia la CASS si pt dobanzile alocatiilor pt copii, depozitate in conturi bancare! Mai mult, Diaconu zice ca prim-ministrul i-a cerut sa repare aceasta anomalie a legii! Daca astea sunt acuzatiile, sunt de partea lui Diaconu, chiar daca-i prietenul lui Ponta! Jos binomul!…pt ca e clara implicarea politicului in actul de justitie.

  • Furati! Furati! Furati!
    In Romania s-au furat 1500 miliarde de euro, s-au recuperat 18 milioane euro.
    Romania este patria hotilor fericiti!

    • S-au furat de unde? În România s-au produs din 90 până în prezent vreo 1.000miliarde cu un buget total de vreo 300 miliarde. Deci când vă luați leafa de propriu angajat de 3-400 €,vă poate fura careva 5.000 de euroi? Incerați să gândiți puțin să vedeți că nu doare.

  • Care e diferența între fraudare de fonduri europene și abuz în serviciu? Oare puteam noi să fraudam fonduri europene, noi care n-am văzut, n-am auzit nimic niciodată despre așa ceva? Și chiar dacă am fi avut ocazia să ocupăm un asemenea post sau altul din care am fi avut prilejul să” manuim” cu aceeași dibăcie astfel de activități, n-am fi făcut-o
    ? Toți vor să se scoată basma curată. O vorbă românească spune că n-are cum ieși fum fără niscaiva foc. Așadar, mai lasati-i în betesugul lor. De ce vă consumați energia cu de-al de ăștia ?

  • Cristoiule! Ti.am citit si cealalta parte a articolului! Esti bun! Acum, nu stiu ce sa.ti spun, dar asculta.ma, totusi! Mergi pe ipoteza asta: „de cand au dobandit toti procurorii din Romania, abilitatile necesare investigarii infractiunilor economico-financiare? Parca au absolvit toti ASE-ul!”. Nu cumva exista experti sau specialisti (unii detasati chiar de la ANAF) care le sar in ajuror? Zi si tu? Si apoi, raspunde.mi la intrebarea aia de la poza cu pisica! E sau nu a ta?? :))

  • TI.am citit o parte din articol, Cristoiule! Cealalta parte o pastrez pentru maine! E bine ce ai scris pana acolo, bravo! Continua asa! Somn usor si vorbim maniana!

    • Chiar daca ai cont anonim, n-ar strica putin respect pt dl Cristoiu…e valabila observatia si daca ai avea 70 de ani! Asa ca, atentie la formula de ADRESARE, deoarece nu cred ca ai fost coleg(a) de facultate cu dansul!

    • Multumesc pt sfat! Chiar il respect pe Cristoiu! Sincer! Si pe dumneavoastra va respect! O zi buna!

  • Sunt bucuros ca nu m-am inselat in privinta d-lui Gelu Diaconu, fostul sef al ANAF. Si eu cred ca d-l Gelu Diaconu este un om corect si a fost un f bun sef al ANAF dar, pentru ca nu a vrut sa faca jocul DNA in ceea ce-i priveste pe Ponta si Tariceanu, i s-a fabricat lui un dosar… Sper sa aiba sansa unui judecator corect si onest care sa-i faca dreptate iar dupa aceea sa refie pus in drepturi inclusiv ca sef al ANAF. Felicitari d-lor Manastire si Cristoiu pentru curajul de a-si face meseria de jurnalisti seriosi si cinstiti.

  • Cristoiule, recunosc, nu ti.am citit articolul, dar nici tu nu mi.ai raspuns la intrebarea cu pisica. Insa o voi face, il voi citi! Si tu imi vei raspunde! Pana atunci, profit de ocazie ca sa te intreb daca nu cumva fostului presedinte ANAF nu ii este frica, ca nu care cumva sa aiba aceeasi soarta cu a doamnei primar al Craiovei. Noapte buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *