Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de vineri, 21 iulie 2017

PSD sau Politica lui nitam-nisam

Miercuri seara, la România9 de pe TVR, unde participam ca invitat al lui Ionuț Cristache alături de Mircea Dinescu, Marius Pieleanu și Bogdan Ficeac, s-a pus în discuție intenția Guvernului Mihai Tudose de a introduce de la 1 septembrie 2017 ceea ce știrea dată pe post numea TVA Split.

Proprietari de firme, doi dintre cei prezenți – Mircea Dinescu și Marius Pieleanu – luînd cunoștință de știre, și-au dus mîinile la cap. Nu pricepeau din decizia Guvernul cum se va splita în realitate TVA-ul. Se înțelege că eu, care n-am firmă, și care nici ca persoană fizică nu mă descurc în fața complicatelor trebi numite plătirile de impozite și taxe (mă ajută o contabilă să-mi îndeplinesc aceste îndatoriri cetățenești), am avut în fața știrii descumpănirea încercată în anul I de Facultate de Filozofie cînd D. D. Roșca ne vorbea despre deosebirea dintre Ființa în Sine și Ființa pentru Sine în filozofia lui Hegel.

Contactat telefonic, Radu Soviani a făcut țăndări noua fantezie a Guvernului, demonstrîndu-i nu numai inaplicabilitatea, dar și nota de nouă hăituire a oamenilor cinstiți.
Cînd Radu Soviani, patetic ca de obicei cînd e vorba despre o măsură economică cu cîntec, a închis telefonul, invitat să-mi spun părerea despre TVA splitat, am zis ceva care va fi uimit pe unii telespectatori, fie și pentru că n-am dus pînă la capăt explicația.
Am zis că Radu Soviani aduce un elogiu nemeritat PSD acuzînd dincolo de noua inițiativă tîlcuri politice ascunse, cum ar fi de exemplu, hăituirea investitorilor cinstiți.
De fapt, noua măsură nu ascunde nimic.
Nici corect, nici incorect.
Pentru că ea a fost luată sub semnul Politicii lui nitam-nisam.
Am ținut să reamintesc o mai veche constatare a mea privind Guvernarea PSD de la instalarea primului Guvern – Sorin Grindeanu – și pînă azi:
Tot ceea ce a făcut PSD de sub conducerea lui Liviu Dragnea stă sub semnul Politicii lui nitam-nisam.

Ce se înțelege prin Politica lui nitam-nisam?
Așa cum am mai scris cînd a fost vorba de decizia de răsturnare a propriului Guvern de către PSD, Politica lui nitam-nisam constă esențial în luarea unor decizii peste noapte, fără o pregătire prealabilă a opiniei publice, fără o cumpănire atentă și înțeleaptă a efectelor colaterale ale deciziei respective și mai ales fără a lua în calcul reacția diferiților actori ai scenei noastre publice:
De la Comisia Europeană pînă la Stradă.
Nitam-nisam, s-a dat Ordonanța 13.
Nitam-nisam, Ordonanța 13 a fost abrogată.
Nitam-nisam, s-a retras sprijinul politic pentru Guvernul Sorin Grindeanu.
Nitam-nisam, PSD angajează negocieri cu UDMR privind obținerea de către minoritatea maghiară a unor drepturi refuzate de toate guvernele postdecembriste.
Nitam-nisam, negocierile sunt întrerupte.
Nitam-nisam, Guvernul a fost dat jos printr-o autoMoțiune de cenzură.
Nitam-nisam, locul lui Sorin Grindeanu a fost luat de Mihai Tudose.
Nitam-nisam, PSD lansează un nou Program de Guvernare.
Se întîmpla asta pe 29 iunie 2017.
Prin noul Program, supus votului în Parlament și publicat în Monitorul oficial ca document juridic obligatoriu de îndeplinit, o seamă de puncte din Programul de guvernare anterior – concretizat doar pe o perioadă de şase luni – dispăreau nitam-nisam și erau înlocuite cu altele, lansate tot nitam- nisam.
De la investirea noului Guvern au trecut doar trei săptămîni.
În aceste trei săptămîni n-a mai rămas în picioare nici una dintre mărețele măsuri asumate de PSD prin Programul de Guvernare.
Nitam-nisam, s-a renunțat la Impozitul pe cifra de afaceri, Taxa de solidaritate, Impozitul pe venitul global, salariul minim de 2000 de lei.

Măsurile fuseseră trecute în Programul de Guvernare fără o minimă pregătire a opiniei publice și mai ales fără o minimă pregătire de contracarare a riscurilor ivite din reacțiile adversarilor.
Măsurile au fost abandonate tot fără o minimă pregătire a opiniei publice.
În unele cazuri dibuim reacția Comisiei Europene, în altele teama de reacția Străzii.
Putem lua în calcul și reacția mediului de afaceri.
De ce s-a renunțat nitam-nisam la măsurile din Programul de Guvernare?
Pentru că aceste măsuri fuseseră lansate nitam-nisam, fără o minimă luare în calcul a reacțiilor adverse și mai ales fără o minimă strategie de susținere a acestora.

Orice document despre Casa Albă îți destăinuie infinita grijă cu care Președintele lansează un Proiect. Consultanți economici, politici, consultanți de imagine sunt convocați să contribuie la elaborarea unei strategii de lansare și susținere. Evident, asta după ce sondaje de opinie discrete, testări ale mediului de afaceri, consultări ale diferitelor instituții de pipăire a stării de spirit au arătat că măsura ar aduce președintelui mai multe avantaje decît dezavantaje din punct de vedere electoral.
O dată adoptată măsura, ea e susținută pînă-n pînzele albe, în ciuda campaniei de presă, în ciuda protestelor de stradă, în ciuda grevelor. Susținerea asta își are temeiul în pregătirea minuțioasă a strategiei de adoptare a măsurii. Puține sunt faptele care surprind pe autorii măsurii astfel încît ei să improvizeze. Imensa majoritate a reacțiilor dușmănoase au fost prevăzute și evident au fost prevăzute și acțiunile de contracarare.

Putem vorbi în cazul unei măsuri, a unei singure măsuri anunțate de PSD după parvenirea la Guvernare de o strategie de promovare atent stabilite înainte de anunțarea măsurii?
Toate măsurile anunțate de PSD stau sub semnul lui nitam-nisam.
Măsura privind Splitarea TVA stă și ea sub semnul acestui nărav nenorocit, semn al unei neputințe stupefiante de a administra țara.

Pe 30 iunie 2017 a avut loc la București conferința Finanţări pentru IMM-uri şi întreprinderi sociale prin programele operaţionale”, organizată de Consiliul Naţional al IMM-urilor în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi cu sprijinul BCR.
O sindrofie oarecare, de rutină, cum se organizează cu sutele în România dezbaterilor urmate de bufet asortat.
La conferință a fost invitat să participe și să ia cuvîntul și Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.
Un moment și el de rutină, fără nimic deosebit, cum sunt toate luările de cuvînt ale demnitarilor invitați la sindrofiile inutile care sunt simpozioanele, mesele rotunde, dezbaterile.
Și deodată, nitam-nisam, ministrul anunță pe cei prezenți de luarea unei măsuri de la 1 septembrie 2017:

„Dorința este ca de la 1 septembrie 2017 să se creeze un cont separat, split VAT. Și veți avea un cont unde veţi lucra cu TVA atunci cînd tranzacționați sau faceți plăți, dar din acel cont nu veți putea să retrageți bani. Aceia vor fi banii blocați pentru transferul de TVA căre furnizori sau către stat”.

Toți cei care au comentat noua măsură au atras atenția asupra uriașelor dificultăți de implementare a acestei măsuri, dar și asupra efectelor colaterale grave în planul încurajării investitorilor cinstiți.
S-au luat în calcul aceste reacții cînd s-a lansat noua măsură?
Evident că nu.
Ea stă sub semnul Politicii lui nitam-nisam.
De aceea, nu-i exclus să renunțe și la ea.
Tot nitam-nisam.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 21 iulie 2017”

  • „Stiri pe surse”. Ce titlu! 😆

    „Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, suprins la mare cu un personaj extrem de controversat”

    E vorba de sfântul Blejnar, surprins cu „criminalul-gay suspect de SIDA”, Gruia Stoica. 😆

  • 19.07.2017.
    Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat miercuri, la Universitatea de Vară ”Tusvanyos” de la Băile Tușnad, că vizita în ”Secuime” a președintelui Klaus Iohannis „poate fi numită corectă și pozitivă”

    Ieri spuneam că ceva nu-i în regulă cu lauda asta şi-ar fi indicat să identificăm unde-i buba.

    21.07.2017
    „Vicepremierul Ungariei, atac la adresa României: declarația care nu lasă urme de îndoială”

    Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat vineri, la Universitatea de Vară ‘Tusvanyos’ de la Băile Tuşnad, că Legea cetăţeniei pentru maghiarii din afara graniţelor acestei ţări a fost ‘un răspuns la provocarea Trianon’.

    http://www.stiripesurse.ro/vicepremierul-ungariei-atac-la-adresa-romaniei-declara-ia-care-nu-lasa-urme-de-indoiala_1209132.html

  • Liviu Pleşoianu ar schimba un pas cu pas dacă ar reuşi să introducă prin lege interzicerea implicătii serviciilor – sub orice formă – în colectarea şi centralizarea datelor cuprinse în procesele verbale ale biroruilor electorale din secţiile de vorare.
    Nu au ce să caute SRI şi STS în operaţiunea catastrofală de exprimare a nerăbdării pentru cunoaşterea rezultatului… înaintea tuturor şi a BEC. Nu au ce să caute în operaţiunea de selectare preferenială a preşedinţilor şi altor membri abonaţi ai birourilor din secţiile de votare dictate de prefecţii bine instruiţi, nici în tragerea la sorţi a judecătorilor pentru BEJ şi BEC, cu aceeaşi detaşare practicată la distribuirea deloc întâmplătoare a unor dosare.(tragerea transparentă la sorţi poate fi efectuată după lista numinală a judecătorilor, nu la preşedintele instanţei suspecte de câmp tactic, ci oriunde în altă parte, urmărită de mai mulţi ochi… neutri 😆 )

    Legea trebuie să sancţioneze drastic orice apropiere a SRI şi STS de circuitul fierbinjte al datelor, să exprime clar şi răspicat voinţa legiutorului onest:
    – „Mulţumim, sunteţi foarte drăguţi, dar nu-i nevoie de starea asta de urgenţă şi implicare. N-aveţi altceva de făcut în banca voastră?” 😆

    • Pedepse mari cu închisoarea pentru oricine, în orice poziţie (legată de circuitul proceselor verbale emise de secţiilor de votare), pentru semnarea în alb a PV, pentru nesemnarea PV după centralizarea rezultatelor din secţie, orice urmă de modificare a PV, primirea PV cu modificări, modificarea/rescrierea PV la punctul de colectare sau la BEJ/BEC.

      (lipsa semnăturilor pe PV, aşa cum în 2009 le-a dat ordin Hrebeciuc şi Dragnea membrilor PSD din secţiile de votare, din BEJ şi BEC, când li se pare ceva în neregulă, a facilitat modificarea şi înlocuirea proceselor verbale tocmai datorită numărului mai mic de semnături de refăcut în fals, alături de cele uşor de înlocuit cu formula universală „refuză să semneze”; tocmai unde indiciile promiteau nereguli era mult mai necesară semnătura PSD-istului pentru îngreunarea transpunerii dateloei falsificate… pe curat sau pe PV modificate)

      • Un ultim pas hotărât, pedeapsă (nu amendă uşor de plătit cu mâna celui intereaat de falsificarea/ răsturnarea răsultatelor pe drumul de la secţia de votare până la BEC), cu ani de închisoare pentru transmiterea la partid şi oriunde a datelor din PV, înainte de ora 10:00 a dimineţii de după ziua alegerilor: idem de interzis şi pedepsit trasmiterea datelor de la BEJ la BEC sau oriunde)
        Nimeni nu trebuie să cunoască rezultatele centralizate pe judeţ şi implicit pe ţară, înainte ca toate PV să ajungă la BEC.
        Pe toată durata nopţii de colectare a PV şi a sacilor cu buletine, nimeni nu trebuie să ştie cam ce cantitate de voturi măsluite le-ar aranja răsturnarea rezultatului. Teama oricărui fraudeontolog este să nu rişte degeaba schimbarea datelor în câmpul tactic şi dresat. 😀

        • Fără telefoane otrăvite, primite în dar grecesc (de secţiile de votare) de la lucrătorii operativi!
          Nu se întâmplă nimic dacă se interzice calea spre orice numărătare paralelă înainte de preluarea dateloe în folosul potenţielei fraude. Prevenţia nu strică, chiar dacă vom afla reyultatul final de la BEC cu câteva zeci de ore mai târziu.

          Românul s-a născut poet şi nerăbdător. Puţină proză, despre alegeri libere, şi ceva tutun de inhalat, pentru alegeri ceva mai corecte, nu strică!
          Nu-i de aşteptat rezultatul o veşnicie – de la BEC şi numai de la BEC – în schimb, cu acelaşi sistem de numărare a voturilor măsluite, nici într-o veşnicie nu vei afla cu certitidine adevărata destinaţie a votului tău. 😀

  • ONG-iştii sunt copii de mingi pe lângă armata de consultanţi, consilieri, adjuncţi de umbră sau secretari de stat degeaba, de neînlocuit, de serviciu, de-a dreapta supravegheatului. 😆

    • D-aia serviciile primesc bani mulţi de la parlamentari şi guvernanţi. Işi plătesc regeşte ascultătorii, tacticienii de câmp şi supravehgetorii şi-apoi se miră de unde-s… peste tot. 😆

    • Deputatul PSD Liviu Pleţoianu are memorie bună.
      Periodic îi aminteşte majorităţii parlamentare – din care face parte – că aşteaptă să se petreacă totuşi ceva în domeniul activităâii serviciilor secrete de supraveghere şi implicare, ceva acolo ca o schimare cât de mică, un şut, un pas înainte.

      N-am înţeles exact de la cine anume vrea săp vină revoluţia schimbului de ştafetă, cu nume şi prenume, dintr-o echipă albă sau listă neagră.
      Eu aştept la fel… de la deputatul Liviu Pleşoianu.
      De la alţii n-am nicio aşteptare. 😆

      • Ca justificarea lui Strul care împrumuta de la Iţic 5000 lei, înainte de fiecare şedinţă de partid. La sfârşitul adunării îi restituia banii, până când Iţic l-a întrebat de ce repetă figura asta:
        – Altfel vorbeşti cu un ban în buzunar.

        Ceva asemănător ar fi valabil pentru deputatul Liviu Pleşoianu.
        Altfel ar vorbi, dacă ar găsi un coleg de Parlament cu aceleaşi aspiraţii, să fie doi. 😆

        • PS. E riscant să încerce convertirea lui Dragnea în scopul atragerii acestuia în duet. Are reacţii inverse. 😀

  • Dacă aş fi în locul realizatorului unei emisiuni, cum e Ionuţ Cristache la „Romania9”-TVR, în invitaţia adresată celor despre care ştiu că vor face praf subiectele emisiunii, cu previziunile lor de-a curmezişul, paranormale şi sumbre, aşa cum ar fi Radu Şoviani, i-aş avertiza să vină pregătiţi cu cel puţin 3 exemple – din viaţa lor teoretică postdecembristă – de previziuni, calcule, pronosticuri, dat în bobi, ghicit în palmă şi cafea sau alte forme de exprimare a realităţii viitorului cu certitidine, lansate în spaţiul public şi adeverite.

    Aş motiva că-n emisiune va fi prezent şi domnul Ion Cristoiu, care şi-a anunţat intenţia de a-i întreba pe ceilalţi invitaţi dacă pot să prezinte aceste minim trei dovezi ale probităţii profetului împlinit. Cu puterea exemplului, ne-au mai încântat ochii ghicitoarele calificate Vanessa şi Melissa, într-o emisiune înregistrată, în care ne cruceam de uimire la fiecare minut cu proba verităţii pe masa din studio. N-am mai avut curajul s-o transmitem pe post, din cauza inerentei sancţiuni de la CNA pentru publicitate mascată şi instigarea maselor la supraaglomerarea bietelor vrăjitoare.

    Nu-i exclus ca unii dintre invitaţi să-şi mai anunţe participarea la emisiunea planificată.

    • Magia alba-neagra e specialitatea casei celor avizi de reclamă pentru diverse forme de lansare pe piaţa de „magna cum-necun auto-laudae”, poreclită consultanţă (la orice, oicunde şi oricând).

      • (la orice, oriunde şi oricând) c-aşa-i la dat din coate.
        Concurenţă mare, „renumeraţie mică, după buget”, de la acelaşi buget, altfel cu struguri acri, Coane Fănică!

        • Ultimul răcnet al magiei postdecembriste: consilier universal. 🙂

        • De exemplu, ca Lăzăroiu, Sebastian Lăzăroiu, conştient că serviciile secrete trebuie musai să conducă România; se-nelege, inclusiv munca lui de consiliere din şi pentru aceeaşi cauză. (am preyentat ieri dovada 😆 )

          Mai am exemple din astea de consultanţi şi consilieri căcălău. 😆

  • Nitam-nisam vrea şi Kovesi să-şi dovedească împarţialitatea, odată cu înhăţarea forţată a procurorului Mihaiela Iorga Morar.

    S-a efectuat o percheziţie în biroul rămas la fostul loc de muncă, secţia a II-a, (probabil şi o percheziţie informatică), după cei Kovesi i-a blocat accesul în instituţie; percheziţionata nu şi-a pierdut statutul de procuror şi n-am auzit ca maica Freneza să fi cerut de la CSM încuviinţarea percheziţiei, înainte de a-şi arăta muşchii de conducător al DNA.

    Statutul judecătorilor şi al procurorilor, Legea nr. 303 art. 95, alin (1):

    „Judecătorii, procurorii şi magistraţii-asistenţi pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi la domiciliu sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii”.

    Kovesi merită o reclamaţie, pe linie disciplinară, pentru iuţeaţă de mâni şi nebăgarea legii în seamă, nu doar ca s-o încurce pe ea, cât mai ales pe apărătorii ei din CSM.
    Vor spune că birorul este al DNA-ului şi pot face ce vor cu mobilierul şi calculatorul lor; legea nu distinge şi nu preede o astfel de aberaţie.

    Mihaela Iorga:
    – „dacă nu era nimic de ascuns, m-ar fi pimit la desigilarea biroului”
    – „bunurile mele personale sunt în continuare în birou;ordinul prin care am fost revocată, deşi l-am solicitat, să îmi pot formula acţiunea prealabilă”.

    Câtă vreme nu s-a efectuat o predare-primire, biroul sigilat conţinea documente şi alte bunuri, inclusiv personale, puteau fi inventariate numai prin efectuarea unei percheziţii; nicio comisie aranjată ad-hoc de Kovesi pentru cotrobăit biroul unui procuror (indiferent în ce condiţii ale omului viu şi apt: detaşat, trasferat, internat, în concediu etc) nu ţine loc de dispoziţia imperativă a legii care obligă la obţinerea prealabilă a încuviinţării de la secţia procurorulor din CSM. Dacă unui procuror încă în funcţie in acelaşi Parchet General i-au fost confiscate toate drepturile şi mijloacele de exercitare a dreptului la apărare, cu ce să ne mai mirăm în cazul unui om obişnuit, chemat la DNA pentru orice. Creditul pentru orice abuz al şefei DNA trebuie să aibă o limită, măcar în mintea membrilor CSM – garanţii independenţei oricărui procuror/judecător, până nu degenerează totul în cea mai credibilă practică a fariseilor sistemului judiciar din CSM.

    Eventuala respingere în CSM a acestei contestaţii trebuie atacată; soluţionarea în faţa instanţei de judecată ne va edifica oricum… într-o direcţie, albă sau la fel.

    Cine va mai crede în independenţa procurorilor care se vor pişa pe ei de frică, în viitorul lor profesional al obedienţei garantate, după o probă atât de nonşalantă şi convingătoare de batjocurire a unor colegi de breaslă?
    Merităm încă o şansă de a vedea cum merge CSM pe mâna moartă a maicii imparţialităţii nervoase.

  • Pentru apariţia multiplelor programe de guvernare sunt de vină alegătorii PSD-ului. Ei le-au votat aşa diferite – după cum sunt linguşiţi repetat de Dragnea, ca să se simtă băgaţi în seamă de aleşii lor – şi asta nu e tot. Un alt eventual program refardat de guvernare va fi consoiderat la fel succesul nesperat al aceluişi vot al românilor, adică noile modificări vor fi fost descoperite în ultimele săpături ale PSD în voturile recitite. 😆

    Eu privesc cu precauţie criticile aduse în spaţiul public acestui preconizat mecanism, de urmărire a TVA, numit „Split VAT”.
    Depinde ce spune fiecare, dar de data asta contează şi cine vorbeşte. 😆
    Unii urmăresc să-şi facă imagine de specialişti forţoşi în economie, vor apariţii televizate şi articole impresionante în care şi-ar critica şi mama.
    Alţii sunt afectaţi de „Split VAT”, fie evazionişti potentaţi – direct interesaţi să nu se implementeze – fie reprezentaţi ai acestor evazionişti buni platnici, când îşi propun să-şi cumpere cu orice preţ piesele vorbitoare, uneori de decizie, alteori de influenţă prin dezinformare, diversiume.

    Pe scurt, toţi evazioniştii şi lucrătorii lor se simt în pericol.

    Dificultatea de implementare ar putea fi un parametru decisiv doar atunci când costurile transpunerii în practică depăşec diferenţa dintre suma totală returnată (recuperată) la bugetul de stat prin noua metodă şi suma colectată cu metoda veche, adică nu-i rentabilă. Or, nimeni nu poate acuza viitorul turn de control „Split VAT” de ineficienţă sau nerentabilitate, fiindcă nu are nicio măsurătoare efectuată, niciun studiu de impact; lapidează cu cariera părerii pronosticului (dintr-un motiv sau altul, la fel de neconvingător)

    Nu spun că un asemenea studiu ar fi fost întocmit de guvernul Tudose, ci doar că nu-i imposibil să reuşească. Nu deţinem argumentele dezarmării din faşă a acestei metode moderne de prevenire a evaziunii fiscale.

    TVA-ul este plătit numai de ultimul consumator, dar până la acesta ne mănâncă sfinţii evazionişti, înfipţi în piaţa neagră.

    Tentaţia lor este să-şi recupereze TVA-ul prins în facturile eliberate de furnizorii lor de materii prime şi materiale. „Split AVT” ar fi ca un turn de control plasat la cotitură 😆 , adică acolo pe unde turnul ştie că oricum va trece evazionistul, vrând-nevrând; îl aşteaptă la cotitură ca şi-l ia în evidenţă pentru supravegherea ulterioară a parcursului eventual producător de evaziune.

    În fine, ne plângem de două decenii de dimensiunea evaziunii fiscale, colectarea deficitară la buget, filiere de recuperare TVA fictiv şa, or cârcotaşii şi filosofii, porniţi nitam-nisam împotriva oricăror tentative de schimbare a modelului de lucru evazionist de „siguranţă naţională”, ar fi mai inspiraţi dacă ar prezinta soluţiile lor alternative, nu susţinerea aceluiaşi sistem dovedit păgubos.

    Nu-i chiar aşa de uşor să mergi din rău în şi mai rău, mai ales când atingi sistematic acelaşi punct mort inferior. 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *