Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Va juca acum Mugur Isărescu după cum îi va cînta la muzicuță Klaus Iohannis?

Un site trecut recent din mîinile lui Florian Coldea în mîinile lui Eduard Hellvig, așa cum a trecut la un moment de la fosta conducere la actuala conducere Digi 24, în cadrul amplei Operațiuni de refacere a Divizie Presă a SRI, dar sub autoritatea noului director, a publicat recent, ca exclusivitate oferită de noul proprietar pentru a face față concurenței site-ului înființat la iuțeală de Florian Coldea cu echipa condusă de legendara și legendarizata Ioana Ene Dogioiu, cea căreia cînd vorbea la Tv despre SRI-ul fostului adjunct îi tresărea pe ea cămășuța de fericire, știrea potrivit căreia CNSAS a trimis în instanță, pentru confirmare, declararea lui Mugur Isărescu drept colaborator al Securității.

În paranteză fie spus, rămîi uluit de rapiditatea cu care se găsesc peste noapte investitori dispuși să piardă sute de mii de euro numai și numai pentru ca nu cumva colaboratorii SRI să rămână fără job. Singura explicație o găsim în jurnalul Elenei Udrea, care descrie cu lux de amănunte cum i-a dat ordin Florian Coldea lui Dorin Cocoș să-i ducă de îndată lui Sebastian Ghiță 500 000 de euro pentru ca să-și facă televiziune. Astfel de site – uri sînt finanțate de SRI varianta activi sau SRI varianta rezerviști din banii puși la păstrare în seifurile unor oameni de afaceri, interfețe ale Serviciilor.

Deoarece n-am scris pînă acum despre acest Scandal, mai mulți cititori și-au exprimat prin întrebări nedumerirea.

Le-am răspuns și le răspund astfel:
N-am scris, pentru că asupra acestui subiect m-am pronunțat cu un an și ceva în urmă, pe cristoiublog.ro din 10 mai 2019, în comentariul intitulat Dosarul Traian Băsescu: O lucrătură a Serviciilor lui Klaus Iohannis prin intermediul CNSAS.

Mai mult ca sigur, acest răspuns nu numai că nu potolește setea de întrebări a cititorilor mei, dar mai mult o întărește. Cum adică ați scris despre Mugur Isărescu într-un articol dedicat Dosarului Traian Băsescu?

Foarte simplu, răspund.
Pentru că Dosarul Mugur Isărescu e din toate punctele de vedere prin nimic deosebit de Dosarul Traian Băsescu. Ce scriam eu despre știrea, dată tot pe un site al Diviziei Presă a SRI cu un an în urmă?

„Traian Băsescu a primit cinci adeverințe că nu a fost colaborator al Securității ca poliție politică, pe baza cărora el a candidat. Deci, nu era vorba de o adeverință că a plătit întreținerea la bloc. În absența acelei adeverințe, Traian Băsescu nu mai avea cariera politică și cea de președinte. Deodată, într-o operațiune de rutină, deoarece verificarea sigur este obligatorie pentru candidații la europarlamentare, se descoperă nu o hîrtie, ci ditamai dosarul, din care rezultă că în alte dosare erau note informative. Se descoperă, nu că a fost sursă, nu că a fost ofițer sub acoperire, ci că a fost recrutat, cu toate datele de colaborator ca poliție politică”.

Mugur Isărescu nu e de ieri de azi în viața publică a României. Pe lîngă funcția de guvernator al BNR, domnia sa a fost în 2000 premier și candidat al CDR la Președinție. Prin urmare, Mugur Isărescu a fost verificat și răsverificat de către toate CNSAS-urile succesive din istoria României postdecembriste. Potrivit documentelor Mugur Isărescu a primit pînă acum în urma verificărilor două adeverințe de la CNSAS (n în 2002 și în 2008) că n-a fost colaborator al Securității ca Poliție politică. Mugur Isărescu nu e un oarecare. Asemenea lui Traian Băsescu, el a fost vînat de a lungul timpului de adversari pentru a-i găsi ceva compromițător. Și cum, ca și în cazul lui Traian Băsescu, Mugur Isărescu era suspectat de colaborare cu Securitatea, nu în ipostaza de informator, ci în ipostaza de ofițer, toți adversarii și-au îndreptat privirile spre CNSAS. De la CNSAS au venit, ca și în cazul lui Traian Băsescu, dovezi că domnia sa n-a colaborat cu Securitatea.

A mințit CNSAS de la vremea respectivă?
Firește că nu.
La CNSAS nu se găseau documentele doveditoare. Ca și în cazul lui Traian Băsescu ele se găseau la SRI. Potrivit tuturor declarațiilor date de SRI, toate dosarele au fost predate CNSAS. Era și este o minciună. Nu toate dosarele. Dosare precum cel al lui Traian Băsescu și al lui Mugur Isărescu erau ținute sub lacăt la SRI, pentru ca la o adică să li se dea drumul în lume. În comentariul din 10 mai 2019 ceream declanșarea de urgență a unei anchete pentru a lămuri circumstanțele apariției Dosarului lui Traian Băsescu:

„Ori pînă acum s-a mușamalizat, dosarul a existat undeva și atunci trebuie făcută urgent o anchetă, de presă, penală: unde era dosarul, dacă a fost la CNSAS, cînd a fost dat la CNSAS, pentru că se poate vedea imediat, cine le-a preluat și de ce le-a ascuns. Dacă a fost dat acuma, să vedem cînd a fost dat. A doua întrebare este: presupunînd că aceste lucruri au existat într-adevăr, cum de ies acum la iveală?”

De ce solicitam o anchetă? Pentru că apariția dosarului lui Traian Băsescu poate fi suspectată drept o implicare anticonstituțională a SRI în bătălia politică din România. Nu de alta, dar chiar CNSAS recunoscuse că decizia în cazul Traian Băsescu a fost luată după ce SRI a trimis instituției documente închise pînă atunci în seifuri. Și acum CNSAS recunoaște c-a primit de la SRI noi documente despre Mugur Isărescu. Dar nu numai atît. Ceream o anchetă și pentru că – scriam eu – CNSAS va fi folosit în locul DNA pentru scoaterea din joc a unor personalități incomode președintelui Klaus Iohannis, cel în slujba căruia a pus SRI Eduard Hellvig. N-a avut loc nici o anchetă. SRI, în stilul deja încetățenit, de Nouă Securitate, n-a răspuns acestor acuzații. N-a răspuns și nu va răspunde în veci, pentru că puțin îi pasă de acuzații publice. Eduard Hellvig are sub puterea sa Comisia de control a SRI și aproape întreaga presă. Cine să-l ia la întrebări? Cînd șeful Comisiei SRI a cerut ca directorul SRI să vină în fața Comisiei pentru a da seamă de acuzația adusă lui Marcel Ciolacu în chestiunea Ardealului, președintele interimar al PSD l-a schimbat cît ai clipi. Cum adică? Să vină El Însuși Eduard Hellvig în fața Comisiei? Și pentru că n-a fost nici o anchetă, SRI s-a gîndit să recidiveze. După același model ca și în cazul Traian Băsescu, a fost executat Mugur Isărescu. CNSAS primește peste noapte de la SRI documente pînă atunci ținute la secret. Conducerea CNSAS, subordonată doar pe hîrtie Parlamentului, în realitate subordonată SRI, s-a executat, site-ul pe care a pus mîna Eduard Hellvig aducîndu-i în frunte pe Ramona Ursu de la publicația SRI Newseek, a dat știrea, și gata, Mugur Isărescu, e fezandat. Deoarece culoarul în Justiție funcționează și fără generalul Dumbravă, Mugur Isărescu e acum la mîna lui Eduard Hellvig sau mai precis a lui Klaus Iohannis. Guvernatorul BNR – scrie presa – l-a refuzat pe Klaus Iohannis cînd acesta i-a cerut ca Banca să tipărească monedă pentru ca el să aibă în perspectiva alegerilor și Parlamentul Meu.

Va juca acum Mugur Isărescu după cum îi va cînta la muzicuță Klaus Iohannis?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Va juca acum Mugur Isărescu după cum îi va cînta la muzicuță Klaus Iohannis?”

  • În general comentariile cititorilor sunt corecte, dar nu surprind finețea celor spuse de cel mai bun, onest și fără interese partizane ziarist român.
    Tema articolului este puterea uriașă, dictatorială, pe care o deține Iohannis prin noua securitate și puterea uriașă deținută de aceasta și nu judecățile de valoare despre Traian Băsescu și Mugur Isărescu.
    Faptul că ei au fost ofițeri de securitate și au reprezentat România la nivelurile la care au reprezentat-o a fost ceva rău.
    Faptul că pe funcțiile pe care au fost ei nu au fost liberi, fiind supuși șantajului prin dosarele ținute sub cheie, a fost foarte rău.
    Dar faptul că Iohannis poate dirija prin șantaj comportamentele unor înalți demnitari ai statului reprezintă cu adevărat răul cel mare!
    Cam asupra acestui pericol a atras atenția maestrul Cristoiu.

  • Că ai colaborat cu Securitatea e una, dar să stai în acea funcție aproape o dată și jumătate numărul anilor de ”domnie” ai lui Ceaușescu și să te faci că plouă, este culmea nesimțirii! Un semn că este moșia lui tac-su a fost acela de necedare a ”Arenelor BNR”, arene dovedite a fi proprietatea statului, nu a lui Mugur Isărescu!

  • Nu poti avansa spre Federalizarea Europei fara sa distrugi mai intai Bancile Nationale si deci viabilitatea economica a tarilor si faci asta ridicand oprelistile la tiparirea de bani, adica la inflatie, adica la prabusirea leului. Herr JohanniSS vrea bani ca sa poate tina sarada in picioare pana la alegeri, fiindca inflatia nu isi va face simtita imediat prezenta. Lipsa de investitii, refuzul relaxarii economice si inflatia la un loc, vor cauza o catastrofa economica ce poate fi aruncata pe COVID daca pierd PNL-stii sau pe PSD daca cei din urma castiga.

    Asa se vinde o tara, dragii mei. Nu mai pot de dragul ei Calvinistii, Musulmanii si Masonii care ne conduc.

    Cine stie, poate chiar urmeaza sa devenim un din „Chinele” europei, dar mai intai trebuie sa fim frageziti bine, sa nu cerem salaraii mai mari decat chinezii, ca de servili apropape ca ii intrecem.

  • Asta e sfirsitul lui Iohaniss !!!
    A fost impins in capcana fatala .
    Va trage dupa el si pe Helvig si pe alti nazisti instalati in conducerea de la Bucuresti de bolsevica merkel !!!

  • Domnule Cristoiu,
    In ce relatii sunteti cu Adrian Severin?
    Ma gandeam poate realizati un interviu cu acesta dar nu specific pe subiecte de pandemie ci de configuratie internationala, mass-media globala in contextul pandemiei, jocurile de putere, pozitia Romaniei, chestii din astea.
    Adrian Severin, chiar daca are ideile lui fixe, e un tip interesant, cu pregatire.

    Punctul de pornire ar trebui sa fie acest articol, semnat Adrian Severin, care mie mi se pare foarte interesant:
    http://www.corectnews.com/politics/pandemismul-ultimul-stadiu-al-globalismului

  • @cib
    Da , sa vedem cine e mai tare in Rou : die Liekuritsch sau the Leekoorich ?

  • Meciul asta Isarescu vs Iohannis devine interesant, doar ca echipele sunt din ligi total diferite. Acum sa vedem care reprezinta cu adevarat Liga Mare a tigrilor din padurea titulara! A nu, nu padurea noastra, Padurea cu sequoia!

    • Nu s-ar lua Iohannis de Isarescu ever daca n-ar fi un ordin de sus… Probabil ca Isarescu e deja pe faras daca au aparut povestile cu colaborarea cu Securitatea. Astfel de chestii apar doar la ordin.. sau cand e nevoie de un santaj.

      • Si eu tind sa i dau dreptate lui Cristi,nu ar avea curaj Iohanita nici macar sa l priveasca pe Isarescu daca niste Granzi de afara nu i ar da voie sa o faca.(Isarescu are relatii la Club of Rome,Bilderberg pe acolo,fiind singurul roman bagat in seama pe acolo),probabil exista prin Bilderberg niste diviziuni,intre grupul anglo saxon si grupul nordic germanic,probabil Isarescu este mai apropiat de grupul anglo saxon,pe cand Iohannis si Helvig sunt mai apropiati de grupul nordic germanic,asa citesc eu daravera.Ideea e ca pe tronul lui Isarescu vrea sa vina Isar,de la liberali,iar Isar liberalul a promis grupului nordic germanic ,probabil,ca va muta aurul Romaniei,de la Londra la Frankfurt,ceea ce Isarescu nu a vrut sa faca.(In cheia asta citesc eu lucrurile).Adica cheile economiei Romanesti nu vor mai fi la Londra ci la Frankfurt,adica,in felul asta are loc distantarea Romaniei de grupul anglo saxon,si includerea Romaniei cu totul in imperiul financiar Germanic.Plus ca din cate se vede,contextul istoric este mai favorabil nordic germanicilor.

        • Ideea este,ca dupa Brexit s au separat apele,iar batrana Europa redevine incet,incet Sfantul Imperiu Germanic(Noul Imperiu Carolingian),iar tarile Europei vor fi tot mai mult inglobate in aceasta structura,inclusiv Romania,pe viitor tarile Europei vor deveni niste provincii ale acestui Imperiu European.Din pacate,in cadrul acestui nou Imperiu,Romania va fi un fel de judetul Vaslui,provicia cea mai saraca.Lumea ango saxona este slabita,iar Rusia colaboreaza de minune cu noul imperiu European,chiar daca in aparenta se cearta(pentru ochii naivilor).

          • De sunt nebun macar nu sunt singurul (glumesc, tudy). Si eu am cam aceeasi perceptie. Daca ne uitam in jur, toti greii lumii implicati in WW2 au cam obtinut ce si-au propus: nemtii controleaza indiscutabil Europa + au acces (aproape moca) la resursele minerale ale Rusiei, Rusiei i-a cam recunoscut dreptul de a se invecina cu cine vrea ea (vorba bancului – a mai ciripit cineva ceva de Crimeea? Parca nu prea…), US a obtinut mai mult decat a dorit (poate mai putin decat a visat). Adevarat ca s-a produs un pic de agitatie din faptul ca China, pana de curand un paria la masa greilor, a obtinut mai mult decat a visat, ceea ce a declansat invidia celorlalti – dar in final lumea se va obisnui cu ideea.

          • Nu numai, dar se incearca in Romania un fel de experimet de tip nazist-corporatist cu Iohannis la butoane.. pentru a se vedea cat se poate intinde coarda. Romanii, fiind (istoric) un popor de sclavi au o mare toleranta la dictatura si se poate implementa orice pe aceste meleaguri, plecand de la incalcarea de drepturi si libertati pana la „flexibilizarea muncii” mai mult decat e nevoie, in favoarea corporatiilor.
            Deci, Romania e cobaiul nefericit al Europei, din pacate.. De asta vor sa-l debarce pe Isarescu ca sa-si poata „desavarsi opera”…

          • …Rusiei i-a cam fost recunoscut…

          • Nu esti nebun deloc Sandman,insa o mentiune,Rusii desi aprovizioneaza Europa cu materie prima,primesc de la Nemti tehnologie,cu care Rusii isi intaresc armata,(Germania nu are voie sa si faca mega armata dupa al Doilea Razboi Mondial,inca multa vreme de aici incolo,insa folosesc tehnologia sa inzestreze armata Rusa,in schimbul accesului la resursele Rusiei).Planul nemtilor este cu bataie lunga,ei spera sa foloseasca mai tarziu si armata Rusiei,pe care o inzestreaza tehnologic,ca sa le rupa capu la Amerloci(cand considera ca va veni vremea).In timp ce Amerlocii ca niste prosti,se iau in gura cu Chinejii.

          • Amerlocii care sunt la fel de idioti politic ca si noi,au pus la bataie toate resursele lor in vederea razboiului cu China,razboi pe care nu este sigur ca il vor castiga,desi,chiar daca l ar castiga,vor fi atat de epuzati dupa acest conflict,si de slabiti incat vor fi o prada usoara atat pentru Rusia lui Putin,cat si pentru noul Imperiu Germanic,care nu vor ezita sa sara la gatul Americii slabite puternic de conflictul cu China,(pe care,repet,nu se stie daca America il mai poate castiga).

          • Dar asta e ,cand nu ai istorie,si nici nu stii istorie ,nici nu ai de unde sa inveti.

  • Probabil ca cei ce hotarasc soarta Romaniei au hotarat sa ii indeparteze definitiv si pe TB si pe Mugur Isarescu. Poate ca cei doi ar fi fost aparati de oameni daca s-ar fi gandit vreodata la ei, la nevoile si necazurile lor si nu le-ar fi facut viata amara.
    Curios e cand va veni si timpul presedintelui Consiliului Fiscal,D.Daianu.

    • Base si Isarescu erau oamenii Ocultei anglo saxone,problema e ca liderul lumii anglo saxone si al Occidentului,adica SUA ,zace cu gatul taiat de Coronavirus,si de razboiul intern dintre Sorosisti si Trumpisti care a escaladat in violente de strada,razboi intern in care isi baga coada si agenturile lui Putin,care intarata partile utilizand social media,astfel ca Amerlocii horcaie.In atare context teutonii stau la panda,asteptind sa ia locul Amerlocilor ca si lider al Occidentului.Astfel ca ei incep sa inlature oamenii din colonii ai Amerlocilor,si incep sa si planteze oamenii lor in locul lor.(Luandu le la Amerloci si coloniile pentru a si consolida puterea).Asta este,cred eu contextul.

      • Si atunci Base si Isarescu si altii ca ei sunt facuti sa dispara,pentru ca locul lor sa fie luat de catre filo germani.

        • Basescu e agent de indoctrinare, de propaganda al vestului in acest moment.. nu se impiedica nimeni de el cat timp transmite mesajele potrivite. Nu stiu daca e vorba de filo-germani ci de filo-globalisti mai degraba, din aia controlati direct de FMI, BCE si CIA..

          • Astia nu mai sunt un bloc unitar,chiar daca noi Romanii in prostia noastra credem in solidaritatea transatlantica,nu,adevarul e ca teutonii i urasc pe amerloci crunt,crede ma stiu asta,teutonii de abia asteapta,de 100 de ani razbunarea pe amerloci(din cauza carora au pierdut 2 razboaie mondiale),le ar minca ficatii cruzi la amerloci,(teutonii),unii zic ca la o adica,intr un razboi Ruso American,ar dori sa se alieze cu Putin,numai sa le rupa capu la Amerloci.Si cum Amerlocii,alegandu l pe Trump,le au dat cu flit Globalistilor,teutonii s au pus la dispozitia Globalistilor,numai ca sa aiba ocazia sa le rupa capu la Amerloci.Daca as fi Amerloc nu m as gandi la China ca si amenintare,as fi atent la nemti,in timp ce Amerloci se razboiesc cu China,nemtii lustruiesc cutitu pe care il vor infige,la momentul potrivit in spate amerlocilor(sub privirea ranjita si vicleana a lui Putin,care va pune si el umaru la treaba).

  • Nu este ptr. prima dată când se scrie despre M. Isărescu.
    Au mai fost în trecut articole unde a apărut inclusiv și așa-zisul nume conspirativ.
    Au fost aricole și pe timpul când căuta conturile lui Ceușescu.
    Isărescu deține cele mai multe secrete, este istoria vie a ultimilor 30 de ani.
    El nu poate să devină un pensionar oarecare, este prea implicat, are realții prea strânse cu organizațiile financiare mondiale.
    Iohannis o să-și rupă dinții cu Isărescu, chiar dacă are asigurări de la Hellvig și Coldea că se rezolvă.
    Apropos, ați văzut cabinetul lui Isărescu?
    L-ați văzut pe Isărescu stând pe jilțul impozant, sculptat, cu tapițerie din piele, care are ștanțat cu aur insemnele BNR scrise caligrafic?
    Ei bine, acea imagine reprezintă cu adevărat Puterea.
    (am înțeles că Iohannis, Cîțu și Orban au cerut 30 miliarde de lei, bani reali nu scoși din tiparniță, iar Isărescu i-a refuzat.
    Iohannis e răzbunător, nu concepe un refuz așa că dosarul a plecat spre instanță).

    • Nu cred in poveștile astea, am senzația că chiar masoneria mondială care l-a crescut pe Isărescu la sân își dorește un om nou la BNR care sa pună în opera mai fluid mondializarea României.
      E posibil ca ordinul sa fi venit de sus, chiar din cercurile oculte pe care Isărescu le-a servit cu credință atâta timp.
      Oricum „Marea finanța mondială” hotărăște, nu alde Iohannis și în niciun caz Orban, Catzu sau alti spălători de vase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *