Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Creștinii și fondul de ten al democrației occidentale

În democratica Marea Britanie, unui creștin i s-au trimis la ușă Poliția și un reprezentant al serviciului de psihiatrie pentru că … e creștin.

John Joe Hooper este un cetățean britanic în vârstă de 34 de ani, tată a trei copii, creștin ortodox, enoriaș al Bisericii Evanghelice din Hastings, Sussex. Afectat de atacul unui adolescent musulman asupra unui preot ortodox din Sydney, Australia, chiar în timpul slujbei, domnul Hooper s-a întrebat retoric, în prezența preotului său, de ce ceilalți preoți ortodocși nu au luat atitudine, de ce creștinii de pe întreg mapamondul nu au luat atitudine? Domnul Hooper e de părere că dacă creștinii nu se vor opri din a tot întoarce și celălalt obraz, ar putea rămâne fără obraz.

Ajuns acasă, domnul Hooper a fost vizitat de un echipaj de poliție și un asistent medical de la Psihiatrie (Mental Health). I s-a spus că cineva a auzit discuția sa cu preotul de la Biserica Evanghelică din Hastings. Domnul Hooper susține că a vorbit cu preotul în privat, singura concluzie de tras fiind că preotul a fost cel care l-a raportat la poliție, crezând că ar instiga la violență. După suferințele la care sunt supuși zilnic creștinii în lume, eu cred că reacția domnului Hooper a fost de-a dreptul elegantă. Ce a spus domnul Hooper este că, prin denunț, s-a încercat să i se compună o imagine de psihopat de extremă dreapta.

De mai multă vreme slujitorii bisericii s-au ocupat cu orice altceva numai cu răspândirea învățăturii lui Dumnezeu nu. Unii au încercat să-și impună propriile filosofii, alții l-au acoperit pe Dumnezeu cu imagini de sfinți aleși după criterii umane dar nu ferite de bizar, unii au găzduit în biserici conferințe, lecturi și interviuri, s-au apucat de făcut filme și critică de artă, s-au dat în vânt după masterate mai ceva ca politicienii. Nu am nimic împotriva înțelepțirii, a învățăturii în general, dar sunt arte care nu se prea împacă cu credința în Dumnezeu, mai ales când artistul se declară a-l sluji pe Dumnezeu ca preot sau călugăr. Au apărut, de exemplu, picturi cu nuduri în detaliu, icoane cu Isus cu părul pubian la vedere, imagini ale diavolului mai focusate decât ale scenelor biblice.

Mai mult, slujitorii bisericii ortodoxe au început să lucreze cu reprezentanți ai masoneriilor, am auzit chiar și de preoți masoni, fără să le pese că masoneriile se închină unui alt stăpân. Că-i spun Domnul sau Dumnezeu, e alegerea lor. Intrarea în masonerii se face cu jurământ și prin inițiere. Simbolistica masonică e mai apropiată de plăcerile lumești, decât de asceza divină. Din masoneriile masonerii nu pot face parte decât bărbați, restul sunt brigăzi artistice, create pentru atragerea votului colectiv, adică propagandă și manipulare. Când masonii spun hai să dăm mână cu mână, nu se referă la prinderea palmelor în căuș pentru a proteja floarea de crin, iar când își strâng mâinile și se gâdilă cu degetul în palmă nu e pentru că Isus Cristos le-a zâmbit din icoana sufletului, ci dintr-o poză cu căpșuni.

Știrea originală:

https://www.youtube.com/watch?v=wdQU0K6JgJ4

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13344099/Police-visit-Christian-telling-believers-rise-Islamist-stabbed-bishop-Australia.html

Notă:

Mi-a trebuit o oră ca să pot citi articolul online și jumătate de oră ca să transfer link-urile. Asta ca să vă dați seama cât de liber e accesul la informație în online. Dar nu-mi pierd nădejdea, Dumnezeu e libertate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Creștinii și fondul de ten al democrației occidentale”

  • „Mi-a trebuit o oră ca să pot citi articolul online și jumătate de oră ca să transfer link-urile.”
    Stimata doamna ,
    Permiteti-mi sa va dau o reteta de organizare:

    Faceti un fisier Word in fiecare zi. Ex : 010524
    Selectati linkul articolului, copiati-l si transferati-l in fisier
    Selectati textul , copiati-l si faceti paste in fisierul Dv
    Curatati ceea ce ati transferat de reclame , si chestii parazite fata de text
    Standardizati textul : caractere , inaltime , distanta intre randuri .
    Apoi puteti sa-l cititi cand aveti timp , sa selectati ceea ce va intereseaza si sa transferati intr-un fisier pe un subiect dat . Regasiti informatia relevanta si o puteti asimila mai usor .

  • Gaddafi a fost un vizionar. Atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *