Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

L-ați auzit pe vreunul să spună că gazele vor fi mai ieftine? Au zis că o să fim independenți de Rusia, și cam atât!

Nu mai pot de nervi când văd că țara este vândută de o mână de oameni care s-au constituit în grup infracțional organizat sub oblăduirea serviciilor și cum sunt mințiți cu nerușinare românii, spunându-li-se că se vinde totul pentru și în interesul lor.
Ca să înțelegeți CÂT DE MINȚIȚI SUNTEȚI și ce este cu legea asta offshore o să vă fac un paralelism: hală /gaze naturale:
Avem o hală – proprietarul ei.
/ Gazele naturale – proprietate a statului român
***
Hala se închiriază către un chiriaș.
/ Gazele se dau în exploatare unei companii.
***
Contractul: Contract de închiriere
/ Contractul: acord petrolier
Pentru hală: chiriașul plătește chirie și impozit pe clădire
/ Pentru dreptul de a extrage gazele naturale: titularul acordului petrolier plătește taxe și redevențe (găsiți aici cuantumul lor: http://www.namr.ro/resurs…/tarife-si-redeventa-petroliere/)
Prevăzute în Legea petrolului nr. 238/2004.
***
Dacă în hală se instalează o linie de producție, se fabrică produse și se vând, chiriașul plătește impozit pe profit
/ pentru gazele extrase și vândute, titularul acordului petrolier plătește impozit pe venitul suplimentar.
Prevăzute în Legea nr.256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore
PROIECTUL DE LEGE OFFSHORE vizează modificarea acestei din urma legi nr. 256/2018, adică IMPOZITUL PE VENITUL SUPLIMENTAR, iar în ceea ce privește REDEVENȚELE ȘI TAXELE prevede că vor RĂMÂNE VALABILE PE TOATĂ DURATA ACORDULUI PETROLIER CELE ÎN VIGOARE LA 01 ianuarie 2023.
Aici găsiți raportul comisiilor Camerei Deputaților (vedeți tabelul de la amendamente admise. Aveți comparația intre forma actuala a Legii nr. 256/2018, textul adoptat de Senat si amendamentele propuse de Camera si admise): http://www.cdep.ro/comisii/industrii/pdf/2022/rp262.pdf
SE ELIMINA IMPOZITUL PE VENITUL SUPLIMENTAR PENTRU PRETURI SUB 85 lei/MWh. – vedeti art 19 alin 3 lit a (impozit 30% din veniturie suplimentare pentru preturile de până la 85 lei/MWh) – vedeți că nu mai e in forma Senatului?
Companiile exploratoare VAND GAZELE EXTRASE – PROPRIETATE A STATULUI ROMAN LA CE PRET VOR!
Azi în Comisiile Camerei Deputaților AU JUCAT TEATRU că se zbat pentru fondul în care se va duce impozitul pe venitul suplimentar. ”Se băteau” pentru voi ca să se ducă în pilonul 2 de pensii, ca să vă facă bine.
Au jucat teatru pentru că nu se va duce niciun leu nicăieri PENTRU CĂ STATUL ROMAN NU VA INCASA NICIUN LEU.
Titularii acordurilor petroliere vor avea grijă să nu depășească 85 lei/KWh ca sa nu plătească niciun leu impozit.
TOT TEATRU AU FOST ȘI ARGUMENTELE CĂ NU AU EFECTUAT INVESTITII PANA ACUM IN MAREA NEAGRA ”INVESTITORII”.
Au mințit cu nerușinare!
Zăcămintele din Marea Neagră sunt deja concesionate.
Dacă nu mp credeți, intrați pe site-ul ANRM: http://www.namr.ro/resurse-de-petrol/acorduri-petroliere/
Vedeti voi harta asta? http://www.namr.ro/…/03/H_EDE_actualizare_martie21.pdf
Uitati-va la culori si la legenda. Veti vedea cine are deja concesionat fiecare zăcământ.


Fiecare titular de acord petrolier trebuie sa aibă anual PROGRAM ANUAL DE EXPLOATARE PETROLIERA avizat de ANRM. Dacă nu se ține de el, pierde concesiunea, i se reziliază acordul petrolier.
Citiți ordinul de pe site-ul ANRM, dacă nu mă credeți: Elaborarea programului anual de exploatare petroliera se face conform Ordinului Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale nr. 194/2006
Așa că toți titularii de acorduri petroliere au efectuat investiții, dar nu au vrut să extragă gazele până când nu REDUCEAU ĂȘTIA IMPOZITELE SĂ LE DUCĂ LA ZERO.
TITULARII DE ACORDURI PETROLIERE AU FACUT TRAFIC DE INFLUENTA CA SA SE MODIFICE LEGEA SI SA NU MAI PLATEASCA IMPOZIT PE VENITUL SUPLIMENTAR LA STATUL ROMAN, iar redevențele și restul taxelor să se reducă până la 01 decembrie 2013.
Presa a spus că acest proiect de lege a fost redactat de cei de la OMV!
Nu mă credeți, citiți cu cine se întâlni azi Ciucă: https://gov.ro/…/intrevederea-premierului-nicolae-ionel…
” Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Eric Faillnet, director al Grupului Carlyle International Energy Partners, principalul acționar al companiei Black Sea Oil&Gas.”

„Prim-ministrul României a salutat interesul investitorilor față de începerea exploatării gazelor naturale la Marea Neagră, prin dezvoltarea Proiectului de la MIDIA, care va asigura, începând din acest an, zece la sută din producția necesară la nivel național.”
Ia uitati-vă voi pe harta de la ANRM să vedeți cine are deja concesiunea MIDIA?
MIDIA – 39 (Si Pelican) = Black Sea Oil&Gaz SRL.
” Reprezentanții companii Black Sea Oil&Gas au anunțat că proiectul de la Midia este pregătit să demareze în luna iunie, după efectuarea ultimelor teste, având o capacitate de livrare de un miliard de metri cubi anual.”
Cum credeți voi că se extrăgeau gaze într-o lună, dacă nu erau investiții făcute deja?
Așa că unde mama naiba sunt procurorii ca să investigheze infracțiunile astea?
Că ăștia ne arată pe față că fac trafic de influență.
(investitorul la Ciucă azi, iar în comisii văzurăți cum era reprezentantul OMV – ai căror reprezentanți au redactat proiectul de lege).
Unde naiba este SRI -ul și nu sesizează actele de inaltă trădare pe care le fac ăstia, că subminează economia națională?
Iar voi, cetățenii, cum vă puteți lăsa mințiți în halul ăsta și aplaudați?
Unde sunteți mâine de îi lăsați pe deputați să voteze legea ca să ajungă la bugetul de stat ZERO lei și să vă RĂSCUMPĂRAȚI gazele la prețuri EXORBITANTE, dacă va mai rămâne ceva și prin România?
L-ati auzit pe vreunul sa zică că o să cumparati gaze ieftine?
Au zis că o să fim independenti de Rusia si cam atat!
Dacă îi lăsați să voteze această lege, SĂ NU MAI AIBĂ NICIUNUL TUPEUL SĂ SE PLÂNGĂ DE FACTURA LA GAZ!
Nu v-au zis idolii vostri ca o să vă fie bine? La pensie, că poate nu o apucați, iar dacă o apucați, oricum uitați până atunci ce v-au promis.

(Sursa: Facebook Elena Radu-avocat)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „L-ați auzit pe vreunul să spună că gazele vor fi mai ieftine? Au zis că o să fim independenți de Rusia, și cam atât!”

  • Aceleasi versuri pentru noile vremuri…..

    Flămând şi gol, făr-adăpost,
    Mi-ai pus pe umeri cât ai vrut,
    Şi m-ai scuipat şi m-ai bătut
    Şi câine eu ţi-am fost!
    Ciocoi pribeag, adus de vânt,
    De ai cu iadul legământ
    Să-ţi fim toţi câini, loveşte-n noi!
    Răbdăm poveri, răbdăm nevoi
    Şi ham de cai, şi jug de boi
    Dar vrem pământ!
    …………………………………………………
    ………………………………………………..
    ………………………………………………..
    N-avem puteri şi chip de-acum
    Să mai trăim cerşind mereu,
    Că prea ne schingiuiesc cum vreu
    Stăpâni luaţi din drum!
    Să nu dea Dumnezeu cel sfânt,
    Să vrem noi sânge, nu pământ!
    Când nu vom mai putea răbda,
    Când foamea ne va răscula,
    Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa
    Nici în mormânt!

  • Pana nu rămân toți desculți nu se întâmplă nimic.buba asta cu robia smecherilor va avea un final imprevizibil în timp scurt

  • Nici un comentariu !
    Popor de hastagisti ! Maine poimaine o sa luam arma sa luptam pt a apara interesele concesionarilor cum fac ucraineienii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *