Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Operation Sea-Spray. Atacuri biologice simulate asupra poporului american

În cadrul audierilor din subcomitetul Senatului din anul 1977, reprezentanții armatei americane au dezvăluit faptul că, forțele armate ale SUA au organizat un atac biologic simulat asupra orașului San Francisco, pulverizând în secret orașul cu Serratia și alți agenți considerați inofensivi. Scopul: să vadă ce s-ar putea întâmpla în cazul unui atac real cu germeni. Experimentul, care presupunea aruncarea unei „armate” bacteriene peste întregul oraș, de 49 de mile pătrate, de pe o navă a Marinei din larg, a fost înregistrat cu o nonșalanță clinică: „S-a observat că un atac cu succes de tip BW (război biologic) asupra acestei zone poate fi lansat de pe mare și că pot fi produse efecte eficiente pe suprafețe relativ mari”, au scris militarii în raportul clasificat din anul 1951 privind experimentul. În fond, deși doar o mică parte dintre experți recunosc acest lucru, o foarte mare parte din tot ceea ce știe Pentagonul despre efectele atacurilor bacteriene asupra orașelor provine din acele teste secrete efectuate asupra orașului San Francisco și a altor orașe americane din anii 1940 până în anii 1960.

În cadrul altor teste din anii 1950, cercetătorii armatei au dispersat Serratia pe Panama City, Florida, și Key West, Florida, fără să se cunoască niciun fel de îmbolnăvire. De asemenea, au eliberat compuși fluorescenți deasupra statului Minnesota și a altor state din Midwest pentru a vedea cât de departe se vor răspândi în atmosferă. Particulele de sulfură de cadmiu – acum un agent cunoscut drept fiind cancerigen – au fost detectate la peste 1.000 de mile distanță, în statul New York, au declarat reprezentanții armatei la audierile din Senat, deși nu au fost atribuite niciodată boli ca urmare a acestora.

O altă bacterie, Bacillus Globigii, a fost eliberată în San Francisco, în timp ce altele au fost testate pe locuitori, care nu știau, din New York, Washington, D.C., și de-a lungul Pennsylvaniei, printre multe alte locuri, potrivit rapoartelor armatei publicate în timpul audierilor din 1977. În 1966, în New York, cercetătorii militari au răspândit Bacillus subtilis varianta Niger în sistemul de metrou, aruncând becuri pline cu bacterii pe șinele din stațiile din centrul Manhattanului. Bacteria a fost transportată pe kilometri întregi în tot sistemul de metrou, ceea ce i-a determinat pe oficialii armatei să concluzioneze într-un raport din ianuarie 1968: „Atacurile secrete similare cu un agent patogen (care cauzează boli) în timpul perioadelor de vârf din punct de vedere al traficului ar putea fi de așteptat să expună un număr mare de oameni la infecție și la boli sau decese ulterioare”. Ba chiar mai mult, stimate cititor și dragă cititoare, oficialii armatei au constatat și că o dispersie pe scară largă a bacteriilor într-o eliberare secretă de Bacillus globigii în mai 1965, la Aeroportul Național din Washington și la terminalul de autobuze Greyhound, ar aduce însemnate probleme Sistemului Național de Apărare, Ordine și Securitate american, asta conform rapoartelor militare publicate la câțiva ani după audierile din Senat. O informație interesantă, valabilă pe multe surse deschise: Peste 130 de pasageri care fuseseră expuși la bacterii au călătorit în 39 de orașe din șapte state în cele două săptămâni care au urmat simulacrului de atac.

Armata a ținut secrete testele de război biologic până când s-a aflat de ele (din cauza unor scurgeri de informații, voit sau accidental) din presă, în anii 1970. Între 1949 și 1969, când președintele Nixon a ordonat distrugerea armelor biologice ale Pentagonului, testele în aer liber cu agenți biologici au fost efectuate de peste 230 de ori (239 după unele surse), potrivit mărturiei reprezentanților armatei în 1977 în fața subcomitetului pentru sănătate al Senatului. În 80 dintre aceste experimente, armata a declarat că a folosit bacterii pe care cercetătorii săi de la acea vreme le considerau inofensive, cum ar fi Serratia, bacteria care a fost aruncată asupra orașului San Francisco. În celelalte, armata a folosit substanțe chimice pentru a simula bacteriile.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Operation Sea-Spray. Atacuri biologice simulate asupra poporului american”

  • Mi-am adus aminte de o piesa de teatru ,,Efectul razelor gamma asupra anemonelor,P.Z.,jucată co Olga Tudorache.Am urmărt-o cu sufletul la gura.

  • Experimentele sunt făcute de americani și nu numai la ei.Tot ei au recunoscut și au mai plătit și despăgubiri.Mai jalnic când le,au făcut prin alte țări.Dar em mă gândesc,daca as fi cercetător Intr,un laborator nu m,as lauda cu descoperirile mele.?Și cum le,as verifica?Voi caută antidotul?? Dar o armă nucleară ,după ce as urla după finanțare,ce as face cu ea,as bombarda un oraș???De ce scrieți articole triste și sinistre?Cred că dacă mâine nu ploua,voi fi trista

  • (naiba stie cum se numeste agentul patogen al variolei de maimutza
    – o fi marker de test?!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *