Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

A murit o lume. Slavă Domnului!

„Nu suntem mai puțin vinovați nefăcând ceea ce trebuie să facem, decât făcând ceea ce n-ar trebui să facem.” – Marc Aureliu

Se spun vorbe mari zilele astea. „Se schimbă o lume”. Fiecare înțelege din asta ceea ce îi convine, unii văd o rază de speranță, alții emergența unei noi ordini mondiale și sociale catastrofale.
Fac parte dintre cei ce cred că închidem porțile în urmă unei epoci întunecate, că mai există speranța, că mai putem construi, că ne putem schimbă.

Nu știu cum au fost alte vremuri, dar aceasta e în mod particular maculată de egoism, de parvenitism, de arivism, de lipsă de compasiune, de lipsă de angajament. Ascult lideri de opinie urmați de oameni de bun simț care și-au pierdut capacitatea de a conversa cu propria conștiință și de a gândi pentru ei înșiși. Îi ascult făcând temple unei lumi care este departe de ideal, ca și cum Pământul ar trebui să nu se mai învârtă iar noi să rămânem, ca insectele de acum câteva milioane de ani, țintuiți într-o picătură de chihlimbar.

Întoarcem ochii când trecem pe lângă un nefericit care își petrece nopțile pe grătarele încălzite ale unui metrou. Sau ne împăcăm conștiința scoțând un ban din buzunar. Dacă avem resurse, facem și donații pentru campaniile lansate de televiziuni. Și? Am schimbat lumea? Da, am făcut un bine imediat și e și asta ceva. Dar dacă vom continuă să gândim așa, peste o mie de ani cerșetorul va muri în continuare înghețat pe grătarul lui de metrou, ca și copilul care nu mănâncă destul că să facă față bolilor. Și planeta va continuă să se sufoce cu egoismul și conformismul nostru, în smog și mizerie, pentru că, nu-i așa, încălzirea globală nu depinde de noi. Iar dacă un copil îndrăznește să exprime disperarea pe care o simte, îl luăm peste picior. „Greta energeta”. Noi înșine n-am făcut nimic, dar ce șmecheri suntem când ne batem joc de alții!

O să continuăm să ridicăm ziduri între noi și, în epoca informației, să ne facem că nu știm că jumătate din omenire crapă de foame. Să ne batem să acumulăm astfel încât bătaia ne ocupă viață întreagă și nu ne mai lasă nici o firidă pentru suflet. Doctrina lui „fiecare pentru sine” a ajuns noua biblie a omenirii. În România e o adevărată plagă! Romanul, rupt în fund, e îngrijorat de soarta lui Trump. Plânge după lumea care moare o dată cu el. Lumea celui mai puternic, a celui mai șmecher, a celui mai descurcăreț, a celui mai plin de bani, a celui care știe să profite, să se apere de invazia „păduchilor” care nu cer decât dreptul să se lupte și ei pentru viață. Nu va înșelați, n-a fost niciodată vorba despre valorile familiei, nu în cazul celui care le recomandă prietenilor să apuce femeile de sex. N-a fost niciodată vorba despre valorile creștine, nu în cazul celui care a încălcat toate poruncile lui Dumnezeu. Iar culmea acestei imposturi este tentativa de a-l compara pe Trump cu Iisus pe cruce. Că Biden este mai uman decât Trump? Cred că da. Și mie, pentru moment, îmi este suficient. Nu mi-e teamă că valorile noastre fundamentale vor fi în pericol dacă recunoaștem dreptul altora să fie diferiți de noi.
Fără să judec, doar privind în adâncul sufletului meu, simt că s-a întâmplat un lucru pozitiv. Că lumea este, măcar puțin, ceva mai bună. Că va fi mai puțină cale spre ura și intoleranță


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „A murit o lume. Slavă Domnului!”

  • De Scoala de la Frankfurt cu ai sai corifei descalecati in universitatile americane ati auzit! Trump sau Biden e produsul ei ideologic?

  • cred ca lumea care a murit e aia in care oamenii erau tulburi…

    de-acum, si e deja o evidenta, oamenii se limpezesc. deja se intampla asta.

    unii la stanga…de tot, iar altii se aduna la locul lor, in partea ailalta, tot de tot.

    faza e ca n-ai cum sa i mai incurci,…in curind.

    • Am zis si eu mai jos ceva despre unul tulbure… la minte.
      Trump nu are cum sa se „limpezeasca” fara tratament de specialitate, tratament pe care îl refuza cu siguranta. Asa ca, sa nu se bucure prea tare cineva ca lumea a scapat de el, pentru ca individul este în stare sa tulbure multe ape si de acum încolo.

  • Daca si o ziarista cu state vechi isi exprima pe aici naivitatea, e clar ca suntem mancati. I-auzi braul, Biden e mai uman decat Trump. Doamne, cu ce ti-am gresit?
    PS Cititi ceva geologie si veti pricepe toata mascarada cu incalzirea datorata omului! Nu spun mai multe. Deja mi-a crescut presiunea cand vad tot felul de ecologisti-specialisti cu studii pe mainstream media!

    • Nici nu trebuie sa spui mai multe. Orice discutie despre conduita unui individ care sufera de tulburari mintale este inutila.

  • Lumea nu se schimba atât de repede si atât de usor, dar sentimentul ca ea a scapat de un mare rau îti poate crea o stare de bine. Cel putin pentru o frântura de timp.

    • Foarte bun articol,sunt de acord cu ce spune autoarea,interesante opinii,subscriu,intr adevar ipocrizia este la cote maxime,iar Trump este exact cum il descrie autoarea articolului,cat despre Greta,ca unii o placem sau nu,fata isi spune opiniile,are acest drept,oricum liderii lumii fac ce vor,Greta spune ce considera ea,iar liderii pot sa tina sau nu cont de opiniile ei,e alegerea liderilor ce fac,nu a Gretei.Iar ca ne batem joc de Planeta,asta se vede cu ochiul liber,si vedem ca si Planeta s a cam saturat si riposteaza dur,dincolo de orice scenarii conspirationiste,Corona este si un produs al „exasperarii”Planetei fata de rasa umana,aroganta,suficienta si proasta.

    • Da Geo putem vorbi despre ziua de ieri in SUA,ca despre ziua Marii Salubrizari a SUA.Am vazut AIR FORCE ONE ,avionul grasan care il ducea pe Trump in Florida ,la el acasa,si mi a venit in minte masina salubritatii care vine la noi o data pe saptamana ca sa ia gunoiul.Saraca aeronava grasana AIR FORCE ONE(Boeing 747 jumbo jet),a ajuns sa fie si pe post de masina de salubritate(iar gunoiul era atat de greu si voluminos, incat biata aeronava de abia a putut sa si ia zborul cu cele 4 motoare turate in plin).Saracii piloti care au comandat aeronava ar trebui sa primeasca sporul de rusine,pe care il primesc lucratorii de la salubritate,pentru ca timp de cateva ore au trebuit sa care gunoiul.Care gunoi? Gunoiul intregii Americi desigur. 😆 😆 😆

    • In 89′ a murit comunismul sovietic,acum sucomba si capitalismul de tip neoliberal,ambele sisteme au ajuns intr o fundatura,comunismul sovietic era represiv si ineficient economic,capitalismul neoliberal sucomba mancat de cele trei flageluri(risipa fara sens a resurselor creata de fenomenul consumului doar de dragul consumului,coruptia endemica si sistemica la toate nivelele ce o aduce foamea de bani a intregii societati si lacomia indusa ca si virtute sociala,si mai ales prapastia sociala dintre cei care detin totul si care sunt tot mai putini si mai bogati,si restul lumii care sunt tot mai multi,mai saraci,si care au tot mai putine sanse sa urce pe scara sociala,chiar daca unii dintre ei ar merita acest lucru).Astfel ca este necesara o a treia cale,mai buna decat primele doua,pentru ca ,de fapt lumea a ajuns intr o fundatura.Si tocmai aparitia pe scena a unor indivizi de teapa lui Trump ,si a ultrasilor sai,este de fapt un semnal de alarma a fundaturii in care a ajuns Lumea in general.

  • Doamnă,fără supărare dar această copilă semi analfabetă,mai intîi să meargă la școală,să crească,experiență etc.știți dumneavoastră,eu nu vreau lecții de la o copilă răzgîiată băgată la înaintare de globaliștii maoiști și punct.

    • Aici, tu esti cel care dovedesti ca nu ti-ai terminat scoala, nu altii, mitocane!

    • M am cam saturat si eu de faza asta cu neomarxistii si maoistii,repetata ca o mantra,daca nu suntem trumpisti gata suntem maoisti.DA am inteles dogma Trumpista,s a imperecheat Soros cu Maotedun,si au nascut Covizi vii,am auzit asta de ne am saturat.Zau asa ,schimbati textu va rog cu maoistii,fiti si voi mai creativi ca se fasaie propaganda.

    • Nu te obliga nimeni sa iei lectii de la ea,cand ea apare,schimbi canalul cu telecomanda din dotare.Simplu,e prerogativa ta sa butonezi telecomanda,ca sa schimbi canalul cand vorbeste tipa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *