Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

A venit vremea ca USR-iști să ia seamă la un adevăr al vieții: Libertatea fără responsabilitate nu există!

În seara cînd s-au anunțat rezultatele primului tur al prezidențialelor, semnalam la ediția specială a emisiunii Gîndurile lui Cristoiu, de pe Mediafax, o noutate în postdecembrism:
Anul acesta n-au trecut în turul al doilea personalități puternice, politicieni de talent, al căror destin public trebuie să meargă mai departe și chiar să se dezvolte.

În penuria de lideri politici, provocată de campania Binomului SRI-DNA de a scoate din joc pe toți cei care dădeau semne de personalitate, România are nevoie de acești oameni. De aceea, tot la emisiunea respectivă, anunțam că după turul al doilea vom iniția o suită de interviuri cu acești candidați care s-au oprit la turul al doilea, dar pe a căror carieră pariem mai departe.

Joi, 12 decembrie 2019, la Gîndurile lui Cristoiu suita promisă a debutat cu Dan Barna, candidatul USR, cel pe care l-am votat în ambele tururi (nu m-am dus la vot la al doilea, considerînd, așa cum am scris, că opțiunea mea pentru președinte rămîne mai departe Dan Barna). Potrivit zicerilor Monicăi Mihai din deschiderea emisiunii, ne propuneam să discutăm cu Dan Barna, după cum aveam s-o facem cu toți invitații emisiunilor următoare, despre bilanțul prezidențialelor, despre ce-au cîștigat și ce-au pierdut prin experiența înscrierii în cursă, despre ce au de gînd să facă de acum încolo.

De reamintit că lui Dan Barna, după eșecul din primul tur, i s-a cerut demisia din fruntea partidului. A supraviețuit însă unui referendum intern, lucru bun pentru USR, după părerea mea: ar fi fost o neghiobie să se renunțe la cel care a fost scos din joc prin manevre dubioase și mai ales la cel care a dobîndit, în urma campaniei, nu numai notorietate, dar și experiență deosebită în materie de confruntări politice.

Joi, 12 decembrie 2019, seara, cînd s-a ținut emisiunea, era în toi scandalul poreclit de presă Oli Ardelean, după numele USR-istei excluse din partid de Biroul Național pentru abateri de la statutul formațiunii. Măsura a stîrnit în USR o controversă pătimașă. Unii au fost de acord cu sancțiunea. Alții au contestat-o în numele libertății de exprimare. Am urmărit cu atenție desfășurarea Scandalului.

Credincios priorității absolute pe care trebuie s-o dăm faptelor, găsesc de cuviință să precizez:

 • Oli Ardelean a postat pe 8 noiembrie 2019, cu două zile înaintea primului tur, un mesaj prin care-i îndemna voalat pe cei de la USR să nu-l voteze pe Dan Barna. Citez:
  „Și eu duminică ar trebui să votez USR? Când știu că Barna a făcut la fel cu semnăturile false de la fără penali cumpărate printr-o firma de promoteri de USR (vreo 20k la număr din alea 1 milion) pe care angajatul lui din secretariatul general, Ciprian Necula, voia să le trimită la primării? De a trebuit să fac super scandal la sediul USR? Și Barna a minimizat totul încercând să dea vina pe mine, că am o vendetă personală.”
  Tot ea a pus în campanie banere electorale, interzise de lege, care ar fi adus pagube USR, dacă alți membri nu le dădeau jos. La vremea acestei agitații, Oli Ardelean era membră USR. Nu exclud ca gesturile ei să fi fost sincere, animate de credința că dă curs libertății de exprimare. În timpul campaniei electorale, Dan Barna a fost ținta numărul unu a Cartelului de presă Pro-Iohannis. Sub acest semn, orice gest de contestare, oricît de mic ar fi fost, devenea, prin rostogolire și umflare, un gest de negare din interior a candidatului USR. Ar fi fost normal ca toți membrii USR, presupuși a fi susținători ai candidatului lor, să se abțină de la contestări publice. A încuraja astfel de derapaje într-un partid în numele libertății de exprimare mi se pare dacă nu o mică ticăloșie, atunci o mare prostie. Libertatea de exprimare e dublată în viață de autocenzura dictată de luciditate. N-am auzit pînă acum ca un bărbat să-i spună iubitei în gura mare, altfel spus în public, că miroase a transpirație!
 • USR a fost și este o formațiune aparte în peisajul nostru politic. Într-un interviu anterior, dat la emisiunea lui Ionuț Cristache, de la TVR, Dan Barna mi-a invocat deosebirea de substanță dintre USR și PLUS în materie de centralism democratic. În USR, îmi spunea Dan Barna, domnește democrația internă absolută. Nu de puține ori înaintea unei decizii trebuie să ascult pe cineva vorbind cîte o oră. Nu-mi permit să-l întrerup, deși deseori respectivul se abate de la subiect. Prin urmare, incidente precum cel comis de Oli Ardelean nu sînt excepții în USR. Numai că Presa Cartelului, mituită în avans de PNL sub pretextul publicității electorale pentru Klaus Iohannis, continuă și după alegeri războiul cu USR. Prin acest război se explică umflarea dincolo de limite a unor postări din interiorul Bulei de pe Internet. De acest lucru ar fi trebuit să țină cont Oli Ardelean și mai ales cei care contestă decizia conducerii centrale.

Chiar de la interviul dat de Dan Barna la TVR, m-am întrebat cînd va realiza președintele USR, dar și alți membri ai conducerii partidului că bătălia politică în care s-a angajat partidul, atacat atît dinspre PSD (pe față), cît și dinspre PNL (pe șest), cele două momente electorale din 2020, cruciale pentru ajungerea USR la guvernare, cer o minimă disciplină internă. Răspunsul a venit, în emisiunea Gîndurile lui Cristoiu de joi, 12 decembrie 2019 sub forma unui răspuns la o întrebare de a mea. Reproduc tot dialogul pentru că el anunță, după opinia mea, un moment necesar al USR în drumul către maturizarea cerută unui partid angajat în bătălia pentru ajungerea la guvernare:

Ion Cristoiu: Domnul președinte, noi am discutat într-un interviu la TVR această specificitate a partidului dumneavoastră, o democrație uriașă și o centralizare minimă, dumneavoastră ați și spus că față de PLUS aveți specific. Asemenea gesturi sau asemenea întîmplări vă descurajează în a păstra democrația aceasta absolută din USR?

Dan Barna: Nici pe departe și spun asta pentru că decizia de ieri trebuie privită în această cheie, trebuie să existe în orice organizație, inclusiv în USR, niște limite față de care să se raporteze. Ideea că poți să ai orice fel de abordare față de partid, față de organele de conducere ale partidului în logica libertății totale de expresie este una generoasă dar nu are cum să fie funcțională. Trebuie să existe niște limite, în momentul în care se ajunge într-o zonă de jigniri, într-o zonă de afirmații care nu au în spate nicio dovadă sau nicio realitate, e firesc să existe astfel de reacții ale partidului și ale organelor de conducere, pe proceduri statutare, repet, aici nu este niciun fel de dubiu, să spunem că procedura e în curs, deci nu e nimic de comentat, această valoare este importantă și e definitorie pentru USR. Am văzut chiar astăzi venind încoace că sînt cîțiva colegi care au mai postat un mesaj de protest, de nemulțumire, e normal să fie. E un partid viu, e un partid dinamic, nu este nici un fel de problemă din acest punct de vedere, dar trebuie să avem niște limite pentru că altfel, ideea că se poate absolut orice și oricine poate să spună orice demotivează o mare parte dintre membri care simt că efortul lor poate oricînd să fie disprețuit de un mesaj al cuiva care brusc s-a supărat. Și din această perspectivă sînt necesare niște măsuri, pe care eu le văd firești, de a stabili niște limite de respect între noi pînă la urmă. ”

Sînt un susținător îndîrjit al democrației interne din partidele politice românești. În această lumină am salutat libertatea de expresie garantată în USR, convingerea membrilor USR că participă toți la deciziile luate de conducere, că pot critica aceste decizii.
Numai că nu doar politica, dar și viața ne avertizează că libertatea e dublată în democrație de responsabilitate.
Dacă te-ai înscris într-un partid nu poți zice și nu poți face orice.
Minima responsabilitate îți impune să te autocenzurezi.
Dacă nu poți sau nu vrei, poți beneficia de libertatea absolută demisionînd din partid și devenind o persoană particulară.

E un adevăr de care ar trebui să fie conștienți toți membrii USR.
Asta, desigur, dacă vor ca partidul să facă față bătăliei politice în care e angajat, bătălie de loc ușoară dacă ne gîndim că împotriva USR s-au coalizat toate partidele tradiționale ale României postdecembriste, neliniștite nu numai de concurența făcută de acest nou competitor, dar și de exemplu periculos de Altfel de politică pe care-l dă USR partidelor demult transformate într-o gașcă.

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

44 comentarii pentru articolul „A venit vremea ca USR-iști să ia seamă la un adevăr al vieții: Libertatea fără responsabilitate nu există!”

 • U.E. a expirat! Trăiască Uniunea Europeană de #NațiuneCreștină!
  Conform visului de secole al acestei mărețe culturi de rezistență spirituală. Și fiindcă ceea ce trăim acum este o uniune contra-naturii! O perversitate corporatistă a înscenării pe criteriul de scop al înghițirii #DemocrațiilorNaționale. După atâtea eșuări nu doar lamentabile, ci și tenebroase, tinerețea își rezervă dreptul la încă și o (probabil) ultimă încercare, Dărâmăm lampadarele politicianismului de scop și clădim noi adevărata Uniune a Europei pe care s-o iubim (da!) cu surlele adevărului dintotdeauna de trâmbițat! Un Continent al iubirii de copii făuriți în perechi de părinți sănătoși, nu de cotoșmăneala nădușit – mirositoare între 1 și 2, nu cu viteză accelerată pe benzile intestinelor, sau, dimpotrivă, redusă până la stingerea luminilor de speranță a ochilor rugători…Rușine de-a pururi! Uniunea Europeană de #NațiuneCreștină trebuie să se înstăpânească pe meleagurile democrațiilor naționale și peste frontierele moderne ale Civilizației de la Atlantic – la Urali! Iar forcepsul dominator al Democrației neoliberalizate împotriva naturii rămâne doar un dezastru, verocitatea corporatismului devenind eminamente criminală, nolens-volens! Democrațiile naționale să fie criteriul de forță indextructibilă a marilor conviețuiri! Noile generații alpha nu mai suportă năravul abuziv de neigienic prin purtările harnașamentelor din trecutul pustiitor, sau profund de necivilizatul amestec în viața națională a popoarelor. Fie instaurate universuri de pace între oameni și pliviri ale cruzimii exercitate asupra viețuitoarelor…Concomitent cu alura de spirit a voinței de a urca Tinerețea în gradul celui dintâi rang al dăinuirii pe rețele de viitor al Umanității! Acolo unde va fi impregnată o veritabilă religie de viitor, una liberă de a se constitui ca o fiecare catedrală individualizată în trup și spirit, acolo unde rudimentaritatea apăsătoare a dogmelor să fie eclipsată de empatia unui ecumenism neprihănit prin creativitatea închinată îngenuncherilor transmise de lampioane călătorite cu gânduri. Numai că pentru asta aveți dreptul să vă înarmați cu singura categorie constructivă a urii nedisimulate și să declanșăm cea mai vastă operațiune de eliberare a căilor de respirație de sub poluarea grotescă a democratismului cu chipurile asasine ale protipendadei jefuitoare și elitismului sub acoperirea trădării perverse. 30 de ani de moarte clinică indusă de sistemul medical al democrației întărâtate de refuzul de a ne dona organele pe care iată cum le-a tot transplantat departe de corpul Patriei!
  Podul speranțelor s-a dărâmat
  A năvălit capitalul și ni l-a luat
  Vom face altul, prin efluvii – mai sus
  Altul mai trainic și frumos de nespus!
  Fără idealuri
  totu-i pierdut
  Podul democrației
  va fi refăcut
  Europa Unită
  Continentul de vis
  Și fiece Națiune
  Întinerind spre…apus!

  Tineri, #OcupațiPuterea!

 • mai intai a fost electoratul de tip nou, adica un altfel de electorat si dupaia usr.
  dar mai inaintea electoratului altfel au fost altfel de dorinte.

  noile generatii au avut la dispozitie un altfel de orizont si prin urmare si dorintelele lor au fost altfel de dorinte.
  ( dorintele intotdeauna se implinesc. unele mai repede, altele dupa un timp, poate chiar dupa mii de ani )
  cei in masura sa imbratiseze dorintele de tip nou, adica dorintele altfel, atunci cind au avut ce sa imbratiseze aia au si facut, asta fiind povestea usr, de fapt.

  practic doctrina usr nici macar nu conteaza,
  ceea ce e fundamental este ca, odata cu usr a inceput un altfel de proces: innoirea din temelii a felului in care se face politica in ro.
  dar procesul e in desfasurare nu doar paici, ci in intreaga lume, putind fi asimilat cu o Primavara.
  prin urmare dinamica usr este fundamentala, pentru ca va obliga, daca si numai daca se va manifesta sanatos, la innoirea clasei politice, dar, pina la urma, la innoirea sistemului politic, pentru ca tinta asta e, redefinirea sistemelor sociale, ca… pentru dorinte altfel, …temelii altfel!, …pare evidenta treaba.

  acest ‘altfel’ e foarte interesant, pentru ca el are tendinta sa genereze dinamici extrem de consistente care pot influenta chiar definitia…omului. mai altfel spus, acest proces de innoire care tinde sa fie plenar, a dinamicilor in lumea mare e un efect, cauza fiind dorintele marete pe care noile generatii le au initiat, iar asta doar pentru ca au avut la dispozitie un orizont extrem de daruitor.

  sfintii creca trebuie cautati pe lumea ailalta, in general,
  pe aici capacitatea de a genera dorinte sanatoase, dar si capabile, se prea poate sa fie gasita in unii care mai degraba n au fost sfinti la viata lor.
  prezentul e format din dorinte nascute, trecutul nu mai zic, ceea ce e fundamentale e care e treaba cu viitorul, pentru ca el se construieste din dorinte care, cind se nasc definesc prezentul, or ce se cere sint oamenii vizionari, am impresia.

  asa ca usr n-are decit sa si pretuiasca membrii vizionari. si nu ca pe sfinti ce sint sau nu, ci doar ca pe niste vizionari ce sint. si, si e treaba fundamentala, sa priceapa ca mai intai electoratul altfel, abia dupaia usr.

  altfel spus, ala cu muzica e electoratul altfel.
  treaba valabila si pentru celelalte partide, carora creca le va fi destul de greu sa danseze dupa cum le cinta vremurile, dar…ori isi schimba pielea, ca le-a ramas mica rau, ori vor disparea din peisaj.
  treaba e clasica.

  • cu cit orizontul dorintelor se manifesta mai daruitor cu atit dorintele neimplinite, poate de mii de ani neimplinite, devin intr atit de consistente incat isi finalizeaza gestatia, devenind realitate.
   la limita, un orizont de tip curcubeu are forta sa implineasca dorinte plenare.

   Nemurirea, gen.
   si
   Vesnicia, gen.

   • usr e o poveste a Noului. treaba lor e sa conteste tot ce misca in politica si sa revendice un… altfel de a face politica, altfel cu totul.
    o referinta or avea si ei, totusi… acuma daca ea nu e Bunul-Simt, atunci macar o fi Normalitatea…
    dar, cu referinta Normalitate sau cu referinta Bun-Simt, ei sint obligati sa aduca Noul, adica o altfel de politica, ca pe valul asta, Nou, se dau ei…

    poate or pricepe si ca acest altfel de electorat nu e o casa de nebuni, ci doar un altfel de electorat, care pare a fi incompatibil cu nebuniile,totusi, cu balamucul de dragul balamucului, dar care imbratiseaza cu drag Noul, asta creca asa e. si cum mai intai electoratul usr si abia dupaia usr, Oglinda usr e…electoratul de tip nou, adica electoratul altfel,…atit cit le permite doctrina, adica navodul, sa-l pescuiasca.

    • procesul de innoire a sistemului politic nu e unul negociabil, ci unul implacabil, asa ca implementarea Noului, a unui altfel de a face politica, nu e ceva ce poate fi negociat, asta fiind si motivul pentru care e mai cu folos ca dinamica usr sa fie una sanatoasa, decit una dubioasa, manjita cu dubii.
     prin urmare orice mana intinsa usr, care sa i fie de ajutor in dinamizarea unei altfel de policici in mod sanantos influenteaza ombilical innoirea intregii clase politice…cam tot asa, adica in mod sanatos.

     • usr isi citeste doctrina privind in Oglinda…
      doctrina usr e un efect.

     • inteleptii politicieni, citind vremurile, adica felul plenar inspre care tind sa se manifeste, vor cauta dinamici de tip yin-yang, asta insemnind ca cel mai stralucito diamant se foarte poate sa fie gasit intr o…balega.

     • daia Orbii nu vad… pentru ca astea sint Vremurile Ochilor Limpezi. adica a Inimilor pe masura…

  • ‘a te naste’… e… doua dorinte:
   geaba una care e daruitoare, daca ailalta, care s-o imbratiseze nu se manifesta…

   „…vrei sa te faci bine? ” adica…eu iti daruiesc ‘binele’, dar…imi si imbratisezi darul?!

   in tara asta pitoreasca nu ‘binele’ lipseste, el e daruit deja!, bratele care sa l imbratiseze lipseste…poate.

   • gestatia, care e un proces fundamental in Creatie fiind prezent in orice proces,
    in cazul omului se prea poate sa fie un taram in care se impletesc dorinte care se manifesta pe Taramul Dorintelor, cu dorinte generate fix de parinti. iar gestatia sa fie un Efect, Cauza constind in Ciclul Anotimpurilor, care se manifesta inclusiv iin dinamica dorintelor. deci mai intai un ciclu complet al dorintelor…parintilor, care se impletesc, armonizindu-se, cu dorinte de pe Taramul Dorintelor, di dupaia gestatia se desavarseste,adica vine Iarna peste ea, mai altfel spus moare, moartea gestatiei fiind tot una cu initierea unui nou proces cauza-efect, adica nasterea…
    prin urmare gestatia omului creca e o poveste a Anotimpurilor, cu primavara, vara si toamna ei, dar si cu iarna ei. …iar dupa iarna…urmeaza primavara, se stie… tare.
    de unde rezulta ca dinamica dorintelor urmeaza un ciclu, el fiind clasicul, adica Anotimpurile.
    …creca si atunci cind gindim se manifesta Anotimpurile…habar n am cum vine treaba, dar…o sa ma gindesc!:)))

    • da. ginditul nu e cu anotimpuri, e cu E!, adica e cu citit din bibliotecile aninate pe peretii vesnici. dar…acest citit instantaneu din bibliotecile Oului Absolut se aseamana cu umplutul unui vas. il umpli instantaneu, dar ce umpli instantaneu e vasul. desavarsirea vasului presupune lipsa vasului!, ‘golirea de vas’, golirea de sine, …etc.
     da. deci ginditul e sinonim cu cititul din bibliotecile vesniciei, e un proces instantaneu( creca, totusi, dureaza cit timpul lui Planck ), si poti citi instantaneu…pe cit de golit de tine insuti esti!
     :))) ce tare!:)))

     • dom Cristoiu, iti multumesc frumos ca imi permiti sa ma ‘misc’ paici, creca e un loc care poarta muza potrivita, ca inspiratia exista, o simt…:)))

  • am citit ceva,… Educatia este in momentul de fata amenintare la adresa securitatii nationale.

   ăăă…stie cineva cum se defineste ‘securitatea nationala’ pe vremurile cind natiunile nu mai exista? :)))
   adica daca acu’ nu mai e cu natiuni,
   ca daca esti macar oleaca nationalist,
   adica dintr un motiv…necunoscut iti place sa traiesti pe limba neamului tau, in cazul nostru sa traiesti pe romaneste,
   le ies unora bubite pe piele, brusc,
   despre ce ‘securitate nationala’ mai vorbim?!

   mai altfel spus…care dintre caracteristicile care definesc un neam mai sint inca gradinarite si care nu?!:) noi mai insamantam Neamul?…sau ne miscam strict din inertie?!:))

   creca daia n-avem ‘educatie’, pentru ca n-avem ‘natie’,
   si daca n-avem ‘natie’, n-avem nici ‘securitate nationala’, clar.
   si daca n avem ‘securitate nationala’…cum sa tina, domne, ‘educatia’ de ‘securitatea nationala’?! :))

   faza e ca daca ar fi existat ‘securitate nationala’ ‘educatia’ n ar fi ajuns in halul in care e, iar asta e o concluzie de bun-simt, …parerea mea.

   ( adica daca educatia tine, azi, de securitatea natiunii, apai ea tinea si ieri si alaltaieri si rasalaltaieri tot de securitatea nationala!:))) si cum ieri si alaltaieri etc n a tinut, ca daia a si ajuns educatia in halul asta, cum sa tina, domne, azi?! :)),
   ca azi nu prea mai e cu natiuni si Cauza e fix Educatia!:)))
   adica educatia a facut praf natia, iar acu, pentru ca natia nu prea mai e, securitatea nationala a devenit un soi de nonsens, daia nici nu mai tresare nimeni cind vorbeste cineva despre Educatia-problema de securitate nationala 🙂 )

   spre deosebire de tara, natia e vie.
   e vie…pina moare, dupaia nu mai e vie.

   • sau altfel:
    o Tara se poate manifesta bine mersi si dupa ce Natia a dat ortu’, popii.
    tara Conteaza!? sau …Natia?!

    • creca ar trebui sa inlocuim ‘securitatea nationala’ cu ‘securitatea tarii’, pare mai din filmul care ruleaza pe ecrane, azi…

 • Pana la alegerile locale si nationale USR-ul isi va pierde avantajul obtinut la alegerile europarlamentare; poate ca perderile erau ceva mai mici daca intrau la guvernare.
  Nici cu PNL-ul nu imi este rusine…ziua si perla…Momentan se ocupa de transformarea Constitutiei in pres. Sa le dorim succesuri!

  • USR-ul va fi „nimicit” din interior, prin elemente infiltrate de către serviciile … lui Ciolos, căci, vorba ceea … Coldea nu doarme! Dupe aceea va fi înghițit de „plusiști”! Așa se scrie istoria!

 • Cristoiu saluta adica libertatea neo bolsevicilor usr de a fura, incepand cu semnaturile electorale. USR care se jura ca va fi cu totul altceva, cand colo e un si mai mare rahat.

  Cu un ban darna bagat pana in gat in escrocherii cu fonduri europene, cu clotilde care a luat sume imense pe expertizarea unei autostrazi care nu s a facut – si, atentie, a castigat o licitatie cu aceasta conditie! – cu un mucusor care nu si aminteste unde s a dus o suta de mii de euro din declaratia de avere.
  Daa, oameni noi … la fraieri vechi

  • Daca astia nu au invatat nici acum asta degeaba au intrat in politica, iar acu e degeaba.iar lipsa de responsabilitate se aplica la toti nu doar la USR. La Pnl, Psd, partidul lu Basescu. Sint exceptii. Taricesnu e shiret , a facut o droaie de prostii, cita responsabilotate are el? Duceti tara de dezastru bai fratilor 😎

 • Greșiți.
  Ce e mai important, a lăsa o imagine bună sau a fi corect?
  Căci la asta se reduce situația.
  Femeia aia a observat că s-a apelat la falsuri. Și a descoperit o lipsă de preocupare serioasă a lui Barna de a se renunța la ele. Normal că atunci a început să se îndoiască de el.
  Deci între a fi corect (chiar dacă nu ai o imagine perfectă) și a avea o imagine perfectă (chiar dacă nu ești chiar corect) dvs preferați a doua variantă?
  Eu totuși sper că veți mai reflecta.

 • Felicitari, domnule Cristoiu, mai bine mai târziu, decât niciodata!
  Eu am scris câteva rânduri asemanatoare (fara a avea talentul dv., ce-i drept) înca de pe vremea când dv. nu prea aveati vorbe bune la adresa USR si a lui Barna si erati cam suparat pe „proletariatul digital”.
  Multi nu înteleg ca timpurile se schimba si ca dinozaurii vor disparea în curând din lumea politica.
  Asa se întâmpla si în Franta. Hollande si Sarcozy vor sa revina din nou în prim plan în politica, dar sunt convins ca cei doi dinozauri din Hexagon nu vor avea nicio sansa.

  • Si, daca nu sunt indiscreta, cine crezi că vor veni in locul lor?
   Ceva veste galbene, cumva?
   Sau e pregatita … Roxanika „noastră ” sa preia puterea?

   • Nu esti indiscreta. Si nu te precipita, Cristinico, schimbarea nu are cum sa se petreaca brusc si dintr-o data ( 😆 ).
    P.S. În Franta, momentul „gilets jaunes” s-a consumat fara sa aduca schimbari majore în politica economica macronista, la noi, la mamaligari, o asemenea miscare ampla este, practic, imposibila.

    • N-am inteles-o pe asts cu Cristinico!

     • Insista, poate întelegi mai greu!

     • Auzi băi, Vasilică, mă cunoști de undeva că sa folosești diminutive! Restait tranquille!

     • Nu, asa e el mai țărănoi. Si, ca orice țărănoi veritabili, are senzația ca e si al dracu´de șugubăț.

     • veritabil..

     • Je t’ai reconnu, Bulgare. Faire attention, on écrit correctement RESTE TRANQUILLE.

     • Nu știu ce vrei sa spui, dar greșeală am făcut-o intenționat, ca să-ți dau de lucru! Deci, înc-odată, ai grija cum vorbești, Vasilică!Inclin să cred că dl Nikola are dreptate!

     • Nikola, distractie mare pe blogul asta, nu? Administratorul (o mai fi tot nepotul sau o fi altul) îti pastreaza tie comentariul si raspunsul meu îl sterge. Draguto, îti spuneam ca ti-am simtit lipsa, îngrijorându-ma ca te-au rapit extraterestrii pentru ca esti un caz singular, dorind sa-ti studieze ADN-ul, total diferit de al semenilor tai.
      P.S. De ce îl copiezi pe Cernat, care atunci când era foarte nervos îsi facea interlocutorul „taran”? Încearca sa fii mai originala, scumpi, exista o gramada de alte insulte mai de Doamne-ajuta în dictionarul expresiilor urbane.

     • Faggot, ce sa fac daca te califici la apelativul ¨țărănoi¨??? Sa inventez altceva, doar pentru ca-l folosea Cernat (impreuna cu alte milioane de oameni)??
      Ba, tu chiar traiesti in padure? Sunt cuvinte folosite pe scara larga care tie iti par unice, e a nu stiu cata oara cd faci dovada ca esti mai prostovan decat permite legea.. 😀 😀

    • Pai da, sigur ca da. In Franta se iese in strada in contra establishmentului, la noi se iese cu ordin din Padure in favoarea establishmentului. Normal ca la Roemanika-banana nu explodeaza mamaligutz decat la ordin.

     • Nu fi atât de sigur ca vestele galbene nu au fost si manipulate într-o oarecare masura. Acum, cu greva generala împotriva reformei pensiilor este pe bune, dar si acum, cei care se agita cel mai tare si-i pun si pe ceilalti în priza sunt beneficiarii pensiilor speciale si cei care ies la pensie mult mai devreme decât ceilalti.

    • sigur bre ca e imposibila, nu ne consumam geaba …
     avem doar miscari mici, insesizabile dar cu efect garantat ?
     unde mai pui ca astea ample e si periculoase, din cate vazui, a pari …

  • He,he, cand proletariatul digital va lua puterea, o sa-ti aduci aminte cu nostalgie de „dinozauri”, pentru ca astia tineri sunt mai ceva ca T-Rex si au o foame in ei mai ceva ca penelistii de azi. Astia nici macar un pahar cu apa n-o sa-ti dea chiar de-ai fi pe patul de moarte. Nu uita, astia n-au mama, n-au tata!

   • Ha, ha, esti haios nevoie mare, cibule!

   • Normal că n-au, că doar sunt QUEER!

   • Mă mir că un jurnalist de talia lui Cristoiu poate să cadă în plasa ipocriziei USR-iste! Numai gargara și fomica sunt de pseudo-partidul ăsta, ca și de celelalte, de altfel. Diferența o reprezintă ifosele de europenism, ifose care prind la năuci. Aștept ca maestrul s-o invite la o pălăvrăgeală pe distinsa Cosette, care are ce povesti în privința democrației și bunelor intenții din USR. Asta dacă nu cumva i s-o fi arătat și ei pisica excluderii, și atunci va bate câmpii și dumneaei. Până una alta, talentatul domn Barna n-a fost în stare nici măcar să se prezinte la înscrierea la AEP, pentru europarlamentare, cu un dosar în regulă! Că deh! Gargara pe sticlă e una, probitatea profesională, alta!

    • Ha, ha, si eu ma mir ca Ion Cristoiu agreaza (acum) USR-ul si pe Barna! Asta dovedeste ca nu îmbatrâneste degeaba, ca alti confrati de-ai Domniei sale.

    • Maestrul este precum PSDistii…simt nevoia de a canta in struna celor care-i injura mai tare. Acum, lasand gluma la o parte, trebuie sa fim sinceri si sa admitem ca si cei de la PMP l-au cam lasat pe Maestru in offside. Acum erau PMP-ul lui Basescu si brusc au devenit PMP-ul lui Petrov. Dupa asa ofensa era de asteptat ca Dl. Cristoiu va gasi pe alcineva asupra caruia sa-si reverse bunavointa…in cazul de fata cei de la USR…mai ales ca gurile rele spun ca USR-ul a cam fost lasat din brate de vechea garda din servicii si preluat de noua garda. Ca la orice tranzitie sunt si victime, direct vizate sau colaterale. Maestrul nu face decat sa le destainuie celor nascuti alaltaieri din USR acest adevar.

     • Trist e că noua gardă a societății( adică ăi de-s formați după 1989) înghite cu mare voluptate reinstaurarea serviciilor în tot și în toate, neintuind deloc pericolul. Bolșevismul( mlădiță a evoluționismului) se fixează temeinic în ADN, nemaiputând fi scos de acolo decât cu slujbe!

     • Sau prin „concerte” rock de genu’ celui de la Colectiv!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *