Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Alexandru Rafila a dispărut pur și simplu dintr-un sondaj de opinie, deși Stalin a murit de mult

Am acasă, în biblioteca personală, pe unul din rafturile dulapului rezervat cărților despre Rusia de la țari la Putin, trecînd prin Rusia Uniunii Sovietice, o lucrare monumentală:
„The Commissar Vanishes: The Falsification of Photographs and Art in Stalin’s Russia” de David King, apărută la Metropolitan Books în 1997.

După cum îi spune și titlul, Comisarul dispare: Falsificarea fotografiilor și operelor de artă în Rusia lui Stalin, lucrarea abordează o realitate unică în felul ei în Istoria contemporană:
Pe vremea lui Stalin fotografiile și operele de artă erau falsificate în funcție de interpretarea trecutului în interesul prezentului.

Stalin, de exemplu, apărea într-o fotografie de pe vremuri împreună cu Trotski. Da, dar Trotski devenise între timp dușman al poporului. Fotografia cu Stalin care și Trotski se găsea în cărți, în publicații era falsificată în așa fel încît Trotski nu mai apărea lîngă Stalin, ca să nu mai spun că nu mai apărea de loc.

Mi-am amintit de această lucrare zilele trecute, cînd a fost publicat cu mare huiet sondajul Avangarde realizat în perioada 22-31 iulie 2022 la comanda PSD.
Anterior CURS dăduse publicității un sondaj de opinie, realizat între 11-22 iulie 2022 avînd printre altele o întrebare privind Încrederea în personalitățile publice și politice. Pe primul loc la acest capitol se găsea Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, cu un procentaj de 30%
Pe locul al doilea se afla Marcel Ciolacu, președintele PSD, cu un procentaj de 28%.

Evident, cînd s-a dat publicității sondajul Avandarde, am fost curios să văd pe ce loc se află la capitolul Încredere, în acest sondaj, Alexandru Rafila.
Ei, bine, Alexandru Rafila nu apare în acest sondaj.
Nu e vorba că nu mai e pe primul loc (acesta fiind ocupat de Marcel Ciolacu, de data asta cu un procentaj de 25%). E vorba că nu mai e de loc!

Cum dracu? Mi-am zis.
Sondajul CURS a fost realizat între 12-22 iulie 2022.
Sondajul Avangarde a fost realizat între 22-31 iulie 2022.
Să se fi schimbat atît de spectaculos opțiunile românilor în cîteva zile încît cel care era pe primul loc acum nu mai e de loc?

Cercetarea felului în care a fost realizat sondajul Avangarde ne lămurește.
Întrebarea privind Încrederea sună astfel: „În continuare vă vom citi o listă de politicieni și personalități din România. Vă rugăm să ne spuneți dacă mai degrabă aveți încredere sau mai degrabă nu în fiecare dintre el”.

De ce lipsește Alexandru Rafila din sondaj?
Pentru că el n-a fost inclus pe lista de politicieni și personalități!
Cine o fi ordonat să fie scos de pe listă?
Stalin, cumva?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Alexandru Rafila a dispărut pur și simplu dintr-un sondaj de opinie, deși Stalin a murit de mult”

  • Aceste sondaje nu inseamna absolut nimic…toti politrucii actuali sint niste nenorociti…Rafila, un securist din tata-n fiu, cu limba numai miere, dar de fapt face aceleasi excrocherii…tot cumpara vaccinuri, e bagat in mizeria Covid….un dobitoc Ciolacu…putea sa provoace alegeri anticipare si sa scoata PNL de la guvernare…cu AUR si UDMR…nu ca ar fi contat sau ca ar fi contat sau ar fi adus ceva bun populatiei…Ciolacu e si el cu limba in fundul Brucsel…asa că, tot un drac…

  • @Gabriel Serbanescu
    Serios?
    Profesore, „de mult”, nu „demult” în acest context!
    Râde ciob de oala sparta! ?

  • Na, că s-a trezit Ciolacu din priveghi! Vorbește de remaniere. Adik mai aruncă o mână de nutreț la cetățean!
    Stați calmi nu se referă la Marcel Boloș, Virgil Popescu și Cîciu.
    Nuuu, de ăștia nu scăpăm! Cine știe ce interese sunt în spatele lor.
    Sunt înfipți bine ca să ne facă cât mai mult rău.
    *
    Arunc un ochi la Comisia Europeană. Nu au renunțat la temele favorite – Green-dealul și „Solidarity with Ukraine” – adik menținerea sancțiunilor. Bre, deja e un coșmar ce ni se întâmplă!
    *
    Pe canicula asta am un nou hobby. Citesc doar știriile despre nemți, foarte distractiv!
    Este exact cum pui un borcan peste un gândac și-l urmărești cum se descompune.
    Ieri citeam că două fabrici nemțești care produceau sticluțe de parfum, adik industrie energofagă, au dat faliment.
    Partea distractivă e că au calculat că le-ar trebui o suprafață de panouri solare echivalentă a 3000 de stadioane ca să asigure energia necesară(!!) Dileală curată nene!
    Azi citeam că seceta a adus Rinul sub cota de navigație și deci ciuciu transport marfă.
    Transport paralizat, e de bine! Sunt curioasă cu ce o să-și miște trenurile la cât costă curentul.

  • Înțeleg că PSD va avea alegeri. Ciolacu nu mai pote ocupa nici o funcție.
    Nu poți să alegi un lider de partid care leșină în direct la TV. Chiar nu se de poate.

  • Observatie
    Domnul Pieleanu nu este prost este șmecher
    Chiar dacă a Intitulat la fel întrebarea lista peroanelor nominalizate in sondajul Avangarde se referă la președinții de formațiuni politice și la președintele României
    Lipsesc nu numai domnul Rafira întâmplator pe primul loc in sondajul Curs dar și Codruta Kovesi Rareș Bogdan Raed Arafat Mircea Geoana etc
    Ce este însă surprinzător și nimeni nu comentează acest aspect este ca toate aceste sondaje pierd in Eșantioanele lor 35,8% din populație adică cei 8,6 milione de romani din afara granitelor țării fie ca sunt plecați definitiv fie ca sunt doar migranți economici plecați in UE cu buletinul
    Azi aproape 36% din forța activa a țării este in străinătate iar INS ne spune ca in roamnia mai sunt 19 milioane ca nu cumva sa trebuiască sa fie făcut un parlament de 230 de deputați și senatori
    Nimeni nu este cu adevărat preocupat de aceasta problema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *