Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Anti-interviu. Cătălin Berenghi, candidat independent la Primăria Capitalei: „Televiziunea Națională știe că exist, dar și-acolo sunt interese și combinații”

Reporter: Ați fost 5 ani soldat „mergi-ori-crapă” în Legiunea Străină. Așadar, ca primar n-o să vă trebuiască un Jeep ca să inspectați Capitala.
Cătălin Berenghi:
 Să știți că n-o să-mi trebuiască! Eu și-acum merg mult pe jos să pot vedea problemele orașului: „de la nivelul asfaltului”, cum se spune. Ca primar nu îmi voi schimba obiceiul deoarece simt oamenii mai aproape de mine atunci când trec printre ei, decât dacă i-aș privi prin geamul unei mașini. Nu îi înțeleg pe acei edili care stau în birouri în loc să meargă pe teren: probabil, și din cauza asta ei sunt atât de ineficienți. Să fii între oameni, să le afli nevoile, să te informezi direct, la fața locului, să te menții ancorat în concret, în realitate, asta este esențial: iar eu nu concep ceva diferit fiindcă sunt un om eficient și practic. Așa că nu schimb nimic începând din 28 septembrie: doar faptul că îmi pun aceste calități în slujba cetățenilor Bucureștilor.

„Puțini bărbați prin politica noastră”

Reporter: Fustele nevestelor ar fi cică cele mai sigure adăposturi din lume: o spun niște cercetători britanici. Adică, unde au dispărut bărbații? Din politica dâmbovițeană.
Cătălin Berenghi:
 De la Adrian Năstase încoace, puțini bărbați mai sunt prin politica noastră: cei selectați ca să ne fie administratori și care astăzi populează ecranele televizoarelor purtând cravate în culorilor partidelor, de dreapta sau de stânga, au vădite înclinații spre preocupări femeiești. De unde atâta bărbăție? De unde curaj să te opui măsurilor economice aberante pe care organismele internaționale le propun ca soluții de țară? Cine să se pună de-a curmezișul caracatiței mondiale care ne transformă pe toți în niște cobai numai buni de vaccinat? Nota bene, am văzut femei care se implică în viața civică de 10 ori mai valoroase decât toți politicienii-bărbați luați la un loc!

Reporter: Ce e mare, negru și bate la ușa românului?
Cătălin Berenghi: 
Falimentul economiei naționale, haosul spre care ne împing actualii guvernanți ai țării, când se joacă de-a pandemia la ordinele unor grupuri mafiotizate din afara țării, în timp ce în România nu se întrunesc nici măcar condițiile unei banale epidemii. Căci nu poți spune oamenilor „stați în casă” și să îi și obligi să facă asta fără să afectezi economia națională. Stând în casă, scade consumul, iar scăzând consumul, cineva-undeva nu mai produce: „omorând” producția, vor urma repercusiuni majore, inclusiv în sectorul serviciilor. Păi, producția ne îmbracă și ne hrănește, iar serviciile sunt cele care aduc bunăstarea într-o societate. Nu poți să închizi complet un sector economic care îți aduce 4% din PIB fără să existe consecințe ulterioare. Știți ce înseamnă închiderea HoReCa pentru 3 luni? Exact lipsa finanțării Armatei (2%) și Sănătății (tot 2%) pentru acea perioadă! Și toate acestea, pentru o viroză care se vindecă prin Paracetamol.

„Sunt luptător, le cunosc trucurile.”

Reporter: Ați spus-o franc: „Eu vin din Legiunea Străină”. Cum facem cu acei candidați care cică vin la alegerile din România dinspre Servicii Străine, dar care nu o declară?
Cătălin Berenghi:
 Cum ar declara-o? Asta face parte din arta războiului, care nu s-a schimbat prea mult de la Sun Tzu încoace. Un inamic infiltrat în terenul advers face tot posibilul să pară băștinaș. Sunt luptător, le cunosc trucurile. Am și ac de cojocul lor, însă aștept ca românii mei să îmi dea și ața de care am nevoie. Aștept ca oamenii să mă voteze masiv duminică, pe 27 septembrie, să mă investească cu putere. Căci acești adversari- camuflați în buni cetățeni, pot fi demascați și izgoniți numai de patrioți aflați în poziții- cheie, nu de oameni din afara Sistemului. Sper ca românii să își dorească cu adevărat să scape de agenții puterilor străine: altfel, cotropitorii ascunși vor rămâne aici să ne căpușeze țara și în viitor. N-ar fi trebuit să râdem niciodată de Nicolae Ceaușescu când vorbea de „agenturile străine”.

Reporter: Sintagma românească „întoarce banii cu lopata” descrie corupția sau inflația?
Cătălin Berenghi:
 Aș râde cu poftă la întrebarea aceasta, dacă nu aș avea în minte faptul că, în România de astăzi, doar multinaționalele întorc banii cu lopata: atunci când îi aruncă peste graniță producând mai mult pagube decât beneficii, după ce produc corupție endemică, trafic de influență, inflație, sărăcie, mii de neajunsuri. Așa că…

Reporter: Ați fost să dezamorsați mine prin țări fioroase. Povestiți-ne cum și de ce ați revenit în România, țara unde explodează mămăliga?
Cătălin Berenghi:
No comment!

„Candidații ies în conferințe de presă și-și spun poeziile”

Reporter: Descrieți-ne o faptă din campania electorală care v-a făcut să faceți implozie. De preferință, o faptă bună.
Cătălin Berenghi: 
Nu avem prea multe de povestit nepoților, din întâmplările petrecute în ultimele săptămâni: nici bune, nici rele. Candidații ies în conferințe de presă și-și spun poeziile, ca niște școlari care știu că profesorii lor sunt „blatuiți” de mama și tata ca să nu le supere odraslele. Mie, însă, mi s-au întâmplat multe lucruri care m-au făcut să explodez de bucurie căci, pentru prima dată de când lupt, nu mai sunt singur. Au venit în jurul meu oameni foarte importanți: de la profesori-antrenori de geniu, la avocați ce dau de pământ cu Sistemul, de la strategi naționali până la mulțimi de oameni cu brațe de fier și inimi mari.

„Ponta nu mă va ierta. Dar nici eu nu-l iert”

Reporter: Sunteți omul care s-a opus mega-moscheii din București. V-o fi iertat Victor Ponta până azi?
Cătălin Berenghi:
 Știu câte beneficii ar fi avut acest individ dacă acest proiect i-ar fi ieșit, așa că știu și că nu mă va ierta niciodată. Însă, ceea ce trebuie să știe oamenii este că nici eu nu o să îl iert pe el în veci pentru ce a încercat să facă României la momentul acela.

Reporter: Pentru unii, București este Capitală, pentru alții e pedeapsă capitală. Unde vă încadrați dvs?
Cătălin Berenghi: 
Bucureștiul este singura metropolă a României, orașul care concentrează peste 10 procente din populația țării și cam 34% din economie, deci este Capitală. Zâmbesc pentru restul răspunsului și-i las pe cititorii dumneavoastră să-l intuiască: am încredere în inteligența lor.

„Mă simt mai român decât oricine și mai semeț decât acel munte”

Reporter: Care este principala prioritate a Bucureștilor?
Cătălin Berenghi:
 Fluidizarea traficului rutier prin sincronizarea semafoarelor, înjumătățirea costurilor la energia termică prin „metoda Horneț” – ceea ce implică ecologizarea gropilor de gunoi prin piroliză, adică transformarea deșeurilor menajere în peleți care vor fi arși în termocentrale pe modelul cărbunelui: mă rog, este o tehnologie întreagă de explicat aici și nu vreau să vă plictisesc cititorii, însă ei trebuie să știe că se poate obține o energie extrem de ieftină, ceea ce ar ușura costurile vieții, mai ales iarna.

Reporter: Cu timiditate vă întreb: televiziunile așa-zis mari, precum TVR, au aflat că existați? A fost organizată până acum vreo dezbatere a tuturor candidaților?
Cătălin Berenghi: 
TVR-ul știe că exist, dar și acolo sunt interese și combinații. Nu, nu a fost organizată o dezbatere și nu am fost invitat la nicio dezbatere televizată până acum. Eu sunt independent și nu voi da niciodată 3000 euro pe minut așa cum o fac alți candidați din banii sponsorilor lor, și care ulterior așteaptă răsplata.

Reporter: Care este originea numelui dvs de familie?
Cătălin Berenghi: 
Nu știu. Am găsit un munte în Italia cu numele acesta, însă eu mă simt mai român decât oricine și mai semeț decât acel munte. Probabil, cândva în istorie, unii strămoși de-ai noștri, geto-daci, au migrat în Peninsulă și au dus cu ei acolo și toponimia sau numele de familii.

Reporter: De ce credeți că apar  azi unele lucruri atât de monstruoase? Sintagma „primar în regimul Iohannis” vă sună prietenește?
Cătălin Berenghi:
 Primarul trebuie să-și facă datoria, nu contează regimul.

Reporter: Au beatificat șpaga și i-au trimis pe Kovesi la Parchetul European, pe Mircea Geoană la NATO. România e pe cale să devină un imperiu: cu penali pe funcții, ce-i drept, dar imperiu. Așa o fi pornit și Imperiul incaș.
Cătălin Berenghi: 
România, în felul în care este administrată acum, nu are cum să devină un imperiu, oricâte persoane ar trimite să ne reprezinte în forurile internaționale. Oricum, cele două enumerate mai sus, nu pot să le numesc „personalități”. Tind să cred, și cu siguranță cititorii dumneavoastră vor fi de acord cu mine, că noi bifăm anumite căsuțe în dreptul unor texte scrise deja de alții, adică jucăm doar un rol formal. Dacă, însă, vom schimba administrația, atunci am putea ajunge o forță în Europa și în lume, așa cum am fost cândva: vă îndemn, deci, să începeți schimbarea administrației chiar în ziua alegerilor.

Reporter: Sunteți prezentat ca „activist” pe unele canale media. De la invazia de haștagiști-activiști finanțați la oră, mulți au devenit însă precauți când întâlnesc termenul. Care este, în opinia dvs, menirea activistului azi?
Cătălin Berenghi:
 Activismul nu are nicio legătură cu ceea ce fac cei de la „haștag rezist”, care- așa cum ați spus și dumneavoastră, au murdărit acest termen: altă dată era o fală. Ce atitudine morală, care pune accent pe necesitățile vieții, au ei?! Ce principii înalte le călăuzesc lor acțiunile? Vreau să spun că acestea au fost dintotdeauna- și ar trebui să fie și astăzi, „normele metodologice” ale oricărui activist curat la suflet.

„Să expun faptele și combinațiile consilierilor”

Reporter: Păstrăm secretul: spuneți-ne un lucru pe care dvs îl puteți face, dar care ar fi imposibil pentru ceilalți candidați la Primăria Capitalei?
Cătălin Berenghi: 
Să le dau „teroare” consilierilor locali, să expun la maximum faptele și combinațiile lor. Multi spun că dacă ajungi primar, nu vei face nimic datorita consilierilor: eu îmi voi face treaba așa cum dorește cetățeanul.

Reporter: Se acuză tot mai frecvent că, printre altele, Uniunea Europenă a însemnat doar o cotizație și-un Stat Paralel în plus. Enumerați dvs câteva beneficii aici și spuneți-ne unde mai trebuie lucrat.
Cătălin Berenghi:
 Uniunea Europeană a fost concepută pentru a uni toate țările europene sub un singur steag, ceea ce este extraordinar de bine. Ar dispărea războaiele inter-europene, ar progresa economia, iar noi, românii, am avea un câștig în plus, deoarece am obține unirea teritoriilor unde se vorbește limba română dar care, astăzi, aparțin altor state.

„Al cincilea război pare cel mai greu, nu și pentru mine”

Reporter: Impresionant. Scrie în biografia dvs că ați participat la patru războaie. Intuiesc că războiul cu fanarioții de la București va fi cel mai cumplit.
Cătălin Berenghi: 
Acest al cincilea război pare cel mai greu, însă pentru mine nu este așa. Am intrat în luptă de mai mulți ani, așa încât vă vorbesc din experiență. Îmi lipsește o funcție importantă și dacă o voi obține, veți vedea cu toții rezultatele. Dușmanii din interiorul României sunt ușor de învins, dar trebuie să existe și pârghiile necesare.

„Ieșiți la vot!”

Reporter: Să ne întrebăm împreună. Vor fi alegerile corecte? Sau votul, ca supremă redută a democrației, este deja confiscat de roboțeii globalismului?
Cătălin Berenghi:
 Votul este o armă. Una legală. Ea poate fi, însă, și letală, dacă nu este folosită cum trebuie. Nefolosit, votul se comportă ca o armă de sinucigaș: cam cum ar fi o grenadă care are cuiul tras și este ținută prea mult timp în mână.

Reporter: Un mesaj pentru alegătorii români?
Cătălin Berenghi: 
Ieșiți la vot pentru că actualul Primar General a fost votat de numai 16% dintre bucureșteni. Ar rezulta că 84% nu l-au vrut sau au fost dezinteresați, însă absenteismul electoral l-a confirmat în funcție.

(https://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii