Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Arhiva Afectivă. Scene memorabile din viața de zi cu zi

Scena întâia
Când evul mediu înfruntă gărzile de corp

Am văzut de dimineață un film antrenant, dar fără suspans. Există așa ceva? Cum adică film antrenant, dar fără suspans? Poftiți în fotolii, luați cu apă, că vă povestesc imediat. Suntem în Franța. Deci, Macron. Monsieur le Président se îndreaptă în pas alert spre o băiță de mulțime. Spun băiță fiindcă prea multă lume nu e adunată, deci nici vorbă de o baie pe cinste. Bodyguarzii de-o parte și de alta, și ei, în pas alert lângă președinte. Ajung la gărdulețul de protecție care protejează președintele de mulțime și mulțimea de președinte. Una, două strângeri de mână și jap! un băietan verifică dacă Macron s-a bărbierit cu Gillette sau cu razoar medieval, fiindcă băietanul este specialist în lupte cavalerești și are studii de tanatopraxie. Se pare că înainte să-i aplice președintelui dovada lipsei sale de simpatie și afinitate, Damien, că așa-l cheamă pe viteaz, a apucat să intoneze și niscaiva țâpurituri nu tocmai de bine în ce-l privește pe prezident. Macron e îndepărtat de atacator, dar fiind luat pe sus de bodyguard abia se reechilibrează. Baletul extragerii lui Macron din fața atacatorului e un adevărat pas de deux amintind o scenă din Giselle.

Filmul e fără suspans fiindcă misterul a fost lăsat acasă. E, totuși, de reținut faptul că în secvența pe care am văzut-o, cei din din gărzile de corp și președintele veneau alergând de nu se știe unde ca după aceea să alerge mai departe conform programului zilei.

https://www.youtube.com/watch?v=LrG3bvRZ_mw&t=7s

Scena a doua
Profețiile

Vreți să aflați cum va arăta portofelul nostru peste nouă ani? Nimic mai simplu. Totul se află și mai ales din surse sigure. Miercuri seara, Turcan a făcut o afirmație șocantă. Ea spune că, până în 2030, puterea de cumpărare va scădea atât de mult încât ce se cumpără acum cu 500 de lei se va cumpăra atunci cu 1.500 de lei. Totodată, Turcan a spus că este o minciună că nu se vor mai plăti pensiile, indiferent de partidul care va fi la putere.

Românii vor putea munci până la 70 de ani, este decizia luată de Guvernul Florin Cîțu! Raluca Turcan, ministrul Muncii, spune că asta este pentru binele românilor, deși recunoaște că avem o speranță de viață, atât la naștere, cât și la pensionare, sub media europeană. De exemplu, în România, speranța de viață a bărbaților este de 71 de ani. Adică, dacă optează să muncească până la 70 de ani, va beneficia de pensie doar un an.

Scena a treia
Cea mai plină de mister! Au loc permutări ale punctelor de orientare

Ministrul Muncii a dovedit mai mult decât originalitate într-un interviu pentru Digi 24, când a trebuit să localizeze mai multe județe ale țării, unde situația raportului angajați/pensionari diferă față de alte zone din țară. Când i s-a cerut sa dea un exemplu de județ în care sunt 16 pensionari la 10 angajați, cel mai mare dezechilibru de acest fel din țară, Raluca Turcan s-a referit la județul Vaslui. Ce a urmat a fost o cascadă de bâlbe, Raluca Turcan mutând județul Vaslui din regiunea Est în diverse regiuni, invocând regiunile Nord-Est și Nord-Vest, pentru ca apoi să se refere la județele Teleorman și Dolj, aflate în Sud.

https://www.replicaonline.ro/

https://www.stiripesurse.ro/video-afirmatie-ocanta-a-ralucai-turcan-puterea-de-cumparare-va-scadea-incat-cu-o-pensie-de-1500_1834974.html

https://ziare.com/politica/ministri/unde-a-plasat-geografic-ministrul-muncii-judetele-teleorman-si-dolj-1683286


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *