Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Au promis că fac poduri și pe unde nu trec ape, acum explică de ce nu fac nici unde trebuie

Până în prezent, nimeni nu știe pe ce a cheltuit guvernul, nu doar banii din buget, ci și împrumuturile colosale făcute. Cea mai la îndemână scuză este pandemia. Însă, dacă ne aducem aminte, populația a contribuit cel mai mult la cumpărarea de echipamente pentru spitale. În plină stare de urgență se făceau campanii de strângere de fonduri, se făceau donații. Ce a vrut să cumpere guvernul, s-a dovedit a fi înșelătorie (4 milioane de euro dispărute după țeapa cu ventilatoarele-e doar un exemplu) sau, potrivit Curții de Conturi, furturi în toată regula.

Azi, dar nu prima dată, președintele Iohannis, când a fost întrebat de majorarea pensiilor, și-a întors buzunarele pe dos și a spus: Nu sunt bani.
„Suntem în pandemie, suntem în criză economică și bugetul de stat este deja sub presiuni uriașe. Ceea ce ieri a a votat o majoritate condusă de un PSD total iresponsabil ar împovăra – doar ca să vă dați seama despre ce vorbim – bugetul pentru anul viitor cu 6% din PIB. Or, acest spațiu fiscal nu există. Ar trebui să luăm bani din altă parte pentru a da în această zonă. Or, de peste tot deja banii au fost reduși la un minim. Așadar, chiar dacă ne dorim ca aceste creșteri să intre în vigoare trebuie să așteptăm momentul prielnic, care acum din păcate nu este”, a explicat președintele.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat, în 15 aprilie, că Guvernul „în niciun caz” nu va crește taxe anul acesta. El a spus că Executivul injectează lichiditate în economie, plătind facturile la timp pentru companii și rambursând TVA. De asemenea, ministrul a precizat că majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget.

Ludovic Orban, 28 aprilie: „Despre pensii am să dau un răspuns clar. Ne dorim creşterea pensiilor, vom creşte pensiile, ăsta e obiectivul nostru, noi am prevăzut sumele de bani”.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, 22 mai (cristoiublog). În ceea ce privește creșterea pensiilor, Violeta Alexandru a elogiat „determinarea PNL” de a face asta, apoi i-a pasat cartoful lui Florin Cîțu. „Este obligația Ministerului Finanțelor să prezinte această evaluare la jumătatea anului. Jumătatea anului este chiar curând. Fondurile sunt în buget”, a dat asigurări ministrul.

Parcă anticipând ce se va întâmpla, în 11 martie, anul acesta, Klaus Iohannis spunea: „Dacă îmi permiteți să vă dau un sfat, așa, colocvial. Dacă vă uitați la televizor și vedeți politicieni care dau sfaturi la toată lumea și le știu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbați canalul”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii