Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Bebe Năsturescu driblează stelele

A fost odată ca niciodată o extremă dreapta de vis, pe nume său Bebe Năsturescu. Făcea niște curse irezistibile, fundașii adversarilor erau buimăciți, iar portarului îi tremura șortul pe el știind că trebuie să pareze, din clipă în clipă, un șut groaznic. Așa acționa mereu Năsturescu. Spectaculos, eficace, legendar.
Colegii săi din linia de atac se numeau Ion Ionescu, Niki Dumitriu în centru, iar Teofil Codreanu, extremă stângă.
Cu această linie cosmică de atac, Rapid București a cucerit titlul de campioană la fotbal a României, ediția 1967.
Rică Răducanu în poartă, fundaș central Dan Coe, iar la mijloc Ion Dumitru. Cu acest ax central, Rapid nu avea adversar.
Iar partidele sale din cuplajele ce aveau loc între echipele bucureștene Dinamo, Steaua, Rapid și Progresul sunt de povestit nepoților la gura sobei în așteptarea lui Moș Crăciun.

În urmă cu câteva ore, la vârsta de 81 de ani, Constantin „Bebe” Năsturescu a decedat.
De-a lungul carierei a jucat pentru echipa Rapid București, Progresul Brăila și pentru echipa națională a României.
A ajuns la Rapid în 1961. A debutat în prima divizie pe 8 aprilie 1961, în meciul Steagul Roșu Brașov – Rapid, încheiat cu scorul 3-1.

A evoluat pentru giuleșteni timp de 13 ani, fiind titular pe postul de extremă dreapta până în 1974, când a plecat la Progresul Brăila. S-a retras la finalul sezonului 1976-1976, de la Unirea Focșani.
Bebe Năsturescu a jucat în 288 de partide din prima divizie, înscriind 25 de goluri, toate pentru Rapid. Are în palmares trei prezențe în echipa națională, precum și în 20 de partide din cupele europene, reușind 3 goluri.

Clubul de lângă Gara de Nord a anunțat:
„O veste tragică ne-a lovit în această seară.
Constantin Năsturescu s-a alăturat galeriei din ceruri.
Campion cu Rapid în 1967, Bebe Năsturescu a jucat peste 300 de meciuri în alb-vișiniu.
Sincere condoleanțe familiei și prietenilor!”

După o asemenea viață, sunt multe de povestit.
Acum, la finalul acestor rânduri, nu ne rămâne decât să îl admirăm cum Bebe Năsturescu driblează stelele. Cu steliștii a terminat de mult timp.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *