Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Bogdan Aurescu face de capul lui politica externă a României

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Bogdan Aurescu face de capul lui politica externă a României”

  • Maestre moldovean fiind este normal si de apreciat sa va mandriti cu Stefan cel Mare cu care ne mandrim si noi muntenii. Dar, nu uitati ca maretia lui Stefan a fost marcata de Mircea ce Batran care l-a adapostit la Targoviste ca sa nu aiba soarta tatalui sau iar nepotul Vlad Tepes, cel care poate este singurul roman care a luptat nu ca print ci ca soldat la apararea Constantinopolelui si a fost singurul care a zguduit in sens bun societatea romaneasca din acei ani, l-a inscaunat pe Stefan la curtea Moldovei. Se pare ca Stefan a avut dascali foarte buni si dupa mine ca muntean Mircea ramane referinta istoriei noastre , Vlad si binenteles si Stefan care a avut si intelepciunea necesara dar si niste paveze importante care i-au permis sa-si etaleze calitatile de conducator. Sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului. Sa nu moldovenizam istoria precum face Maia Sandu.

  • Maestre draga, am citit un document prin care Iyliu Maniu a refuzat alianta la guvernare cubpartudul lui Bratianu, actualul Pnl, pe motiv ca Bratianu invoca ca si acum ca daca nu stam in genunchi ne pleaca investitorii iar Maniu sustinea ca investitorii trebuie sa aiba 49% iar statul roman 51. Se bate multa moneda pe Bratianu ca fiind unificatorul Romaniei cand de fapt regina a fost cea care a deschis usile cancelariilor europene. Recunoasteti comportamentul pnl de azi? Revenind la prezent, cine au fost liderii pnl? Quintus turnatorul, Orban ultimul nene din Romania si Catzu ultimul nene de pe pamant. De Ciuca saracul ce sa mai zic. Mai tinti minte cun s-au pozat pnl-listii cu Orban in frunte la Sibiu cu taranul de Daum dim Franta ca sa arate sustinerea vestului impotriva ciumei rosii? Aurescu este un retardat in stare sa-si violeze mama pt trei arginti dar el este emanat di prostia romanilir care nu au vazut betiile lui Orban, agramarea lui Catzu si infectia morala a Alinei Gorghiu si a lui Quintus. Liberalismul nu inseamna promovarea nulitatilor. Apropo de veto nu o sa fie de acord Ungaria si este suficient chiar daca Aurescu a spalat cu limba toaleta Ursulei. Este atat de prost cand nu si-a dat seama ca putea sa taca pt ca nu i-a cerur nimeni parerea. E ca la ONU unde nu sepoate retrage drwptul de veto Rusiei pt ca trebuie sa ai unanimitate dar cum Ursula si Aurescu sunt din aceeasi plamadeala ei incearca sa dea gol fara minge. Ceea ce ati spus este foarte important dar si alarmant pt ca Romania a ajuns asa de jos incat sa permita unui pitic frustrat sa isi manifeste ura fata de natura care si-a batut joc de el facand rau tarii sale. Eu sunt fumator dar si trabucul este un semn al handicapului pt ca este um mit si este foarte greu de fumat mai ales de unul care 1 metru cincizeci.

  • Profesoara de română ne vorbise la școală despre acest cântec. (Eu am avut parte de mulți profesori destoinici, oameni care-și practicau meseria cu pasiune.) Ne dăduse și versurile. Când am mers la Cenaclu, eu și colegii mei eram printre puținii care cunoșteau textul. Sala l-a prins din zbor. S-a creat rapid o emoție colectivă. Noi, elevii ne-am luat de mâini unii de alții și, spre final, când am întors capul să privesc spre cei din spate (noi ședeam aproape de scenă), toți din acel sector (tineri și mai puțini tineri) se țineau de mâini. Am înlemnit. Nu-mi venea să cred. Lumea a aplaudat, s-a scandat „Ște-fan! Ște-fan!”. … Vremuri de mult apuse!
    În altă ordine de idei, mă bucură să văd că puteți aprecia un cor bun.

  • Cati dascali din Romania ,ca tot cer mariri de salarii ,au facut cunoscut elevilor acest cantec cutremurator?Cati profesori din Romania incearca sa educe elevii in spirit crestin ortodox,cati preoti ai BOR se zbat ,in afara liturghiiilor de duminica si sarbatori,sa educe aceasta generatie care este instrainata si ratacita doar din vina noastra?Foarte putini din pacate,mai toti sunt interesati doar de marimea contului de pe cardul de salariu.Teama imi este ca suntem pierduti ca natiune.

  • @lautremoi a scris pe 22/05/2023 la 00:41
    „„@lautremoi a scris pe 21/05/2023 la 23:24
    MINUNE!!!”
    .
    Valentin, nu e deloc important, dar asa cum aranjezi tu textul pare ca eu am scris „minune” si nu am facut-o. Daca ai pune doar „”@nume_user” in loc de „@nume_user a scris ___” , ca toata lumea, nu ar fi mai logic si mai conform cu „la noétique”? (Asta din urma nu inteleg prea bine ce inseamna, am zis si eu sa par mai interesant. ? ? ? )”
    Mi-am adus aminte…„la noétique”…e o „lege frantuzeasca”…”French Sapin II Law”…o mizerie…”una la mierda”…
    Mai e o lege… „legea Barnavernet sau Jughendam”…alt gunoi…
    Daca asta inseamna „protectia copilului”…”anticoruptie” si „noétique”…mai bine te lipsesti…
    Toate Bune!!!
    Vali Constantinescu

    • Salut Vali. Am gasit si eu cuvantul in alt articol pe aici si tocmai cautam ce inseamna. Am aflat, uite discutia aici:
      https://www.cristoiublog.ro/cum-a-depasit-testoasa-logica/#comment-145529
      Imi pare rau daca te-a deranjat cu ceva, imi cer scuze.
      O zi frumoasa!

      • @lautremoi a scris pe 24/05/2023 la 21:00
        „act, facultate, set de convingeri/înclinații”-gândire-Un uz al rațiunii la un nivel ceva mai disciplinat.
        Doamne Fereste…Eu imi cer scuze ca am fost ignorant…ma gandeam la un curs facut la servici cu anticoruptie…din asta „online” „Legea Sapin”…ma gandeama ca e ceva cu etica/lipsa de etica…
        Acum vreo 5 ani zicea Papa de la Roma…”mlastina ideologiei”…”cuvinte alunecoase”…cu cat le le „diluezi” mai mult semnificatia incercand sa „rafinezi” niste „idei” cu atat pierzi „ideea”…
        Asta avem toti oamenii de la Dumnezeu…Constiinta si Liberul Arbitru.
        Toate Bune!!!
        Vali Constatinescu

  • Draga Ion Cristoiu – pentru ca avem varste apropiate (eu sunt cu 2 ani „mai mare”) si drumurile ni s-au intersectat cu tare muli ani in urma, imi permit sa te fac atent la ceva: la emisiunea aceasta ai spus de doua ori ca, atunci cand Romania a fost refuzata la Schengen, „Slovenia” ar fi fost primita. Nu Slovenia, CROATIA. Sa fiu sincer „m-am bucurat”(!), ca nu numai mie si sotiei ni se intampla sa zicem „pune untul in aspirator”, in loc de „frigider”. Prilej de glume unul asupra altuia. Ai mai avut si in alte dati (dar rar de tot) asemenea „scapari” (iti urmaresc fiecare emisiune!), dar te-ai corectat. Acuma nu.
    Ce bine ca ai ramas om „normal”, cu omenestile-ti scapari, nu doar nemaipomenitul erudit si, din asta, descalciturul celor ce se intampla in spatele a ce traim noi la suprafata evenimentelor „clipei”. Stiu ca nu te intereseaza audienta, eu totusi iti spun, ca te ascult (cu sotie cu tot) cu mare interes!

  • !. Trabucel primeste ordine direct de la Departamentul de stat. Nu are el nimic in comun cu guvernul Romaniei. Chestia asta cu scoaterea Dreptului de VETO a cenit acum pe filiera americana pentru ca Ungaria s-a opus unui nou set de sanctiuni dorite de americani si , bineinteles de Ursulica si Borell.

    2. Problema cu intrarea acellor trupeti „patrioti rusi’ cum zic ukrainenii ridica doua probleme pentru Ukraina – au intrat cu masini blindate americane si armament american. De unde aveau aceste dotari militare cei care au patruns pe teriyoriulk Rusiei, adica echipamente americane daca nu de la Armata ukraineana, ca doar nu le-au cumparat in Piata mare din Kiev.

    Problema este ca americanii au spus mereu ca Kievul a promis ca nu va ataca, folosind echipamente venite de la SUA pe tritoriu rusesc.
    Acum rusii au DOVADA ca Kievul nu poate fi crezut.

    Despre atacul in acea zona a frontierei se vorbeste de mult, existand chiar prezumtia ca ukranii lasa balta eliberarea teritoriului ukran si vor patrunde in Rusia pe linia Kursk spre Kuban, zona kazacilor plecati de pe actualul teritoriu al Ukrainei.
    In ultimii ani Ukraina incearca sa si-i asimilieze pe cazaci ca fiin ukrainieini si deci Kubanul ar fi o tinta fezabila.
    Conducereaq rusa si Soigu sunt foarte criticati ca de un an nu facut nimic in sensul aparari zonei in interior si ocuparii unei fasii de frontiera ukrana ca protectie a regiunii rusesti

    Discutiile pe forumurile militare sunt acerbe, iar criticile pe masura!!

    Ca o gluma a soartei – ukrainienii care au scapat cu viata din schimbul de focuri cu rusii au fugit in Ukraina cu masina FSB Frontiera si au lasat la schim o masina blindata americana avariata (adica corpul delict) .

  • Ostașii noștri- volum de poezii al lui Vasile Alecsandri- aveți și acolo o poezie despre mormântul lui Ștefan . Dormi erou al românilor, O! Ștefan erou sfânt… cam atât îmi amintesc

  • Notez aici: un „amor blegos” intre Stefan al-III-lea si fata+nevasta lui Radu cel Frumos a dus la moartea a peste 10 000 de oameni
    nevinovati, distrugerea unor orasele, dar si disparia unuia din ele. Stefan a avut o „placere” la femeile cu numele Maria.
    Ex, Maria Rares din Harlau.
    Desi in acele vremuri o femeie nastea in medie 20 copii , pierderile umane erau mari. Armatele lui Stefan faceau incursiuni in
    teritoriul inamic si manau ca pe vite prizonierii spre satele depopulate ale Moldovei. Imi vine in minte cea din 1497, dar au fost mai
    multe.
    Cu ani in urma, la Putna, discutam cu staretul despre: ce au dezgropat (ref. morminte) si ce au gasit ; sa-mi arate urmele vechii
    manastiri. Personal ma intereseaza doar istoria pragmatica (evenimente si fapte). Povestile sunt pentru altii.

  • dreptul de veto e un efect, cauza o reprezinta suveranitatea nationala. prin urmare daca acest drept lipseste, cea care nu se mai manifesta este suveranitatea nationala. nu se supara nimeni, …e probabil , insa pentru a nu se manifesta un conflict logic, se cade a se modifica constitutia mai intai. si, atata vreme cit s a acceptat deja manifestarea lipsei dreptului de veto, modificarea constitutii va fi, probabil, o bagatela.

    ar putea fi o problema, totusi. votul care consfinteste disparitia dreptului de veto in ue se face in prezenta dreptului la veto.

    • renuntarea la dreptul de veto in ue ne spune ca in curind se va naste o noua ue, fundamental diferita de ce a de azi. insa asta presupune, din start, ca de asta de azi nu vom mai auzi. prin urmare se pare ca asistam la o reconfigurare a ue din radacina, caz in care ramane de vazut cine vor fi cei care vor asambla noua definitie a ue, ‘renuntarea la dreptul de veto’ fiind doar mutarea care va desparti apele.

      • atacul din zona de frontiera doar limpezeste noul zid dintre est si vest, adica Niprul. o discutie in acest sens putea fi deschisa dupa cucerirea Bahmut si dupa atacurile din zona de frontiera. adica…acum, cind ambele s au suprapus

        • @Online
          Astazi…trei „perverse dupa targu ocna”…”s-a lovit cu manta”…
          1.Căpitan SRI trecută în rezervă pentru ”necinste” în gestionarea informațiilor secrete, a devenit angajat la Autoritatea Electorală și Agenția Funcționarilor Publici, iar, în paralel, este ”holistic coach”
          https://www.g4media.ro/capitan-sri-trecuta-in-rezerva-pentru-necinste-in-gestionarea-informatiilor-secrete-a-devenit-angajata-la-autoritatea-electorala-si-agentia-functionarilor-publici-iar-in-paralel.html
          2.Ea este directoarea instituției de stat unde fac percheziții procurorii DIICOT/ Și-a luat penthouse de 260 mp în 2022. Nepoata fostului șef SRI Radu Timofte are trei locuințe de 1 milion de euro
          https: //www.comisarul.ro/articol/ea-este-directoarea-institutiei-de-stat-unde-fac-p_1480841.html
          3.O judecătoare din Iași a fost internată cu forța de Poliție la Spitalul de Psihiatrie „Socola”, după ce și-a terorizat vecinii.În urmă cu două săptămâni, vecinii Marianei Obreja, magistrat la Judecătoria Iași, au chemat Poliția pentru că femeia asculta muzică la maximum în jurul orei 02:00.
          https: //ziare.com/judecatoare/judecatoare-iasi-internata-psihiatrie-1806629
          Primele doua…tanti…”secretara lui maior” si „nepoata lui timofte”…asta se intampla daca sri ii fileaza pe cei de la mai si mapn…
          A treia…e chiar amuzant…tanti obreja internata la socola…”daca te bagi in cocina te mananca porcii”…”internari pe la psihiatrie cu forta”…un afacerist internat prin 2017 si multi altii…iti pot da detalii…cei de la obreja sunt bagati pana in gat cu mai sri etc…repet…daca vrei iti dau detalii…era o psihiatra nastase la obreja…facuse puscarie si avea angajament semnat la securitate…a fost sefa sectiei 15 de la obreja…
          Zi Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

  • Sigur Trabucel reprezintă România când semnează acte de interes național?! CSAT-ul este conștient de urmările semnării unui astfel de document?
    A3 este din alt film; moderatorii și invitații comentează teoria paralelismului. Se mai uită cineva la ei?!
    Și vor mai fi și alte greve…a ajuns funia la par la propriu și la figurat. Partidele și-au atins limitele competențelor dar mai rău este că sfidează orice categorie socio-profesională.

  • min 55.00
    “Un Cluj conservator si inchis , in care noi n-am avut access in ierarhiile lui , in mecanismele lui , un grup de tip mafiot , care se duce pana in sec XVI si care contine un nucleu care nu e de natura romaneasca , si care dirijeaza totul , inclusiv Romania. (…) Nucleul ( istoric) de populatie , da nucleul de putere in Rou . Politica romaneasca e cucerita de acest grup . Scopul era de a aduce bani la Cluj . (As zice ca in dauna Moldovei in primul rand , impinsa in saracie )
    O retea, o grupare din timpuri istorice care se intinde dincolo de ocean , pe etnie …”

    Ilustrare

    I Magureanu , Maior , Hellwig , Coldea
    II Ţuluş , Morar , Kovesi ,
    III Boc , Ciolos ,
    IV Mitu , Pecican , Duicu , Banescu
    V Gherman (satulul de Rou )
    Se adauga si alti “transilvaneni “
    Guse , Iohanis , Blaga

    Toti acestia adera de fapt la idea (ungureasca ) a “transilvanismului”

    Da , Dl Nistorescu are dreptate . Grupul de la Cluj e un grup clar antiromanesc . Si toata Romania sufera din cauza acestor maghiaroni .

  • Stimate dle Cristoiu, va urmaresc de ani de zile. Dimineata la cafea, ma amuz sau plang alaturi de dvs.,depinde de caz. In problema grevei cadrelor didactice sunteti insa informat total eronat. Nu aveti cum sa fiti obiectiv: aveti copii la scoala? Participati la sedinte cu parintii? Platiti bani pentru fondul clasei? Adunati cumva bani pentru cadourile cadrelor didactice? Platiti meditatii copilului? Va umiliti in fata profesorului cand incercati sa aflati detalii despre procesul educational? Nu cred!!! Meditatiile sunt un cerc vicios, este chiar simplu! Exemplific: daca ai copii la meditatie, si faci 4-5 ore pe zi cu ei, mai esti apt a doua zi pentru scoala? Daca ai copii buni la scoala, te implici, ii ajuti, colaborezi cu parintii lor, cine dra.u iti mai vine la meditatii? Vedeti? E chiar simplu.Uitati-va la rezultatele copiilor in ultimii ani, de cand a aparut supravegherea video a examenelor: SUNT PRAF! De ce sunt praf? Pai cine sa-i educe? Uitati-va la examenele profesorilor: SUNT MAI PRAF! Cand sunt numiti tot felul de neica nimeni pe la ministe si pe la Inspectoratele judetene nu zice nimic nici un profesor.Daca le arunca un 10% zic saramana. Atat problema cat si rezolvarea este doar la ei. Nu in ultimul rand: folosirea copiilor drept munitie in aceasta confruntare, mi se pare cea mai josnica atitudine. Sanatate va doresc, este cea mai buna!

  • https://www.youtube.com/watch?v=qL8rjW2wiDw
    Un polonez a șters pe jos cu Parlamentul European.

    Cat despre dl Goldstein , el transpune in practica decizia Sinedriului .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *