Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Bulai s-a descurcat mai bine că statuie

(Text de Cozmin Gușă)

Întrebare:
De ce a fost lăudat pluseristul Iulian Bulai de către legendarul Leonard Cohen?
Răspuns:
Pentru talentul de a fi “statuia” lui Ibsen.

“Dacă nu se va opri la timp, #DrumulPenibilului va deveni fără întoarcere pentru Bulai!”

L-am cunoscut pe Iulian Bulai în turneul emisiunii ROMÂNIA 2019, când cei de la USR l-au desemnat să participe în platou. M-am amuzat în emisiune, l-am observat de la început că vrea să se remarce atacând pe toată lumea, și i-am permis oarecum asta din dorința de a dinamiza dezbaterea. În schimb Tavi Hoandră s-a enervat, iar la un anumit moment în emisiune l-a admonestat și apoi a făcut câteva demersuri live prin care să demonstreze incultura sau superficialitatea lui Bulai.

Noaptea târziu, la un pahar de vorbă, vrând să ne amuzăm și să-l enervăm din nou pe Tavi, l-am întrebat râzând ce-a avut cu “amărâtul ăla”, care făcea cam ce face fiecare politician începător (din păcate!). Tavi, pe un ton solemn, ne răspunde că noi n-am avut invitat un politician, deoarece “Bulai e o statuie, nu e om”, deci trebuia tratat ca atare. În final, am priceput că tânărul Bulai practicase îndeletnicirea de #AFiStatuie, obținuse Tavi informația foarte rapid.

Am rămas cu amintirea asta, nefiind sigur c-ar fi fost chiar așa, dar zâmbeam de fiecare dată când îl auzeam pe Bulai emițând public. Ieri am primit însă și confirmarea că exact asta a fost, un prieten mi-a trimis autobiografia lui Iulian Bulai, în lumina “neo-celebrității” sale, obținută în baza unei evoluții publice total eronate. Un fragment scris de Bulai zice așa:

“(…) Între 2003 şi 2007 am călătorit în Scandinavia în fiecare vară. Făceam baloane pe stradă. Aşa reuşeam să îmi cumpăr cărţi şi să îmi susţin călătoriile prin Europa. În 2008 am fost admis la o şcoală de arte privată în Oslo. Eram admis fără să am posibilitatea de a putea să plătesc taxa şcolară de aproximativ 10.000 de euro pe an. Pentru că am fost înzestrat cu darul sculpturii, mi-am confecţionat mască şi un costum impecabil înfăţişându-l pe Henrik Ibsen şi în cursul a două luni de “performance” pe stradă am reuşit să adun aceşti bani plus banii de care aveam nevoie pentru întreţinere. În cursul acelei veri, Leonard Cohen a asistat la performence-ul meu artistic și m-a vorbit de bine în faţa a 10.000 de oameni.” (video cu momentul este anexat)

Desigur că e lăudabil și merituos efortul lui Bulai de a-și plăti studiile astfel, și trebuie aplaudat pentru asta. Dezamăgirea vine de la modul CABOTIN prin care evoluează public (mai ales în scandalul TVR!), ce poate avea legătură chiar cu talentul său de a fi o “statuie aplaudată”, iar dacă nu se va opri rapid, #DrumulPenibilui va deveni fără întoarcere pentru el!

https://youtube.com/watch?v=61uZBSlDeDQ


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Bulai s-a descurcat mai bine că statuie”

 • In NOAPTEA DE ANUL NOU – TOT poporul ROMAN se distreaza … CRITICA, se AMUZA, SATIRIZEAZA si ia in BASCALIE tarele anului vechi dar si cele posibile in noul an …

  CEI CARE se vor SERIOSI (cu MORGA, INCRANCENATI, PLINI DE VENIN SI URA) – TOTI ACESTIA sunt doar niste STUPIZI !!!
  Dupa asta ii si recunosti !!!!!!!!!!
  Cine nu rade si nu se bucura (de nimic/totul) ESTE doar un STUPID !!!
  Ce, daca mie nu imi place cum joaca artista X (se stie ea, stupida) voi cere INCHIDEREA Teatrului National ???

  VIATA oamenilor inseamna DOAR BUCURIE si INCANTARE !!!!!!!!!!!!!!!

  NOI, geto-dacii PLANGEAM cand se naste un om (ca va da piept cu greutatile vietii) si ne BUCURAM la moartea unui om (ca a scapat de greutatile din aceasta lume) ….
  LUATI EXEMPLU DE LA FILOZOFIA noastra antica asupra VIETII !!!

  Iar MIE, personal, imi plac programele de la TVR1, TVR2, TVR3 … mai ales ca nu uziteaza (in exces) de RECLAME PUBLICITARE ANOSTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *