Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ca și înainte de alegeri, Klaus Iohannis e un om fericit. Fericit că trăiește într-o Românie de basm

Luîndu-ne pe toți prin surprindere Klaus Iohannis a susținut, marți, 12 ianuarie 2021, o conferință de presă la Cotroceni. În mod obișnuit, dînd cursul unor proceduri reclamate și de bunul simț, un demnitar își anunță conferința de presă. Dacă nu cu o zi, atunci măcar cu cîteva ore. Absența unei programări cu o zi înainte și-a avut de fiecare dată, cum e și normal, cauza în ivirea unui eveniment neprevăzut. Conferința de presă de marți, 12 ianuarie 2021, n-a izvorît însă din nevoia președintelui de a răspunde întrebărilor născute în popor de o întîmplare năprasnică. Singura întîmplare mai deosebită, care la o adică ar putea fi văzută ca ieșită din comun, a fost ninsoarea. Nu însă în cantitate suficientă pentru ca românii să exclame, făcînd haz de necaz: Iar ne-a luat iarna prin surprindere.

Declarația de presă pregătită anterior Conferinței, ca și răspunsurile la întrebări s-au limitat la comentarea unor realități petrecute de la ultima conferință de presă, cea de dinainte de alegeri, ținută pe 30 noiembrie 2020, din vizita electorală la Spitalul de Urgență București. Lăsînd în grija detectivilor răspunsul la întrebarea Ce l-a împins pe Klaus Iohannis să susțină o conferință de presă intempestivă? e musai să observăm că președintele nu s-a mai întîlnit cu presa de o lună și ceva.

În această perioadă, în destinul României și al lui Klaus Iohannis s-au petrecut cîteva mari dezastre:

  • Prezența la alegerile parlamentare a fost cea mai slabă din cei 30 de ani de postdecembrism.
  • Ca urmare a slabei prezențe, Klaus Iohannis nu mai poate paria pe sprijinul românilor în ceea ce el numește resetarea țării.
  • PNL, Partidul Meu, a pierdut alegerile, cîștigate de PSD.
  • Conducerea PNL a respins varianta cu premier Nicolae Ciucă și a impus varianta cu Florin Cîțu. Varianta celui mai slab premier din istoria modernă a României (Constantin Dăscălescu era un geniu față de Florin Cîțu) a fost impusă de Gruparea lui Ludovic Orban din PNL din credința șefului PNL că astfel va putea repeta situația lui Liviu Dragnea în anii Guvernării PSD. Premierul de la Victoria era doar de formă. Adevăratul premier era în Kiseleff, unde-și avea biroul președintele PSD.
  • Coaliția de Guvernare – PNL, USRPLUS – merge Hăis-Cea chiar din primele zile. În absența unui premier în stare să se impună celor trei guverne din care e alcătuit Guvernul actual, fiecare partid își continuă campania electorală luptînd împotriva celorlalte două.
  • O dată depășită faza Ceremoniilor de tip Ceaușist, vaccinarea a mers din eșec în eșec. Trecerea la etapa a doua se anunță de pe acum un dezastru.
  • Nici n-au apucat bine să se instaleze la Putere că liderii Coaliției au trecut la cea ce știu politicienii români să facă mai bine: Să ia Ciolanul din mîinile PSD și, o dată ajuns în mîinile lor, să se păruiască pentru împărțirea lui.
  • Uniunea Europeană a respins Planul trimis înainte de alegeri de Guvernul Orban în care banii de la Bruxelles urmau să fie cheltuiți pe infrastructură, cerîndu-ne un Plan Nou, axat aproape exclusiv pe Green Deal.

Conferințele de presă a lui Klaus Iohannis dinainte de alegerile din 6 decembrie 2020 au stat sub semnul unei nenorocite vopsiri în roz a realităților. Toate semnalele îngrijorătoare venite dinspre viață prin intermediul jurnaliștilor erau respinse de un Președinte euforic pînă la nivelul beției. La vremea respectivă am pus această prăpastie dintre realități și prezentarea lor de către Klaus Iohannis pe seama posturii președintelui de agent electoral al PNL.

PNL se afla la Guvernare.
Orice recunoaștere a aspectelor negative ale realităților trecea în ochii lui Klaus Iohannis ca periculoasă electoral. Parfumarea prezentului era dublată de idilizarea viitorului. În viziunea lui Klaus Iohannis alegerile pe care le dădea cîștigate zdrobitor de către PNL, aveau să marcheze un început de Eră în Istoria României. Dincolo de 6 decembrie 2020 se întinde un timp al basmului devenit realitate.

Conferința de presă de marți, 12 ianuarie 2021 ne-a dezvăluit un Klaus Iohannis cu nimic schimbat în abordarea euforică a realităților.
Toate semnalele critice din întrebările ziariștilor au fost respinse de un președinte beat de fericirea de a avea în față priveliștea unei țări de vis.

Despre vaccinare Klaus Iohannis a declarat fără să șovăie:

„Campania de vaccinare până acuma este un succes, chiar dacă unii încearcă să diminueze acest succes.”

La cîteva ore de la această aserțiune, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în Coaliția tutelată de Klaus Iohannis, declara la un post de televiziune:

„Trebuie spus că nu totul a fost perfect în etapa I. ”

Culmea beatitudinii a fost atinsă prin proclamarea certurilor din Coaliția de Guvernare drept dezbatere de idei. În rest, România lui Klaus Iohannis e la fel ca România lui Klaus Iohannis de acum o lună întruchiparea perfectă a Celei mai bune dintre lumile posibile.

În Jurnalul meu video încerc să deslușesc originea prăpastiei dintre realitățile din ultimul timp și viziunea lui Klaus Iohannis asupra lor.
La un moment dat fac trimiteri la Nicolae Ceaușescu din decembrie 1989, care a murit la Târgoviște convins că Poporul îl iubește.
Nu cred că asta e explicația idilizării deșănțate a realității de către Klaus Iohannis.
Eu sînt convins că președintele știe dezastrul regimului său de după alegeri.

De ce nu-l recunoaște?
Pentru că românii s-ar întreba de ce nu face nimic președintele pentru a-l micșora măcar, dacă nu pentru a-l elimina.
Klaus Iohannis știe că nu poate face nimic pentru ca lucrurile să meargă mai bine.

Și în plus nici n-are chef să facă vreun efort.
Și atunci preferă să contrazică realitatea.
Sindromul clar de îmbătare cu apă rece pentru a nu vedea că e groasă rău.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

21 comentarii pentru articolul „Ca și înainte de alegeri, Klaus Iohannis e un om fericit. Fericit că trăiește într-o Românie de basm”

  • Lumea Mare e putin descupanita…
    Adica…si-a dorit ceva s acum, cind a primit darul,…nu prea stie ce sa creada!:))), ca vad ca zice cam asa:…’e o greseala pe undeva!’ :)))

    Nu e nicio greseala!:),
    atita tot ca dorinta a fost dorita in mod relativ iar ea s-a implinit in mod absolut!, ca asa sint ‘darurile’, absolute, atunci cind e vorba despre dorinte…

    deci s-ar parea ca cea care intervine…cu explicatii:)) e chiar Natura, poate chiar cea umana…, explicind ‘darul’,
    insa o face ‘corectindu-i’ intelesul :)))

  • Maestre nu cred ca a ramas vreun doctor necunoscut din Bucuresti neinvitat in emisiunile d-lui Tuca, ma gandesc ca vrea sa deschida o clinica privata si este bine sa ai prieteni in domeniu, sper ca nu scriu o prostie, dar asa pare.
    Mi-a venit in minte povestea Lupul, Capra si Varza scrisa de Anton Pann, intamplator un alt oltean. Ma intreb cine ar putea fi varza, m-am gandit mult si nu imi vine nici un nume in minte, cine oare poate sa fie varza?
    Eu il inteleg foarte bine pentru ca am un magazin in care vand peste si sa stiti ca toti sunt invidiosi pe magazinul meu. Am multi clienti doctori, intodeauna a fost bine sa ii ai prieteni pentru nu sti niciodata cand ai nevoie de ei. Ma bufneste rasul cand se maimutaresc in magazin, dar ii inteleg sunt vedetele momentului. Fiica mea vrea sa fie medic acuma, inainte voia sa fie politist, oare cine o sa le mai vanda peste copiilor astia, ce vor manca daca toti lucreaza la stat.
    Eu nu uit sa fac cadouri prietenilor mei pescari cand au zilele de nastere si onomastice, este normal am multi clienti mofturosi, vreau sa imi aduca mie pestele cel mai bun.
    Nu le refuz nici o invitatie la petrecerile lor bine stropite cu alcool, sa ii auziti cand povestesc despre clientii lor, multi infumurati ai zilei de la noi. Nu ne putem opri din ras, unii dintre ei sunt cunoscuti la noi si sunt invitati la d-l Tuca al nostru, v-as putea scrie multe povesti de-ale lor, pacat ca nu am talent sa scriu. Pescarii sunt prietenii mei si sunt haiosi, nu ii judecati gresit, se lauda si ei saracii, mai uita de viata grea.

    • Viorico,
      Daca nu scrii despre povestile acelor medici, de ce te obosesti sa scrii aici ca le cunosti?
      Fii buna si spune-i fiicei tale ca daca vrea sa devina medic, sa fie pregatita sa duca o viata grea, plina de privatiuni atât în timpul celor doar 9 ani de facultate, dar si apoi când urmeaza sa-si practice meseria si sa-si dedice viata aproapelui. Si mai spune-i sa fie pregatita ca în timp ce ea îsi va asuma responsabilitatea pentru sanatatea si viata unor pescari si a altora ca ei, pacientii ei, pescarii si altii ca ei, îsi vor permite sa o judece si sa râda de ea, sa o bârfeasca pe la colturi si pe bloguri, ba chiar sa-i conteste cunostiintele dobândite pe parcursul a zeci de ani de studiu.
      Ia, spune-i ce ti-am zis eu, poate se razgândeste sa mai devina medic si „sa lucreze la stat” , ramânându-ti tie aproape ca sa vânda peste!

      • Vorbiti cu d-l Tuca sa va invite in emisiune, pare intelegator. Poate ca este adevarata povestea cu clinica si cu ocazia asta va putem cunoaste si noi pe dvs.

        • Sa vorbeasca domnul Tuca cu mine, daca vrea sa deschida o clinica privata. Dar nu agreez interventiile televizate, asa ca… la revedere si atentie la povestirile fara sens pe care le postati.

      • @geo
        medicina are si ea superpozitiile ei.

        de una se ocupa o parte dintre medici
        de cealalta se ocupa cealalta parte a medicilor.

        superpozitiile sint…in oglinda, asa ca si medicii se vor manifesta asisderea.

        mai simplu: unii medici…cea!, iar ceilalti hais.

        unii dintrei ei se vor Unifica cu Inteligenta Artificiala, devenind una cu Civilizatia,
        ceilalti…vor ramane pe pozitia Naturii

        unii ‘oameni’ rasar din Minte
        alti ‘oameni’ rasar din Inima
        restul sint asimilati Neantului.
        …cu medicii e la fel.

        e imposibila…starea de echilibru…intre medicii rasariti din Inima si cei rasariti din Minte :))

        mai simplu spus, vorbitul despre ‘medici’…a expirat. de acum incet-incetisor se va vorbi despre superpozitiile ‘medicului’.

        iar asta e ceva de Bun-Simt.

        • Baieti stiu ca atat puteti fi draguti, dar va rog cine ar putea fi varza?

          • Cu tot regretul… Domnia voastra a demonstrat ea însasi, prin textul postat, ca este varză.

        • Un mic amendament la spusele tale: majoritatea medicilor, „cea” si o parte foarte mica dintre ei, „hais”. C-asa-i întreaga natura omeneasca.

          • Un si mai mic amendament la spusele tale: autostrada e pentru cei multi, daia e asa lata,
            iar hais, in oglinda, adica unde ne aflam, e cea, cind il privesti din fata ei.

  • „Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul”. Citat din mintea omului din acest popor napastuit cu asemenea …

  • Si la francezi s-a întâmplat la fel. Campania de vaccinare este pâna în acest moment de o lentoare inadmisibila, dar ministrul sanatatii, Olivier Véran, într-o buna dispozitie de zile mari, a anuntat ieri ca vaccinarea decurge foarte bine.

    • @geo
      in lume s-ar parea ca se joaca jocul ala dragut, ‘ce fac io sa faca toti’!:))))
      caz in care ‘muschii unora minte nu are’ :))),

  • Domnule Cristoiu, poate ca „Sindromul clar de îmbătare cu apă rece pentru a nu vedea că e groasă rău…” nu se manifesta doar pentru ca Iohannis doreste „sa contrazica realitatea”.
    .
    Aici intervin sfetnicii psihologi ai presedintelui care cunosc foarte bine importanta sugestiei si a persuasiunii. Individul sugestionat primeste un stimul, dar el nu analizeaza atent si rational acest stimul care face apel de fapt la trairile si simturile lui.
    Poate fi de folos sau nu, dar se încearca…

    • A se întelege ca, în cazul de fata, individul sugestionat este cel care a ascultat discursul, iar sugestia este ca aceea ca lucrurile merg bine.

  • M-am uitat( intamplator aseara).
    Clar ca era ceva facut la repezeala, sa ne linisteasca. Sau asa crede EL.
    Intrebat de coalitie, a raspuns scremut ca, totul e PERFECT. De ce s-a intalnit separat cu ei saptamana trecuta, nu ne-e a spus, iar zaristul, bine dresat n-a intrebat. Gargara ieftina.

  • 10 zile dupa ce paraseste presedintia (Ianuarie 2017), Obama incurajeaza protestele contra lui Trump
    https://nypost.com/2017/01/30/obama-says-hes-heartened-by-backlash-to-trumps-ban/

    Suna a Jacheta Rosie a lui Iohannis.
    Amandoi robotei soros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *