Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Când returnați decorațiile, motivați cu „fapta nu există”

Vânzoleala și tumultul negocierilor pentru formarea unei noi alianțe la guvernare ne-a făcut neatenți și nu prea putem spune dacă cineva a sesizat dacă înainte de săltarea lui Dide de către DIICOT s-au tras cartușele reglementare de avertisment.
Săltare pentru chestii cu droguri de mare risc.
Desigur, probabil că este o coincidență faptul că unul din idolii Pieței Victoria, numit de către actualul președinte PNL sector 1, Sebastian Burduja, „colegul şi prietenul meu de la Teleorman”, cel care „vrea responsabilitate, integritate şi profesionalism” fiind, nu-i așa, „un cetăţean implicat, un cetăţean căruia îi pasă de cei din jurul său, un cetăţean care a decis că nu mai poate sta pe margine.” a fost reținut cu tot dichisul și zarva de rigoare de către mascați taman acum când PNL  semnează hârtiuțele pentru o guvernare pe termen lung cu „Ciuma Roșie”.
Dar asta poate să fie și un avertisment.
Pentru pretențioșii care, unii intelectuali fini nevoie mare, scârbiți și revoltați de ceva ce încă nu s-a întâmplat, se ocupă de câteva zile încoace, asta când nu-și returnează decorațiile, să dea declarații sforăitoare, să protesteze, să jelească și să scoată flăcări pe gură în loc de obișnuitul și atât de reconfortantul fum plăcut aromat.
Pentru că, surprize surprize, președintele Iohannis a preferat să urmeze exemplul german (cum îi și este obiceiul dealtfel) și să își aducă aminte în sfârșit de Constituția uitată pe raft și să cheme exact ca-n Germania, PSD la guvernare. Nu de alta dar PSD domină parlamentul. Iar criza e cât casa. Dar mai ales că, asta legat de cărticica aceea cu tricolorul pe ea:
Președintele Iohannis nici n-ar prea vrea să fie suspendat.
Gălăgia astor indignați trebuia rapid amuțită. Nu, nu de teama că Dide&Co ar umple piața aia. Asta nu se poate face fără „sharing location”. Și nu e cazul de așa ceva. Micuții vor sta acasă. Ci pentru a încerca cu disperare oprirea dizolvării PNL. Altfel guvernarea ar fi compusă din PSD, UDMR și ce-ar mai strânge mopu-n găleată din ce-ar rămâne din acest PNL.
Cel girat și condus de Iohannis.
Când oftați și vă întrebați de ce în alte părți se poate și la noi nu, aveți un răspuns simplu. Pentru că, spre deosebire de alte țări, cei care au acaparat puțina viață culturală a țării, primadonele ce dau mereu tonul, stâlpii moralei, sunt niște impostori. Pentru că, cei care rostesc apăsat sentințe și fac judecăți de valoare, o fac nu de la înălțimea vreunei conștiințe înalte, șlefuite cu curaj și răbdare, cu multă cunoaștere și cu mult har, ci de la înălțimea tarabei din talciocul vorbelor de unde ne vând fleacuri ieftine pe post de aforisme, pilde și dojeni.
Unde au fost protestele și declarațiile gâtuite de indignare ale acestor „conștiințe civice” când spitalele se transformau, unul după altul, în „Colectiv”? Când capitala țării a fost și este lăsată de izbeliște cu gunoaie și șobolani pe străzi? Unde le-a fost „capacitatea de a distinge între bine și rău, între viciu şi virtute, dreptate şi nedreptate” când Voiculescu evacua în ger, „noaptea ca hoții”, suferinzii din spital? Ce decorații au fost returnate pentru refuzul ministrului Mihăilă de a cumpăra antivirale în plină pandemie? Sau când ministrul Drulă a uitat în câmp un tren o noapte-ntreagă?
Nimeni nu a mârâit măcar când președintele țării își bătea joc în mod repetat de constituție. „Pe_se_de trebuie să dispară!”. Nimeni nu a șoptit un cuvințel când Ludovic Orban, „liberalul” disident de astăzi a aranjat linșarea Avocatului Poporului în parlament. Nimeni. Și asta când Avocatul Poporului, apăra cu dinții strânși fix drepturile și libertățile individuale ale noastre, ale tuturor, atacate cu brutalitate de guvern. „Intelectualii” ăștia, „conștiințele” astea ar fi trebuit să facă zid în jurul său.
Nici măcar nu au tresărit. Doar era guvernul lor.
Dar conștiințele civice nu pot fi partizane!
Gălăgia lor de acum influențează doar PNL. „Știrbii cocliți” din „mahalalele inepte”, „medievalii” uitați în blocurile fără apă caldă, n-au habar de declarațiile și decorațiile lor. Așa că măcar unora dintre scandalizații ăștia le-a fost arătat Dide. Ca în loc să se mai indigneze, să se alăture îndemnului: „Rezistă, Dide! Nu eşti singur.”
(Emanuel – Bogdan Bobic)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *