Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce-ar fi spus Neașteptatul

Ne-a găsit nepregătiți la întâlnirea cu el.
Nu a fost încântat de primire și, după ce ne-a ținut o scurtă cuvântare, ne-a mustrat pentru proasta creștere și ne-a promis că se va răzbuna.

Iată ce ne-a spus în prima lui cuvântare:
Nu pot să mă adresez vouă nici cu „stimaților”, nici cu „dragilor”, nici măcar cu „oameni buni”. Nu. Nici unul din aceste moduri de adresare nu se potrivesc acum.

Iată în câteva cuvinte ce anume trebuie să aveți în vedere:
‒ Nu mai așteptați pe nimeni de acum înainte.
‒ Stați în case și imaginați-vă că acolo, în odăile voastre, se află toate frumusețile lumii: mări și oceane, munți și câmpii, păduri și izvoare, orașe și cetăți, femei, bărbați copii din toate semințiile. Folosiți-vă din plin imaginația.
‒ Învățați să mergeți în jurul mesei până când pedometrul va afișa o mie de pași pe zi.
‒ Mâncați puțin. Nu aveți de făcut prea multe în casă, deci nu e nevoie de prea multă hrană.
‒ Copiii pe care îi aveți vor îmbătrâni mai repede decât vă așteptați. Dar ei nu-și vor da seama.
‒ Veți învăța pe de rost replici din toate filmele și noi jocuri de societate vă vor însenina insomniile.
‒ ……….?

Plictisit că nu suntem fericiți să-l ascultăm și că-l băgăm în seamă mai mult de ochii lumii, „Neașteptatul” s-a așezat pe cel mai confortabil fotoliu, pe Timp.
Era cât p-aci să ia o carte și să o răsfoiască în fața noastră. Dar s-a răzgândit. Știa, bănuia, că ne va da idei care ne-ar face să credem că totul e doar o încercare de moment și că, astfel, ne vom redobândi speranțele de odinioară. Ori pe el, orice fel de speranțe l-ar fi împiedicat să-și desăvârșească lucrarea.

Cum sta el așa lăbărțat, tolănit peste Timp, nepăsarea din el îl făcu să râgâie. „Mă scuzați”, zise formal pereților și ușii întredeschise. Pereții însă nu albiră de jenă. Erau îmbibați de sprayuri dezinfectante și nu mai aveau nici o reacție.

Trap-trop, trap-trop, trap-trop. „Neașteptatul”, auzind zgomot de pași, ridică doar capul care până atunci fusese rezemat pe muchia fotoliului -Timp. Prin ușa întredeschisă văzu trecând uniformele celor care asigurau ordinea lumii. Liniștit, lăsă capul să-i cadă la loc, apoi își puse picioarele pe marginea măsuței din apropiere. Stătea ca un belfer și asculta cum se topeau țurțurii tuturor năzuințelor adunate în acea casă. Pic, pic, pic, picurau din acei țurțuri planurile de vacanță, rezervările călătoriilor, programele stagiunilor de operă, de teatru, transmisiunile campionatelor.

Pic, pic, se scurgeau lăsând dâre pe ferestrele prăfuite stropii orelor amânate, suspendate, anulate.
Orele cursurilor de geografie, orele cursurilor de istorie, orele…


„Istoria și Geografia, două materii clasice studiate de elevii de-a lungul timpului, dispar din programa școlară începând cu anul școlar 2021-2022. Odată cu startul viitorului an de învățământ, elevii nu vor mai avea ca materii de sine stătătoare „Istorie” și „Geografie”, iar în locul celor două va apărea o așa zisă disciplină intitulată „Studii Sociale”. Prin această măsură de reducere a materiilor școlare, cei din fruntea Educației susțin că urmăresc contopirea numărului mare de ore care erau predate de profesori. De fapt, este o lovitură grea împotriva identității naționale și geografice a românilor. Cel care a avut curajul moral și a sesizat faptul că Istoria și Geografia nu mai sunt prezente ca materii individuale în programa școlară de anul viitor este cunoscutul Florinel Agafiţei, profesor de istorie şi scriitor cunoscut în Focşani. Acesta a studiat cu atenţie metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar viitor şi a constatat că discipline importante precum Istoria şi Geografia vor fi contopite într-una singură, sub altă denumire.”*

https://www.napocanews.ro/2020/12/istoria-si-geografia-exilate-din-programa-scolara-se-sterge-identitatea-romanilor.html


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *