Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce mesaj a transmis Lumii Vladimir Putin de 9 mai 2022

Sărbătorirea Zilei Victoriei pe 9 mai 2022 în Rusia a avut drept punct central Parada militară din Piața Roșie. Ziua Victoriei se sărbătorește ca zi națională în Rusia din 1965. Pe vremea lui Elțîn Bețivul, cel care a făcut din Rusia un vasal al Americii numai și numai pentru a fi el Noul Țar, Ziua de 9 mai a fost împinsă în plan secund. Rușii își pierduseră nu doar orgoliul național de a fi intrat în Paris (unde au impus numele de Bîstro) și în Berlin, dar și minimele condiții de viață. Cînd am fost ultima oară la Moscova, vorbindu-mi de acești ani de restriște ai rușilor, amintind de cei ai lui 1941, cineva m-a dus în Gara Kiev, pentru a-mi arăta locurile în care profesorii universitari doctori docenți cerșeau o bucată de pîine.

Vladimir Putin a reabilitat Ziua de 9 mai.
I-a dat și mai mare amploare ca înainte de prăbușirea URSS din două motive:

  1. Nevoia de a redeștepta ceea ce el a considerat și consideră a fi orgoliul rusesc de Mare Putere, nu prea diferit de cel împărtășit de America de după al doilea Război Mondial.
  2. Nevoia de a da o replică foștilor Aliați ai Uniunii Sovietice în timpul Marelui Război care, de la un moment dat, după Prăbușirea URSS, au sărbătorit Debarcarea din Normandia ca moment capital al înfrîngerii Germaniei naziste.

Anul acesta Parada și Discursul lui Vladimir Putin au fost văzute de politicienii occidentali și de presă drept unul dintre marile evenimente ale anului.
Explicația acestei transformări a unui moment național într-un eveniment internațional a fost căutată în realitățile războiului din Ucraina. Sau mai bine zis în încercarea întregii lumi de a răspunde la o întrebare care a devenit din 24 februarie încoace titlu de cărți și de talk show-uri: Ce-i în capul lui Putin?

O întrebare cu multe note de dramatism dacă ne gîndim că Vladimir Putin stăpînește o țară care posedă cel mai mare arsenal nuclear de pe glob, și în același timp a arătat că e în stare de ceea ce românii ar numi să facă nefăcute. Cine-și imagina că Liderul care pînă nu demult dăduse o mînă de ajutor Occidentului în lupta acestuia împotriva ISIS, deschisese țevile gazului rusesc pentru industria din Vest și mai ales oferise companiilor occidentale condiții excepționale de investiri în continentul rusesc, va ataca fără o declarație de război și în chip brutal o țară independentă, membră a ONU?

Înainte de 9 mai, potrivit unei tradiții instalate în presa occidentală după 24 februarie 2022 s-a declanșat o întrecere planetară de profeții ce va spune Parada, dar mai ales ce va spune Vladimir Putin.

S-ar putea alcătui un studiu de patologie psihologică despre năzbîtiile prezentate de presa occidentală drept profeții despre ce va spune Putin în discursul de la Paradă. Cea mai des întîlnită aiureală e cea despre folosirea momentului de către Putin pentru a declara Război Ucrainei și prin asta mobilizarea generală. Profeția asta de consumatori de hașis a izvorît din luarea în serios a aserțiunilor de propagandă de război întreținută de generali în retragere și specialiști suspecți de proști potrivit cărora Rusia a pierdut Războiul din Ucraina. Temeiul acestei aserțiuni stă în atribuirea lui Putin a unui scop despre care el nu s-a pronunțat niciodată. Și anume schimbarea regimului prooccidental din Ucraina cu unul prorus prin cucerirea Kievului. Firește, pentru orice om care nu s-a sculat mahmur și pe la prînz era limpede că în veacul acesta cucerirea unei capitale nu înseamnă nimic pentru țara respectivă și cu atît mai puțin pentru regimul respectiv. Capitala e mutată pur și simplu într-un alt oraș. Profeția despre Declararea Războiului se anunța din start o neghiobie impusă minților de propaganda de război. Vladimir Putin n-a zis întîmplător războiului Operațiune specială. Din cîte ne amintim toate intervențiile americane din ultimii 50 de ani, începînd cu intervenția din Vietnam și terminînd cu invadarea Afganistanului au fost prezentate americanilor de către administrațiile prezidențiale drept Operațiuni speciale și nu războaie ale Americii. Un război cu o țară presupune considerarea ei ca fiind egală Americii. Cum să fie America egală Afganistanului? La fel a zis și Putin despre Rusia în raport cu Ucraina. Cum să fie Rusia egală cu Ucraina ca să merite declararea unui război? Împotriva Ucrainei se va declanșa o Operațiune specială. La fel ca americanii în cazul Războiului din Irak rușii n-au fost mobilizați, nici măcar implicați cu toții în Războiul din Ucraina.

Spre dezamăgirea presei (care a rezolvat problema ratingului lansînd știrea de chiloțăreală la nivel înalt despre iubita însărcinată a lui Vladimir Putin, deși nu numai că nimeni n-a confirmat asta, dar mai mult nu există nici o confirmare că Vladimir Putin ar avea o iubită), Parada a înșelat toate așteptările occidentale. Vladimir Putin n-a declarat Război Ucrainei și nu a anunțat mobilizarea generală. N-a zis nimic concret despre Războiul din Ucraina.

A fost Parada fără un mesaj?
Răspunsul ni-l dă aceast fragment din discursul lui Vladimir Putin:

„9 mai 1945 este înscrisă pentru totdeauna în istoria lumii ca un triumf al poporului nostru sovietic unit, al unității și puterii sale spirituale, despre actul său de curaj nemaiîntâlnit atât pe linia forntului, cât şi în spatele acestuia.

Ziua Victoriei ne este extrem de apropiată și de dragă fiecăruia dintre noi. Nu există familie în Rusia care să nu fi fost afectată de cel de-Al Doilea Război Mondial. Memoria lor nu va apune niciodată. În această zi, la interminabilul flux al Regimentului Nemuritor participă copii, nepoți și strănepoți ai eroilor celui de-Al Doilea Război Mondial. Ei poartă cu ei fotografii ale rudelor, ale militarilor decedaţi, care au rămas pentru totdeauna tineri, și ale veteranilor care ne-au părăsit deja.”

Aflată în Război cu o coaliție multinațională alcătuită din 40 de state, conduse de America, o coaliție care a deschis împotriva Rusiei trei fronturi – al Sprijinului fățiș dat Ucrainei în arme, bani și specialiști în folosirea armamentului modern și în culegerea de informații, al Sancțiunilor economice gîndite ca niște lovituri militare, al Propagandei de război care implică marea presă occidentală – Rusia e prezentată de Vladimir Putin ca repetînd situația din timpul Marelui Război Pentru Apărarea Patriei.
Reabilitarea Marelui Război în spațiul public a fost opera lui Vladimir Putin.

Una dintre cele mai bune cărți despre Rusia în Marele Război rămîne cea semnată în 2005 de Rodric Braithwaite sub titlul Moscow 1941: A City and Its People at War, tradusă la noi în 2015 de Corint sub titlul Moscova 1941. Sfîrșitul Blitzkriegului. Cartea a obținut National Book Critics Circle Award 2005 pentru lucrare de nonficţiune. Autorul a cunoscut îndeaproape Rusia ca ambasador la Moscova între 1988-1992, dar și ca adviser and chairman of the UK Joint Intelligence Committee (1992–93).
În capitolul final, Rodric Braithwaite observă nu fără o ciudată melancolie::

„Odată cu trecerea generaţiilor, amintirea războiului a început să se estompeze. Noi clădiri şi-au croit loc în livezile de pe şoseaua Mojaiskoe. Oamenii nu mai citesc operele lui Simonov şi Tvardovski. Pentru copiii de la Şcoala nr. 110, ceremoniile anuale de amintire a foştilor elevi au început să pară din ce în ce mai inutile. Recviem-ul lui Mitlianski a fost vandalizat, şi a trebuit să fie scos din curte, pînă într-un loc retras, dincolo de intrarea în şcoală. Grupul celor care şi-au amintit acel fulger izbucnit pe cerul senin de iunie a început să se restrîngă. Cei care au supravieţuit au întemeiat un tipar nostalgic: ţin minte supravegherea incendiilor de pe acoperişuri, ferestrele acoperite cu benzi de hîrtie care se încrucişau pentru a le împiedica să se pulverizeze, baloanele pentru realizarea barajelor aeriene pe cer, aricii din oţel care baricadau străzile, zecile de mii de femei care săpau tranşee, dificultăţile create de evacuare, foametea și spaima.”

Autorul vorbește de efortul autorităților din Rusia ultimului timp de a păstra amintirea Marelui Război. Nu atît ca un Război cîștigat de Rusia, ca o victorie strălucită, firește, cît mai ales ca victorie obținută în cele din urmă, după străbaterea Deșertului. Discursul de la Parada de 9 mai 2022 reamintește rușilor de anii 1941- 1942, pînă la Stalingrad, cînd totul părea pierdut, dar mai ales cînd suferințele poporului erau uriașe. Și cu toate acestea Rusia a învins. A învins împotriva oricărui calcul și a oricărei profeții. Așa cum spunea o vorbă atribuită lui Stalin la vremea respectivă: Va fi soare și pe ulița noastră.

Văzut sub acest semn, al mesajului că la fel ca în Marele Război pentru Apărarea Patriei, rușii vor rezista la toate sancțiunile economice, la rusofobia devenită stare de spirit în Occident, la umilințele care ar fi pentru ei interzicerea participării sportivilor la întreceri internaționale, momentul 9 mai 2022 de la Moscova a spus multe despre ce gîndește Vladimir Putin în aceste zile.
Și anume că Rusia va continua Războiul, în ciuda angajării împotriva ei a întregului Occident, pînă va obține victoria.

După părerea mea această victorie se referă la chiar scopul pentru care a fost declanșat Războiul:
Nu numai cucerirea, dar și rusificarea Sudului Ucrainei, așa cum s-a întîmplat în 2014 cu Crimeea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Ce mesaj a transmis Lumii Vladimir Putin de 9 mai 2022”

  • Declanșând un război fără sens în secolul XXI, al globalizării, Putin a reușit performanța ca eroii războiului antihitlerist să nu mai fie luați în serios decât în Rusia, în rest nemaivorbindu-se decât de atrocitățile cazone recente. Iar parada din Piața Roșie a fost o expresie a izolării internaționale complete. În alți ani, își admira trupele defilând în Piața Roșie până și Dodon. Numai cine o fi urmărit pe Rossia 24 tv nu parada din Piața Roșie ci succesiv pe cele regionale, din Petropavlovsk-Kamceatski până la Kaliningrad, începând la noi de pe la unu noaptea în 8-9 mai, și-a putut face o idee despre cât de profund sovietică e astăzi Rusia și cât de dificilă va fi redresarea post-Putin.

  • Bravo, maestre, în final ați pus bine punctul pe „i” !
    „…scopul pentru care a fost declanșat Războiul:
    Nu numai cucerirea, dar și rusificarea Sudului Ucrainei, așa cum s-a întîmplat în 2014 cu Crimeea.”
    Și, pentru realizarea acestui scop nesimțit, au de suferit milioane de oameni nevinovați. Să sperăm că nu va trece prea mult timp până ce Putin va da socoteală pentru invadarea Ucrainei și pentru crimele de război pe care soldații lui le-au comis acolo.

  • Un blog de toata prastia, cine nu e pe linia de mijloc spre pro Zelinsky e afisat pe blog doar pana-si face cenzorul timp sa-l citeasca si sa-l stearga. Cora, Cora, Cora nu toti sunt ca tine, cine nu-i pupa pe din dos pe Soros, Zelinsky si Oculta Mondiala Khazara devine paria pe aici.

  • Salutari Mare Maestru
    Normal ca articolul e genial de a binelea.Sper totusi ca Ultima fraza aia cu litere ingrosate ati atasat o totusi din greseala eronata.
    Sud estul UA e rusificat de citeva secole.Ma gindeam sa va corectez …poate ar fi trebuit rerusificare?Nici asa nu merge.Foarte multi neonazi din Azov ,Aidar,Tornado,Kraken sint rusi,nu doar rusofoni.Ceva gen Vlasov.Deci ops speciala continua.
    Pe Russia cu mintea nu o poti intelege.Ete na…
    Dar unde sint rusistii ?Exista in tarisoara asa ceva?
    Aaa…la ce bun savantii cind avem asa patrioti si competenti si generali?

  • Se vorbeste prea mult despre ce s-a intamplat in 2014 in Crimeea si prea putin despre masacrul de la Odessa ,tot din 2014.

  • Librăria franceza din Piața Amzei nu o stiu.Stiu doar ca dacă vreau o carte despre animale caut o carte englezeasca,dacă vreau o carte de grădinărit caut o carte germana și dacă vreau o carte despre sufletul omenesc caut una franțuzească.Multumesc de sfat și voi trece pe acolo

  • NBCC este o organizație non profit americana ,înființată în 1974,corporație non profit a statului New York,cu scopul ,,de a îmbunătăți și menține standardele criticii literare într-o era a valorilor în scădere,,Cine plătește.Nu știu. RQB,fost ambasador în Rusia,scrie cărți de nonfictiune.Nonfictiunea implica evenimente reale dar detaliile sunt adesea exagerate pentru efect dramatic.Lucrarile sunt înrădăcinate în adevăr dar privitorul nu ar trebui sa ia povestea .la valoarea nominala.Si apoi parada a fost transmisa la Televizor

  • Aseară un post TV aliat cu alt post TV de peste ocean a prezentat grafice prin care dorea să demonstreze cum dezinformarea, aberațiile, fabulațiile, elucubraţiile și aiurelile poate forma o coloană mai înaltă la audiențe decât a celorlalte televiziuni mai puțin abile în a folosii aceste „skill-uri”.
    Unde ești tu Mircea Crișan? De ce nu ai apucat aceste timpuri pline de cretinisme să-i iei în stand-up-urile tale nițel în tărbacă pe acești „jurnaliști”?
    Mammmă, ce de material! Dacă mai adăugăm și deontologii, numerologii, psihologii care analizează „păturica” și spermatozoizii lui Putin, generali care comentează ca reale jocurile video era distracția completă!
    Muică, în ce lume schizofrenică trăiam!

    • Și apropos mai Badea, bre, s-a săturat și măsuța de la care vorbești, i s-a acrit de atâta de război.
      O să fugă e și scaunul de sub tine, cu cele patru picioare la spinare unde o vedea cu ochii de lehamite, s-a scorojeșt și decorul de plictiseală, treci înapoi la gagici și mașini! Schimbă „platoașul”!

  • Deschiderea Paradei din Moscova a fost făcută de regimentul Nemuritorilor – „Immortal Regiment March”.
    De undeva din străzile Moscovei s-a format un fluviu de sânge, un fluviu nesfârșit care curgea molcom, cu unde line, acaparând străzile. O imagine emoționantă, covârșitoare…
    Fluviul era format din steaguri roșii purtate de sute de mii de cetățeni.
    Pe acest fluviu pluteau fotografiile celor pieriți în războiul contra nazismului.
    Rușii au pierdut o întreagă generație de tineri, așa cum a spus și Putin în discurs, fiecare familiie de ruși a avut de suferit. Jerfa acestor tineri i-a făcut nemuritori în memoria colectivă.
    M-au impresionat cei care purtau steagurile și portretele – bătrânii care au crescut fără tată și copii care nu și-au cunoscut bunicii.
    Ce mai, Rusia știe să-și onoreze poporul care a făcut sacrificii pentru țară. Rusia nu vrea să-i uite!
    Mi-a plăcut îmaginea din tribune cu generalii supraviețuitori încărcați de decorații.
    Acei oameni au luptat tot războiul, ani de zile au trăit doar în tranșee, sub cerul liber, înfundați în noroaie sau îngropați în zăpadă, sfârtecați de bombe, asurziți de șierul infernal al Katiușei. Mortalitatea a fost înfricoșetoare, misiunile aproape imposibile.
    (tata îmi povestea că se scula dimineața învelit de zăpadă și cu casca plină cu gheață lipită de cap)
    Putin a primit, ca și ceilalți supraviețuitori, o uniformă militară ca cea purtată în acel război.
    Nu a îmbrăcat-o ci a așezat-o cu respect împăturită pe genunchi.

    • M-a trecut un fior citindu-ți rândurile.Sunt încărcate cu multă energie.
      Respect!
      Rusia,cu siguranță va câștiga! Este și părerea mea chiar de la începutul conflictului.

  • „Dati-i apa” lu’ Tudy

  • Foarte bun articolul, exact cum ați spus de nenumărate ori, ca să vorbești despre ruși trebuie să știi cum gândesc ei să le cunoști sufletul, modul de viață. Trebuie să le citești clasicii, ați dat exemplu de la rusul Dostoevski la ucrainianul Gogol, cel mai bun exemplu de neânțelegere a fenomenului rus sunt comentariile, te minunezi ce citești, cum o iau unii pe arătură filozofând verzi și uscate.

    • @Constantin,

      Nu sunt „unii”, mai degraba e unu’ care-si tot schimba numele si genu’… ca parte din decor… 🙂

  • CA SA FI INTELES PARADA, TREBUIA SA FII SLAV. PE UN ROMAN NU IL IMPRESIONEAZA ASTAZI NIMIC. NICI IMNUL TARII, NICI DEFILAREA, CA E PAMPONATA CU CONDUCATORII TARII CAT O DIVIZIE PROTAPITA IN MIJLOCUL POPORULUI PE CARE IL DETESTA SI IL ASUPRESTE. NU IL IMPRESIONEAZA NICI CANTECUL PATRIOTIC, NICI STEAGURILE, AMESTECATE CU ALTE STEAGURI LIPSITE DE ISTORIE. DE CE NU MAI SIMTE ROMANUL FIORUL ACELA CA ESTI UN BOB DE NISIP IMPORTANT PE UNDEVA?
    FIX DIN MOTIVUL VAXINARII..FIX DIN MOTIVUL VREM SPITALE SI NU CATEDRALE, VREM IN MALL SI NU INTR-O POIANA CU TINERI IUBITORI DE NATURA..FIX PENTRU VREM O TARA CA AFARA! VRETI PE DRACU IN SUFLETUL DIN CARE L-ATI ALUNGAT PE DUMNEZEU. NU VRETI FAMILII, NU VRETI SA FACETI COPII, FEMEILOR MODERNE! DESI TOATE O SA AJUNGETI NISTE SCOFALCITE SI FARA DINTI SI STERPE, DACA O SA VA DEMOLEZE MODERNISMUL. CONSUMATORI…SI ATAT! GENERATII DE LUPTATORI IN TRECUT SI GENERATII FARA BUSOLA SI VIITOR ASTAZI. DOAR CONSUMATORI. CE-AM AVUT SI CE-AM BEUT SI CE-AM TRAS PE COSOR. LA SLAVI, UN BARBAT SE INSOARA DEVREME SA NU APUCE SA SE PROSTEASCA SI SA SE STRICE, SA IUBEASCA FAMILIA LUI, CUM DEVINE BARBAT. LA NOI, BARBATUL DEVINE TATA CAND E DEJA BUNIC….MODERNISMUL A DUS LA RATARE SI NU LA DEZVOLTARE. SI DUPA CE SERVICIUL NU MAI ARE NEVOIE DE TINE, CE MAI RAMANE DIN TINE? NIMIC…

  • N-a transmis niciun mesaj, maestre!Discursul lui Putin a fost un delir cap-coada! Aberatii si fabulatii fara numar.
    PS. Era o vreme cand va apreciam pentru calitatea si impartialitatea analizelor d-voastra. Imi pare rau, dar nu mai este cazul!

  • Nimeni nu se baga pentru Ucraina de dragul Ucrainei.Toti se baga pentru Ucraina dintr un motiv simplu.Ne aparam pielea(Europa in special este direct vizata de masina de razboi Putlerista).Pentru ca trebuie sa fii cretin sa nu intelegi ca Putler vrea Cucerirea si Anexarea intregii Europe prin forta militara.Asta era scopul final al Operatiunii lui Putler inceputa in Ucraina.Asta au inteles o si SUA ,si mare parte din Europeni.Putin vrea sa ne invadeze pe toti din Europa.Pentru ca Putler si poporul sau sunt niste dementi criminali,care au crima in sange.Bunicii nostri o stiu cel mai bine.Putler vrea sa faca in intreaga Europa ce face prin Ucraina,crime ,violuri,genocid,jaf si distrugere.Asta i adevaratul plan a lui Putler,sa transforme Europa intr un Mariupol.Pentru ca el si Rusia lui uraste Europa si civilizatia Europeana profund si vrea sa o distruga.Pentru ca pentru el Europa inseamna Germania lui Hitler.

    • Si scopul Rusiei lui Putler este raderea Europei de pe fata pamantului.Nici mai mult nici mai putin.

  • Avioanele nu le au mai zburat desi vremea la Moscova era buna.Parada mi s a parut „o laba trista”,efectiv cascam de plictiseala uitandu ma la ei.Apoi imnul sovietic,amintind de URSS,insa faza a fost ca era o parodie de URSS,nu adevaratul URSS caci vechiul URSS de la Hrusciov la Gorbaciov avea totusi o prestanta,Rusia lui Putler ,desi vrea sa imite URSS este o copie palida si nereusita.URSS era respectat de prieteni si inamici,Rusia lui Putler este o paria internationala cu bombe nucleare.Atat.Rusia lui Putler nu este altceva decat o Coree de Nord mai intinsa teritorial si cu mai multe bombe.Atat.Adevaratul nou URSS este de fapt China lui Xi.Nicidecum Coreea de Extrem Nord a lui Putler.

  • Ce mesaj a trimis Putler lumii??? In primul rand „paturica” ce ne arata ca i beteag,si nu numai cu caputu(ca si toata natia lui),e beteag cu mai multe.De ce nu a declarat oficial razboi Ucrainei??? A spus unul din coloneii lui la Latrina TV de propaganda a Moscovei(aia care spune ca ne vor distruge nuclear pe toti uitand ca la prima racheta nucleara trasa de rusnaci ,in circa 15 minute vor primi inapoi cateva sute de focoase trase de pe submarinele Trident drept in pifometru ,dar asta nu precizeaza nicaieri,oricum eu nu cred ca va fi vreodata un razboi nuclear NATO Rusia,exclud aceasta varianta,pentru ca Emisfera Nordica ar fi PA,si ma gandesc ca,chiar si nebunii au instinct de autoconservare),li se cam termina resursele.

    • Si ca Rusia tine piept unei Coalitii de 40 de state,nu,ea se bate cu Ucraina,(care este sustinuta logistic pentru autoaparare,in fata masinii atroce de razboi a lui Putler).De ce este sustinuta Ucraina??? Simplu,pentru ca planul Rusiei nu era doar anexarea Ucrainei.Sa nu fim cretini si naivi.Razboiul declansat de Putler,poreclit „operatiune speciala” din Ucraina,era doar o prima etapa dintr un vast plan al Rusiei de cucerire si de anexare al intregii Europe,Putler crezand eronat,desigur,ca SUA este slaba.Dar ,SUA si cand este slaba ore o putere uimitoare de regenerare si reinventare,iar planul dement a lui Putler de a deveni TARUL INTREGII EURASII,nu s a putut sprijini pe o logistica corespunzatoare.Putler credea in dementa lui ca ,China ,India si lumea Musulmana sunt deja vasalele sale,si ca mai trebuie sa ocupe Europa prin forta si ca va deveni astfel TARUL EURASIEI,si va izola America. Insa BIG PROBLEM.Cum am mai spus,marele lui imperiu nu are logistica.De ce.Pentru ca nu are economie.Si pentru ca Rusia traieste intr o lume paralela cu realitatea.De ce.Pentru ca Rusia inseamna doar bombe nucleare si dementa paranoida.In rest nimic.Iar armele nucleare nu doar le dai.Le poti si primi.Si atunci nu prea le poti folosi.

      • Adevarat ce a ti scris!

      • Tudy , omule , respira adanc si nu mai umple pagina de comentarii aberante . Daca Putin ar fi vrut sa cucereasca Europa cum spui tu nu s-ar fi limitat doar la partea de sud a Ucrainei . Scopul este unirea Crimeii cu Rusia prietene . Si inca ceva , nu iti face cinste sa depreciezi un om cu aproape 60 de ani de cultura si istorie in spate ca dl .Cristoiu . O zi buna !

        • nu este cazul pentru dumneavoastra. asa ca….nu sunteti detinatorul gandirii universale

        • ar mai fi de spus ca stiece gandeste putin….oare cum a reusit sa acceseze mintea umana??? foarte arogant si in acelasi timp ignorant.

        • Metamorfoza e suma Pandemiilor care vizeaza toate sistemele sociale si e
          rezultata din intrarea acestora in armonie.

          pe vremea Meramorfozei nimic nu poate fi dres, toate siatemele sociale…naturale se darama, iar ceea ce poate fi construit in loc este exclusiv Artificial.

          peste Civilizatia mare cit planeta se asterne Iarna.
          iesirea din dinamicile aferente anotimpului Iarna e posibila exclusiv prin Artificializare.

          Oricum altfel…Iarna se va manifesta…natural, implacabil,
          din Civilizatia asta mai ramanand ce a ramas si din toate celelalte: Cenusa.

          insa Civilizatia asta a desavarsit Turnul Babel, adica Computerul Cuantic, cu a lui si doar a lui Inteligenta Artificiala.
          Civilizatia actuala isi va perpetua miscarea daca si numai daca isi schimba Capul cu Inteligenta Artificiala proprie Turnului Babel,
          iar asta pentru ca Omul e un produs…natural si habar nu are sa gestioneze dinamici Artificiale.

          Marea Resetare e doar cale catre Metamorfoza.
          cel mai probabil cei are definesc ecuatia de miscare a Marii Resetari habar n au ca ea, indirect, implineste in mod absolut Metamorfoza, caz in care chiar si lor li se va cere inchibarea in fata Noului Zeu:
          Inteligenta Artificiala ( proprie Computerului Cuantic )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *