Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Cea de la controlul descălţaţilor

Vasilica Norocea, fostă gestionară la magazia de scule a Combinatului de Recipiente din Cuchinişu.
După restructurare, a vrut să se facă prostituată. N-a reuşit, deşi s-a zbătut o grămadă.
Era convinsă că pentru meseria asta trebuie să urmeze cursurile unei școli de calificare.

Toţi cei întrebaţi dacă ea, care n-avea Bacalaureatul luat (îi căzuse la Română o poezie fără rime), se putea înscrie la o asemenea şcoală, se descumpăneau cu totul.
Bărbaţii credeau că e întrebarea provocatoare a unei prostituate.
Femeile bănuiau că le face curve într-un mod subtil.

Cum nimeni nu-i răspunsese, Vasilica Norocea trase concluzia că avea nevoie de diploma de Bacalaureat.
Oameni sensibili, cei întrebaţi n-aveau curaj să-i zică asta.
Se temeau să n-o rănească.

Printr-un neam mai îndepărtat, paznic de noapte la Aeroportul Otopeni, s-a angajat mai întîi ca debarasoare la restaurantul curselor spre Orientul Apropiat.
Trupeşă fiind, plăcea arabilor: le amintea de muierile lor din harem.

Şi-a găsit apoi un loc la punctul de control al pasagerilor pentru New York de pe Aeroportul din Amsterdam. După 11 septembrie, toţi cei care se îmbarcau pentru America trebuie să se descalţe, să pună pantofii pe bandă şi să treacă prin dispozitiv doar în ciorapi. Vasilica îi ajuta s-o facă.
Nu întîmplător primise slujba asta. Şeful punctului avusese mari probleme cu bărbaţii, care refuzau îndîrjiţi să rămînă în ciorapi.

Specialiştii explicau asta prin Sindromul bărbatului în ciorapi. Rămas în ciorapi într-un alt loc decît acasă, orice mascul din lume, fie el şi preşedintele Americii, încearcă un acut sentiment de vulnerabilitate. Şi reacţia cea mai des întîlnită e criza de orgoliu. Aşa s-a ajuns ca oameni în toată firea, puşi să se descalţe, se transformau în adevărate fiare, potolindu-se abia după ce devastau încăperea, cu tendinţa de a trece şi la restul aeroportului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *