În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Cea mai jenantă moțiune de cenzură

S-a făcut pentru a treia oară numărătoarea. Au fost prezenți 226. Pentru cvorum este necesară prezența a 233 de parlamentari.
Cei cinci pesediști care au blocat moțiunea de cenzură: Adrian Todor, Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Roxana Pațurcă, Dan Ciocan.
Marcel Ciolacu a amenințat că îi dă afară.
De asemenea, președintele PSD a menționat că niciunul dintre absenți nu este bolnav.

Carmen Dan a reacționat pe Facebook după ce a fost amenințată cu excluderea:

„Pentru a clarifica situația absenței mele de astăzi din Parlamentul României am să comunic următoarele:
Joi, 27 August, m-am deplasat personal la mama mea și în urmă stării sale precare de sănătate, am luat decizia de a o conduce la Spitalul Floreasca. După triaj, i s-a făcut testul pentru COVID-19. Sâmbătă, rezultatul a venit. Pozitiv! Am fost devastată! Mama are 74 de ani, este hipertensivă, insulinodependentă, supraponderală. De sâmbătă se află la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.
Tot sâmbătă, 29 august, eu mi-am făcut testul. Negativ. Irelevant însă. Deși unii se grăbesc să dea verdicte, chiar de nu sunt medici sau juriști, conform legislației în vigoare (ordinul nr. 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei – Ministerul Sănătății), am obligația de a sta în autoizolare. Asta, pentru că sunt contact direct al unui confirmat pozitiv cu virusul SARS CoV 2! În caz contrar, aș fi pasibilă de dosar penal pentru zădărnicirea răspândirii bolilor!
Nu mi-am dorit această situație! Mama mea este în spital, deloc într-o stare bună, motiv pentru care nu-mi arde de postări în care să justific ce fac sau ce nu fac. Cine mă bănuiește de înțelegeri oculte tocmai pe mine cu vreun adversar politic înseamnă că nu mă cunoaște. Iar pentru cei care nu mă cunosc nu am nicio obligație să mă justific.
Sănătate tuturor!”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii