Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

Cele 25 de organizații care cer demisia CCR sunt de fapt cinci sau cum se construiește Fake News-ul perfect

În aceeași zi în care Curtea Constituțională a decis că Secția Investigare a Infracțiunilor din Justiție este perfect legal și constituțional înființată, tot CCR mai stabilea și că Legea 55/2020 privind starea de alertă întrunește rigorile Legii Fundamentale. La câteva zile distanță, apare o știre, preluată de toată mass-media, care reliefa că „25 de organizații civice cer demisia judecătorilor CCR pentru că nu respectă Decizia CJUE din data de 18 mai 2021 care consacră obligativitatea pentru statul român de a pune în aplicare recomandările din cadrul Rapoartelor MCV, printre care și desființarea Secției speciale”.

Pe lângă absurdul solicitării și justificării ei, elementul care ridică un mare semn de întrebare asupra existenței și legitimității acestor „25 de organizații” este cum de nu au suflat o vorbă despre faptul că aceiași judecători CCR au stabilit, în aceeași zi, că Legea Stării de Alertă este constituțională. O lege care permite guvernului să îngrădească libertăți și drepturi fundamentale ale omului, mai ales că facem deja un an de zile de când tot suntem în stare de alertă.

Deci, cum de toate aceste „25 de organizații” care luptă și se zbat pentru democrație, pentru statul de drept și drepturile omului sar ca arse atunci când vine vorba de existența unei secții care anchetează magistrați, dar tac mâlc când apare o lege care consacră îngrădirea unor libertăți pe care se fundamentează lumea liberă?!

În realitate, cele „25 de organizații” sunt de fapt cinci. Restul sunt niște grupuri de Facebook pe sistem #rezist sau niște ONG-uri obscure în spatele cărora se află câte o persoană. Dar toate înglobate într-un Fake News de zile mari, preluat și ventilat de toată presa, care i-a crezut de bună credință pe emițătorii comunicatului, adică Asociația Iniţiativa pentru o Cultură Democratică Europeană. Pe lângă aceasta mai sunt patru asociații care au activitate curentă, sediu și membri declarați adică: Asociaţia Geeks for Democracy, Asociația Platforma Iniţiativa România, Asociaţia Voci pentru Democraţie şi Justiţie și Asociaţia Freedom House Bucureşti.

Până la frumoasa cifră de 25 sunt 16 pagini de Facebook și 4 ONG-uri care există doar teoretic sau n-au legătură cu subiectul:

#activAG Piteşti
#Rezist Milano
#Ștafeta Steagului European
#Acord Diaspora
#Rezist Dublin
#Rezist Iași
#Voluntari în Europa
#Mişcarea Civică Diaspora Austria
#Diaspora Milano
#Diaspora Franţa solidară cu România
#Canada Save Roșia
#Un timbru pentru dreptate
#Cetățean implicat
#Rezist Galați
#Corupţia Ucide
#Rezistenţa

Deci, nici vorbă de organizații civice și civile, ci entități care există doar în spațiul virtual, fără sediu, membri, statut sau transparență financiară. Adică, fix genul de instrumente care asigură anonimitate și obscuritate, motiv pentru care au fost incluse în strategia NATO de combatere a războiului hibrid: „o combinație de operațiuni deschise și ascunse – de la propagandă și dezinformare până la utilizarea forței, de la mesaje pe Twitter până la tancuri”, după cum explică Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

În final, pe celebra listă de „25 de organizații” mai regăsim patru entități cu titulatura de asociații, dar care la o analiză mai atentă se descoperă că, fie nu au niciun fel de activitate civică, nu au publicate structura de conducere, statutul, sediul sau rapoartele financiare, fie au o activitate care nu are nicio legătură cu subiectul (Asociația Acremis din Iași care se ocupă cu restaurarea monumentelor și statuilor).

Asociația Bihorul Civic
Asociația Oradea Civică 2017
Asociația ACREMIS
Asociația Reset

În schimb, toate cele „25 de organizații” au ceva în comun: absolut toate au paginile pline cu mesaje politice într-o proporție covârșitoare. Și nu doar atât, ci absolut toate promovează USR și înjură PSD și/sau PNL. Și atunci mai poate fi vorba de civism? Ori avem de-a face cu o deconspirare involuntară a unei părți din mașinăria de propagandă politică și dezinformare utilizate în războiul pentru putere din România? Și dacă așa stau lucrurile, cine finanțează aceste entități? Cine le coordonează, astfel încât ele să aibă un mesaj comun și sincronizat? Poate cei care se ocupă de apărarea României ar trebui să nu trateze cu superficialitate acest gen de activități.

PS. Dacă ne vom uita în legea de înființare și funcționare a Secției Speciale, vom descoperi ce îi irită atât de profund pe așa-zișii activiști civici. „Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție este condusă de un procuror-șef secție, ajutat de un procuror-șef adjunct, numiți în funcție de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii”, adică independență totală de factorul politic, secția specială fiind singura unitate de parchet din România unde conducerea nu este propusă de Ministrul Justiției și numită de Președintele României.

Doi. „Este interzisă delegarea sau detașarea de procurori în cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție”. Deci toți procurorii de la Secția Specială, de la șef în jos, ajung acolo doar prin concurs și nu se mai pot face tot felul de transferuri dubioase prin care se aduce „cine trebuie” într-o anumită structură de parchet, vezi cazurile de la DNA Central, DNA Ploiești, DNA Oradea etc.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Cele 25 de organizații care cer demisia CCR sunt de fapt cinci sau cum se construiește Fake News-ul perfect”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *