Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cine și de ce a idealizat vaccinul, făcînd astfel publicitate ilegală unui medicament?

Colaboratorul nostru, Ionuț Crivăț, unul dintre cei mai talentați publiciști de la noi și-a făcut un obicei. Din cînd în cînd, la intervale doar de el știute, îmi ia un interviu. Ionuț Crivăț e redactor șef la revista Omenia, editată de Federația Națională C.A.R.P. (Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor). Interviul mi-l ia Ionuț Crivăț pentru această publicație. Unii ar zîmbi zeflemitor. Eu însă, care știu că Mihail Bulgakov a colaborat la publicații gen Gudak (Sirena), oficios al Căilor Ferate Sovietice, nu-mi pun problema pentru ce gazetă vrea Ionuț Crivăț un interviu de la mine. Nu contează unde apar rîndurile tale. Pot fi scrise și pe peretele unui vagon de marfă trecînd în viteză prin gară.

Are importanță ce scrii și nu pe ce scrii.
Astfel că de fiecare cînd Ionuț Crivăț mă sună pentru a-mi cere un interviu, accept bucuros. Am mai zis de mai multe ori pînă acum că pentru mine interviul, luat de un profesionist, poate fi un prilej de a-mi descoperi gînduri care, fără întrebările cu pricina, ar fi rămas pe veci uitate în întunericul care domnește în jurul fiecărei inteligențe.

Ionuț Crivăț e un iscoditor de talent prin intermediul întrebărilor puse. Astfel încît interviul luat și ale cărei pagini mi le-a trimis pe e-mail, mi-au dat posibilitatea unor răspunsuri originale. Iată unul dintre ele:
„– Sîntem, iată, în al doilea an de pandemie, ca istoric al clipei cum vi se pare?”

La începutul pandemiei, potrivit obiceiului meu din 1990 încoace, mereu amintesc despre acel eseu pe care l-am scris pe 19 februarie 1990 în „Expres Magazin” unde eu am introdus în publicistică, în lumea intelectuală, ceea ce s-ar numi „Întrebări despre un eveniment enigmatic”. Atunci m-am întrebat în legătură cu după amiaza de 22 decembrie 1989. La unele întrebări s-a răspuns, la altele nu s-a răspuns. Dar, acest instrument l-am folosit în radiografia tuturor evenimentelor post decembriste interne și internaționale. În legătură cu Pandemia am pus, prin aprilie 2020, mai multe întrebări. A trecut un an și jumătate și la marea lor majoritate nu s-a răspuns. Cred că principala întrebare pe care mi-am pus-o și am pus-o diverselor personalități pe care le-am avut invitate la CristoiuTv, întrebare care este valabilă și astăzi și probabil mulți ani este aceasta:

Cum se face ca în secolul 21 o omenire care trimite «elicoptere» pe Marte, face turism spațial, nu reușește să rezolve un virus. Sînt peste 100.000 de laboratoare științifice bine dotate pe planetă, din care cred că vreo 10.000 sînt dedicate Covid 19. E ceva în neregulă cu multele lucruri pe care nu le știm nici acum despre virus. Nu sîntem în Evul mediu, nu sîntem în Antichitate, sîntem în anii 2020-2021, totuși. Se investesc sume uriașe în cercetare și cu toate acestea – spuneam în primăvara lui 2020 și iată și acum este valabil – nu știm nimic despre virusul acesta, nu știm cum se tratează, nu știm nici măcar ce simptome are.

Asta a fost prima întrebare.
A doua: Din filmele hollywoodiene proaste, cînd are loc un atac al marțienilor asupra pămîntului sau vine un meteorit care pune rasa umană în pericol, are loc o consfătuire internațională a liderilor lumii, evident sub conducerea președintelui american, pentru a rezolva problema. Dacă virusul acesta este un pericol pentru rasa umană, nu înțeleg de ce pînă acum liderii principalelor state nu s-au întrunit și nu s-au pus de acord cum să rezolve problema. Nu există nicio colaborare între laboratoarele chineze, rusești, americane, franceze, engleze etc., ba chiar s-a ajuns la absurditatea că vaccinuri au produs China și Rusia, Anglia, Statele Unite, Israelul, și, culmea, și Cuba, dar dintre acestea vaccinul occidental este cultivat, este bun, iar celelalte vaccinuri sînt proaste. Dacă rasa umană este în pericol le pui și pe alea proaste, le dai drumul pe toată planeta, ca să poți să o salvezi. Este o disproporție între prezentarea acestei pandemii și ceea ce face omenirea.

O altă întrebare pe care mi-o pun este cea legată de idealizarea vaccinului. Să nu uităm că în decembrie 2020, la ordinul Uniunii Europene, vaccinul a fost primit în România, mai ales în România, precum Isus Hristos intrînd în Ierusalim. A fost prezentat un medicament minune, pentru prima dată în istoria medicamentelor omenirii, un medicament miraculos, care rezolvă toate problemele, ca punînd capăt Pandemiei. Mai țin minte că tot în 2020 era știrea:
– Vine vaccinul și rezolvăm toate problemele.

Acum, în ultima vreme au ajuns să admită că vaccinul nu asigură imunitate – ceea ce trebuiau să spună de la început – și că după 4-5 luni efectele sale dispar.
Întrebarea care se pune: Cînd Uniunea și Comisia Europeană au făcut comenzile alea uriașe pe banii noștri, evident, au știut că acest vaccin nu este miraculos? Dacă au știut înseamnă că au mințit și asta este o chestiune penală și trebuie anchetați toți, în frunte cu președinta Comisiei Europene; dacă n-au știut, înseamnă că au fost proști și atunci trebuie anchetați cei de la Pfizer, producătorul. În lumea de astăzi, în toate țările civilizate, este interzisă publicitatea la medicamente. Pînă la urmă vaccinul este un medicament. Am avut un medicament căruia i s-a făcut publicitate deșănțată, ba chiar cei care îndrăzneau să pună la îndoială eficiența, efectele contrare, au fost condamnați prin intermediul presei oficiale. Este un mister toată povestea asta și există două posibilități: Ori liderii lumii sînt niște nătăfleți, deși au la dispoziție mai mulți bani, mai multă putere, dar noi îi considerăm diferiți, îi vedem ca pe niște salvatori (s-au iluzionat și ei), deși sînt la fel de proști ca și noi, ori au știut și sînt complici la această idealizare a unui medicament.

Despre aceste enigme am vorbit de a lungul întregii Pandemii. În Jurnalul meu video. În emisiunile tv de comentarii politice. În dialogurile angajate cu diferite personalități la CristoiuTv. Abia acum, grație acestui interviu luat de Ionuț Crivăț, am putut să le scriu pe curat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Cine și de ce a idealizat vaccinul, făcînd astfel publicitate ilegală unui medicament?”

  • Si prosti si complici si excroci si cu palaria plina.
    Oare cine castiga? toti politicenii!, oare cine pierde? toti platitorii de taxe, NORODUL.

  • ‘Cine și de ce a idealizat vaccinul, făcînd astfel publicitate ilegală unui medicament?’
    io zic sa trecem peste….si sa vedem ce e pe Nivelul superior.
    or aici din ce vad e un al Plan, care ii pune la indoiala, in stil plenar, fix pe cei care au ‘idealizat vaccinul,…
    deci…mai putin conteaza, poate, cine si de ce a facut asta, mai interesant e ca cei care au facut asta, indiferent cine sint ei, sint pusi la indoiala in stil plenar.

  • Bucureștiul e un oraș atât de trist încât ne bagă pe toți în depresie.
    Zici că nu vine Crăciunul ci Apocalipsa sau că suntem după.
    În marile magazinele alimentare marfă puțină și de cea mai proastă calitate.
    Nu mai ai curaj să cumperi pește, carne, brânzeturi nimic.
    La fel și în celălalte, nu ai de unde să cumperi un cadou decent, o haină, un tricou, ceva.
    De parfumuri nu mai vorbesc că pe vremurile astea nimeni nu-ți mai garantează.
    Încotro ne îndreptăm? Nu știm.
    Treaba cu vaccinul nu mai mă interesează, oricum Certificatul de vaccinare expiră la toți in iunie.
    Acum m-am supus și m-am vaccinat, insă nu o s-o mai fac. Eu nu mai cred în pandemie.
    Sper ca în 2022 toată media care ne-a terorizat să intre în faliment, să le vină niște facturi atât de mari încât nici publicitatea să nu-i mai scape.

    • Se termină anul și procuratura încă nu a elucidat povestea cu sacii de la sectorul 1.
      Acolo în saci sunt și voturile lui Firea.
      Trogloditul, nătărărul asta de Nicușor Dan nu avea cum să iasă primar.
      E un impostor.

  • Pana la urma e vorba de un razboi economic intre marile puteri, dar cand doi se cearta castiga al treilea in cazul de fatza fiind producator din industria Pharma 😆
    Ma uit cu stupoare la propaganda desantata facuta de personaje sponsorizate de ind amintita si la cheltuielile uriase ale tarilor pentru achizitionarea unui medicament despre care nu se stie mare lucru. Cert e ca oamenii super vaccinati si boosterizati iar se imbolnaesc, iar unii pierd lupta. Iar imi intrebarea ce anume a fost intai vaccinul sau boala?

  • Ar mai trebui sa ne interesam si despre alte vaccinuri, cele din China si India, sa vedem „valurile” din aceste tari unde s-a utilizat un vaccin inactivat. In tari cu vaccinuri promovate de catre Ursula, apar noi variante, valuri 5,6, se va vaccina semestrial.

  • https://www.mytex.ro/stiri/277-dosare/635418-relatare-de-martor-privind-scandalul-sosoaca-goracci-jurnalista-de-la-rai-1.html

    Uite aici ce a declarat in cazul incidentului sosoaca cu isterica italianca, asa zisa traducatoare si uite ce fatza „de incredere” are. Ce gasesc interesant e felul cum descrie discutia intre sosoaca si italianca, si felul cum italianca deviaza de la ceea ce sosoaca a spus de nenumarate ori pe oriunde a apucat, inclusiv in shparlament…daca nici asta nu e inscenare grosolana a italiencei, la adresa lui sosoaca, cu complicitatea unor vite gen bode, cacarafat,herr idiotin,citzu,ciuca si pe cine o mai fi oparit sosoaca, apai nu stiu ce sa zic. Oricine zice o vorba impotriva vaccinurilor, e facut praf,distrus, denigrat, insultat, hartuit,bataie de joc de nedescris pt niste interese financiare care o sa le iasa pe nas. Nesimtita aia de asa zisa jurnalista „translator” ar trebui sa i se retraga cetatenia romana daca o mai are,sa nu mai puna piciorul in tara pt ca e o lasa, mincinoasa.Singura s-a dat de gol, ea a scris pe „feisbuci” nimeni altcineva.

  • Foarte bune întrebările dumneavoastră și am și eu pe ale mele ,legate de funcționarea vaccinului COVID ,cazul unui prieten care a făcut COVID cu test pozitiv și simptome care sa vindecat 39 de ani căruia i se recomanda vaccinul la 27 de zile de la boală , pentru mine acest lucru este lipsit de sens cum adică să faci un vaccin pentru imunizare tu fiind trecut prin boala respectivă ? Adică cum poate vaccinul sa te protejeze mai bine decât trecutul prin boala respectivă ? când in principiu el asta trebuie sa facă să stimuleze sistemul imunitar….. păi boala in sine nu stimulează sistemul imunitar ? Altă întrebare cum adică numărul anticorpilor scăzut ? Din cate știu prezența in număr mare al anticorpilor arată ca ai o boală sau ai avut o boală dar întotdeauna după vindecare organismul reduce numărul anticorpilor, ca aparare împotriva virușilor se bazează pe capacitatea de producere a anticorpilor doar in caz de nevoie , căci ei nu distrug doar virușii atacă si părți bune in organism de ăsta nu este bine sa stăm cu infecții in corp (abces la măsea ) , păi dacă vaccinul protejează doar 4-6 luni ce înseamnă ca „vaccinul cu ARN mesager” ii spune corpului să faci proteina spike (virusul) si in același timp organismul o distruge deci după vaccin el nu sa imunizat cum face in mod natural cu orice alt virus …..ceva nu se leagă eu știu că sistemul IMUNITAR nu poate contacta același virus de 2 ori este împotriva naturii ….daia este numit așa IMUNITAR va fi păcălit doar cu o nouă versiune …deci vaccinul nu imunizează. Iar dacă protecția este oferită de numărul mare de anticorpi din organism asta înseamnă ca si cum ai avea o infecție permanenta in corp care va omorâ orice virus …..ceea ce defapt duce multe alte probleme in timp ,Boli autoimune ,boli de inimă … acești anticorpi atacă părți bune ,pentru producerea lor organismul depune eforturi suplimentare ………este o întreagă poveste …iar de aici să faci o campanie de vaccinare bazată pe promteriste isterice cu exemple infantile …..cu vaccinări in comunele de lângă marile orașe să nu implici medicii de familie ,sau medici consacrați și să te bazezi le Esca care numai avea miros și sa mă vaccinez să ma duc in Grecia :))) și Specialiști fără nume enumerați de Werner si ARAFAT ?????pute îngrozitor

  • Vad ca avem cite-o „idee” comuna. Scrisesem la TVR acu’ vreo 2 ani, cind am gasit (v-am trimis linkurile ieri intr-un comentariu pe care mi l-ati publicat deja) articolul:
    https://electroverse.net/dr-roger-hodkinson-on-covid-hoax/
    https://www.facebook.com/randy.hillier/videos/dr-roger-hodkinson-on-how-governments-responded-to-covid/284868239575668/
    Atunci ma intrebam, cum Doamne apara si pazeste, trimitem sonde pe Marte si la Soare, deja avem mii de fotografii facute de sonde trimise in jurul lui Jupiter si Saturn, avem nu numai mii de laboratoare medicale stiute, dar sint multe laboratoare militare de care platitorul de taxe nici nu stie ca exista si ca banii care-i dau ca taxe anual, ajung si la aceste laboratoare, si le-a dat cu tifla un virus gripal?????Apoi cum Doamne iarta-ma s-au pornit toti maharii din Europa si hamerica in special, sa raporteze acelesi cifre indiferent de cita populatie are anume tara. Incepusera sa raporteze cifre la la lovitutie. La lovitutie stirea initiala e ca au fot impuscati peste 60 de mii de oameni. Cu pandelia, incepusera sa raporteze cite 60 de mii de curatzati de la covid. O fi cifra asta de 60 de mii or magica, or genereaza vreun scurtcircuit in capu’ oamenilor si cind aud de 60 de mii devin mai receptivi cumva…ce nu se lega insa sint urmatoarele: tarile sint distribuite pe glob si-n zone calde si reci, sau temperate. Fiecare tara are un nr de cetateni: la noi de ordinul 15-20 milioane, la altii de ordinul sutelor de milioane.Cum poti sa ai in interval de-o luna sa zicem, aceeasi cifra de aproximatic 60 de mii si la o tara ca Romania si la o tara ca India sau China spre exemplu. Nu mai zic ca s-a spus ca virusul e parshiv si ticalos si face ravagii unde-i frig. Pai la vremea cind a inceput sa mishune cirusu’ pe Pamint, in Australia era vara…Apoi spuneau la stiri si aratau imagini cum in China faceau spitale de campanie, improvizau, sau au tinut timp de vreo saptamina prima pagina de ziare, viteza cu care onstruiau chinezii un spital nou de dicat covid, apoi aratau cum se plimba unii in salopete si cu masti ca la atacurile chimice, printre paturi facute din cutii de carton si toate erau goale…va mai amintiti stirile astea?Sint toate pe mediafax.Deci ce-i bilcioteca asta?Apoi ne pregateau la cap ca se munceste din greu la un vaccin salvator ca soar aia ne e salvarea…nu pilula, nu prafuri, sirop de nicio culoare, nimic, doar vaccinul. Apoi cum deschidea vreunul gura sa spuna ca s-au timpit in politica, imediat era denigrat si scos de la orice stire de parca erau ciupiti de molii.Au vazut ca tine bataia de joc, probabil se asteptau la o acceptare tacita a noii ordini, si acum se intind la cashcaval si-o iau de la inceput cu vaccinu minune pt varianta care e de 70 de ori mai contagioasa, ne loveste la jumatatea lui ianuarie, da vaccinu vine inainte de tzunamiul asta periculos si plin de fitze. Asa m-am saturat de jigodiile astea incompetente,ca n-am suficiente lamii sa-mi taie greatza…Ursula von der lindic, aceasta tzoapa infecta, o insipida, incolora si crede ea inodora,insista pt ca are clar, CLAR, are interese personale. Am ajuns la punctul ca nu accept sa fiu la mina unor dementzi buni de legat, daca au uitat scopul pt care au fost alesi si-n Romania si-n Europa, apai sa se duca toti in pizda mamii lor ca nu sint nici detinut intr-o puscarie incropita pe fuga si nici n-am comis ceva impotriva oricaror legi ca sa ma trateze asa niste bezmetici iresponsabili. Ce experimente au avut ei nevoie, nici nu vreau sa stiu, sa-i fereasca sfintii sa ajunga sa-mi bata la usa, sfintii sa-i fereasca. Sa termine cu filmul asta de groaza numit „pandelie” ca e scris atit de prost ca si-un nou nascut intelege mirshavia.Mai nou, acum vreo luna, doua, Phizer anuntase ca-si deschide un laborator in Brazilia.Acum o saptamina si ceva, doi bebelusi, noi nascuti, au fost vaccinati DIN GRESEALA cu vaccinul Pfizer pt covid, si le-au facut doza de adult.Daca si aia e greseala le fut nemu-n cur de bestii. CE GRESEALA E AIA?Cum sa vaccinedi”din greseala” bebelusi, fetita de 3 ani in Prince Eduard Island parca zicea alt articol?Ce greseala e aia?Adica asistenta care vaccineaza oameni, nu stie ce scrie pe sticla din care ia vaccinul?Se tin vaccinurile covid la gramada cu alte vaccinuri pt copii?Stii ca nu s-a dat nicio lege sa vaccinezi copiii sub 5 ani si cu toate astea bagi in copil doza de adult impotriva covid?NU CRED IN ASTFEL DE GRESELI, daca ele exista cu adevarat, atunci persoanele din sistemul medical care au gresit trebuie concediate si interzise in sistemul medical, pe viata.Astia sint pericol public daca fac astfel de greseli. Pe al nostru dobitoc national, herr prezident, il fute grija de mers la sedinte masa stie pe unde, pe banii contribuabilului bineinteles, si se lupta pina face pe el, cu pandelia. Daca e pandemie nene, ce cauti handra landra pe coclauri?Vaccinat, nevaccinat, pericolul, dupa spusele voastre ale maharilor, e acelasi.Atunci ce pizda matii umbli aiurea?Vrei sa te infectezi?Vrei sa-i infectezi pe altii?De ce nu va vedeti voi idiotii conducatori pe skype?De ce nu faceti teleconferinte si nu mai cheltuiti atitia bani aiurea ca sa va faceti cumparaturile de Craciun pe la „brusel” sau pe unde pizda mamii voastre mai umblati???/DE CE?Azi declara ca e „inacceptabil” ca o jurnalista din Italia sa fie sechestrata….idiotu’ national nici nu are habar despre ce e vorba, da’ a pus deja verdict. Apoi a cerut autoritatilor sa-si faca datoria cu „virf si indesat”…Doamne apara si pazeste…Ce-i aia „datorie cu virf si indesat” nenorocitule?POTI SA TRADUCI NEGHIOBULE?Adica el, dobitocu asta nenorocit, nu stie ca intr-o investigatie NU TE BAGI BOULE,procedura trebuie respectata ca la carte, e o procedura scrisa, legala. Ce inseamna „cu virf si indesat”.Sa incalce legea?Sa inventeze?Nu conteaza unde-i adevarul, s-o bage pe sosoaca la puscarie?Asta e ce se vrea????Asta era scopul inca de la iceput?Ce justitie e asta herr bolovan inutil?Ce dreptate se face cind deja verdictul e pus?Ce politie avem daca ei habar n-au de capu’ lor?Ce declaratii face imbecilu’ ala de Bode, fara ca ancheta sa fie macar inceputa corect?Numai slugoi si lingatori sint in functii cheie si ma asiguri tu timpit national, mediocru plin de cacat,ca justitia functioneaza in Romania?DUPA’89 NIMIC NU MAI FUNCTINEAZA BOULE.Avem salvatoii in misiune: drogatu’ mirlan de ciztu, un jeg infect, un avorton, o greseala a naturii, pe post de mare ginditor.Doar ca nu e clar cind gindeste…cind il ia valu’ dupa droguri, sau cind doarme dupa o betzie zdravana?Il avem pe ciuca,as fi inchis ochii la nivelul pe care-l are, ba chiar am vrut sa i se dea o sansa, iar el calca in strachini in timp ce pretinde ca-i mare strateg si nu stiu ce minuni a facut el prin Afganistan…probabil s-o fi referit la faptul ca i-au crescut cozonacii in conditiile in care statea prost cu drojdia la cort, iar eu am inteles altceva…apoi restul de bezmetici cu fitze de politicieni: se vind sub ochii nostri obiective cheie, porturi de exemplu si voi atrageti atentia la cit de mult va fute grija unei tziganci isterice, venita din Italia cu scop precis de denigrare a Romaniei,inclusiv a voastra politicieni timpiti de legat.Sa-mi explice herr, daca in capu’ lui patrat si sec, crede ca italianca a fost o fractiune de secunda in perico in casa lui sosoaca, atunci fetele alea rapite de pe strada, violate, sechestrate, batute, macelarite unele, traficate Dumnezeu stie pe unde, copii rapiti,batjocoriti si facuti bucati pe cimp…AIA E ACCEPTABIL NENOROCITULE???AIA CUM E OLIGOFREN CU TRASATURI DE NAPIRCA????CUM E? Pina nu vor fi inlocuiti si judecati toti nenorocitii astia si interni si din UE, nu o sa avem liniste. Vor alte vaccinuri si obligativitate?SA SI LE INDESE-N CUR ADINC. Vor sa dea amenzi?PE GIT AR TREBUI SA LE FIE VIRITE, SI PINA NU LE INGHITE PE TOATE SA NU LI S EPERMITA NICI SA RESPIRE.Am trait si muncit din greu ca sa vina o mina de bestii cu chip uman sa ma trateze de parca imi sint stapini?Fir-a-ti….In 31 de ani politicienii au distrus milioane de familii si nimeni, absolut nimeni nu-i trage la raspundere.Aia ce lege mai e?A cui lege spune ca ei sint scutiti de responsabilitate?Nu se intreaba nimeni de scopul real pt care herr ciolhanis a mers la „bruzel”????In primul rind sa-si puna semnatura pe diversele hirtii de care are nevoie coana von der lindic ca sa-si legitimizeze transa urmatoare de vaccinuri si sa se asigure ca i se da in scris ca vaccinarea va fi obligatorie in Romania(si-n Europa de Est, e obsedata cu Europa de Est). Nu are curajul sa trimita hirtii dintr-o tara in alta prin nicio metoda cunoscuta, i-a adunat acolo ca sa fie ei intre ei, dobitocii ca herr sa semneze pe loc si sa fie adunate toate hirtiile semnate si tinute de coana von der lindic.Daca si asta e treaba „transparenta” la UE, apai ne-a luat gaia cu dementii astia.Romania nu mai are nevoie de astfel de uniuni si asa politicieni fara minte.NATIONALIZAREA SI INLOCUIREA ACESTOR IDIOTI ar mai da o sansa la redresare in urmatorii 50-75 de ani pe putin.

    • Radiografia dumneavoastră e impecabilă. N-am cu nimic a vă contrazice. Simțiți și trăiți frământările multora dintre noi. Fac și eu trei adăugiri, bineînțeles, irelevante în contextul general creat pas cu pas.
      1. Dacă virusul s-a creat pe cale naturală, înseamnă că apariția lui demonstrează cât de vulnerabilă e specia umană, ca de altfel, așa cum e orice specie de pe Pământ, vegetală sau animală. Graba cu care mai marii lumii au găsit de cuviință să ”rezolve” problema epidemiei, pe cale de consecință, din cauza virusului, demonstrează că în aceste funcții de decizie au ajuns niște idioți sau că, interesul câștigului din fabricarea vaccinului la scară planetară și continuu în timp, le-a luat mințile. Au pornit o întrecere cu cine scoate mai repede un vaccin și, fără testare prealabilă riguros-științifică, au folosit tehnologii deja existente în fabricarea vaccinurilor pentru alți viruși decât SARS-COV-iști și au declanșat vaccinarea populației. Este și versiunea în care eu cred cel mai mult.
      2. Dacă virusul e artificial creat în laborator și ”scăpat” necontrolat, înseamnă că cercetarea științifică din domeniul virușilor a încăput pe mâini criminale care au cotit-o cu interesul spre zone de distrugere în masă cerute stringent de forțe militare care nu-și mai găseau rostul pe Pământ datorită politicilor de dezarmare în masă cerute de societățile care reușiseră să cristalizeze ideea că războaiele clasice nu-și mai au rostul.
      3. România are ghinionul că, într-o asemenea conjunctură mondială, e condusă de niște Impotenți cu ”I” și decerebrați care-și văd doar de propriul interes: să facă avere și să-și aranjeze viitorul pentru ei și familiile lor. Îndârjirea cu care se încearcă îngenunchierea celor care nu vor să se vaccineze e dovada clară că aceia care au pornit cruciada fluturând steagul vaccinării sunt disperați că pierd războiul, dacă nu cumva l-au și pierdut.
      4. Țin să precizez că am trecut prin boala COVID-19 și sunt vaccinată împotriva SARS-COV-2, dar n-am făcut încă Booster-ul.

      • Doamna Stoican, sunteți pensionară, fost cadru didactic. Despre limbajul murdar al tovarășului dumneavoastră de dialog, ce părere aveți?

        • Stimate domn @profu, vă rog să nu mi-o luați ca pe-o critică, dar, de când cel care s-a lăudat cu proiectul ”România Educată” a catalogat una dintre cele mai vulgare expresii pe care le-am auzit vreodată în viața mea drept opinie politică (e vorba de celebra ”plăcuță suedeză”), eu, aproape instantaneu, am devenit permisivă cu aceia care folosesc expresii licențioase pentru a întări ceea ce spun. Urmăresc doar ideile scrise și am devenit imună la forma exprimărilor. Ne ”rebrenduim” și noi, pensionarii, dacă semnalul este venit de atât de sus! A început să nu mă mai supere nici greșelile de scriere, lucru care mă oripila acum ceva timp. Asta e! Și nu, nu am fost cadru didactic, chiar dacă pentru asta m-am pregătit instituțional.

          • Minunat, doamna! Cu o asemenea gândire, dumneavoastra nu sunteti cu nimic mai buna decât Iohannis, justificarile dumneavoastra sunt de-a dreptul ridicole.

    • Cum nu mai funcționează nimic după ’89, măi gură spartă? Funcționează blogurile fără cenzură pe care poți înjura tu ca un măgar atunci când îți scrii operele.

      Felicitări redacției pentru acordarea dreptului de exprimare tuturor!

      • „Gura sparta”, „magar” sint insulte folosite de fetitze in distres. Ar fi mult prea simplu si prea scurt sa-ti raspund ceva gen „magar e tactu'”. Te roade prea mult grija mea si niciodata nu scrii ceva coerent sau cu sens legat de articolul la care comentezi. Tu comentezi ce cred sau spun alti comentatori, si pina si asta faci prost.Ai vreodata pareri personale pe care doresti sa le pui sub forma de comentariu la articol?E dreptul tau, alegerea ta. Unii aleg sa comenteze cu injuraturi, altii nu. Eu aleg cu injuraturi. Care e problema ta si cu ce te deranjeaza ce limbaj foloseste o persoana pe care oricum n-o cunosti?Daca tot esti asa desteapta si superioara, de ce citesti comentariile de aici?De ce nu te limitezi la a citi articolul si atit?Nu te obosi sa-mi raspunzi mie, ce ai avea de spus nu e de nici un interes pt mine. In cazul in care n-ai observat, iti ignor majoritatea comentariilor, desi, in mintea ta chiar crezi ca iti raspund la toate. Nu, nu ma intereseaza dialog de nici un fel cu tine,stai foarte prost cu logica, bunul simt, esti imatura, aroganta si nu dispui de un bagaj de notiuni de baza cu ajutorul carora sa poti scoate trei silabe cu sens. Nu cred ca esti cadru didactic, ai fi o rusine pt sistem…degeaba te semnezi”profu”, nu ai nici costumul si nici materialul potrivit pt o astfel de profesie.
        Degeaba incerci sa atragi in discutiile tale sterile, alti comentatori de buna credinta. Degeaba trimiti bezele redactiei, dreptul la exprimare libera nu-ti este dat de nicio redactie,ci de CONSTITUTIE; redactia ar incalca dreptul la libera exprimare daca nu ar publica parerea cuiva, asa cum si-a exprimat-o acel „cuiva”. Macar atita lucru ai stii daca ai pune mina pe carte. Ce faci aici pe site, se numeste birfa ieftina, mahalagisme si tzatzisme specifice unei fete foarte nefericite, neimplinita, nemultumita de esecurile personale si care are prostul obicei de a da vina pe altii pt propriile gafe.
        Cit priveste felul cum scriu: incalcarea anumitor reguli de morfologie si sintaxa, e de criticat, e impardonabil. Dar, spre deosebire de tine, eu imi cunosc lungul nasului si am suficient bun simt sa-mi dau seama cind gresesc. Incerc sa ma corectez.Uneori stiu cum, alteori nu.Am uitat un nr semnificativ de cuvinte si reguli in Limba Romana, dar cu toate acestea inca am capacitatea de a folosi jocuri de cuvinte pe care nu e neaparat nevoie sa le inteleaga toata lumea, ca tine de exemplu. Ma doare mai mult de ce se intimpla in tara, decit orice idiotenie mi-ai adresa, orice insulta ai arunca pe aici. Experienta mea de viata nu o vei egala nici in o mie de ani. Ca sa-ti inchipui ca m-ar durea oriunde de obsesia asta a ta de a obtine o reactie de la mine, persoana total necunoscuta tie, da dovada ca dispui de un IQ intre 48 – 65. Nu vei fi de acord cu gama asta, da’ e in ordine,un test practic te-ar aduce la realitate.
        Nu am nevoie nici de parerea ta, si nici de sfaturi pe care nu ti le cer, indiferent de subiect.
        Ti-as dori”succesuri” multe, da’ stiu ca ai sa te impiedici in ele…In cazul in care alegi sa citesti si sa comentezi la articole de pe acest site, cind vei vedea comentarii luuuuuungi, semnate „@Dl. Cristoiu…”,ignora, nu le mai citi,sint scrise de mine si sigur o sa-mi scape si injuraturi si n-as vrea sa te „emotionezi” inutil…sa nu te ia cu lesin.

        • Nu te lăuda că ai bun-simț, când înjuri pe blogul domnului Cristoiu ca un nesimțit. Eu ți-am mai spus și îți repet: dacă ți se permite să folosești acest blog în schimbul ședințelor de psihoterapie de care ai nevoie, nu este nicio problemă. Dar asta nu înseamnă că ai liber și la înjuratul ca la ușa cortului, mârlane!
          Profiți de lipsa de vigilență a administratorului blogului și a doamnei Cora Muntean, care nici nu cred că știe ce scrii tu de fapt.

          • Tocmai ai validat fiecare punct si virgula din comentariul pe care ti l-am adresat mai sus. QED

            Uauuuu, ce minune…in sfirsit te-ai adresat doamnei Munteanu cum se cuvine. Te adresai dumneaei de parca mincati din aceeasi farfurie.Vezi ce inseamna sa n-ai 7 ani de acasa? Scuze, greseala mea…bineinteles ca nu „vezi”,altfel nu ai gafa acuzind administratorul blogului, care inteleg ca este doamna Munteanu, ca da dovada de „lipsa de vigilenta”…cu alte cuvinte „nu-si face datoria” si in plus mai e si „habarnista”. Asa incerci sa-ti atragi simpatia doamnei?
            Fatuco, ia o pauza, un calmant, ce stii tu ca te „echilibreaza” , hidrateaza-te corespunzator si indreapta-ti atentia spre ceva unde nu te umpli iremendiabil de cacao.
            Mii se scuze, da’ esti chiar mai ridicola decit pari. Scrie ce vrei, insulta daca atita poti, da’ nu te astepta sa-ti mai raspund . Nu pot intra intr-o discutie pe care as dori-o inteligenta, cu o persoana complet neechipata. A fost amuzant, da’ ajunge. Ne despart niste zeci de ani si n-am dat in mintea copiilor sa ma „joc” in cuvinte cu o tinara imatura si mediocra. Te rog, mergi la scoala, educatia e mai importanta decit cine cistiga la datu’ cu tifla. Uite, ai cistigat tu.Piua.

          • Omule, ești dus… Tu chiar nu realizezi că înjurăturile din textele tale te descalifică la modul cel mai rușinos posibil?!
            Și nu fi mincinos, nerușinatule! Când am dat eu dovadă de lipsă de respect fața de doamna Muntean, mitomanule?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *