Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cititorii ne dau de veste. Corupția românească lovește în Mexic

Nimic nu este întâmplător în lumea asta. Ne-am revoltat cu toții la abuzurile autorităților mexicane asupra românilor veniți în vacanță la Cancun, dar adevărul este altul. Îi înjurăm degeaba pe mexicani când ar trebui să ne revoltam tot pe autoritățile române. Să explic un pic.

De vreo 8 ani, în zona Cancun, o grupare de români specializați în furturi de pe carduri au dat lovitură secolului. Timp de 8 ani au furat 1.2 miliarde (ați citit bine) de dolari de pe cardurile turiștilor. Practic, după ce aveau datele cardului scoteau din bancomate sume mici de bani de maxim 200 USD, ca să nu bată la ochi. Pagubă de 1.2 miliarde este cea oficială. În realitate, sumele sunt mult mai mari, dar probabil că mulți alți păgubiți nici nu au realizat că le-au dispărut 100 USD de pe card. Câți dintre voi în vacanță va numărați banii la cent. Gândiți-va la americani sau canadieni. Mulți nici nu s-au deranjat să reclame, mai ales că pe extras le apăreau sumele că fiind retrase de la bancomat în perioada concediului.

Și aici intervin autoritățile române. Dimensiunea gigantică a fraudei din Mexic a explodat în SUA și Canada. Turismul afectat serios, forumurile s-au încins, s-a dus vestea despre furturile de pe carduri din Cancun. Bănci nemulțumite pentru despăgubirile uriașe, agenții turism care pierd clienții, mexicani care pierd bani, presiune pe autorități. Și niște români care se îmbogățeau chiar sub nasul mafiei mexicane.

Mecanismul era destul de simplu. În fiecare luna soseau „turiști” din România în Cancun, unde erau preluați de membrii grupării. Aceștia le dădeau carduri fabricate cu care goleau bancomatele. De fiecare dată erau aduși alții. Până reușeau să afle mexicanii ceva despre turiștii români care le goleau bancomatele, „turiștii” se întorceau în țară și erau înlocuiți de alții. Sunt sute de interlopi români recrutați din țară care au „lucrat” la bancomate. În poze erau turiști, cu familii, în realitate goleau bancomate și după vacanță dispăreau în țară. De aceea mexicanii îi tratează pe toți acum că pe niște infractori, pentru că au suspiciuni rezonabile că chiar asta sunt o parte dintre ei. Se pare că în cazul „scandalos” în care femeia cu copii a fost expulzată, iar bărbatul este reținut în Mexic, bărbatul este în baza de date a FBI. Deci nu e chiar un îngeraș în vacanță, iar familia era acoperire.

Mexicanii au încercat, de acum 4 ani, să discute cu autoritățile române care au rămas surde și mute. Probabil că toate încercările autorităților mexicane de a obține sprijinul autorităților și de a coopera cu acestea s-au lovit de birocrație și tergiversări. Multe au rămas fără răspuns în sertarele fără fund ale autorităților din Craiova, București și Vâlcea (de acolo erau membrii grupării). Eu cred că e foarte suspectă lipsa de implicare a autorităților române, atât de suspectă încât a adus mexicanii la disperare și toată problema asta s-a rezolvat abia când a intrat FBI pe fir și românii nu au mai avut ce face. Asta explică și reacția slabă a MAE până acum ținând cont că abuzurile asupra turiștilor de bună credință, români, sunt de peste un an. Presupun că MAE știe foarte bine de ce se comportă mexicanii așa, de ce confisca telefoane în aeroport și de ce tratează fiecare român că un potențial suspect.

Problema nu este nici pe departe rezolvată. Deși s-a anunțat că liderul grupării românești a fost prins, se pare că l-au prins doar pe interlopul violent care se asigura că „turiștii” români nu fug cu banii retrași din bancomate. Adevăratul creier este încă liber și între timp se golesc bancomate pe același sistem în SUA, Asia și Brazilia. Tot români în vacanță. Mai nou, se pare că și ruși.

Așa că, dragilor, când va enervați pe autoritățile mexicane mai bine vă enervați pe autoritățile române. Ceea ce vedeți acum în Mexic este doar răspunsul la corupția din România. Banii din Mexic cumpără terenuri în România, construiesc complexe rezidențiale în București și Craiova și mai ales eu cred că cumpără conștiințe.

Și rețineți. Evitați Mexic. Nici un român normal la cap nu are ce caută în Mexic câțiva ani. Sunt foarte supărați mexicanii și pe bună dreptate. Din păcate, România este un exportator de infracționalitate și asta ne va închide multe drumuri în viitor. Aduceți-va aminte de ce fostul ambasador SUA punea presiune pe autoritățile române în privința grupărilor infracționale organizate și de ce susținea că trebuie să fie o prioritate a poliției române.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Cititorii ne dau de veste. Corupția românească lovește în Mexic”

  • Cred ca pentru multi pe planeta asta ,daca i intrebi ce inseamna Romania,nu ti vor raspunde ca e o tara,iti vor raspunde ca este numele celui mai temut cartel de crima organizata din Europa.Si nu ar fi departe de adevar.Deci daca e sa definim Romania corect,am spune ca este tara cartel(de crima organizata,de ce altceva???).Cartelul Romania. 🙄 🙄 🙄

  • Cred cu tarie ca noi romanii suntem in careul de asi al mafiilor planetare,cred ca i concuram pe Sinaloa pe Soltevnaia Bratva (Mafia Rusa),si pe Columbieni,in rest cred ca i batem pe toti la mafie.

  • Foarte de acord cu ce spune acest articol,asa e,in loc sa vedem paiul din ochii unora,mai bine am vedea barna din ochii nostri,dupa ce ne am sculat Europa in cap,acum ne ducem si pe alte continente sa facem boroboate.PS Mexicanii au probleme mari cu temutul si celebrul clan mafiot Sinaloa,probabil cea mai puternica organizatie de crima organizata de pe planeta,(Camorra,Cosa Nostra,N’Dranghetta calabreza sunt niste bebelusi inocenti in comparatie cu Sinaloa astia,poate doar mafia Rusa in Europa ar putea zice ca s ar putea compara oarecum cu astia,dintre toate mafiile Europei),sa vada mexicanii ca niste romani vin la ei in Mexic si pe nesimtite isi creaza o mafie aproape de proportia celebrilor Sinaloa,ca bani si amploare,pai cred si eu ca pe mexicani i apuca disperarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *