Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

„Ciuma roșie” – sloganul și gândirea totalitară pe care o exprimă

Exact acum, când mai sunt doar  câteva ceasuri și campania electorală pentru alegerile parlamentare de duminică (dacă așa se poate acest jalnic simulacru?!) ia sfârșit, iată că dinspre Uniunea Europeană ne vine un mesaj care poate și trebuie să ne pună foarte serios pe gânduri. Ce-i drept, nu este o recomandare de felul celei prin care ar trebui ca ziua Nașterii Domnului să o sărbătorim doar în variantă televizată sau on line, dar eu cred că această atenționare trebuie să fie luată foarte în serios. Este vorba despre mesajul transmis de către Frank Schwabe, liderul grupului socialist din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care recomandă să nu mai fie folosită sintagma „ciuma roșie”, întrucât aceasta promovează un discurs al urii.

Am scris „recomandă să nu mai fie folosită” respectiva sintagmă, dar acesta este doar un fel de a spune, pentru că, în realitate, ea nu se regăsește decât în discursul unui partid-PNL- și al propagandistului șef al acestuia, pseudo-președintele Klaus Iohannis. În același spirit al respectării adevărului faptelor, trebuie să menționez că, mai nou, această formulă, care vizează direct Partidul Social Democrat, nu a mai apărut în discursul public al declamatorilor lozincilor intolerante, după ce cunoscători ai istoriei propagandei politice au atras atenția că sloganul „ciuma roșie” este de certă proveniență hitleristă, fiind pus în circulație de către Joseph Goebbels, ministrul propagandei regimului hitlerist”, cel care a lansat lozinca „die Rote Peste” pe care o regăsim și într-un marș al adepților regimului lui Hitler: „Gegen die Rote Peste”, în traducere românească „luptăm împotriva Ciumei Roșii”.

După cum spuneam, în ultima vreme, această expresie nu a mai apărut în scandările agit-propului PNL-ist, dar asta nu înseamnă că a dispărut și mentalitatea totalitară pe care o exprimă. În acest sens, am atras atenția asupra unei foarte îngrijorătoare similitudini între sloganul scoaterii PSD din viitorul Parlament și, foarte probabil, din viața publică, slogan predilect al Chiriașului de la Cotroceni, și fraza rostită, în ziua de 4 iunie 1928, la ordinul expres al lui Mussolini, de către procurorul Ruso: „Timp de douăzeci de ani, trebuie să împiedicăm acest creier să funcționeze”. Fiind vorba despre creierul lui Antonio Gramsci, pe care șeful regimului totalitar din Italia îl considera dușmanul său de moarte. Pornind de la această flagrantă similitudine, aș putea merge ceva mai departe și, făcând o glumă amară, aș spune că procurorul mussolinist era chiar ceva mai bând decât justițiarii lui Klaus Iohannis și ai guWERNului său, de vreme ce el cerea ca numai douăzeci de ani creierul dușmanului politic să nu funcționeze, pe când ideologii și strategii acaparării, pas cu pas, a puterii politice în scumpa noastră patrie nu au fixat o limită de timp pentru prohibirea PSD-ului și, implicit, a membrilor, simpatizanților săi și, de ce nu, chiar a electoratului acestui partid. Mă opresc totuși aici, cu atât mai mult cu cât îmi amintesc cum că, deși astă primăvară onor Colegiul Director al Consiliului pentru Combaterea Discriminării a fost sesizat asupra originii lozincii respective, răspunsul a fost unul de-a dreptul stupefiant, în sensul că nu s-a găsit nimic de reproșat lozincii care, culmea, s-ar înscrie în cadrele libertății de exprimare.

Tocmai de aceea, salut și apreciez gestul senatorului Titus Corlățean, care a adus la cunoștința familiei socialiste din Comunitatea Europeană caracterul profund nociv și intolerant al acestei formule predilecte propagandiștilor noului partid-unic, PNL, după toate semnele, și a pseudo-președintelui Klaus Iohannis. Cât privește faptul că semnalul de atenționare transmis de către o personalitate reprezentativă a Adunării Parlamentare a Consiliului Uniunii Europene vine tocmai acum, când mai sunt doar câteva ceasuri înainte de închiderea oficială a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, sunt convins că acest fapt nu diminuează în niciun fel valoarea și importanța sa. Dimpotrivă, acesta  este un semnal, un avertisment cu bătaie mult mai lungă, mai ales în condițiile în care sunt convins că, indiferent de scorul obținut după votul de duminică, pseudo-președintele Klaus Iohannis și băieții lui, vor recidiva în campania lor furibundă de denigrare a PSD și de eliminare a acestuia de pe scena politică a țării.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *